Şimdi Ara

10 günlük Lviv ve Kiev seyahati bitti. Merak ettiklerinize cevap verebilirim. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
13
Favori
10.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çıktık artık i yola :d
  • Hocam Kiev'de caddeler nasıl? Yani İstanbul veya Bangkok gibi her yer sağlı sollu dükkan, alışveriş merkezi gibi yerlerden mi oluşuyor? Ben bu tarz yerleri beğeniyorum. Gerçi metro ile birçok yere ulaşım sağlanır ama yine de sokakları ve caddeleri konsept olarak biraz tasvir edebilirseniz memnun olurum.
  • ocak 24 ünde uçuyorum lvive trenle kiev geçeceğim hayırlısı bakalım :D
  • benim de ukraynaya gitme planım var eşimle beraber. açıkcası ilk yurtdışı seyahatimiz olacak. kiev +lviv şeklinde yapmak istiyorum. benim de merak ettiğim konular var.

    -genelde ukraynaya gidenler ya tek erkek oluyor ya da grup halinde erkek oluyor.eşimle beraber gittiğim durumda ne gibi sıkıntılarla karşılaşabilirim. özellikle güvenlik boyutuyla
    -lvivi epey bir araştırdım açıkcası , çok hoşuma gitti. sanki daha avrupai bir şehir gibi. ama kievi pek bilmiyorum. iki şehir arasında karşılaştırma yapsak nasıl olurdu ?
  • Sanki karsimizda unlu biri var ve avmye roportaja gelmis gibi. 3 satir yaz yahu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wepawet

    ocak 24 ünde uçuyorum lvive trenle kiev geçeceğim hayırlısı bakalım :D

    Kıç titreten, b.k donduran, adamı inim inim inleten soğukları tadmaya hazır ol...Lviv seni bekliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 30 Ekim 2017; 13:44:17 >
  • zekgumus Z kullanıcısına yanıt
    Çok iyi bilgiler, lazım olan bütün bilgiler burda ileride işimize yarayabilir, teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lviv'de çok zaman geçirmemeni tavsiye ederim. yani olabildiğince hızlı şekilde Kiev'e geç. iki şehri de görünce dediğimi daha iyi anlayacaksın. internetten tren bileti alma olayları falan yok bunlarda zaten oraya gidince anlayacaksın adamlar tüplü monitörde kod yazarak falan yapıyor bilet işlemlerini ve biraz -hatta epeyce- yavaşlar. bir de trene bineceğin gün cuma falan olmasın. cuma günleri Lviv'den Kiev'e giden çok insan oluyor, tren dolu oluyor yani. Kesinlikle yataklı vagondan bilet al. Emin ol 10 saat o koltuklarda oturmak istemezsin ve vagonlar çok sıcak oluyor hatta sauna gibi haberin olsun. Son olarak da havalimanından sim card al mutlaka, o tren istasyonunda 1 kişi bile İngilizce bilmiyor. Google translate hayatını kurtara bilir. benim biletimi almam 2 saat sürmüştü translateim olduğu halde.

    dip not: Acıkırsan tren istasyonuna gelmeden hemen solda yeşil tabelalı ufak bir pizzacı var. pizzaları çok leziz. geç saatlere kadar da açık. Yemeni tavsiye ederim. (yalovychyna = yaloviçina sığır eti anlamına geliyor. İngilizce konuşarak debelenmek yerine bunu dersen daha rahat anlarlar. Çünkü bana İngilizcesini anlamayıp, parmaklarıyla kafasına boynuz yapan ve sığır gibi möö diyen bir abla olmuştu. Kadını o çabasından sonra takdir edip Ukraynaca nasıl dendiğini öğrendim.) iyi tatiller.




  • dinamit06 kullanıcısına yanıt
    Uzun zamandır foruma girmediğim için daha yeni cevap veriyorum kusura bakmayın. Umarım gitmemişsinizdir de vereceğim bilgiler işinize yarar. Eğer gittiyseniz de yeni okuyan arkadaşlara faydam olur.

