Şimdi Ara

2000 TL'ye kadar Kulaküstü Kulaklık Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Bir Kulaküstü kulaklığa ihtiyacım var. Dışarda yolda giderken ve evde oyun oynarken, film izleyip müzik dinlerken kullanmak istiyorum. Kablosuz olması gerekiyor ve dışarıya oldukça az ses verip içeriye de aynı şekilde az ses almalı bu benim için önemli. Kulakları sıkmamalı yani on-ear değil de over-ear olması gerekiyor. Ses kalitesi de mümkünse yıllarca kullanmak istediğim için beni bu süre boyunca üzmeyecek seviyede olmalı aynı şekilde malzeme kalitesi de öyle. Öyle çok über Bi müzik dinlemiyorum önüme ne koyulursa yerim açıkçası o yüzden ses kalitesi konusunda çok bir yorum yapamıyorum. Ama film izlemeyi çok severim ve ses kalitesi benim için orada önemli oluyor. Yanımda taşımak da önemli bir şey katlanabilir olmalı ama herhalde çoğu kulaklık katlanabiliyor çok sorun olmaz. Batarya süresi çok fazla önemli değil aşırı kullanmam günde 3 saat kullanırım heralde 1 hafta şarj etmeden gitmeyecek bir kulaklık yoktur istediğim fiyatlarda.

    İstediğim özelliklerde, ses izolasyonu sebebiyle Beats Studio3 düşünüyorum ama uygulama tarafına android desteğinin olmadığını duydum en azından batarya durumunu görebileceğim bir uygulaması olmalıydı bence belki de vardır bilenler aydınlatırsa sevinirim.
    Onun dışında Sony WH-1000XM2 de var kalite olarak Beats'ten daha iyi olduğu söyleniyor ama ses yalıtımı biraz daha zayıfmış sanırım ama denemediğim için ne kadar farkeder kestiremiyorum. Uygulaması da çok kullanışlı duruyor üstelik çok kafama yatan bir model aslında.
    Sennheiser 4.50 modeli de güzel bir şeye benziyor ve fiyat olarak da hepsinden daha uygun ama tasarım olarak kalitesiz hissi uyandırıyor, o yüzden çok kafama yatmasa da fiyatına göre söylediğim diğer iki kulaklıkla benzer performansı var ve ses yalıtımı olarak 4.40 modelini denemiştim gayet iyiydi yani bu model de güzel olabilir.

    Bu söylediklerim arasından sizce hangisi bana daha uygundur? Bunlar dışında önerebileceğiniz bir şey var mı?

    Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhabalar, kulaklık aldınız mı bilmiyorum ancak wh-1000xm2 kullanıcısı olarak tavsiye ederim. Günlük olarak otobüs yolculuğunda kullanıyorum ve aktif gürültü engelleme özelliği verimli çalışıyor. En son seste dışarıya ses veriyor ancak gürültülü ortamlarda çevreyi pek rahatsız edeceğini düşünmüyorum, gürültüsüz ortamda dahi rahatsız edici bulmuyorum.

    Konfor açısından Sony'nin Beats'e kıyasla daha iyi olduğuna dair incelemeler okumuştum Reddit'te. Kulağınızda kulaklık yokmuş gibi diyemem ancak konfor yönünden de memnunum, ancak konfor kafa ve kulak şeklinize de bağlı neticede. Konfor olarak iyi bana göre ancak birinci önceliğiniz konfor ise Bose QC35 II sizi daha mutlu edebilir.

    Ses kalitesi konusunda incelemelerde rakiplerine kıyasla daha iyi olduğu söyleniyor. Biraz bass karakterli bir kulaklık ancak rahatsız edici seviyede değil kesinlikle, Beats gibi bassa odaklanıp şarkıyı değiştirmiyor. Kullanacağınız cihazda LDAC desteği varsa yüksek bitrate ile daha kaliteli müzik dinleyebilirsiniz. LDAC yanılmıyorsam android 8 cihazlarda bulunuyor. Ben s8+ ile kullanıyorum, ses kalitesinden memnun olduğumu söyleyebilirim. Gürültü engelleme özellikli kulaklıkların genel olarak ses kalitesi eleştirilirken; incelemelerde bunun aksine, ses kalitesi de beğenilmiş. Bluetooth üzerinden aldığım ses seviyesi, sağır edici düzeyde değil ancak tatmin edici olduğunu söyleyebilirim. Kablolu kullanımda bilgisayarda ise son ses seviyesi bana fazla geliyor. Ses kalitesi olarak incelemelerde gördüğüm saydığınız modellerden daha üstün olduğu söyleniyordu, alternatif olarak Sennheiser pxc 550 ye bakabilirsiniz, ses kalitesi olarak olumlu yorumlar almıştı ancak onun da gürültü engelleme özelliğinin Sony wh-1000xm2-3 ve Bose QC35 II ye kıyasla geride olduğunu okumuştum.

