Şimdi Ara

2007-2008 Model Jeep Compass CVT hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar.
    2007-2008 Jeep Compass bakmaya başladım. Ben, arabadan çok anlamadığım için çevremdekilere sorayım dedim fakat çevremdekilerin de bilgisi yok. Bu aracı kullanmış olan arkadaşların görüşlerini alabilirmiyim? Özellikle tasarım olarak değil teknik açıdan fikirlerini belirtirlerse sevinirim. (şanzıman, motor sağlamlığı, süspansiyonlar, fren sistemi, hata çıkarma durumu vs.)
    Tercih sebeplerim ise;
    - Elimdeki bütçeye denk gelen SUV'lar ve kompakt SUV'lar arasında beğendiklerim; Jeep Compass, Dodge Nitro ve Nissan Juke. Patriot'u tasarım olarak beğenmiyorum artı Compass'ın km leri daha az oluyor bütçeme göre.
    - Biraz prestiji olsun istediğimden ve çevremdekilerin hiç birisinin Juke'u önermemesinden juke'tan vaz geçtim yoksa tasarımını diğer hepsinden daha çok seviyorum.
    - Dodge'tan vaz geçme sebebim ise piyasadan çekilmiş olması, iç malzeme kalitesinin, fren sisteminin, ve yakıt tasaruffunun Compass'a göre daha kötü olması. Ayrıca motorunun dizel olması sebebiyle LPG takılamaması uzun vadede sıkıntı. Şu sıralar işimin evime çok yakın olması ve haftada sadece 1 gün uzun mesafe yapmam sebebiyle yakıt tüketimi çok önemli değil fakat iş değişirse ya aracı değiştirmem yada tüp taktırmam gerekiyor. Bu yüzden Dodge ta ihtimal dahilinde olmuyor.
    Almak isteyip te bütçemi aşan modeller Infiniti FX, BMW X3, Mercedes GLA, Tiguan, Yeni Sportage
    Görüşlerini belirtecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.







  • Fikri olan hiç kimse yok mu arkadaşlar?
  • The Sephia Tone kullanıcısına yanıt
    2 yıl önce aldığım Jeep grand choroke aracım kullanıcı hatasına bağlı olmaksızın arızalanmıştı. Garanti kapsamında arızalanan aracım için net bilgi alamadığım gibi benide bu konuda çok üzdüler .internette dolaşır iken yeni açılmış olan MENGERLER DAVUTPAŞA LARJ servisini fark ettim ve randevu aldım .Acıkcası hoş güler yüzlü ve işinin ehli olduğunu fark ettiğim kişiler beni karşıladılar , en azından artık karsımda beni muhatap alan ve sorunumu çözmeye çalışan bir ekip vardı.Sağ olsunlar ustalar sihirli değnek misali sorunumu kısa çözdüler ve aracıma suan sorunsuz bir şekilde biniyorum.Teşekkürler MENGERLER DAVUTPAŞA LARJ servisi .ARKADAŞALAR BENCE FARKI YAŞAYIN MEMNUN KALACAKSINIZ
  • Bigisi olan paylaşırsa sevinirim benimde ilgilendiğim bir konu.
  • Kullanan yok anlaşılan :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba.
    Sanirim almaktan vazgectiniz araci.
    Bende makyajli olanlara bakiyorum su aralar.cok yaktigini biliyorum bir tek.(sehir ici 11-12 lt) diger elestirilen noktalari ic malzeme plastik kalitesi ve en son yillar once girdigi ncap carpisma testinde 2 yildiz almasi(bu dusuk puani yaya guvenliginden aldigini dusunuyorum daha dogrusu oyle dusunmek istiyorum)
    Yakit tuketimi de lpg ile kullanilacaksa yada evin ikinci araci olacaksa katlanilabilir diye dusunuyorum.
    Benim en cok merak etigim malzeme kalitesi.gerci suan 2015 juke kullaniyorum.onunda malzeme kalitesi vasat.sert plastik.

