Şimdi Ara

1.1.1.1 DNS servisi mobil dünyaya geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Cloudflare tarafından 1 Nisan'da kullanıma sunulan ücretsiz ve gizlilik odaklı 1.1.1.1 DNS hizmeti mobil uygulamaları ile kullanıcıların beğenisine sunuldu. Uygulamalar bir süredir beta sürecinde bulunuyordu.


     


    Mobil DNS hizmeti


     


    İnternet kullanıcıları kısıtlama ve engellemelere takılmadan özgür bir web deneyimi yaşamak için İnternet Servis Sağlayıcılarının DNS sunucuları yerine özel DNS hizmetlerini kullanmayı tercih ediyorlar. Genelde birçok kişi Google Public DNS ve OpenDNS gibi popüler hizmetleri kullansa da 1.1.1.1 DNS hizmeti en hızlı olma sloganıyla aralarına katılmıştı.


     


    Ayrıca Bkz.Farklı battle royale oyunlarından Space Fuss büyük indirime girdi

    14 ms'lik küresel yanıt süresiyle şu anki en hızlı DNS hizmeti olduğu iddia edilen 1.1.1.1, hız konusunda 20.64 ms'lik OpenDNS ve 34.51 ms'lik Google'ı geride bırakıyor. Ayrıca 24 saat sonra tüm DNS sorgularını silmek üzere tasarlanan hizmetin verilerinizi saklaması gibi bir durum da söz konusu değil.


     


    Mobil uygulamalar da aynı mantığı devam ettiriyor. Android ve iOS uygulamaları VPN desteği gibi özellikleri kullanarak mobil trafiğinizi 1.1.1.1 DNS üzerinde yönlendiriyor. Böylece gezinti hızınız artıyor. Elbette servis sağlayıcı sunucularının hepsinden daha iyi olacağı iddiasında değil ancak bu alanda en hızlısı.


     


    Diğer taraftan internet sağlayıcınızın tarayıcı geçmişinizi takip etmenizi ve verileri satmasını da engelliyor. Firma bağımsız bir denetim kuruluşu ile anlaşarak yıllık değerlendirme raporları yayınlama sözünü de verdi. Son olarak hizmetin ilk günden beri ülkemizde yasaklı olduğunu hatırlatalım.


     

    CloudFlare: App Store II Google Play

     


     


     









  • Clickbait. Son cümleyi okuyan çıksın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haberin sonunda zebani var

  • Çıktığı günden bu yana kullanıyorum. Gayet iyi bir DNS servisi. Bu arada yasaklı'dan kasıt nedir? Zaten çoğu ISP yasaklı sitelere DNS tabanlı değil IP tabanlı engelleme yapıyor.

    Sızıntı testi sonucu;

    1.1.1.1 DNS servisi mobil dünyaya geldi
  • direkt dns adresinin kendisi yasaklı

  • Bu adamlar bu işi babasının hayrına yapıyor olamaz. Merak ettim açıkçası DNS hizmeti üzerinden ne gibi bir kazanç hangi yollarla elde edilebiliyor

  • cengiz7 kullanıcısına yanıt
    Şu an sitesindeyim yasaklı değil.

    1.1.1.1 DNS servisi mobil dünyaya geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 14 Kasım 2018; 15:45:22 >
  • VPN candır

  • DNS protokolü ile erişim yasaklı o adrese. Böyle düzelteyim
  • Flood gibi olacak ama şu konuya bir açıklık getireyim. 1.1.1.1 adresi yasaklı falan değil. En azından TT için konuşuyorum. Yasaklı olan şey 1.1.1.1 adresiyle, Cloudflare'ın Türkiye'de ki veri merkezine erişmek. Bu zaten pek sorun değil. Çünkü, en yakın veya stabil veri merkezine atıyor sizi. İtalya, Hollanda gibi.
  • İstanbul superonline için en hızlısı cloudflaredi bir kaç ay önce şimdi test yapıp bakmak lazım. Birde routerdan dns ayarı yapmak daha mantıklı tek tek uğraşmaktansa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kullanmayın! Masaüstü ve Androidte bağlanıyorsunuz ancak çalışmıyor. Sanırım İSS ler farklı sunucuya yönlendirip sizi izliyor.

  • yasaklar ülkesi türkiye, şaşırtmadı. sözde demokrasi şöleni veriyoruz, dünyaya demokrasi nasıl olur gösteriyoruz 15 temmuz falan hahaha
  • merhaba dnsleaktest sanırım seninle özel bir konuda görüşmek istiyorum , konu dns

  • Gencbeyiin kullanıcısına yanıt
    PM atabilirsiniz.
  • Yasakli olan seyi sanki yeni veya engeli kalkmis bir servis gibi anlatiyorsunuz ya lanet olsun diyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Der Meister.

    Flood gibi olacak ama şu konuya bir açıklık getireyim. 1.1.1.1 adresi yasaklı falan değil. En azından TT için konuşuyorum. Yasaklı olan şey 1.1.1.1 adresiyle, Cloudflare'ın Türkiye'de ki veri merkezine erişmek. Bu zaten pek sorun değil. Çünkü, en yakın veya stabil veri merkezine atıyor sizi. İtalya, Hollanda gibi.
    bende de önceden italya gösteriyordu ancak şu 2 haftadır bu şekilde türkiye serverlarından iletişim sağlıyorum nasıl oldu hiç fikrim yok. Turknet kullanıyorum

    1.1.1.1 DNS servisi mobil dünyaya geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frobisher -- 15 Kasım 2018; 0:0:45 >




  • Frobisher kullanıcısına yanıt
    Sanırım TurkNet DNS konusunda Cloudflare'in İstanbul konum noktasının(POPs) engelini kaldırmış. Bu sebepten dolayı İtalya veya Hollanda üzerinden dolaşmak yerine direk Türkiye'den erişiyorsunuz. Gecikme daha az olur.

    https://blog.cloudflare.com/istanbul-not-constantinople/
    https://www.cloudflare.com/network/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 15 Kasım 2018; 2:54:57 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.