    Taşınabilirlik açısından dediğiniz gibi katlanabiliyor. Ancak over-ear kulaklıklar on-earlara kıyasla nispeten büyük. Ben genel itibariyle çantamda taşıyorum. Yalnız menteşelerine dikkat edilmesi konusunda Reddit'te yorumlar okumuştum. Kırılma gibi sorunlar yaşanmış. Benim başıma gelmedi ancak narin davranmaya çalışıyorum genel itibariyle. Batarya açısından kesinlikle sizi fazlasıyla memnun edecektir. Ben bir hafta kullanıyorum tek şarj ile. Bunun dışında mobil uygulaması kullanışlı. Batarya seviyesini 100-70-50-30 şeklinde görebiliyorsunuz. Açma kapama düğmesine bir kez bastığınızda batarya seviyesini yüksek-orta-az şeklinde size söylüyor. Uygulama içinden güncelleme yaptığınızda üzerindeki tuşu Google Assistant ile kullanabiliyorsunuz. Bana göre kulaklığın en büyük handikapı ise mikrofonu, gürültülü bir ortamda ortam sesini karşıya fazla veriyor. Gürültülü bir otobüste görüşme yapmak zor ancak çok gürültülü olmayan ortamlarda görüşmede olduğum kişiler ses kalitesinin iyi olduğunu söylediler. Bir diğer olumsuz yönü, aynı anda birden fazla cihaza bağlanamıyor. Benim açımdan sorun değil, ancak kimisi için önemli. Kulaklığın dokunmatik kontrolleri de alıştıktan sonra güzel. Ben tavsiye ederim, zaten uzun araştırmalar sonucunda almıştım. Rakibi olarak yurt dışında Bose ile birlikte 350usd iken, Türkiye'de Bose'ye kıyasla çok daha uygun. Beats ise özelliklerine, kalitesine göre yüksek fiyatlandırılmış
    bir ürün. Dolayısıyla Sony sizi pişman etmeyecektir.




  • Samalamadumalama kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Ben de Sony ye çok yakındım, zaten henüz kulaklık almadım çünkü seçmekte çok zorlanıyorum, bu fiyatlarla yıllarca bozulmadan ya da şu özellik de olsaymış keşke dedirtmeden gitmesi gerekiyor. Ben yüksek sesli müzik dinlemiyorum bu yüzden gürültü engelleme özelliği benim için çok önemli dışarıyı duymamak için sağır olmak istemiyorum. Konfor konusunda sanırım h.ear ı denemiştim onunla çok benzer görünüyorlar beatsten iyi olabilir. Bose yi hiç dahil etmedim çünkü gerçekten yurtdışı fiyatıyla burası neden o kadar farklı anlayamadım burada çok pahalı.



    Şu mikrofon konusunda gerçekten o kadar kötü mü? Çünkü çok lazım olacak bir şey bana ve özellikle rüzgarlı havalarda ve otobüs metro kullanırken sesi net gönderebilmesi gerekiyor keşke Bi inceleme fırsatım olsaydı.

    Ayrıca kullanım kaynaklı olarak ne kadar bir Yıpranma oldu acaba sanırım siz de benim gibi dikkatli kullanıyorsunuz o yüzden başına ne gelecek bir öngörüm olsun diye soruyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gürültü engelleme sizin için önemli ise piyasadaki en iyi performansı sunduğunu söylüyorlardı. Açıkçası ben gürültüden hem aşırı rahatsız olduğumdan hem de kullandığım kulaklık içeri çok ses aldığından aldım. Gürültü engelleme konusunda gerçekten çok başarılı. Otobüste kulağınızdan çıkardığınızda anlıyorsunuz.

    Fiyat konusunda sanırım xm2 ilk çıktığı kura göre satılıyor. Yurt dışı fiyatı aynı olan xm3 Tr de 2.500-3000 bandında çünkü.

    Mikrofon konusunda ise gerçekten çok gürültülü bir otobüste karşımdakiler sesimi algılayamadıklarını söylediler. Geçen hafta ise sağanak yağmurda yaptığım görüşmede sesimin iyi olduğuna dair bir yorum aldım. Mikrofonu bana göre çok güvenilir değil, her ortamda işini yapar diyemem. Yanılmıyorsam gürültü engellemeyi sağlayan mikrofonlar çağrılar için de kullanılıyordu. Bu konuda toplu taşımada çok görüşme yapmadığımdan yanıltmak istemiyorum sizi ama kendi görüşüm bu şekilde.

    Yıpranma konusunda ise bence malzemesi kaliteli, pad yüzeyleri özellikle. Ben çok uzun süredir kullanmıyorum. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, henüz bir yıpranma yok ancak ileride ne olur bilemiyorum. Ama padleri Ebay de satılıyordu sanırım. En kötü değiştirilebilir diye düşünüyorum.




