Şimdi Ara

1800tl 2 aylık abonelik için iptal bedeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2018 ocak ayında platinum üyeliğimi yenilemiştim superonline'da. Aralık ayında beni arayıp bitmeden yenileyelim dediler ve turkcell tv plus hediye edelim dediler. Beni heralde 50 kere aramışlardır bu Tv+ için. Ben de sonunda kabul ettim yatak odama koyarım diye.

    4 aralık 2018 de yeni muhteşem 3 lü kampanyasına geçirmişler beni. Turkcell tv+ da aslında hediye değil. Ha nasıl mı anladım? İptal ettirirsem ne kadar bedel öderim dedim 1800tl dedi telefondaki arkadaş. Neden dediğimde 2018 ocak ayında yaptığım plat üyeliğim alttan devam ediyormuş. Ve ayrıca hediye tv+ üyeliğin iptali için de bana telefonda bedel ödemezsiniz dedikleri halde ödeyeceksiniz dediler. Yasal mı bu yaptıkları dedim arkadaş yasal dedi.

    Şimdi işi gerçekten blen birisi varsa bu yaptıklarının bana yasal olup olmadığını anlatabilir mi?



  • Yasal değil. 2 ay kullanmış iseniz 2 aylık indirim bedeli yansır. Türk Telekom, Turkcell, Digiturk tarzı firmalar bilinçsiz aboneler iptal ettiremesin diye böyle yüksek faturalar çıkacağını iddia ederler. Oysa ki iptal ettirdikten sonra çıkan fatura 100₺ civarı olur genelde. Kullanım sürenize göre değişir. Eğer cidden dedikleri gibi 1800₺ fatura çıkarırlar ise E-Devlet üzerinden Tüketici Hakem Heyetine başvurun. Faturayı iptal ettirirler.
  • Platin 24ay miydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    Evet platin 2 yıllıktı. Ama 4 aralık 2018 günü başka 2 yıllık kampanyaya geçtim. Tabi telefonda söylemedikleri platinin hala alttan devam ettiği. Kafamı kurcalayan kullanmadığım şey nasıl alttan devam ediyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheath

    Evet platin 2 yıllıktı. Ama 4 aralık 2018 günü başka 2 yıllık kampanyaya geçtim. Tabi telefonda söylemedikleri platinin hala alttan devam ettiği. Kafamı kurcalayan kullanmadığım şey nasıl alttan devam ediyor.
    Alttan devam etmiyor, o taahhüdü bozarken (yeni kampanya geçebilmek için) çıkacak olan iptal bedeli saklı kalıyor. Yani yeniden söz verdiğiniz için eski sözünüzden kalan indirim bedelleri vs yeni sözünüzü bozmamanız kaydı ile saklı kalıyor.

    tv+ 24 ay sözü ile ücretsiz, kampanya taahhütnamesinde bedelleri görebilirsiniz, söz bozunca aynı tablet vs. hediyeler gibi tv+ cihaz/kullanım bedellerini de geri istiyorlar.
  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    Ben sorduğumda but tv+ iptal ettirirken sorun çıkartır mı diye, hayır demişlerdi, çünkü hediye demişlerdi.

    Anladığım sizin söylediğiniz bu kullanmadığım ürün için bedellerin istenmesinin yasal olduğu. Olabilir yani bana saçma gelse de çünkü sözleşme de evet 2 yıllık yapılmış ama ben o ürünü kullanmıyorum ve bu işlem telefonda gerçekleştirilirken kimse bana eski üyeliğimin şartlarının devam ettiğinden de bahsetmedi. 1800tl nedir ayrıca 1 senelik üyelik bile olsa. 400tl gibi bir tv+ iptal ücretinden bahsetti.

    Buradan anladığım tv+ hediye merak etmeyin diye yalan söylemelerinin sebebi, 50. aramalarından sonra bana kabul ettirip iptal ettirmek istersem önüme yüklü bir fatura çıkartıp beni uğraştırmak. Super taktik superonline..
  • Cheath kullanıcısına yanıt
    Ben de kullanmıyorum ama 250GB akk olan tek paket tv'li olduğu için almıştım. 3 ay da ücretsiz vermişlerdi ama ücretsiz verdikleri herşey verilen söz için.

    Ceza bedeli yasak olduğu için bol indirim bol bedava ile ceza gibi iptal bedeli yaratıyorlar. Yasal mı değil mi vs bilmem ama açıklaması bu.
  • Merhaba hocam. Tv plus hediye de edilse 500tl ye yakin sadece indirim ve kurulum bedeli yansitiyorlar. Eger paket acik ise daha da fazla cikabiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğru 2 yıl kalacağım sözüme indirim yapıyorlar o konuda problemim yok. Ama ben telefonda sorduğumda (daha önceden hediye tablet iptal ettirirsem tablet bedeli yansıtılıyor burada da durum aynı mı diye sordum ve hayır dediler) bana hayır bir sorun olmaz denmesi benim yüzüme bakarak yalan söylenmesi. Bu olay çok sinirimi bozdu. Ve ayrıca yeni pakete geçildiğinde saçma geliyor eski sözleşmenin devam etmesi. Ben eski sözleşmeden herhangi bir hizmet almıyorum ama hala maddi yükümlülüklerim devam ediyor onlara göre.

    Kurumsal değilim, 1800tl nedir yuh diyorum en son olarak. Ben başıma bela aldım siz dikkat edin taahhüt bitmeden üyelik yenilerseniz uğraştırıyorlar iptal halinde.
  • Kurulum meğer cayma kurulumuymuş, daha neler. Şikayet edin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cayma bedi karşılayanlara gide diye bu fiyatı çıkartmışlara benziyor...
  • Cayma bedellerinde, müşterinin lehine olan miktar ödenir. 2 aylık abone mesela iptal ettireceksiniz, 2 aylık indirimler alınır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.