Şimdi Ara

147 1.9 JTD 150 Q2 Bulunur mu? Bulunursa alınır mı :)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam Alfistler, 1.4 TDI 75bg '06 Model Ibiza'm var, zamanında çok 147 baktım ama benzinli bana uymayacağı için dizel bir araca yöneldim ve Seat aldım. Aracımdan çok memnunum çizgilerinden görünüşünden ve hacmine/beygirine göre performansından da çok memnunum ama gönül işte birkez düştü mü peşine bırakmak istemiyor, 147 1.9 JTD 150 bulursam bırakamam.

    Sizce 1.9 150bg karşılığını veren ve yakıt/performans konusunda tatmin edici bir motor mudur? VAG'cı arkadaşlardan 1.9 TDI 130PD kullanan arkadaşlar var onlara madara olmayalım sonra :) gördüğüm kadarı ile yakıt karmada 8,5 9 civarında ben 5,5 civarı yakıyorum karmada sizce değişmeye değer mi? tabii bir de vergi boyutu var 2009 bir araç 2000 civarı vergi verirken ben 300 veriyorum

    aslında tüm doneler adam ol otur yerine diyor ama yine de kanım kaynıyor ker şeye rağmen 147 JTD Q2 bulunursa alınır mı?

    Teşekkürler :)







  • alfaturk forumunda 147 1.9JTD kullanan bir arkadaş var. Biliyorsunuz alfalar benzinli de olsa dizel de olsa az yakmaz. Dediğiniz rakamlar doğrudur. Ama performans olarak hakkını verir ve çizgi olarak da kesinlikle bir seat'tan iyidir :) Kullanım keyfini, yol tutuşunu falan hiç söylemiyorum zaten. Ayrıca alfaların dizellerinin de sesi çok güzeldir, vw motorları gibi cırıldamaz. bmw gibi rölantide traktör sesi de çıkartmaz.

    Bahsettiğim arkadaş chip de uygulatarak mevcut gücünü 150'den 180'e, torkunu da 400 civarına çıkardı. Performans olarak 75hp'lik bir araçtan indikten sonra uçağa binmiş gibi olursunuz diye düşünüyorum. Seatçı arkadaşlarınızı dikiz aynasında nokta kadar göreceğinizden size bir şey deseler bile duyamazsınız Çünkü özellikle chipten sonra 0-100'ü 8 saniye civarına (belki de altına) düşecek bir araçtan bahsediyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scudetto -- 6 Mayıs 2012; 17:01:05 >




  • Arkadaşın bahsettiği benim. Dostum şu an sahibinden'de 4-5 tane 147 Q2 ilanı var. 2-3 TANESİ Birmot'un sattığı. Geçen bir tane yeni ilan konulmuş, kilometresi de düzgün. Şuna bir bak derim.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-birmot-istinyeden-2009-alfa-romeo-147-1-9-jtd-sunroof-85002946/detay#

    Aracın performansı hakkında konuşmaya gerek yok. 150hp + 320nm tork zaten aracı uçuruyor. Bastığın anda yakar, ben şehir içi bu aralar 8.5 yakıyorum maksimum. Ama basmadığın zaman 6.5'a düşürüyorum. Uzun yolda ise minimum 5.1'e düşürdüm.

    Trafikte tüm bakışlar üstünde olacak. 150-200 milyarlık araçlardakiler sana bakacak hep. Aracın içine binen 80-90 milyarlık araç gibi diyecek.

    Yağmurda karda, en önemlisi virajlı yollarda q2'nin büyük avantajını göreceksin. Trafikte de madara olmaz, çok araç üzersin ama hızı tasvip etmiyoruz tabi.

    Hayırlısı olsun bu arada.




  • O ilandaki arabayı yerinde inceledim, test sürüşüne çıkmadım vaktim yoktu çok fazla, birkaç kozmetik kusuru var ön tamponda kırık vs halledilebilecek şeyler aslında, bir de sol yanı komple boyalı.

