Şimdi Ara

2009 Toyota Corolla D-4D fazla mı yakıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
27.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dediğiniz değere şehirlerarasında bile ulaşmak çok zor bence.. bi yanlışlık olabilir.. ya da benim arabamda cidden bir sorun var.. anlayabilmiş değilim.. depomu fullemiştim.. 510 km yol yaptım yol bilgisayarı 156 km daha yol yapabileceğimi gösteriyor.. hiç bişey anlamadım ben bu işten.. nası dizeldir de nası yakıttır????
  • Depoyu bir daha fulleyip km yi sıfırlayacağım.
    Bu arada makyajlı kasada yağ yakma varmış diye arkadaşlar yazmış. Galiba 2008-2009 da yokmuş. Direksiyonda tıkırtı vardı. Garantiden birşeyini değiştireceklermiş.
    Garantini bitmesine 2 ay var. Birde otomatık arabadan sonra birinci vitesten kalkarken zıplatıyor. Benmi alışamadım yoksa yaparmı.
    Bu aracı iş amaclı kullandığımdan fena değl. Model clas. Orijinal jabtını taktırdım. Birde park sensörü. Arac oldu comfort.
    15 yıldır Toyotanın her modelini kullandım. Arada başka markalara gittim geldim. Yine toyotaya döndük.
  • depomu ağzına kadar doldurduktan sonra "631.7 km" şehiriçi yol yapıp araçta range "25 km" gözükürken dün tekrar ağzına kadar doldurtdum depoyu.

    46,3 litre mazot aldı.. bu durumda 46,3 lt/6,317=7,32 lt/100 km..

    yani aracın yakıt tüketimi 100 km'de 7,32 lt oluyor.. güncel mazot fiyatıyla (3,64 TL/lt) hesap yaptığımızda ise yaklaşık olarak km'de 26,6 kuruş yakmaktadır.. başka bir deyişle de 1 litre mazot ile aracım 13,65 km yol gitmektedir..

    öncelikle aracın gösterdiği range değerinin sağlıklı olmadığı anlaşılıyor.. aracın deposu 55 litre olduğuna ve bir önceki mazot aldığımda ağzına kadar doldurduğuma ve aracı belli kilometre kullandıktan sonra tekrar mazot aldığımda 46,3 litre mazot aldığına göre depoda daha yaklaşık 55-46,3=8,7 litre mazot var demektir.. bu da az önce söylediğimize göre hesap yaparsak 8,7 litre * 13,65 km/litre = 118,8 kilometre yol yapar.. yani araç daha "yaklaşık olarak 120 kilometre yol gidebilecekken" yol bilgisayarında "25 km sonra yakıtın bitecek" diyordu.. bu durumda daha önce "forumlarda range 0 olduktan sonra 100 kilometre gidiyor diyen insanları okumuştum" diyen arkadaş haklı sanırım..

    yol bilgisayarında yakıt tüketimi olarak 7,4-7,5 km/100 lt gösteriyor.. bu durumda yakıt tüketimi hesabı konusunda yol bilgisayarı çok da yanlış hesap yapmıyor gibi gözüküyor..

    netice olarak aracım şehir içinde bir depo ile yaklaşık olarak 750 km yol yapıyor.. tekrar depoyu ağzına kadar doldurdum.. bakalım bir kere daha hesaplayacağım, o zaman ne çıkacak??

    ama bana göre 100 kilometrede 7,32 litre mazot yakan dizel bir araç fazla yakıyor demektir.. bu vesileyle takrar aynı araç sahibi forum okurlarına soruyorum.. sizce de fazla değil mi?? yoksa arabada mı bir sorun var??? anlayamadım gitti..

    (bu arada aracım şu an 39.500 kilometrede ve yaklaşık 1000 km önce acaba filtrelerden ya da yağdan (kısacası bakımından) kaynaklanan bir fazla tüketim olabilir mi düşüncesiyle 40.000 km bakımını yaptırdım. yani filtreler ve yağ daha yeni değişti diyebiliriz.. lastikler aracın orijinal fabrika çıkış lastikleri ki kaldı bunların yakıtı çok da etkilediğini düşünmüyorum.. ilk mesajlarımdan birinde belirttiğim gibi aracın ikinci sahibiyim ve aracı aldığımda 34.500 km idi)




