Şimdi Ara

2.0 TDI CR ve PD (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
37.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • seat leon 2.0 tdi (140hp) DSG-6 pd tip araca sahibim uzun araştırmalar sonucu şunu söyleyebilirim, bu motorların içini söküp takmış biri olarak cr ve pd motorlar arasında biz sürücüleri ilgilendiren hiç bir fark yoktur. performans olarak iki motorda birebir aynıdır. en önemli fark pd (pumpe duse) yani türkçesi pompa meme sistemiyle çalışan motordur cr (commonrail) tutuculu püskürtme ve ya ortak boru sistemine sahip motorlardır yani enjektör sistemleri dışında motoron ana parçaları birebir aynıdır. pd motorlar enjektörün üzerinde yay mekanizması vardır pd motorlar vw tarafından 20 yıldan fazladır üretiliyor ve kronik sorunu yoktur kendini kanıtlamış bir sistemdir, aldığınız 2. el araçlarda bu araç pd ve ya bu araç cr diye ayırmaya çok da gerek yoktur önemli olan kullanan kişinin bakımlarını zamanında yapması ve düzgün kullanmasıdır 2.0 tdi pd140 850bin km de hiç kapak açmamış araçlar biliyorum, aynı şekilde cr140 olup 300binde motor yaptıranıda biliyorum bu tamamen sizin kullanımıznızla ilgili motorun cr ve ya pd olması siz sürücüleri %100 ilgilendiren bir konu değildir, sürücü olarak sizin göreviniz aracın periyodik bakımlarını zamanında yaptırmanız kısaca gerek pd gerek cr 2.0 tdi 140hp vw motorları vw nin bugüne kadar ürettiği en sağlam dizel motorlardır. aynı şekilde DSG-6 yağlı kavrama otomatik şanzımanda en sorunsuz ve en yüksek torka dayanıklı otomatik şanzımandır.
  • Arkadaşlar b6 Passat için yorumlarınızı istiyorum. Bu aracı neden almalıyım ve neden almamalıyım artıları ve eksileri nelerdir. Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srcn09

    quote:

    Orijinalden alıntı: Pritt31


    quote:

    Orijinalden alıntı: srcn09


    quote:

    Orijinalden alıntı: dasarum

    Detaylı bilgilendirme için teşekkürler Taner bey.

    Eğer yanlış anlamadıysam, PD eski teknoloji olmasına rağmen, motor ömrü ve tüketim açısından avantajlı, gürültü açısından Dezavantajlı


    CR motorlarda tüketim çok daha düşüktür ve PD motorlar 4.500 devire çıkarken CR motorlar 5.000 devire çıkıyor ( maks) Her türlü CR motor çok avantjlıdır

    Arada ki farkı motor kaputunu açınca belli oluyor ufak tefek farklılıklar vardır mesela Motor kapakları farklıdır

    PD 5 Litre, CR 2 Litre falan yakıyor heralde.


    Sen PD motor ile uzun yolda 4.5 Litre yakamazsın ancak CR motor 100 -110 km CC açık şekilde 4.0-4.5 ltre arası yakıyor bir diğer örnek şehir içi dur kalk trafiğinde PD motor daha fazla tüketiyor bunun örnekleri forumumuzda kullanıcılardan da belli
    O derece uçup kaçmaya onca detay bilgi arasında boğulup bir de üstüne anlamış gibi rol yapmaya gerek yok. Almanlar içinde Mercedes ve Vw daha tutucudur. Daha gelenekçidir. CommonRail Fiat icadı olarak sürülüp dizel piyasasına egemen olurken vw grubu hemen geçmedi. Doğrusu da buydu. Senelerdir en büyük övünç kaynağı olan TDI teknolojisi birden çöp olamazdı. Ayrıca CR dizeller enjektörler kendini ispat etmeliydi. Dikkat edin her araç CommonRail sistemi kullanmaya mecbur gibi motor isimlerini adlandırırken vw hala daha önce TDI kullanıyor. Yani adı ise TDI ister PD-TDI ister TDI-CR olsun bu motor bana ait diyor. Sırf yakıt püskürtme sistemi ile kendini İtalyanların önüne sermedi. Misaller Opel CDTI, Hyundai CRDI, Ford TDCI gibi hep bir CR vurgusu yaptılar. Mercedes bile CDI kullanırken vw ısrarla TDI dedi. Bence bu bir inat değil dik duruş idi.

