Şimdi Ara

2006 FSI 2.0 rölantide titreme problemi önerileriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    2006 model Passat 2.0 FSI araç sahibiyim. Piyasadaki FSI algısına rağmen bu kasayı ve aracımı seviyorum. Sadece bu algıdan dolayı en ufak bir arızada ya olayı lpg'ye bağlıyorlar ya da fsi olmasına. Ne zaman motorda bir tekleme olsa ya hemen motor ya da beyin yapmaya çalışıyorlar. Bir defa başıma geldi bobinmiş, bobinler değişince çözülmüştü.

    Şimdi yine benzer bir problemim var: Motor özellikle soğukken motor biraz tak tuk çalışıyor. Egzostan çiğ benzin kokusu geliyor. Hatta ilk başlarda rölanti devrinde oynama da söz konusu idi. Boğaz kelebeği yeni temizlenmiş olmasına rağmen yine temizlettim. Bujiler değişti. Ara ara 3. silindirde yanma arızası vermeye başladı. Bobinlerden şüphelenip yerlerini değiştirdim ancak arızanın yeri değişmedi. Benzin enjektörü olabilir diye düşünerek yakıt katkısı koyup bitinceye kadar devirli kullandım. Depo bitsin diye beklerken bu defa yakıt deposu havalandırması hatası verdi. Silince tekrar vermedi. Vakum hortumlarını kontrol ederken motorun solundaki 2 tane hortum elimde kaldı. Birisi yakıt havalandırma valfine ait sanırım diğerini bilmiyorum dairesel birşey. P0441 Depo havalandırma sistemi yayılım arızalı - uyumsuz sinyal hatası veriyordu geçti.

    Şu an araç hala soğukken ilk çalıştırmada kışınki gibi 1200lü devirlerden başlıyor 700lere güç bela düşüyor. Kışın bile bu kadar uzun sürmüyordu. Bu arada da tekleme yapıyor. Ara ara P0300 Yanma kesintisi algılandı üst sınır değeri aşılmış, P2179 Sıra 2 yakıt ölçüm sistemi rölanti devrinden itibaren çok zayıf, P0507 rölanti devri ayarı devir sayısı nominal değerin üzerinde, üst sınır değeri aşılmış gibi hata atıyor. Yalnız sürekli değil ve değişiyor. İşin garibi rölantideki tekleme lpgye geçince azalıyor ya da bitiyor. Yalnız bayadır benzinde biniyorum. Bu hataların hepsini benzinde veriyor.

    Konya'da EGR temizliği, vakum kaçağı, lambda, maf, map sensörü kontrolü yapacak usta bulamadım. Çok pinpiriklisin deyip geçiyorlar, uğraşmak istemiyorlar.

    Aracın normal çalıştığı zaman ki ve şu anki OBD kayıtlarını ekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Normal:https://drive.google.com/open?id=0B7m8TlllkzKFcHZTRlRqOHZUV2c
    Şu anki:https://drive.google.com/open?id=0B7m8TlllkzKFSkhoWERDT3VHN3M

    Değerlere bakılırsa LTFT1 normalken LTFT2 %25'te. Emme manifold basıncı fazla normal zamandakinden yüksek gibi. İşin içinden çıkmakta zorlandım. Üstadların yardımlarını bekliyorum.







  • Hocam selamın aleyküm ... konuyu açalı baya olmuş cevapta gelmemiş ... benimde 2008 2.0 fsi passatım var ve aynı problemler bendede var... sorunu çözdünmü hocam hiçbir usta bulamıyor,uğraşmıyor ???

    alperenulker29-instagram

    Alperen Ülker -Facebook

    alperenulker29@gmail.com-e-posta

    05547031054 numaram bi şekilde ulaşırsan sorunu çözdüysen sevinirim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi ildesiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Gümüşhane de ikamet ediyorum. 5306350729 buraya girmiyorum sık tel numaramdan ulaşıp sağlayıp en azından nasıl çözdüğü nüzü söylerseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek bir yerden olmuyor. denemek lazım. Şarj dinamosu, akü bunlardan kaynaklandığı gibi. Ateşleme bobinleri, lambda ve map senörleri, n80 valfi, yakıt pompa ünitesi, şamandırası, veya yakıt pompasından olabileceği gibi enjektörlerden de kaynaklanabiliyor. Eksantrik zamanlayıcısı, gergisi veya zincirinden de kaynaklı olabiliyor. Yani iyi araştırmak lazım. yoksa her şeyi değiştirip sonuç alamazsınız. Motor sübap iticileri, sübaplar vb yerlere de bakılması gerekebilir. EGR valfi de benzer problemler yapıyor. Bir de emiş sisteminde kaçak varsa; borularda çatlak vb. onlarda da yapıyor. Kötü debriyaj setinde de yapıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.