    -Güvenlik. Herkesin tek korkusu. Onlarca kişinin bıçaklandığı, dayak yediği meşhur 6-0 skorlu D. Kiev - Beşiktaş Maçı döneminde oradaydım. Maçta çıkan olaylar, maç öncesi çıkan olaylar, maç sonrası kavgalar. Onca olay oldu. Gece saat 2-3'te Türkiye'de yürümeye korkacağınız ıssızlıkta sokaklarda yürüdüm. Şarapçı abilere yol sordum. Başıma en ufak kötü bir olay gelmedi. Aklımda hiç kötü bir anısı da yok. Korkmayın yani. Dünya'nın bir çok şehri İstanbul'dan daha güvenli. Sadece kazıkçı taksicilerden korkun.

    -Tek cümle ile Lviv ve Kiev arasındaki farkı şu şekilde anlatacağım. Lviv Ankara ise Kiev İstanbul'dur. Sen gezmek için hangisini tercih edersin??? İki şehri de Avrupa ile falan kıyaslama beklentileri yüksek tutma. Fakir bir ülke Ukrayna. Hani belki bazı yapıları mimari anlamda Avrupa'yı yansıtıyor olabilir ama insanları ve ekonomik parametreleri arasında uçurumlar var Avrupa ile. Ancak vizesiz ucuza ve kısa sürede gidilebilecek ülkeler düşünüldüğünde kesinlikle gezilip görülmesi gereken bir yer. Son olarak kesinlikle KİEV!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zekgumus

    Lviv'de çok zaman geçirmemeni tavsiye ederim. yani olabildiğince hızlı şekilde Kiev'e geç. iki şehri de görünce dediğimi daha iyi anlayacaksın. internetten tren bileti alma olayları falan yok bunlarda zaten oraya gidince anlayacaksın adamlar tüplü monitörde kod yazarak falan yapıyor bilet işlemlerini ve biraz -hatta epeyce- yavaşlar. bir de trene bineceğin gün cuma falan olmasın. cuma günleri Lviv'den Kiev'e giden çok insan oluyor, tren dolu oluyor yani. Kesinlikle yataklı vagondan bilet al. Emin ol 10 saat o koltuklarda oturmak istemezsin ve vagonlar çok sıcak oluyor hatta sauna gibi haberin olsun. Son olarak da havalimanından sim card al mutlaka, o tren istasyonunda 1 kişi bile İngilizce bilmiyor. Google translate hayatını kurtara bilir. benim biletimi almam 2 saat sürmüştü translateim olduğu halde.

    dip not: Acıkırsan tren istasyonuna gelmeden hemen solda yeşil tabelalı ufak bir pizzacı var. pizzaları çok leziz. geç saatlere kadar da açık. Yemeni tavsiye ederim. (yalovychyna = yaloviçina sığır eti anlamına geliyor. İngilizce konuşarak debelenmek yerine bunu dersen daha rahat anlarlar. Çünkü bana İngilizcesini anlamayıp, parmaklarıyla kafasına boynuz yapan ve sığır gibi möö diyen bir abla olmuştu. Kadını o çabasından sonra takdir edip Ukraynaca nasıl dendiğini öğrendim.) iyi tatiller.

    hocam tavsiyeler için teşekkürler :Dhttps://booking.uz.gov.ua/en/ bu siteden daha önce arkadaşlarım ukrayna içi tren bileti almıştı. ben de buradan almayı düşünmüştüm. bahsettiğiniz pizzacı lvivde mi yoksa kievde mi? kışın gittiğim için şehir biraz boş olabilir ama dolaşabildiğim kadar dolaşıp içebildiğim kadar içicem :D ayrıca hocam uçuşum istanbul- lviv lviv-istanbul. dönüş biletini riske atmamak için dönüp 1 geceyi daha lvivde geçiricem. yani 4 gün kiev 2 gün lviv gibi bir şey olacak.

    ekleme olarak : gece hayatına pek takılan insanlardan değilim genelde sovyet tarihi çok hoşuma gidiyor onların izini bulabilceğim yerler var mıdır? yanıma ukrayna tarihiyle ilgili bir kitap almak istiyorum böyle okurken o yapıtın yanından geçsem anı yaşasam falan unutamadığım bir tecrübe olur. en merak ettiğim kısım bu cevaplarsan sevinirim :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA02D78F4 -- 26 Kasım 2017; 22:34:7 >




