Şimdi Ara

2002 - 2006 CRV Sahipleri Bilgi Paylaşımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.103
Cevap
35
Favori
166.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2002 - 2006 CRV almayı planlıyorum arabamı satabilirsem (2003 Astra Coupe 1.6).

    İlk kez otomatik vites ve ilk kez SUV kullanıcam.

    Bu kasa CRV sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

    Özellikle şehiriçi yakıt tüketimi ve periodik bakım masrafları ilgimi çekiyor.

    Teşekkürler.


    Edit: Aracı aldıktan sonra başlığı yukarıdaki şekilde değiştirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _crash_ -- 27 Şubat 2009; 16:00:00 >



  • bende sizinle aynı aracı almayı düsünüyorum cevapları sabırsızlıkla bekliyorum yokmu arkadaşlar crv sahibi olan
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Baktım başlığa cevap gelmiyor, gidip bir tane kendim alayım, kullanayım izlenimlerimi paylaşayım dedim..



    Mart başında 2003 Model Gümüş Gri 41 bin KM deki aracımı bir Honda Yetkili Satıcısından tüm bakımları yapılmış, lastikleri yenilenmiş ve geri kameralı park sensörü takılmış şekilde teslim aldım.

    Aracımda hehangi bir boya, darbe kaza olmadığı tespit edildi. Birkaç çizik ve bir ufak göçüğü ise hiç elletmeme ve nazarlık olarak tutma kararı aldım.

    Mart başından bu yana yaklaşık 700 KM yapmışım. Bunun bir kısmı şehir içi bir kısmı otoyol bir kısmıda hafif arazi olarak gerçekleşti.

    Yakıt konusu ile başlayalım. İlk 100 KM deki yakıt ölçümüm tamamen şehir içi olarak 14,5lt çıkınca açıkcası bayağı telaşlandım.

    Araştırmalarım sonucu sübap ayarı yaptırıp, daha fazla km sonunda tekrar deneme kararı aldım. Sonuç aynı yerlerde dolaşım sonucu 11,7 Lt şehir içi tüketim ki bu ara ara kantarın topuzunu kaçırdığım düşünülür ise bence normal.

    Aracın içi gerçekten son derece rahat ve geniş, gerek ön gerek arka kısımda rahat ve ferah ferah oturmak mümkün. Tavan yüksek, diz mesafeleri gayet yeterli. Aracın arka koltuklarının gerektiğinde 60 MM ye kadar arkaya çekilebilir olması, çok uzun boylu insanların bile rahatça sığabilmesi anlamına geliyor.

    Bagaj zaten kocaman ve koltukların tamamen katlanabilme özelliği sayesinde ön koltuklardan bagaj kapağına kadar yaklaşık 2 kişilik bir yatak büyüklüğünde bir alan ortaya çıkıyor.

    Stepne boşluğunun üzerine konmuş piknik masasıda bir başka güzellik. Aracta her tarafta bir cep, bir göz bir alan var ve dışarda pek birşey kalmıyor.

    İçi çok lüks değil. Parça deri döşeme koltuklar, kol dayama ile oldukça rahat bir kullanım sunuyorlar. Direksiyondan kollu otomatik vites ve ön konsoldaki el freni biraz alışma gerektirmesine rağmen alıştıktan sonra son derece rahat. Vites ve el freni buraya alınınca yolcu koltuklarının arası da son derece ferah. Hatta aradaki masa katlanarak arka tarafa direk geçmek bile mümkün.

    Elektrikli cam sunroof en sevdiğim olmazsa olmaz özelliklerden.
    Araçta otomatik klima ve standart CD çalar var, başka fazla bir elektronik akşam yok. Elektrikli, ısıtmalı yan aynaları da unutmayalım. Standart müzik sistemi 4 hoparlörü ile bence başarılı.

    Aracın kullanımı son derece rahat, vites otomatik, yüksek görüş, rahat koltuklar, güçlü motor, oturaklı yürüyen aksam ve amortisörler ile kullanımı çok keyifli. Tek kötü yanı arka görüş gerçekten sınırlı. Özellikle kafalık takılı ise fazla birşey gözükmüyor. Ama dert değil kameralı park sensörü olduğundan geri vitese takınca zaten arkama çok bakmıyorum, geniş yan aynalar ve kamera yeterli oluyor.

    Şehiriçinde çukurmuş, su birikintsiymiş, banketmiş düşünmeden seyahat edebilmek keyif...

