Şimdi Ara

Kaçak akaryakıt hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
19.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar arartakıt fiyatları vergi yüzünden aldı başını gitti bilindiği gibi doğu ve güneydoğda kaçak akaryakıt kullanılıyor. bu kaçak akaryakıtın araçlara zararı ne olabilir ? normal akaryakıttan tek farkı vergiden arındırılmış akaryakıtmıdır yoksa ülkeye girince bir takım temizlememe olaylarından falan geçermi ? özellikle doğuda yaşayan arkadaşlar konu hakkında bilgi rirlerse güzel olur



  • adamlar uçak benzinine bile çeşitli kimyasallar katıp dizel diye satıyorlar bence performansı yüksektir
  • Konuyu dikkatle takip ediyorum.
  • Kaçak Akaryakıtın içinden birçok şey kaçmıştır, sadece vergiler, bayi kârı, ulusal marker, oktan arttırıcı değil. Kaçak akaryakıtın içinden ağır metaller kaçmamıştır ve bu ağır metaller OERLIKON kaynak elektrodu gibi motorda her piston/silindir/buji sıkıştırma hareketinde meydana gelen patlamanın ufak bir kaynak makinası benzeri durum nedeni ile bu ağır metaller fena koku yayan bakterilerin insanların koltuk altlarına veya ayak parmaklarının arasına üşüşmesi gibi valflerin yataklarına ve valf kenarlarına birikir.

    Sonuç:

    1. VALF GELİR ÜST KAPAKTAKİ VALF YATAĞINA KAYNAR (cozzzzz)
    2. EKSANTRİK VALFİ AŞAĞIYA İNDİRMEK İÇİN BASKI UYGULAR (çat)
    3. VALF SİLİNDİRİN İÇİNE DÜŞER (pat)
    4. VALF PİSTONU DELER (şangır şungur)

    Netice:

    1. ARAÇ YOLDA KALIR, MOTOR KİTLER, ÇEKİCİ İLE TAMİRHANEYE GİDER
    2. MOTOR İNER, BLOK VE KRANK SAĞLAMSA PİSTON, BİYEL KOLU, VALFLER DEĞİŞİR
    3. BUNU SANAYİDE TAMİR ETTİRİRKEN USTA VE KALFALARA HALKA TATLI ALMAK ADETTENDİR
    4. ARABA 1 HAFTA TAMİRHANEDE KALIR, MASRAF EPEY YÜKSEK ÇIKAR, MOTOR YENİLENİR.

    Evet, benzin 3,69 TL ama senin aracın LPG'li sevgili Kerem, benim de LPG'li bir aracım daha var, genelde hafatsonu onu kullanıyoruz, bu nedenle yine az da olsa benzin almak ve mümkün olduğu kadar LPG'de gitmek en uygunu.

    Ben de "acaba" diyerek KAÇAK BENZİN alabileceğimi söyledim. Kaliteli olanlar İRAN'dan geliyor, IRAK'ta birşey yok (henüz), SURİYE BENZİNİ tehlikeli, sadece Suriye'de alınırsa sorun yok, ama kaçak getirildiğinde içine volüm arttırıcı bir sürü tolüen, benzen vb. konuluyor ve bu da senin bir daha görmeyeceğin, onun da seni bir daha görmeyeceği kesin olan kaçakçının işine geliyor.




