Şimdi Ara

2 hava yastıklı Polo ne kadar güvenli-Yan hava yastıkları gerekli midir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba.


    Polo'ların 2017 Ekim-2018 Şubat arasında gelenler yani yaklaşık 8 bin araç 6 hava yastıklı gelmiş,sonrasında 2 hava yastıklı getirmişler opsiyonel olarak 4-6 hava yastığı eklenebiliyor 3 ve 4. olarak kabul edilen koltuktaki hava yastıkları sonradan takılabiliyormuş,hava yastıkları yaklaşık 1200 lira,beyinleri de 20+20 (40)lira tutuyor,MQB olduğu için Skoda Octavia,Skoda SuperB,Volkswagen Passat,Golf,Audi A3 vs. hava yastıkları ortak parça.

    Sıfır satın alma noktasında 6 hava yastıklı isterseniz yaklaşık +3000 liradan bahsediyorlar.

    Peki 2 hava yastıklı diye eleştirilen Polo'yu bir kenara bırakıp ilk olarak 2010'lara kadar satılmış araçlara kısaca bakalım,B segment olan Fiat Albea Sole'de,Hyundai Accent Era'da,Renault Symbol'de tek hava yastığı var,Fiat Doblo Cargo'lar hava yastıksız satıldı bu firmalar şimdi üst donanımlara 4 hava yastığı koydu diye bunları unutmayın,Doblo,Albea,Linea,Symbol,
    Accent gibi araçlarda şimdiye kadar küçük bir il nüfusuna eş insana mezar oldu ve şasileri de güvenlik olarak lego araç ayarında.



    2019 yılına gelelim Dacia Logan modelleri tek hava yastığıyla satılıyor,i20,C3,C-Elysée,301,Egea vs. onlarca iki hava yastıklı satılan araç halen var Nissan Almera,Skoda Octavia mesela,zamanında 2 hava yastığıyla NCAP'ten 4 yıldız da aldılar yani hava yastığı da bi yere kadar diyebiliriz.

    Honda Civic HB 6 hava yastıklı-4 yıldız
    Fiat Egea HB 6 hava yastıklı-3 yıldız


    Mesela ülkemizde ki hiçbir güvenlik ekipmanı olmayan 2 hava yastıklı Egea Sedan testte yıldız alamaz,6 hava yastıklı girse 1 yıldız alır,her türlü ekipmanla 3 yıldız alan araç (ACC,otomatik fren vs. olan) Egea HB,aynı şekilde Sensing yani ACC,otomatik fren vs. olan Civic FC5 HB teste girdi ve resmi olarak 4 yıldız aldı,sadece 6 hava yastığı olan başkada birsey olmayan ve ekipman alamadığınız göçük sorunlu Civic FC5 Sedan teste girse alacağı 2 yada 1 yıldız.

    Peki Polo girse ne olur demeden önce aracın geçen yıl teste giren yani şartların en sert olduğu yıl teste giren versiyonuna bakalım :

    6 hava yastığı
    Front Assist
    Şerit takip

    Hepsi Doğuş Otomotiv Eskihisar VW'den telefonda aldığım bilgiye göre 5 bin liranın altında tutuyor,otomatik fren mesela ,900 lira.

    Ben Comfortline 83'ken ACC+Kör nokta+Otomatik geri park freni+geri görüş kameralı 4 hava yastıklı Polo'yu 87'ye aldım.

    Araç iki hava yastıkları olsa gene alırdım...

    Arkadaşlar ön hava yastıkları ile yan hava yastıkları KESINLIKLE aynı korumayı sağlamamaktadır,emniyet kemeri takılmadan da saniyenin birkaç katı altında barut patlamasıyla açılan yüksek basınçlı sent etik bir kumaşa çarpmak ölümlü kazaların ana sebebidir,ölümlü kazalara bakarsanız çoğunluğun şasi bütünlüğü kaza sonrası korunan güncel araçlarda yapıldığını görürsünüz yani hava yastığı demek emniyet kemerine ilave bir güvenlik sistemi demektir,kemer yoksa bu sistem ölümcüldür.

    Güncel Polo kataloğuna bakarsanız kemerler takılmadan hava yastıklarının devreye girmeyeceğini ve bunun sebebini görsellerle anlatmışlar.

    Ek olarak 2 hava yastıklı Polo alacaksanız her türlü ekipmanı ekletebilirsiniz yani Avrupa'da insanlar neye biniyorsa sizde aynı hale getirebiliyorsunuz Honda,Fiat gibi bunları sunmamazlık yapmıyorlar Egea Sedan ve Civic'te ekipman alınamıyor.

    Peki gelelim 2 hava yastıklı satılan ve önceden / sonradan hiçbir ekletme olmamış Polo MK6 ne kadar güvenli.