  • Selamlar,

    Eski kulaklığım olan Sennheiser PXC-550'yi gözüm kapalı öneririm.
    Şuan kullanmakta olduğum Sony 1000xm3 de gayet başarılı, Sennheiser'e kıyasla üstün geldiği noktalar var..
    Ama bence fiyat performans ve kullanıcı deneyimi noktalarında Sennheiser PXC-550 çok daha başarılı.

    Detayları ile ilgilenirseniz bilehare anlatabilirim.

    Saygılar.
  • Elguug kullanıcısına yanıt
    özellikle bu 2 kulaklık arasındayım hocam ikisinide kullanmış kişi olarak şuan ki deneyimlerinizi detaylı anlatırsanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: th3sicilian

    özellikle bu 2 kulaklık arasındayım hocam ikisinide kullanmış kişi olarak şuan ki deneyimlerinizi detaylı anlatırsanız sevinirim
    *



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 18 Mart 2021; 21:17:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: th3sicilian

    özellikle bu 2 kulaklık arasındayım hocam ikisinide kullanmış kişi olarak şuan ki deneyimlerinizi detaylı anlatırsanız sevinirim
    Selamlar,

    Ben şirkette gün boyu kullanımım yanında yurt dışı seyehatlerimde de mutlaka yanımdan eksik etmiyorum. Zaten bu ANC olayına bir kere girdiğiniz zaman vazgeçemiyorsunuz. Kulaklığım takılı değilken, etrafımda geyik yapanların azına kürekle vurasım geliyor Resmen gürültüyü engelliyor yani..

    Şirkette gün boyu kullanıyorum derken ciddiyim. Sabah 9 akşam 5 kullanırım, herhangi bir baş ağrısı yapmıyor. Ama bu yine kişiden kişiye değişen bir durum bilginiz olsun.. ANC özelliği herkese göre olamayabiliyor, bilginize.




    Sennheiser;
    - kafa yapınıza göre değişmekle beraber, daha fazla baskı oluşturuyor. Daha sıkı.
    - ses seviyesi gayet yeterli olmakla beraber sony'ye göre daha az.
    - aynı anda 2 cihaza birden bağlanabiliyorsunuz. Laptoptan muzik dinlerken telefondan çağrı geldiğinde otomatik ona geçiş yapıyor.
    -daha compact tasarımı var.
    - On/Off yapma yöntemi bence daha karizmatik. :)
    - benim kulaklarım biraz büyük olduğu için olabilir belki ama; bana over the ear'dan ziyade on-ear gibi olmuştu, bu da beni sony'ye kıyasla daha çok rahatsız etmişti. Kulak kepçeme oturuyordu yani, etrafından sarmıyordu.
    - Sennheiser pxc550 sonrası yeni birşey çıkartmadı (YOLDA GELİYOR) ama bose ve sony modellerine upgradeler yaptılar. Ben olsam ille de Sennheiser alacaksam beklerdim. Bu tarz ürünleri satması zor oluyor haberiniz olsun, niş bi kullanıcı kitlesi var haliyle.
    - teknik servis 10 numara, test edildi, onaylandı. Pil ile ilgili bir sorun var diye servise gönderdik. Şarj olması uzun sürüyor, çabuk bitiyor diye, anında sıfır kutu değişim yaptılar.

    Sony;
    - ANC daha başarılı
    - ANC daha programlanabilir, uygulaması daha başarılı.
    - aynı anda tek cihaza bağlı kalabiliyor. başka cihaza bağlanabilmek için önce bağlantıyı koparmanız gerekiyor.
    - pili daha uzun süre gidiyor.
    - Uçakta uzun yolculuklarda kesinlikle daha başarılı.
    - ses seviyesi kesinlikle daha yüksek.
    - balar/midler daha başarılı geldi bana

    Aklıma gelenler şimdilik bunlar. daha başka bilmek istediğiniz birşey varsa cevaplayabilirim..




  • Elguug kullanıcısına yanıt
    Hocam detaylı cevabınız için teşekkür ederim. 2 firmanında satış sonrası desteğini tecrübe etmiştim iki firmada hiç birşekilde sorun çıkartmadan müşteri odaklılar o yönleri oldukça iyi.

    sennheiser alışkanlığından dolayı hep 1 puan önde bende ama ikiside birbirine seviye olarak yakın kulaklıklar bir ara 2 kulaklığıda deneyerek kontrol edeyim kulakta nasıl olduğuna göre karar veririm. Teşekkürler tekrardan
  • th3sicilian T kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Hangisini tercih ederseniz edin, içiniz rahat olsun bence.. 10 numara 5 yıldız kulaklıklar ikisi de.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.