  • Güneydoğuda araçların %90 ı şehirlerarası otobüslerin ve kamyonların %90 ı ırak mazotu kullanıyor. Irakta 2009 - 2010 dodge charger 'ından land cruiserına hepsi ırak mazotu ve benzini kullanıyor bir problem yok :) En son habur sınır kapısına girmeden benzin istasyonundan 20 usd ye bir depo benzin honda accorda aldım hiç bir problem olmadı .Ama şöyle bir durum var oradada yakıtlar kalite kalite. Belki en ucuz benzini mazotu getirip satıyorlar.
  • Bu akaryakıt fiyatlarıyla, kaçak akaryakıt satanlara ve alanlara kızmıyorum. Oralarda yaşıyor olsam ben de alırım hatta. Devlet bu kadar vergi almaktan çekinmiyorsa, utanmıyorsa, insanlar ne yapsın.
  • kaçak yakıtı içine katkı maddesi ,su, ıvır zıvır katmadan satan birini bulursanız sorun olmaz. iran'da benzin istasyonundan alınıp içine katkı maddeleri ekleyip çoğaltarak türkiye'de satıyorlar. iran'daki istasyonların sahtekarlık yapma lüksü yok yoksa kelle gider. hem zaten ucuz. türkiye'ye katır sırtında bidonlarla gelen akaryakıt genelde son alıcıya ulaştığında çamurlu su kıvamında oluyor. az km yaptırıyorbir de iran'dan getirirken içine koydukları bidonlar daha önce asit, çeşitli kimyasallar vb. maddelere ev sahipliği yaptığı için araca zarar verebiliyor. van'da çalışırken köydeki minibüslerden birinin pompası yanmıştı. aldığı mazot asit bidonunda getirilmiş...
  • keşke buralarda olsa hiç düşünmeden alırım milletin sürekli aldıgı yerden 3.75'e benzinmi alınır devlet kendi kaşınıyor sadece dogudamı var bu
  • 5 Yıldır Ş.Urfa Viranşehşirde görev yapıyorum ve bu işin hemen her türlü hilesini biliyorum. Ayrıca eski aracımda benzin kullandım. KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM. 1. de birşey olmaz, 2. de olmaz ama mutlaka motoruna zarar verir arabanın. Arkadaşlar Bazı hastalıklar nasıl ki zamanla ortaya çıkar, bunu da böyle düşünün. Aynı düşüncem kaçak sigarayı da kapsıyor. Ama tabi siz bili,rsiniz. Yolda kalmayın. O rezilliğe hele hiç deymez. Benden söylemesi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokayomu

    5 Yıldır Ş.Urfa Viranşehşirde görev yapıyorum ve bu işin hemen her türlü hilesini biliyorum. Ayrıca eski aracımda benzin kullandım. KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM. 1. de birşey olmaz, 2. de olmaz ama mutlaka motoruna zarar verir arabanın. Arkadaşlar Bazı hastalıklar nasıl ki zamanla ortaya çıkar, bunu da böyle düşünün. Aynı düşüncem kaçak sigarayı da kapsıyor. Ama tabi siz bili,rsiniz. Yolda kalmayın. O rezilliğe hele hiç deymez. Benden söylemesi.


    S.Urfa , Viransehirde askerligimi yaptim , orada aldigimiz benzin istasyonlarinin yakitlarinin cogu kacak.

    Ben Doguda Agrida dogubeyazitta borc karsiligi 150bin km kacak mazot kullanilmis megane 2 dizel aldim.

    tek sikintisi enjektorleri sorunluydu




  • Alabilen varsa alsın, hiç kızmıyorum, imkanım olsa bende alırdım.



    PAHALI BENZİNE PROTESTO UYARILDI
    Nihat Sırdar yazdı..


    Akaryakıta “verginin vergisi” yüzünden ödediğimiz vergiyi “kutlama” için vatandaşlara radyosundan dörtlüleri yakma çağrısında bulunan Nihat Sırdar RTÜK tarafından uyarıldı.



    Sırdar bugünkü “Vergi kaçınılmazsa zevkini çıkaracaksın...” başlıklı yazısında şunları anlattı:

    Libya yüzünden akaryakıt fiyatları artıyor. Daha da artacak belli.



    Biz zaten dünyanın en pahalı benzinini kullanırken zamlarla rekor üzerine rekor kırıyoruz.



    Ama aslında gelen her zam içinde fazladan ödediğimiz paranın büyük bölümünü devlete ödüyoruz yine vergi olarak.



    Mesela mazota gelen son 10 kuruşluk zammın aslında 6,5 kuruşu vergi.



    Yani 50 litre deposu olan dizel bir aracın son zamdan sonra ödeyeceği fazladan 5 liranın 3 lira 25 kuruşunu devlete vergi olarak veriyoruz...



    Hesap da Kaddafi yüzünden...



    Peki devlet aldığı verginin bir bölümünden vazgeçse, verginin vergisini almasa biz bu petrol fiyatı artışlarından etkilenir miyiz?