    Kullanan cok fazla kisi yok sanirim compass.hic bir yerde kullanici yorumlarina rastlayamiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet Compass'tan vaz geçince bu konuya yazmayı da ihmal etmişim. Bir tane Compass 2008 model sürme şansım oldu. Sonrasında Juke ta sürdüm yine at şanzıman sıradan suvlardan gidiyordum ki bütçeme göre fakat sonrasında bir miktar kredi çekip hayalimdeki araba olan New Beetle'ı alma fikrine kapılıp SUV'lardan vaz geçtim. iyi de yaptığımı düşünüyorum çünkü sürüş dinamikleri olarak benim bütçeme uygun olanlar gerçekten hoşuma gitmemişti. Beetle'dan da acayip memnunum.
    Compass'la alakalı o sıralar edindiğin görüşlerim şu şekilde idi;
    - Benim sürdüğüm otomatik şanzıman olan model de CVT vardı ve milletin çok korktuğu bir şanzıman türü olsa da o aracın ki sağlamdı. negatif bir şey sezmedim. Fakat 2014 modellerinde CVT'ten geleneksele dönüş yapacaklarını okumuştum. CVT ile ilglili şüpheleri olan arkadaşlar 2014 sonrasını tercih edebilir.
    - 156 beygir olmasına rağmen 2 tona yakın araç pek atik değildi ve hantaldı. manevra kabiliyeti Juke'la kıyaslarsak çok kötü idi. Bu durum hiç hoşuma gitmedi.
    - Sürdüğüm aracın fren sistemi bakımsızmıydı kronikmiydi bilemiyorum ama çok uzun sürede duruyordu. Bu da 2 tonluk bir araç için korkutucu bir şey benim için. buna benzer bir kronik problem Dodge Nitro'larda olduğunu okumuştum ama doğruluğu nedir bilemiyorum.
    - Kesinlike çok yakan bir araç! (evet benim beetle'da çok yakıyor ama gidişi tatmin ediyor fakat compassın ki etmiyordu) 60-75 kr arası geziyor sakin kullanımda. Tüplü kullanımda ise simit depoyu yaklaşık 150 km de bitiyormuş. Bu da benim a3'te yaşadığım en hoşuma gitmeyen durumlardan birisiydi, sürekli olarak benzinciye uğrama durumu. Tüple de o zaman ki hesabıma göre 35-40 gibi rakam hatırlıyorum ama emin değilim.
    -Compact SUV sınıfında olduğu için iç hacminden çok büyük bir beklentiye girmemek lazım. B-C sınıfı araç iç hacminin tam ortasında duruyor bence. Fakat hem bagaj hem iç hacmi olarak Juke'tan çok daha büyük bir hacme sahip. İçeride sıkışık hissetmiyor ama bir SUV'da seyahat ediyormuş hissiyatı da yok açıkçası. arka koltuklar çok dik ve ben ergonomik olmadığını düşünüyorum. koltuklar sizi sarmıyor zaten.
    -Arazi koşullarına uygun bir araç değil onu da belirtmek lazım
    - Tavanı çok basık. uzun boylu iseniz şoför koltuğunda dahi basık hissedeceksiniz. sunroofsuz var mı bilmiyorum ama kesinlikle sunroofsuz alınmaz.
    Artılarına bakacak olursak;
    - Fiyat aralığına göre kesinlikle fiyatının +30000,+40000 lira duran bir görüntüsü ve heybeti var. Piyasada az olduğu için de dikkat çekiyor, fiyatı tam kestirilemediği için dışarıdan epey pahalı bir araçmış gibi algılanıyor.
    - Trim sesi denilen içerideki plastik parça tıkırtı sesi abartıldığı kadar yok, benim beetle da daha bile fazla duyuluyor.
    - Koltukların deri olması ön koltukların ısıtmalı olması avantaj.
    - Bindiğinizde amerikan tasarım çizgilerini taşıdığını rahatlıkla hissediyorsunuz. Bir çok bu özellikleri sevmez ama ben seviyorum.
    - Aracın genelinde kullanılan sert plastiğin artısı kendisini gösteriyor: araç yılına göre kesinlikle daha dinç gözüküyor ve deformasyon az oluşuyor. Evet teknolojik olarak eski bir tasarım algısına sahip olsa da ben makyajsız kasanın içini daha çok beğeniyorum.
    - Stok modelinde dahi çok kaliteli bir ses sistemi var. Basslar falan çok tatmin edici. Ayrıca bellek takılamasa da media okuyucusu taktığınız cdleri hafızasına kaydediyor. galiba 40 gb idi. bu da bellek vs. için ekstra aparat takmanız gereksinimini ortadan kaldırmış oluyor.
    - Araç isterseniz 4x2 isterseniz 4x4 olarak sürebiliyorsunuz. Böylelikle compact SUV'ların bir çoğunda olmayan 4x4 sürüş avantajlarına sahip olabiliyorsunuz.
    Ayrıca makyajsız kasanın piyasası çok az ama çok kullanılmayan araçlar olduğu için eski dahi olanlarının kmsi çok düşük, almayı düşünenler bence bu sebepten dahi tüpsüz alıp sonra kendileri tüpleyebilir. Bu işlerden anlayan bir arkadaşım tüpe uyumlu bir motoru olduğunu söylemişti.
    Yeni kasası ise daha fazla tuttu. Kasası dışarıdan görsel olarak çok daha güzel duruyor. İçerideki koltuklar ve yaşam alanı çok daha kaliteli. Yine bir çok noktada sert plastik kullanımı mevcut fakat daha kaliteli. Ayrıca 2.4'ten 2.0'a düşürüldü motorlar. yakıtta önemli bir tasarruf olmadığını okudum fakat vergi olarak bir miktar rahatlatır.
    Juke'un 1.6 at şanzımanı ile kıyasladığımda, kesinlikle daha atik, daha hızlı ve hacmen daha büyük ve heybetli araç olduğunu gördüm. Ama Juke kesinlikle daha konforlu bir sürüşe sahip ve daha manevra kabiliyetine sahipti.
    İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Sephia Tone -- 19 Ekim 2015; 11:36:29 >




