Şimdi Ara

1 mayısta sd yayınlar hd geçiyor peki tüplü tvler ne olacak. TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
11.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 mayıstan itibaren sd uydu alıcıları çöpe gidecek biliyorsunuz. Çoğu evlerde tüplü televizyon var. Bu tüplü televizyonlar için uydu alıcısı tavsiyesi almak istiyorum.



  • Scart çıkışı olan herhangi bir hd uydu alıcısı kullanılabilir. Hd kanallar SD kalitesinde izlenebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    metinser
    Tarih 26 Nisan 2018 20:11
    Scart çıkışı olan herhangi bir hd uydu alıcısı kullanılabilir. Hd kanallar SD kalitesinde izlenebilir.


    Alacağınız cihazda Kurulumu hdmi yapılmış olabilir. Bazı modellerde sıkıntı yaratır.
    Satıcınıza çıkışı scart ayarlatırsanız sıkıntı olmaz.
  • Hala sd yayın yapan kanallar ne olacak ?
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    SD yayın kalmayacak demiş arkadaş. Hepsi HD geçmiş olacak haber doğru ise.
  • yayın kalitesi değil yayın formatı değişecek. Mpeg4 sıkıştırma formatına geçilecek. Görüntü hd olacak diye bi beklentiye girmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbomly kullanıcısına yanıt
    Yayınlar HD olacakmı olacak. Yayın kaliteside Yayıncıların elindeki ekipmanlarla %100 yükselir. Merak buyurmayın.

    Arkadaşın derdi eski tüplü alıcıyı çöpe atmamak. Bizde o yönde nacizhane fikirlerimizi söyledik.
  • yayınların hepsi hd olmaz. şu anda bile birçok kanal sadece hd destekli uydu alıcısıyla izlenebiliyor. ama açıp bakınca hala sd kalitede yayın yaptığını görürsünüz. Mpeg4 ile sd yayında yapılabiliyor. bütün kanallar hd yayına geçecek demek şimdilik yanıltıcı olabilir.

    arkadaşın sorununa gelince yukarıda cevaplamışlar. scart çıkışlı bir hd uydu alıcısı işini görür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu biz uydu servisleri camiasında çok tartışılıyor, Bimere yazılan dilekçeye cevaben SD uydu alıcılarının Kalkmayacağını ve kullanıma devam edileceğini belirtmişler, fakat NextStar Merkezden bizlere ulaşan bilgi, SD cihazların tamamen kalkacağı yönündedir, Nextden gelen uyarı yazısını sizlerle paylaşıyorum.

    HD özelliğine sahip olmayan uydu alıcıları ile SD kanallar izlenemeyecektir

    TÜRKSAT uydusu üzerinde yayın yapan tüm SD TV yayınlarının HD yayına başlamasını destekleyen Telekomünikasyon Uydu ve Yayıncılık İş İnsanları Derneği (TUYAD), TÜRKSAT uydusunda yayın yapan tüm SD televizyon kanallarının TÜRKSAT’ın hayata geçirdiği MPEG-4 HD formatında yüksek çözünürlüklü yayın teknolojisiyle birlikte yakın zamanda HD yayınlara başlayacağını duyurdu.


    Son mevcut ya da stoklarına girecek yeni ürünleri ve ticari bağlantıları doğrultusunda hareket eden bazı firmalar, tüketicilere sosyal medya ve diğer iletişim kanalları üzerinden SD yayınların sona ermeyeceğini resmî kurumlardan aldıkları bilgiler ve ticari kaygı ile yanlış bilgilendirmeler yapmaktadırlar.


    Uydu Alıcısı alanında sektör lideri konumunda kaliteli hizmet anlayışı ile faaliyet gösteren Next&NextStar olarak bu bilgi kirliliği ve tartışmaların çevresinde gelecekte yaşanacak potansiyel tüketici mağduriyetlerinin maalesef dikkate alınmadığını izlemekteyiz. Bu sebeple gelecekte yaşanacak tüketici mağduriyetlerinin azaltılması için Next&NextStar olarak konu ile ilgili bilgilendirme yapılmasına karar verilmiştir.


    Öncelikle konu, SD yayınların bitip bitmemesi değil, teknolojik sıkıştırma formatının değişmesiyle ilgilidir. Geçiş sürecinde SD yayınlar bir süre daha devam edebilecek fakat mevcut kanallar ve yayın hayatına yeni başlayan kanallar için MPEG-4 SD kodlamaya geçiş süreci başlamıştır ve bu devam etmektedir.