  • 700 km de ışık yandı. Depoyu doldur dedi. Bende doldurdum . Ancak 55 litrelik depo 43 litre aldı. Şu anda yol bilgisayarı 701 km yol yapar dedi.
    RAW 4 te de depoda benzin olmasına rağmen cok erken benzin göstergesi az benzin var diyordu.
    Citroen garand picasso da 700 km gidiyordu. Yine yol bilgisayarı nı da sıfırladım. Bakalım ne olacak. Ancak sanki sakin kullanımla depoyu sonuna kadar bitirirsem 800-900 km yapar gibi gözüküyor. Bende aracı 50400 km de Ulugöl den aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbuyukkilic -- 15 Temmuz 2011; 18:12:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silentsilence

    yol bilgisayrının 7.1 gösterdiğini ama hesaplarınıza göre 6.2-6.4 yaktığınızı yazmışsınız.. siz nasıl hesap yapıyorsunuz?


    Bir yol bilgisayarı var, bir de KUL Bilgisayarı
  • benim şu anda iki aracımdan biri 2010 model makyajlı comfort donanım 6 ileri vitesli dizel corolla,diğeri ise 2007 model dizel privilege donanım 5 ileri vites 100 hp megane.şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki,corolla'nın tüketimi % 15 daha yüksek.bununla beraber megane çekiş ve tırmanma kabiliyeti
    olarak daha iyi ve 80000 km de sorunsuz.corolla'nın 17 km de turbosu değişti...corolla rampalarda kalkışta zorlanırken megane 'de böyle bir sorun yok ve tırmanırken vites düşmek zorunda kalmıyorum...her iki aracı kullanan biri olarak maaalesef kalite ve verim olarak megane'ın daha üstün olduğunu söyleyebilirim...corolla'nın şu anki fiyatı 50900 tl,bu donanıma göre çok yüksek...corolla'nın tek artısı triger kayışı yerine zinciri olması ve biraz daha sessiz.
    bilgilerinize sunarım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enisumutbirinci@gmail.com -- 25 Ağustos 2011; 23:23:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dinamik73

    benim şu anda iki aracımdan biri 2010 model makyajlı comfort donanım 6 ileri vitesli dizel corolla,diğeri ise 2007 model dizel privilege donanım 5 ileri vites 100 hp megane.şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki,corolla'nın tüketimi % 15 daha yüksek.bununla beraber megane çekiş ve tırmanma kabiliyeti
    olarak daha iyi ve 80000 km de sorunsuz.corolla'nın 17 km de turbosu değişti...corolla rampalarda kalkışta zorlanırken megane 'de böyle bir sorun yok ve tırmanırken vites düşmek zorunda kalmıyorum...her iki aracı kullanan biri olarak maaalesef kalite ve verim olarak megane'ın daha üstün olduğunu söyleyebilirim...corolla'nın şu anki fiyatı 50900 tl,bu donanıma göre çok yüksek...corolla'nın tek artısı triger kayışı yerine zinciri olması ve biraz daha sessiz.
    bilgilerinize sunarım...


    1.5 dCi 80Bg le karşılaştırınca bile rampa kalkışlarında ve ilk hızlanmasında performansı bariz düşük. Ama üst hızlarda 80BGlik Meg'e göre daha iyi gidiyor. Sizin araç 100BG lik versiyon olduğu için üst hızlarda benimkinden iyidir tabiki :)

    Corolloda vites düşürmekten bahsetmişsiniz.
    Farkettiyseniz Her iki aracın da 5. vites dişli orantısı aynı.
    Yani iki araç da 3000rpm 130km gidiyor 5. viteste.
    Meganı mecburen 5. viteste kullandığınız için yokuş çıkarken vites düşürmüyorsunuz. Gerek olmuyor.
    Corollada ise meg'e göre ekstra olan 6. viteste giderken 5. vitese düşmek zorunda kalıyorsunuz yer yer, ama 4'e düşürme ihtiyacı hiç duymadım ben ankaradan gelirken.
    O noktada yanılgıya düşmeyin derim ben

    Ama şu var ki süspansiyonu kesinlikle Meg II'den kötü.
    Ama iç malzeme kalitesi her türlü benim extreme'den daha kaliteli.