  • 2012-2013 compass lara bakıyorumda performansı cok mu kotu bu arabaların gayet yakışıklı ve asi duruyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, bende 2008 model compass rally paketli sahibiyim. Gayet memnunum. Daha önceki arabam 2010 a3 idi. Geçiş yaptığıma hiç pişman olmadım.
    Kullanıcı yorumlarına aşağdaki linkten bakabilirsiniz.
    http://www.edmunds.com/jeep/compass/2008/consumer-reviews/pg-9/
    http://www.kbb.com/jeep/compass/2008/sport-suv-4d-consumer_reviews/?vehicleid=197357&r=31652099452912810
    http://www.cars.com/jeep/compass/2008/consumer-reviews/




  •  2007-2008 Model Jeep Compass CVT hakkında ne düşünüyorsunuz? 


     2007-2008 Model Jeep Compass CVT hakkında ne düşünüyorsunuz?


    Chryesler Jeep Compass 2.4L Cvt / 4x4 2007


    Evet arkadaşlar, uzun yıllar her türlü farklı arac kullanmış biri olarak, bu aracı eve 2. araç olarak aldım.

    iyiki almışım, içi çok kullanışlı ve işlevsel , aynı zamandada makam aracı adeta o kadar geniş ki arka koltuk.

    1,80 boyda ortalama bir aile olarak arka koltukta rahat yayılıp , diz önünde daha 10/15 cm mesafe var.

    şimdi burada aracın özelliklerini sıralamaya uğraşmıyacam , yalnızca şunu belirtmek istiyorum,

    ben bu aracı alırken çok mesai harcadım internette yorumları okudum vs.... yani bilende bilmeyende, kullanmayanda yorum yapmış

    ben benim gibi birileri araştırırsa onlara pozitif yönde yardımım olsun diye yazıyorum.

    kardeşim orjinal amerikan chreysler imalatı olan bu jeep , son derece güvenilir ve başarılı bir arac , her türlü parçası mevcut, gönül rahatlığı ile binilebilecek bir arac.....





  • Merhabalar bende daha once rav 4 ve crv kullanan biri olarak 2007 jeep compass 2.4 arac aldim piyasada pek bilinmeyen ama cok şık ve gosterisli bir kasasi olan bir arac yakit konusunda 2.0 motor crv ve tav 4 le birebir ayni 1 ltlpg ile 7 km sehir ici yol yapiyor arac rav 4 ve crv ye gore ic hacim olarak kucuk gogus tamamen sert plastik ama bunun bir zararini gormedim bir olumsuz yanida arka koltukta saft tuneli olmasi olumlu yanlari ise 2.4 motor 170 beygir ve 220 torkla rav4 ve crv den ustun olmasi ayni zamanda yakit olarak ayni kalmasi surus keyifli ve guven hissi vermekte disardan cok modelli ve yakisikli gorunmekte parca konuusnda yasadiginiz sehirde bulmakta sorun yaşarsaniz yada cok para isterlerse ankara ve istanbulda jeep parcacilari turkiyenin heryerine gonderim yapiyor parca fiyatlari diger muadilleri ile asagi yukari ayni araci 4*4moda siz getiriyorsunuz crv lerde bu yok 4 ceker modda bayir hafif karli ve dik toprak bir yolda deneme firsatim oldu cok rahat bi sekilde tirmandi fazla bir 4*4 deneyimim henuz olmadi ama bu sinif araclarda zaten ofroad yapamazsiniz motor gucu acisindan rav4 ve crvden bir tik daha iyi diyebilirm ama digeraraclarla arasinda 4/1 fiyat farki alacak arkadaslara bilgi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.