    Hafif arazi tecrübelerimdede bir sıkıntı yaşamadım, gerek ben gerek arkada oturanlar bozuk toprak zeminde dik yokuş çıkış ve inişlerde problem yaşamadan çıktım indim, durdum kalktım.

    Lastik fiyatları ortalama 4 Lastik için 1000 YTL civarı, bakım masraflarıda ağır bir bakım olan 40bin bakımı için 800 YTL civarı yetkili serviste...

    Foto ve fiyat gibi detayları (Aldığımız bayininde tanıdık olması sebebi ile) paylaşmıyorum umarım anlayış ile karşılarsınız. Sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _crash_ -- 2 Nisan 2008; 9:57:31 >




  • ben soracağım inaşallah bol bol , mesaj attım bu arada
  • pek fazla meraklısı yokmuş ha..
  • vermiş oldugun bilgiler için çok çok tesekkürler beni sahsen çok bilgilendirdin
  • ben de almayi dusunuyorum fakat yakit biraz fazla. alirsam tup taktirmayi dusunuyorum bu konudaki izlenimlerinizide alabilirmiyim ozellikle tup meselesinde uyum, yakit v.s
  • Forumda taktırmış arkadaşlar var, LPG bölümde Prins taktıran bir arkadaş var sorun yok diyordu,diğer yandan BRC kullanan arkadaşlar var onlarda memnun....

    Ben senede 10bin civarı kullandığım için henüz dönüşüm düşünmüyorum, ama eğer şu kapalı otoparklara vs. vize çıkaran kanun çıkar, denetimler sıklaşır ise yaptırtatabilirim, biraz güvenlik ve kuralcılık takıntım var...

    Bu sınıf bir araç için yakıt tüketimi iyi...

    Taktırtacak olsam Teleflex, Prins ve BRC arasından seçerdim heralde...
  • sehir ici ve disi benzinde ne yakiyor acaba araciniz. bende ortalama yilda 20000 km civarinda yapiyorum. birde merak ettigim bir konuda servis ve bakimlari nasil oluyor cok pahali masraf cikartiyormu? birde biraz araba hakkinda genel olarak izlenimlerinizi paylasirmisiniz. iyi yonleri ve kotu yonleri olarak. simdiden sagolun.
  • hayalimdeki araba. hergün bu arabayla alakalı yazıları okuyorum. şuan sıfır aldığım 2004 fusion tdi var. satabilirsem alacağım bir tane cr-v. ger görüş kameralı park sensörü nasıl oluyor. içeride dvd sistemimi var? birde fotoları özelden atarsanız çok sevinirim. içinin detaylarını çok merak ediyorum. Fethiye de bitane bulsam hemen test drive yapacağım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ssesli

    hayalimdeki araba. hergün bu arabayla alakalı yazıları okuyorum. şuan sıfır aldığım 2004 fusion tdi var. satabilirsem alacağım bir tane cr-v. ger görüş kameralı park sensörü nasıl oluyor. içeride dvd sistemimi var? birde fotoları özelden atarsanız çok sevinirim. içinin detaylarını çok merak ediyorum. Fethiye de bitane bulsam hemen test drive yapacağım.


    Özür dilerim cevabı yeni gördüm....

    Bana PM olarak mail adresinizi yazarsanız haftasonu içinin fotolarını çekip size göndermeye çalışırım...

    Kameralı park sensörüm söyle, ekran özel bir dikiz aynasının içinde, geri vitese taktığınızda dikiz aynasından görüntüyü izleyebiliyorsunuz.

    DVD sistemi için çalışmalarım sürüyor, hesaplı birşey bulabilsem ilk aklımda o var:)

    Gerçekten nazar değmesin halen çok doğru karar verdiğimi düşünüyorum, aracımdan son derece memnunum...





  • quote:

    Orjinalden alıntı: fastdriver7

    sehir ici ve disi benzinde ne yakiyor acaba araciniz. bende ortalama yilda 20000 km civarinda yapiyorum. birde merak ettigim bir konuda servis ve bakimlari nasil oluyor cok pahali masraf cikartiyormu? birde biraz araba hakkinda genel olarak izlenimlerinizi paylasirmisiniz. iyi yonleri ve kotu yonleri olarak. simdiden sagolun.


    Komple sehirici olursa ortalama 12,2 lt filan yakıyor...

    Henuz sadece 40 bin bakımı yapıldı, o da aldığımda yapıldı ücret ödemedim ama çıkan hesap yaklaşık 800 YTL di, ağır bakımların 20-40-60 olduğu söylendi...