    Yakıt ve ses konusuna gelelim. 1.4 TDI 3 silindir 75 HP polo mu, 1.3 CDTI 75 HP 4 silindir 16 v Fiat/Opel mi? Birisi traktör gibi diğeri neredeyse benzinli gibi. Hangisi aynı koşullarda daha ekonomik?

    1.9 TDI 110 HP Golf 4 mü, 1.7 CDTI 100 HP Opel mi? Hangisi daha ekonomik? Bakın üstelik daha eski model ve daha eski teknolojiden söz ediyoruz. İkisini de 90-110 km/h sabitleyerek sonuçlara bakabilirsiniz.

    Ses konusuna gelince, vw istediği kadar CR motor yapsın rakip CommonRail dizellerden genellikle daha gürültülüdür. TDI alt yapısı. Gürültüyü fazla umursamaz, zira yalıtımı çoğu rakibinden daha başarılıdır. Dışarıda motoru daha seslidir ama içeride çoğundan daha sessizdir. Ford da güzel motor yapar. Misal focus 2 1.6 TDCİ 110 HP ile Aynı senelerde ki 1.9 veya 2.0 TDI CR olmayan motorları mukayese edin. Kasa ağırlıklarına yakıt verilerine motor arıza km ve seviyelerine bakın. VW klasik TDI dan aslında hiç vazgeçmedi. 1.6 TDI CR başarılı, hatta çok ciddi modifiye kaldırabilir. Alt yapı burda belli olur. Motor bloku yanma odaları yüksek turbo basınçları vs zorlayan unsurlara dirençlidir.

    Ses bir sorun diyorsanız genel olarak vw dizellerden daha sessiz dizel motor üreten marka modeller var. Bence hala o kalitede motor üreticisi yok. Tercihiniz pd veya cr hangisidir bilemem ama kaybeden olmayacağınızı söyleyebilirim.

    Bir de TDI dizeller koltuğa güzel yapıştırır. İnsanların dizele heves etmesinin en büyük sebebi seneler seneler öncesinde yapılan atmosferik ve turbo beslemeli vw ve Audi dizel araçlardır. İnsanlar az yakmanın ne demek olduğunu o araçlarla öğrendi. Bugün bile ister 80 model golf 1 ile yahut 96 model golf 3 ile ;ister 1.6 atmosferik ister 1.9 TDI dizel fark etmeksizin hala yakıt ekonomisi yaşayabilirsiniz.

    (Not Mercedes de dizelin ilgi odağı olmasında sevilmesinde ciddi pay sahibidir, unutmayalım hakkını verelim.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yaklaşık 6-7 aydır 2007 model bkp yani of motor 2.0 TDI highline DSG araca sahibim.bu benim kullandığım ilk vw. Motor gürültüsü konusunu bilemem ancak daha önce kullandığım tüm arabalardan çok daha az içeri motor gürültüsü aliyor.burda birilerinin abartigi gibi bı durum kesinlikle yok.hele uzun yolda benzinli motor gibi çok sessiz.yakit tüketimi de şehir içi çok çok sksk trafikte klima açık 10-11 litre yakıyor.bunun dışında şehir içi ortalama akan trafikte 7.5-8 litre hiç ama hiç dikkat etmeden.sehir dışı 110 km 4 kişi klima açık Cruise control açık 5 litre yakıyor.tamircimdr 2008 ve olanı var onuda test ettim.aralarinda bizim net anlayabilcegimiz hiç bir fark yok.bu arada 2007 ye kadar olan 2.0 TDI larda kullanılan enjektörler kronik sorunlu.piyasadaki araçların yüzde doksanini yetkili servislerde 2013-2014 senelerinde ücretsiz değiştirdiler.yinede almadan o ve muhakkak şase numarasıyla yetkili servisten bilgi alabiliyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.