  • Dyabala84 kullanıcısına yanıt
    İlk okuduğumda susayım dedim. Cevap vermek istemedim ama dayanamadım. Abi Allah aşkına bu nasıl bir üsluptur ya: "Kiev hatunlar nasıl?". Din, kitap, örf, adet hepsini bir kenara bırakıyorum. Toplum ahlakı ve insanlıktan gram nasibini almamış bir üslup. Ya Avrupa'da ve Asya'da çok ülke gezmedim belki. 3-4 ülke anca. Ancak Özellikle Budapeşte'de 15-20 farklı ülkeden insan tanıdım. Festivallere gittim. Etkinliklere katıldım. Zil zurna sarhoş Avrupalılar, Asyalılar, Amerikalılar hatta Afrikalılar gördüm, tanıştım. Bir kişinin bile kimseye askıntı olduğunu görmedim. 700 bin kişilik içkinin su gibi tüketildiği Sziget festivali alanında kız meselesi yüzünden bir kavgaya bile şahit olmadım. Arkadaş nedir bu kız merakımız ya. Şuranın kızları nasıl, buranın hatunları nasıl. Git, gez. İnsanlık öğren, medeniyet öğren. Bir kadına asılmadan, yavşamadan nasıl sohbet edilir, nasıl makara yapılır, eğlenilir, arkadaş olunur bunu öğren. eğer amacın başka ise İstanbul'da istemediğin kadar genel ev ve escort var. Git hevesini al. Sen de kurtul, biz de kurtulalım senin abazalığından. Kiev'de, Lviv'de, Belgrad'da, Budapeşte'de her yerde sen ve senin gibi insanlar(!) yüzünden Türklere karşı oluşan ön yargı hat safhaya ulaştı. Oranın kızlarını geçtim orada gördüğünüz Türk kızlarına bile yavşıyorsunuz abi. Bu nasıl bir açlıktır, nasıl bir yokluktur ya. Mağaradan mı çıktınız?!?!




  • Razer kullanıcısına yanıt
    Demek istediğini şöyle anlıyorum. "Beşiktaş çarşı veya Kadıköy gibi mi?"
    Yani aslında kısmen böyle ancak şehir çok büyük. Yollar, evet şehir içi yollar bile o kadar geniş ki 3-4 araba yan yana rahatlıkla geçebiliyor çoğu yolda. Yani dükkanlar yolun iki tarafında evet ama arada o kadar mesafe var ki Beşiktaş gibi Kadıköy gibi bir insan seli oluşmuyor. İstanbul'da gördüğün o kalabalık çarşı konseptini çok bekleme yani.

    Hatta sana şu resimle açıklayayım.

    10 günlük Lviv ve Kiev seyahati bitti. Merak ettiklerinize cevap verebilirim.

    10 günlük Lviv ve Kiev seyahati bitti. Merak ettiklerinize cevap verebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekgumus -- 26 Kasım 2017; 22:58:31 >




  • Pizzacı Lviv'de. Bileti aldıktan sonra treni beklerken gidip yiyebilirsin. Zaman geçirmek için güzel bir aktivite bence. :D
    Ben de bu site için teşekkür ederim umarım bileti internetten alınca kendini orada ifade edip bileti internetten aldığını anlatabilirsin. Çünkü anlamıyorlar :D. Ben de biletimi önceden bir tanıdık vasıtası ile almıştım. Gidip kendimi anlatmam 2 saat sürdü. En son bir asker beni istasyon müdürünün yanına götürdü de o kadındaymış biletim o anlayıp vermişti.

    Ya yüzlerce Katedral var. Her köşe başında desem abartmış olmam, garip tarafı da onlarcasını gezmene rağmen hiç sıkılmıyorsun çünkü hepsi farklı yapılarda ve mimarileri enfes.

    - Pechersk Lavra - Caves Manastırı
    - Çernobil müzesi
    - Funicular
    - The House with Chimeras (içine falan giremiyorsun ama mimarisine bayılacaksın.)
    - The House with Chimeras
    - Aziz Sophia Katedrali
    - Andriyivski Uzviz
    - Mykola Syadristy Microminiatures Museum (bu müzeye girmeden gelme içeridekilerin hepsi sanat eseri.)
    - Rodina Mat (Motherland)

    Buralara gidebilirsin. Daha çok var ama bunlar görmen gereken yerler.