    Hayır...



    - - -



    Bu arada ben yüzde 65 diye olayı bir hayli masum gösteriyorum.



    Yunus Açıkgöz diyor ki 'Bir ürünün üzerindeki vergi oranını hesaplamak için ürünün vergili fiyatı göz önüne alınmaz. Vergiden önceki fiyatı dikkate alınır. Örneğin %18 KDV dahil 118 TL olan bir ürünün vergi oranı 18/118= %15,25 değildir. Önce üzerindeki vergi düşülür (118-18=100), sonra alınan vergi bu matraha oranlanır. 18/100=%18.



    Dolayısıyla akaryakıttaki vergi oranı da hesaplanırken bu yöntemi kullanmalıyız. Yani (yuvarlak) 4,00 TL'ye satılan benzinin vergisiz fiyatı 1,35 TL ise alınan vergi 2,65 TL'dir. Sizin deyiminizle toplam ödediğimizin içindeki verginin oranı 2,65/4,00 =%66,25'tir ancak konan vergi, 2,65/1,35=%196,30 (yüzde yüzdoksanaltı nokta otuz) yani yuvarlarsak %200'dür. Bindirilen vergi %200'dür.'



    Demek ki neymiş?



    Biz aslında akaryakıt için yüzde 200 vergi ödüyormuşuz...



    - - -



    Ekonomiden Sorumlu Bakan Babacan 'Akaryakıtta vergiyi indirirsek vatandaşa başka yerden yüklenmek zorunda kalırız' diyor.



    İyi ama vergisini zamanında ödeyen, kendisine konulan hiçbir vergiye sesini çıkarmayan vatandaşı enayi gibi görüp, zamanında ödemeyen, vergi kaçıran için sürekli af çıkaran ben miyim?



    Sen devlet olarak vergini toplamayı beceremeyip sonra bunu akaryakıta haşırt vergi koyarak çözmeye çalışırsan olacağı bu.



    İsyan edince ise 'Vergiyi indirirsem diğer taraftan yine sana yüklenirim' mantığı oluyor mu?



    Bu mu devlet?



    - - -



    Bu arada isyan demişken...



    Dünyanın en büyük petrol yataklarına en yakın ülke olmamıza rağmen dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz diye radyodan 'kutlama' yapıyorduk ya dörtlülerimizi yakarak...



    İşte o kutlama RTÜK engeline takıldı.



    RTÜK beni uyardı...



    Dolayısıyla sizi de...



    Böylece hem dünyanın en pahalı benzinini kullanmış hem de uyarılmış olduk...



    Zevkini çıkaralım yani...

    Odatv.com



    http://www.odatv.com/n.php?n=pahali-benzine-protesto-uyarildi--2802111200&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter




  • memleketin iyicene çivisi çıktı verin kamçıyı halka bakalım bu halk böyle nereye kadar gidicek gerçi halk git gide kuzuya döndü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Kaçak Akaryakıtın içinden birçok şey kaçmıştır, sadece vergiler, bayi kârı, ulusal marker, oktan arttırıcı değil. Kaçak akaryakıtın içinden ağır metaller kaçmamıştır ve bu ağır metaller OERLIKON kaynak elektrodu gibi motorda her piston/silindir/buji sıkıştırma hareketinde meydana gelen patlamanın ufak bir kaynak makinası benzeri durum nedeni ile bu ağır metaller fena koku yayan bakterilerin insanların koltuk altlarına veya ayak parmaklarının arasına üşüşmesi gibi valflerin yataklarına ve valf kenarlarına birikir.

    Sonuç:

    1. VALF GELİR ÜST KAPAKTAKİ VALF YATAĞINA KAYNAR (cozzzzz)
    2. EKSANTRİK VALFİ AŞAĞIYA İNDİRMEK İÇİN BASKI UYGULAR (çat)
    3. VALF SİLİNDİRİN İÇİNE DÜŞER (pat)
    4. VALF PİSTONU DELER (şangır şungur)

    Netice:

    1. ARAÇ YOLDA KALIR, MOTOR KİTLER, ÇEKİCİ İLE TAMİRHANEYE GİDER
    2. MOTOR İNER, BLOK VE KRANK SAĞLAMSA PİSTON, BİYEL KOLU, VALFLER DEĞİŞİR
    3. BUNU SANAYİDE TAMİR ETTİRİRKEN USTA VE KALFALARA HALKA TATLI ALMAK ADETTENDİR
    4. ARABA 1 HAFTA TAMİRHANEDE KALIR, MASRAF EPEY YÜKSEK ÇIKAR, MOTOR YENİLENİR.