    Benzinlisi ile 10000 gibi bir fark var neredeyse, tabii ki ekstraları olan bir otomobil 17' jant sunroof vesaire ama yakıtı da çok avantajlı değil. Ortalama yakıt tüketimi 8.3'tü kontağı çevirdiğimde, dediğim gibi yakıttan sonra vergi dezavantajı da var. Ama çok keyifli bir araba olduğu kesin, Ford 2.el takas yapmıyormuş önce benim arabayı elden çıkarmam gerekecek, bakalım bir değerlendirme yapayım enine boyuna..

    Teşekkürler bilgiler için..
  • 147 Q2 yuksek motorlu dizel arac olarak avrupada cok tercih edilen bir arac, özellikle ingiltere ve italya... ama tr'deki b*ktan vergi sistemi ve yakıttaki vergi yükü yüzünden istedigimiz araçlara binemiyoruz.
  • Bugün uzun yol yaptım 350 kilometre. Ortalama 4.9 litre yaktı.
  • Bu araçtan var biri teklif etti bana.Çok çok çok beğendim aracı.
    Kalbimle beynim arasında sıkıştım kaldım.İş içinde kullanacagım için daha az yakan,vergisi dusuk bi araç diyen beynim ve olm super araba bu fiyata da daha bulamazsın al işte kaç kere geleceksin bu hayata diyen bi kalbim var. Yardım edin bana :)
  • Bu konuya nasıl cevap yazmamışım merak ediyorum :)

    147 q2, kendisi ile yaklaşık 1 buçuk yıla yaklaşan süreden bu yana beraberiz. Bu konu aracı araştırdığım zamanlarda çok fazla yardımcı oldu bana.

    Şöyle söyleyeyim, saab'ın 1.9 ttid (twin turbo) saymazsak piyasadaki en performanslı 1.9 dizel motor. 150 beygirlik tork canavarının sizi üzmesi için aslında kendisine ait bir sebep yok. Ve o 2000 devirde verdiği 305 NM'lik torku eşit derecede ön tekerlere dağıtan mekanik kilitli diferansiyel ciddi anlamda koltuğa oturduğunuzda uyanan yarış arabası hissini yolda tamamlıyor.

    Sınfındaki ve yaşındaki araçlarla elimden geldiğince karşılaştırma yaptım bu süre boyunca. Her seferinde "ya acaba alfisti virüsünden gerçekleri mi göremiyoruz" "gerçekten de ben mi abartıyorum" diye ne zaman sorduysam alnının akıyla çıktı q2. Ağzımıza takıldı q2 diye ama audi isim hakkımızı almış muhtemelen yeni Q serisine model olarak geleceği için artık kullanırken yanlış anlaşılacağız ama ne dersek diyelim premium hissi uyandıran ve gerçekten performans-yol tutuş konusunda rakiplerine taş çıkartan başka bir araç yok.

    Ben bu kadar uzakta ve asfalt ama ücra yerlerde bu araca binip kullanıp ihtiyacım olduğu halinde parçalarına erişip ( 2 günlük kargo süresi ve ufak tefek sıkıntıların sayılmadığını hesaba katarsak ) fazlasıyla keyif alabiliyorsam bence gerçekten de kriterler arasında yerini alması gereken bir araçtır.

    Tabi kendisinin ufak pürüzleri de yok değil, lastik yanağının orjinalde 17 " ölçüsü olarak 215 45 17 kullanması, süspansiyon geometrisinin yol tutuşu artırmak adına sertlikle birlikte göreceli olarak sert olması konforu haliyle törpülüyor ancak benzer durumlarda c sınıfı rakiplerinde de bu durum yaklaşık derecede mevcut. Ve yine c sınıfı 7 yaşında bir araç olmasından mütevellit haliyle trim sesleri hele ki bu yollarda kendisini hissettiriyor.

    Onun haricinde geride kalan donanım ve özellik fazlasıyla nette var. Ama gerçekten iyi ki buradaki tavsiyeler varmış da cesaret edip gidip almışım. :)




  • Konuyu açalı neredeyse 4 yıl olmuş :)

    4 Yıl önce ben cesaret edip alamadım. Ibiza'mı sattıktan sonra yüksek model düşük km takıntısına yakalanıp çok temiz bir 2012 dizel fiesta aldım.
    55bin kim kadar ona bindikten sonra da aralık avantajlarından yararlanıp BMW 116d dizel otm bir araç sahibi oldum.