    Araçta ilk olarak savrulma halinde devreye giren kemer gergisi var,yani Fiat Egea'nın aksine broşürde yazılmasa da Polo sizin savrulmanızı önlüyor, sizi kesinlikle aracın içinde tutuyor,ek olarak Doğuş'un bu sisteme güvenerek 2 hava yastıklı getirdiğini düşünüyorum yandan çarpmada darbe algılanmasından sonra 3 noktalı kemerin alt kısmı tamamen kilitleniyor,üst kısımda hızınızı güvenli süratlere indirecek şekilde sizi salıyor,burada hava yastığı olursa ona çarparak duruyorsunuz Polo'nun hava yastığı yok,şasiye yani aracın içinde büyük ihtimalle tavana veya direğe çarpacaksınız ,,,,,araçtan fırlama ihtimaliniz vs. yok forumda GTA oynayıp yorum yazan gençler var,,,,bu süreçte 6 hava yastıklı Egea veya Civic'in içinde olsaydınız hava yastıkları yeterince rijit yani sert olmayan şasiden dolayı ciddi bir süratle size gelecekti ve Egea'da gergi olmadığı için yine yüksek bir süratle hava yastıklarına çarpacaktınız ve şasiden dolayı hava yastıkları sizi anlıkta olsa ezecek veya hızınızı çok sert bir şekilde kesecekti Polo'da şasi çok sert,hem karşı taraftan gelen aracın hemde sizin aracınızın tüm momentumunu emebilecek bir rijitesi var,ve dingil kısa olduğu için enerjiyi orta direkle şasi gayet orantılı bir şekilde bölüşüyor yani kazada oluşan enerji içeriye çok çok az olarak yansıyor emniyet kemeri sussun diye arkadan dolandırıp takacaksanız 2 hava yastıklı araç sizin için 6 hava yastıklıdan daha güvenli ek olarak önden çarpmada hava yastığı sabit pozisyonda durmakta ve siz ona çarpmaktasınız,yandan çarpmada Leopard 2A7,M1A2 Abrams,T-14 Armata türevi bir vasıtanın içinde değilseniz hava yastığının sabit durma şansı IMKANSIZ'dır gene iş şasiye kalıyor hava yastığı yoksada emniyet kemeri zaten boyun bölgenizi zarar vermeyecek şekilde tutacaktır NCAP kurumumun 1-2 nesil önceki C araçlarla ilgili yazdığı yazıları okursanız ve aklı başında insanların bu konuda kaleme aldığı çeşitli makalelerine bakarsanız dediklerime katılırsınız .

    Polo'nun özet geçersek Passat ve Tiguan şasisi kullanmış olmasi ve aracın yeni dizaynıyla kullandığı yoğun metal olarak ibare edilen "Hot Formed" kapı barları hava yastıklarının eksiğini kısmen koruyor,araba zaten işi şaside bitiriyor hava yastığıyla güvenlik çözülseydi Duster 5 yıldız alırdı,ama 3 yıldız aldı,kısaca önden çarpmada hava yastığının ön direk 50-60 santim egilme yapmadığı sürece(Ki güncel araçlarda imkansız. ) size zararı asla olmaz,güncel araçlarda ön hava yastıklarının olmaması da kabul edilemez ama dedigim gibi yan hava yastıkları kaza anında ters tepebiliyor .

    İki hava yastıklı eski Jetta,Alman Otomobilciler Derneği ADAC'ın da içinde bulunduğu LATIN NCAP kurumunun düzenlediği testte 4 yıldız aldı,Polo o zaman girse 5 yıldız alacaktı çünkü şasisi ve barları Jetta'dan çok daha sağlam durumda.



    https://www.latinncap.com/po/resultado/40/volkswagen-jetta--vento-+-2-airbags

    İki hava yastıklı Skoda Octavia zamanında 4-6 hava yastıklı çoğu araçtan sağlam çıktı,NCAP yorumuna baktım, adamlar diyor ki aracın şasisi çok başarılı ve sağlam, bu yüzden koruma üst düzeyde ve tek yıldız kırıp 4 yıldız vermişler, VAG grup şasileri MQB ile çok sağlam oldu,MQB olup 5 yıldız altı puan alan Volkswagen YOKTUR hepsi güvenlik anlamında sınıfında derece yapmıştır.


    Yani 2 hava yastıklı Polo ilk olarak 2-4-6 hava yastıklı Egea vs. gibi değil ,gayet güvenli ve Volkswagen firmasının bunu çeşitli testlerde de kanıtladığını görebilirsiniz, 2 hava yastıklı araç getirmiş diye Volkswagen ve Ford'a gereksiz bir şekilde yüklenildiğini düşünüyorum, ülke pazarında en çok tutulan versiyonlardan olan Egea 2 hava yastıklı ve berbat bir NCAP sonucu var,puanlara gelin bakalım.


    Egea
    https://www.euroncap.com/tr/results/f%C4%B1at/tipo/25457

    Civic FC5 HB
    https://www.euroncap.com/tr/results/honda/civic/27441


    Polo MK6
    https://www.euroncap.com/tr/results/vw/polo/28459


    Hava yastıklarının şasi sağlamlığına EK yapılmış bir parça olduğunu unutmayalım .


    4 hava yastıklı Polo NCAP


    Fiesta ve Polo EURO-NCAP videoları

    64 km/h ile bariyerlere çarpan Polo'nun ön camı çatlamıyor,ön cam hasar dahi almıyor.



    Fiesta'ya baktığımızda iki hava yastıklı gelse de o da çoğu C segmentten kısıtlı ekipmanlar ile sağlam çıkmıştır özellikle takla atma ve savrulma durumlarında zaten hava ise yaramıyor.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JNG9O -- 11 Ocak 2019; 10:58:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güzel konu ama rabet görmemiş 😏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.