    Evet, benzin 3,69 TL ama senin aracın LPG'li sevgili Kerem, benim de LPG'li bir aracım daha var, genelde hafatsonu onu kullanıyoruz, bu nedenle yine az da olsa benzin almak ve mümkün olduğu kadar LPG'de gitmek en uygunu.

    Ben de "acaba" diyerek KAÇAK BENZİN alabileceğimi söyledim. Kaliteli olanlar İRAN'dan geliyor, IRAK'ta birşey yok (henüz), SURİYE BENZİNİ tehlikeli, sadece Suriye'de alınırsa sorun yok, ama kaçak getirildiğinde içine volüm arttırıcı bir sürü tolüen, benzen vb. konuluyor ve bu da senin bir daha görmeyeceğin, onun da seni bir daha görmeyeceği kesin olan kaçakçının işine geliyor.

    Bir akrabam 2 yıl 124.000 km boyunca Jetta 1.6 MPI 102 HP aracına kaçak Suriye'den gelen benzinden kullandı sattığında araçta tık yoktu ilk günki gibiydi, ben Passatı'ma Turbolu olduğu için koymaya cesaret edemedim abi (Aracıma birşey olmayacağını bilsem bile BP'den şaşmam). Yanlız bir tanıdığım Passat TSI aracına kullanıyor kaçak benzin şimdilik bir sorun yok. Şuan burada litresi 2.75 TL.




  • genelde doğuda yakıt yüzünden toyota tercih ediliyor. anlamadığım nokta ise devlet kaçak akaryakıta neden göz yumuyor. aleni bir şekilde isteyen herkes kaçak yakıta ulaşabiliyor. emniyet bunları hiç mi tespit edemiyor. doğuda elektrik, akaryakıt, sigara gibi çoğu şey kaçak. ülkemin diğe bölgelerinde ise göz açtırmıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi architron -- 27 Haziran 2011; 16:36:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: architron

    genelde doğuda yakıt yüzünden toyota tercih ediliyor. anlamadığım nokta ise devlet kaçak akaryakıta neden göz yumuyor. aleni bir şekilde isteyen herkes kaçak yakıta ulaşabiliyor. emniyet bunları hiç mi tespit edemiyor. doğuda elektrik, akaryakıt, sigara gibi çoğu şey kaçak. ülkemin diğe bölgelerinde ise göz açtırmıyorlar.


    Oralara serbest
  • konuyu azcık hortlattım ama milletin 3.75 tl olan benzinden şikayetci olduğu günler varmış, ben o aralar pek mutlu olmasamda şikayetci de değildim benzin fiyatlarından duruma birde şimdi bakın 5 tl olcak yakında...
  • Eski konu ama bende cevap vereyim..

    Kaçak benzinin çok önemi yok, pek bir farkı olduğuda söylenemez. Asıl önemli olan kaçak mazot.

    Doğu illerinde mazotlar iran, ırak ve suriye üzerinden getiriliyor. Ancak İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi şehirlerde ve çevre illerinde satılan mazotlar kaçak mazot değil, yapay mazottur.

    Genelde %20 mazot, %5 gaz yağı, %70 10 numara ve madeni yağ, %5 de bilmediğim bazı solventler.

    Kaçak mazot arabanızda pek sıkıntı yaratmaz ama tehlikeli olan yapay mazot. Çünkü çoğunluğu yağ.
  • bende clio aracımda kaçak benzin kullanıyorum fakat sabah ve akşam çalışırken sıkıntı yaşıyorum...3 kez marşa basmak gerekiyor. bu sıkıntı yaratır mı?
  • Bilgisi olan lütfen bana mesaj atabilir mi ? mersin civarında nerede kaçak benzin bulabilirim ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.