    Honda Servis fiyatları diğer yetkili servislerden pek farklı değil, ama son derece özenliler en azından benim götürdüğüm öyle..

    Henuz doğru dürüst uzun yol sansım olmadı ama sehiriçinde tek dezavantajı park yeri diyebilirim...

    Güzel özelliği yüksek olması ve cukurdu, bozuk satıhtı düşünmeden hareket edebilmeniz..

    Çok rahat ve konforlu bir araba, kullanırken güven hissi veriyor...




  • hayalimdeki araba idi 2006 modeli, çok araştırsdım, bence bu sınıfta bu fiyata daha iyisi yok..
    baktığım araç kazalı çıkınca 2. elden soğuyup sıfır civic aldım,
    2 aracı da tavsiye ederim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _crash_
    Henuz sadece 40 bin bakımı yapıldı, o da aldığımda yapıldı ücret ödemedim ama çıkan hesap yaklaşık 800 YTL di, ağır bakımların 20-40-60 olduğu söylendi...
    e konforlu bir araba, kullanırken güven hissi veriyor...


    Sayın crash, lafım size değil yanlış anlamayın, sizi yanlış bilgilendirdiğini düşündüğüm kişi ya da kişilere.

    Ağır bakımların 20-40 ve 60bin olması bana biraz saçma geldi. 20 binde bir ağır bakım mı olurmuş, o zaman 80-100 ve 120bin bakımlarının da ağır bakım olması lazım.
    Bende 2000 Golf var. Ağır bakım diye tabir edilen bakım trigger kayışının değiştiği 90bin bakımı. Bir sonraki ağır bakım da yine trigger kayışının değiştiği 180bin bakımı.
    Hele hele 20bin bakımının ağır bakım olması çok mantıksız. 20bindeki bir arabaya ne olmuş olabilir ki ağır bakıma girsin. Yağı değişir, bilimum filtreleri değişir, pek zannetmiyorum ama belki bujileri değişir (Golf'te her 30binde bir). Yani 20bin bakımı bundan ibarettir bence, nasıl ağır bakım oluyor??

    Bence bu işte bir yanlışlık var, illa ki benim dediğim doğrudur diye iddia etmiyorum ama sizi bilgilendiren kişi yanlış bilgilendirmiş diye tahmin ediyorum.




  • Ağır Bakım tabiri zaten kökten saçma bir ifade. Ne ağırlığı yani? Ağır olan ne? Masraflı bakım dense neyse. Motoru mu komple söküp indiriyorlar ki "ağır bakım" olsun.
  • genelde honda ların balataları 20.000 gibi en azından accord 'da öyle olduğu için, tabi ki kullanıcıya göre değişir 10 000 de filtreler vs 20000 de bir se bunlara ek balatalar ekleniyor.

    300 se 500 e geliyo fiyat, buna ağır bakım demiş olabilirler.
  • İki gün önce de yazmıştım balata konusunu. Tamamen kullanıma bağlı. 0km alıp 6 yıl binerek 42bin km.de sattığım Corsanın ön balataları daha yarıya bile inmemişti ve arkalar içinse 90binde değişelim demişti servis.
    Bence masraflı veya pahalı bakım demek daha doğru olur. Eskiden Erbakan döneminde kurulan Ağır Bakım Fabrikaları vardı. Ne işe yarıyor idiyseler, hep o gelir aklıma ağır bakım denince
  • Yo sorun değil, belki ben yanlış ifade ettim, bana söylenen 20 bin KM aralıklarındaki bakımlar nispeten masraflı olanlar denmişti..

    Belki de 40 bin km de bir ki bakımlar ağırdır yanlış bilgilendirilmiş olabilirim, tekrar sorup gerekiyorsa yukardaki ifadeyi düzeltirim...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _crash_ -- 31 Mayıs 2008; 21:26:57 >
  • sayın _crash_ sanırsam crv ine dvd-navigasyon cihazı arıyorsun. diğer ikinci eller kısmında yazıyı gördüm. bu araca inanılmaz yakışır. Tayland gezim sırasında elektronikçilerde o kadar çok bu cihazdan vardı ki hatta yanımdaki arkadaşa bak buraya gelmeden crv yi alsaydım şimdi buradan bi tane dvd navigasyon cihazı alırdım demiştim.
  • Benim de bir arkadaşım kendine almak istiyor. 10 gün içinde Avrupa'dan dönecek. DVD-DivX-MP3-Navigasyon-Bluetooth özelliklerinin hepsini içeren bir marka-model önerebilir misiniz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.