Şimdi Ara

2004 model suzuki grand vitara 2.0 oksijen sensör arızası hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    2004 model Suzukı Grand Vitara 2.0 lt. benzinli (hiç LPG takılmamış) araç sahibiyim..
    Aracımı şehir trafiğinde ve arazi koşullarında kullanmaksızın kullanıyorum.
    Sorunum, aracın gösterge panosunda motor ikaz lambasının yanması ile başladı. Kitapçığa baktığımda oksijen sensör arızası diyor. Aracımı tamirciye götürüp garanti olsun diye bir de bilgisayara bağladık ve 1 no.lu oksijen sensörü arızası gösterdi. İstanbul'da olduğumdan ve bu modele has (2004 yılı) italyan yapımı oksijen sensörünü aldım ve taktırdım. Ancak bir kaç saat sonra tekrar arıza verdi (bu arada bilgisayardan daha önceki arıza kayıtlarını sisteminden sildiriyorum). Tekrar tamircime gittiğim de parçanın arızalı olabileceğini düşüdük ve parçayı bu kez amerikan yenisiyle değiştirdik fakat o da bir gün sonra arıza verdi. Bu kez bujileri yeniledik (düşüncemiz manifolt öncesi ve ateşleme sonrası kısım da dikkatimiz).. Ancak sorun yine çözülmedi.. Motorda kaçak yok. Servisine götürdüm Yenibosna Suzuki servis katalitik konvertörden olabilir dedi.. Ancak katalitik konvertör olsa konvertör çıkışındaki ikinci oksijen sensörü arıza verirdi dedim ve onlar da hak verdi. Sorunuma öneri getirecek biri var mıdır? Veya bu arızadan iyi anlayan bir servis önerisi olan var mıdır? Benim şimdiki tahminim aracın ateşleme sisteminde bir arıza olabilir mi? Ama bilgisayar öyle bir arıza göstermiyor.. Bu arıza yakıtın zengin karışımlı olduğunu gösteriyor. Sorun motor süpablarında olabilir mi? diyorum bu kez.. Ama deneme yanılma nereye kadar..



  • Merhaba, sorunun kaynağını bulabildiniz mi?

  • Evet.. Sorunumu çözdüm.

    Bu konuda yedek parça olarak aldığınız parça (burada 1 No. lu oksijen sensörü olarak kısıtlayayım) orijinal veya yan sanayi fark etmez uyumsuzluk olabiliyor.. İki kez biri Amerikan ve biri İspanyol aynı kodlu sensörleri aldım taktırdım ve 1 saat sonra tekrar ikaz ışığı yandı (motor ışığı)..


    Bu kez İstanbul Topkapı daki oto sanayiye gittim.. Orada bir dükkanı işaret ettiler.. Usta bana orijinal de olsa parçanın uyumu olmayabilir diyerek bir test düzeneği gösterdi. Bu test düzeneği parçanın çalışıp çalışmadığını da gösteriyor.. Ve aldıklarım arızalı çıktı. Araca takılan parçanın değişimi de olmuyor.


    Usta bana bir akıl verdi. Bu parçalar araç ömründe bir kez arıza yapar genel de yapmaz, çıkma aynı model parçayı ikitelli japon araç hurdalığından bulabileceğimi söyledi. Şanslıyım ki parçayı hurdalığa yeni getirilen tek kapılı bir vitaradan çıkarttırdım. Tekrar test dükkanına götürdüm ve uyumlu çıktı. Hemen taktılar..


    O günden beri sorunum sona erdi..


    Maalesef servislerde bu test kiti olmadığından farklı nokta veya başka parçaları sağlamken değişime tabi tutuyorlar.. Masraf artıyor..


    Bu test kiti ile oldukça ucuza parçaya sahip oldum..


    Oto elektrik ustalarının meraklılarına bu test cihazı var.. Test de ücrete tabi ama çok hesaplı..


    Buradan bu tecrübemi de sayenizde paylaşmış oldum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Topkapıda hangi dükkana gittiniz bende de aynı sorun var bir türlü çözemedim. ikitelli japon araç hurdalığını nasıl bulbiliriz yardımcı olursanız çok sevinirim.

  • Merhaba, Aracın dosyası şu an ulaşabileceğim mesafe de değil bu sebeple gittiğim yerleri nokta atış paylaşamıyorum. Ama Topkapı Teknik oto sanayi içinde sağ tarafta diplere yakın bir oksijen sensörü test dükkanı vardı. Aynı zaman da oto elektrik servisi. Sorsanız herkes gösterir. Oradan beni İkitelli oto sanayi içinde Japon çıkmacısı na gönderdi ama belgeler olmayınca zor. Ancak telefonum da Suzuki çıkma parçacısı olarak 0533 434 34 37 diye bir kaydım var. Umarım aynı yer çıkar.


    Ben halen sorunsuz aracımı kullanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Honda Cıvıc kullanıcısı -- 19 Ekim 2021; 15:30:44 >
  • Aracınızı öncelikle (Diagnostic) arıza tespit cihazına bağlatıp ilgili hatalardan emin olunuz.


    Bunun için de net arızaları yakalamanız için öncelikle varsa tüm geçmiş arızaları sildirip sonrasında arıza tespiti yaptırın. Arıza tespit cihazı da Suzuki yetkili servis ten tanı alırsanız orijinal kendi programından hatayı net yakalama imkanınız da olur.


    Oksijen sensörü serviste ciddi pahalı satılıyor nedense .. Öncelikle çıkma parça temin ederek başlayın.


    Umarım sorunlarınız başarıyla çözülür..


    Selamlar..

  • İlginize çok teşekkürler. Yetkili serviste hiç arıza tespit cihazına bağlatmadım. Dışarda çok bağlattım kimi katalizör diyor kimi oksijen sensörü. Ayrıca son bir kez yetkili serviste de baktırayım en iyisi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.