    Resmi organlardan alınan yazılı bilgilerde de TÜRKSAT ’ın BIMER kanalıyla sektöre resmi yanıtı ve beyanı aynen şu şekildedir: “TÜRKSAT, yayınları desteklemek ve daha uygun şartlarda yayın hizmeti sağlamak amacıyla MPEG-4 formatı üzerinden yayın vermeye başlamış bulunmaktadır. Böylelikle TV yayınları daha ekonomik şartlarda ve daha düşük kapasite istekleri ile yayın yapmaktadırlar.”


    Mevcut teknolojide SD yayın yapan kanallar MPEG-2 formatını desteklemektedir. Yeni teknoloji ile SD kanallar MPEG-2 yerine MPEG-4 olarak sıkıştırılacağı için sadece HD uydu alıcıları ile izlenebilecektir. Böylece HD özelliğine sahip olmayan uydu alıcıları ile SD kanallar izlenemeyecektir
    Bu sebeple Uydu alıcısı alırken HD olduğuna dikkat ediniz ve güvenilir firmaları tercih ediniz.


    Uydu alıcısında sektör lideri Next&Nextstar olarak tüketicinin her zaman yanındayız.
  • bir sürü kanal mpeg4 e geçti zaten geçen aylarda
    1 mayısta kral tv hd ye geçecek benim bildiğim
    başka hangi kanallar var?
  • Bi zahmet tuplu tv kullanmasin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Bi zahmet tuplu tv kullanmasin
    Ne cimri insanlar var adam alıyor full hd dev gibi televizyon arkasına takıyor mini scart alıcı :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69EABE05A -- 30 Nisan 2018; 8:40:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 mayıs oldu. İzleyen var mı hd uydu alıcısı olmayanlar izleye biliyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahsun494 kullanıcısına yanıt
    1 mayıs tarihi için kaynak ne hocam? Başka bir yerde kesin tarih görmedim ben.
  • çorum tv yi mi hd izlicen ne bu tartışma. hepsi geçermiymiş hangi kalitede olurmuş. bilindiklerin hepsi hd zaten. erzurum tv mpeg4 sıkıştırma yaparsa başlarım böyle teknolojiye. hd olması lazım mı diyelim ahaha

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 HD 2 SD alıcım var.
    Star-Fox vs. SD kanallar sorunsuz izleniyor.
  • Yav işgüzarın biri tarih sallamış. Öyle bir şey yok yani...

    Konu hakkında Tuyad'ın açıklaması şöyle;
    quote:


    22.02.2018

    Kamuoyuna Duyuru,

    Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz basın toplantısında kullandığımız bazı cümleler sektör nezdinde yanlış anlaşılabilecek anlamlarda kullanılmıştır. Öncelikle yaptığımız basın toplantısının ana konusu TV Yayınlarındaki HD Dönüşüm’ü ele almakken, “SD yayınların kapanacağı” söylemi ile ayyuka çıkarılmıştır. Oysa gerek derneğimiz TUYAD gerekse Türksat asla “SD yayınlar kapatılacaktır, artık izlenemeyecektir” gibi bir açıklama yapmamıştır.

    Bu gelişmeler sonucu Türksat kendisine Başbakanlık kanalıyla sorulan sorulara resmi açıklamada bulunmuş ve bu açıklamada şu ifadeye yer vermiştir: “TÜRKSAT, yayınları desteklemek ve daha uygun şartlarda yayın hizmeti sağlamak amacıyla MPEG-4 formatı üzerinden yayın vermeye başlamış bulunmaktadır. Böylelikle TV yayınları daha ekonomik şartlarda ve daha düşük kapasite istekleri ile yayın yapmaktadırlar.”

    Bu açıklama ile de anlaşılacağı üzere teknolojik sıkıştırma formatının değişmesiyle ilgili bir gündem vardır. Türksat yayıncı kuruluşların mali güçlerini zorlamadan yayın hayatına devam edebilmelerini destekleyen ticari modeller geliştirirken, düşük bütçeli yerel ve bölgesel kanalların da HD yayın hayatına geçmesini arzulamakta böylece ilgili kanalların gelirlerini artırarak yeni uydu projelerine kaynak oluşturmaya gayret etmektedir.