    Tam deli dönemlerimde deli bir araba sahibi olmak istedim, ancak ben cesaret edip edinemedim. Satamam diye korktum, çok yakar diye korktum. Kısacası korktum :)

    İçimde hala bir uktedir, şimdiki aracımdan da çok memnunum orası ayrı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarayburnu -- 1 Mart 2016; 22:38:38 >
  • @Sarayburnu öncelikle hayırlı olsun.

    İster istemez insanın aklını çelen bazı kriterler mevcut. Haliyle çoğumuzun maddi özgürlüğü sınırlı olduğu için bir kaç senede kenara koyabildiğimiz paraları elbette çok da kolay yitmeyecek ve değerini verecek şekilde harcamak istiyoruz.

    Sizin gibi bir çok arkadaşın da ister istemez aklını çelen, ya memnun kalmazsam ya satmam gerekir elden çıkaramazsam düşüncesi bir çok şeye engel. Henüz satmadım satılığa da koymadım ama tıpkı aracın kendisi olduğu gibi markanın satılma olasılığının da insanlarca yanlış yorumlandığına bir çok kez şahit oldum.

    Bakımlı araç talip de görür satılır da, 1-2 günde satılan 15 yaşına kadar alfa romeo araçlara şahit olduktan sonra en azından o düşüncem biraz geride kaldı benim. Tabi yine de herkes tarafından bilinmeyen bir aracı almak kolay olmuyor.

    Benim de öyle olmadı ve çevremdeki herkes görüp bilip şahit olup tecrübe edene kadar da bu durum böyle oldu onlar için.

    Bmw'ye diyecek söz yok. Ama 40 bin tl altına, şu an satılan 80 bin tl üstü araçlardan daha hızlı, daha özgün ve göreceli olarak keyifli bir araç kullanmak en azından o kararı verdikten sonra sizi mutlu etmeye yetiyor.

    Bu arada bu arabanın tanımı "deli dönemlerin arabası" olabilir. Tamamen performanslı kullanımda dahi (dere tepe çıkıp inerken hem de) ortalamam 7.5'in üstüne hiç çıkmadı, normal kullanımda ise hep 6-6.5 civarında gezdim.

    Altınızdaki araç ne olursa olsun keyif almanız ve kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.




  • Dün bir adet kırmızısına sahip oldum. Aracı müthiç derecede zorladım. Gideceğim istikamet zorlamaya da müsaitti açıkçası. 20 km lik çift şerit bi dağ yolundan geçtim. Virajlarda inanılmaz performanslı. Araç resmen sizi yola çekiyor. Lastiklerim neredeyse bitik olmasına ve yolda mucur olmasına rağmen "ne kadar uğraşırsan uğraş beni yoldan çıkaramazsın kardeşim" diyor. Yolu geçtim o keskin virajlara ortalama 80-100 km hızla girdiğimde araç şeritten dahi çıkmıyor. Yola adeta yapışıyor. Tabi bunda yaklaşık 1800 kg lık bi ağırlık da etkili. Yakıt konusuna gelirsek ben bursa içi trafikte 40 km kadar, inegöl içi trafikte 10 km kadar. Dur-kalk çok fazlaydı inegölde. Sonrasında inegöl-domaniç dağ yolunda kullandım. Ertesi gün aynı yakıtla yine yaklaşık 30 km dağ yolunu geçtikten sonra gerçekten şehir dışı diyebileceğimiz bi 50 km falan gittim. Ortalama yakıtım 7.1 idi. Ve bu yolları sürekli aracı limitlerini görmek adına zorlayarak gittim. İbre 240 gösteriyor, ben 230 da bıraktım, onu gördüm bana yetti, 240 ı da görürdü. rahatlıkla. Temiz, bakımlı bulursanız kaçırmayın ama hiç zannetmiyorum :) :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.