  • zekgumus Z kullanıcısına yanıt
    hocam artik beden dili devreye girecek herhalde :D öyle böyle anlasicaz yapacak bir sey yok cunku tek gidiyorum. ayrica ukraynaca ve ruscayla uzaktan yakindan alakam yok . google ceviri ne kadarsa ben de o kadar olucam :D trenler söylenene göre çok eskiymis sovyet doneminden kalmaymis (intercity+ olan hizlilarla gitmicem.). buda cok ayri tecrube olacak hic uzun bi tren yolculugu yapmadim. hele kisin olmasi kafayi kaldirinca karin kiyametin ortasinda ray ustunde gitmek falan. hayali simdiden heycanlandiriyor :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zekgumus Z kullanıcısına yanıt
    Hatunlar nasıl derken yani iyi insanlarmı cana yakınmı demek istedim yalnış anladın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakin sözlükten falan çevirip Rusça bir şeyler diyeyim deme. Adamlar Rusça konusunda hassas savaş mevzularından falan dolayı. Ya metroları çok çok eski hatta yolculuk yaparken, şu yüksek seste çalışan insanlara iş güvenliği amaçlı verilen kulaklıklar var ya onlardan falan takmak lazım yani o derece sesli. Bağırarak konusunca bile anlaşılmıyor söylediğin metronun içinde ancak trenler öyle eski değil abartıldığı kadar. yani içi falan kötü değildi. Her kompartımanda 4 yatak var. Benim odamdaki herkes temizdi ama bazen kokabiliyorlar. Şans işi birazcık. :D Ben de kışın en soğuk dönemlerinde yapmıştım tren yolculuğumu hızlı tren biraz pahalı diye normal trenle gitmiştim. bizim vagonun görevlisi sarışın bir abla vardı gençten, bize sabah çay ikram etmişti sıcak sıcak. Biz de ona kurabiye vermiştik :D. O sıcak çayı içerken dışarıdaki bembeyaz manzarayı izlemek gerçekten eşsiz oluyor. Trende iki vagon arasında boşluk olan bir bölme var. Eğer sigara içiyorsan götün donarak orada sigara içebilirsin. Yasak falan deniyor ama kimsenin laf ettiği yok.




  • Cuma günü Lviv'e uçuyorum hayırlısıyla 10 günlüğüne.Gelmek isteyenler olursa iletişime geçebilirler.
  • dinamit06 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

    Hocam her iki sehir hakkinda karsilastirma yapsak bence kiev farkli ve lviv farkli her iki sehrin guzellikleri gorulmeye deger yerleri tarihi yasam sekli bambaska.
    Lviv ukrayna ulkesinin en cok turist alan sehirleri arainda ilk sirada diyebilirim. Lviv sehrinin tarihi, kulturu, yapisi, yasam tarzi, insanlari cok farkli tamamen avrupayi bir sehir.
    Eger esinizle tatile cikacaksaniz bence ilk tercihiniz lviv olmali tatil sureniz ne kadar bilmiyorum ama ornekgin 1 haflalik bir tatil ise 5 gunu lviv 2 gunde kiev sehrini gezmeniz gormeniz tatilinize ayrica renk katar.
  • zekgumus Z kullanıcısına yanıt
    hocam zaten sari sacli mavi gozlu cok beyaz tenli bir bireyim rus zannedilip dayak yemek istemiyorum :D degil rusca rus kelimesini agzima almaya niyetim yok :D bir video izledim 2 turk erkek ukraynada tanistiklari kizlarin evine yemege gidiyor sofra basinda babanin ilk sorusu sence ukraynalilar ruslarla ayni irktan midir? cocuk bi an ne cevap vercegini sasiriyor :D orada evet dese belki harcicak cocugu :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wepawet

    hocam zaten sari sacli mavi gozlu cok beyaz tenli bir bireyim rus zannedilip dayak yemek istemiyorum :D degil rusca rus kelimesini agzima almaya niyetim yok :D bir video izledim 2 turk erkek ukraynada tanistiklari kizlarin evine yemege gidiyor sofra basinda babanin ilk sorusu sence ukraynalilar ruslarla ayni irktan midir? cocuk bi an ne cevap vercegini sasiriyor :D orada evet dese belki harcicak cocugu :D

    Böyle birşey yok.. Lvivde nerdeyse herkes rusça konuşuyordu, ukraynaca konuşan çok az...Ülkenin heryerinde istediğiniz dili konuşursunuz kimse size bişey demez... Translatordan rusça anlaşırsınız kimse size yumruk atmaz...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.