    MPEG-4 bilinen ve uygulanan sıkıştırma tekniklerinden daha farklı bir yayın tekniğidir. Halen yayın yapan bir TV kanalı aylık ortalama uydu kirası %60 daha ekonomik olmaktadır.

    MPEG-4, sadece HD değil SD yayınlar için de kullanılabilirken, sadece HD uydu alıcıları ile izlenebilmektedir. Şubat ayı başı itibarı ile dört kanal MPEG-4 formatına geçmiştir. Dolayısı ile bu kanallar artık SD alıcılar ile izlenemez hale gelmiştir. Önümüzdeki aylarda bu geçişi sağlayan kanalların hızla artacağını öngörmekteyiz. “TV Yayınlarında HD Dönüşümü Başladı!” başlığımız tamamen bu yeni teknolojiyi içermektedir.

    Son tüketiciye yeni cihaz tedarik edeceğinde HD alıcı tercih etmesini tavsiye ediyoruz. Çünkü HD uydu alıcıları HD’nin yanı sıra SD altyapılı tüm yayınları izletebilmektedir. Bu da son tüketici için uzun vadede ekonomik kazanç sağlayacak bir tercihtir. Ama en nihayetinde SD ya da HD uydu alıcı satın alma tercihi tüketiciye aittir.

    Geliştirilen bu yeni teknoloji tüm sektör oyuncuları için yeni bir fırsat ve geniş bir ekonomik pazarı da beraberinde getirecektir.
    TUYAD olarak HD ve TKGS’li cihazların satın alınmasını öneriyoruz ve cihaz markası belirtmeden tüm TKGS’li marka listesini hem internet sitemizde hem de sosyal medya aracılığıyla tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    Yönetim Kurulu Adına

    Hayrettin Özaydın



    Bu açıklamadan çıkarılacak husus şudur ;

    SD yayın yapan tv kuruluşları, SD yayınlarını Mpeg4 kodlama ile yaparlarsa, %60'a kadar yayıncılık giderlerinin düşeceğidir.

    Tabi SD yayın yapan yayıncılar, buna kendisi karar verecektir. SD bile olsa Mpeg4 yayına geçmek demek, SD uydu alıcılarının yayını alamaması demektir. Haliyle yayıncı ilk aşamada izleyici kitlesini kaybetmek istemeyeceği için, Mpeg4 yayına geçmeye istekli olmayacaktır.

    Ama SD yayın yapan kanallar zamanla Mpeg4 'e geçeceklerdir.

    Yine ayrıca; TRT kanalları daha uzunca bir süre, SD( Mpeg2 ) yayınlarını sonlandırmayacaktır.

    Hasılı; Millet SD uydu alıcılarıyla alınabilen kanalların sayısı azalınca, HD uydu alıcısı almak zorunda kalacaktır. Milletin ekseriyetinin elinde HD uydu alıcısı olduğu anlaşıldığı zaman geldiğinde de SD kanallar Mpeg4 geçmiş olacaktır. Yani Mpeg2'den Mpeg4'e geçiş, tedrici olacaktır.
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam elimizdeki dm800hd mpeg2 HD değilmi ?
    Mpeg4 geçince onlar çöpmü olacak.?
    Kafamız karıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekkipudri

    Hocam elimizdeki dm800hd mpeg2 HD değilmi ?
    Mpeg4 geçince onlar çöpmü olacak.?
    Kafamız karıştı.
    Hocam Dreambox 800HD cihaz, Mpeg4 video'ları 720p / 1080i çözünürlük seviyesine kadar decode eder.( 1080p decode etmez )

    Mpeg2 - Mpeg4 kavramları, bir kodlama tekniği olmasının yanında aynı zamanda çözünürlük sahasını da ifade eder.

    Örneğin; aşağıdaki tabloya bakacak olursak, Mpeg2 kodlama ile 1080i çözünürlüğe kadar yayın yapılabilir.
    1 mayısta sd yayınlar hd geçiyor peki tüplü tvler ne olacak. TAVSİYE


    Mpeg2 kodlama ile 1080i çözünürlükte yayın yapmak yayın maliyetlerini artıracağı için, daha verimli bir kodlama tekniği olan Mpeg4 ile yapılmaktadır.

    Pratikte yayın maliyetleri dikkate alınarak, Mpeg2 kodlama ile 576i/p çözünürlük seviyesine kadar yayın yapılmaktadır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.