  • Arkadaşlar ben yeni 2009 corolla dizel comfort aldım birinci sorum araçta esp(bazı yerlerde vsc diye geçiyor) varmıdır?
    ikinci sorumsa gecenlerde arabada 4 kişiydik ve çok dik bi yokuşta 2. vitesde gidiyorduk araba gaz yemeyince vites küçülttük ama araba hala gaz yemedi cok zorlanarak çıktı.
    bu şikayet normalmidir kullanıcı hatası mı yoksa ariza mı bilemedik.birde sizegöre aracın çekişi nasıl 1.4 olmasına ragmen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkbrk00

    Arkadaşlar ben yeni 2009 corolla dizel comfort aldım birinci sorum araçta esp(bazı yerlerde vsc diye geçiyor) varmıdır?
    ikinci sorumsa gecenlerde arabada 4 kişiydik ve çok dik bi yokuşta 2. vitesde gidiyorduk araba gaz yemeyince vites küçülttük ama araba hala gaz yemedi cok zorlanarak çıktı.
    bu şikayet normalmidir kullanıcı hatası mı yoksa ariza mı bilemedik.birde sizegöre aracın çekişi nasıl 1.4 olmasına ragmen.

    Comfort ta VCS yok galiba.
  • 2008 model D4D MMT sehirici (8.6) sehirdisi (4.5-5) arasi yakiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2008 m-mt vites. 535 km yol gittim 29,5 lt mazot aldım. 100 110 km aracta 3 çocuk hanım ve ben bagaj normal . Değerler iyimidir
  • bizde var yakmak değil kokluyo resmen 1 hafta bindik yakıt yarım depoya düştü şehir içi suzuki vitara var tüplü o toyotadan daha fazla yakıyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silentsilence

    depomu ağzına kadar doldurduktan sonra "631.7 km" şehiriçi yol yapıp araçta range "25 km" gözükürken dün tekrar ağzına kadar doldurtdum depoyu.
    46,3 litre mazot aldı.. bu durumda 46,3 lt/6,317=7,32 lt/100 km...

    Siz yol bilgisayarını yanlış yorumluyorsunuz benim anladığım kadarıyla...Yol bilgisayarı kalan menzili verirken depodaki yakıtı + en son ki yakıt tüketim ortalamasını hesaba katarak menzil verir. Mesela boşa alın 2-3 dk sonra ortalamanız düşüceği için sadece 5 km gitmenize rağmen menziliniz yüksek oranda artmaya başlar. Yani kalan yakıtla gidebileceğiniz mesafe 30-40 km birden uzar, misal.Depo boş sinyali yandığındaki olay da aynı...Depo boş olmasına rağmen emniyetli noktaya varabilmek için araç gene yakıt tüketimine bağlı olarak 50 ila 100 km arasında yol gidebilir.Hızlı gidersiniz 30 km de biter.Yokuş inersiniz 120 km daha gidersiniz.

    Bence şöyle yapın yakıtı fulleyin.Tüm değerlerinizi sıfırlayın. Yani yapılan yol sıfır+hız sıfır+ort sıfır.Ondan sonra temizden her km nizde görebilirsiniz ortalamayı.Birde bilgisayarla -depoyu ölçmek arasında fark olabilir.Çünkü depo her zaman aynı seviyede doldurulamayabilir.Yani 1 litre eksik kalabilir fullenen depo.Hava yapar şubu...Toyotaları fazla bilmiyorum ama bilgisayarda sıfırlama imkanı olması lazım.
    Ort. 7 litre 150 km üzeri hızlarda normal gibi geliyor.Aynı anda anlık a da bakılabilir.Yokuş çıkarken tüketim 10-15 lt ye çıkar.

    Bende Toyota daki ses ve konforu merak ediyorum. Toyotayı biliyoruz konforlu fakat motor küçük araca göre.Bu yüksek hızlarda nasıl bi konfor veriyor merak ediyorum? 120-130 dan sonra bi uğultu zorlanma başlıyor mu? 1,4 küçük gibi o gövdeye sanki ...1,3 dizel var bende 120 den sonra yoruyor uzun yolda,onu değiştireceğim.Meganı araştırıyorum aslında Toyotayı da merak ettim doğrusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruca -- 16 Ocak 2013; 14:00:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doruca

    quote:

    Orijinalden alıntı: silentsilence

    depomu ağzına kadar doldurduktan sonra "631.7 km" şehiriçi yol yapıp araçta range "25 km" gözükürken dün tekrar ağzına kadar doldurtdum depoyu.
    46,3 litre mazot aldı.. bu durumda 46,3 lt/6,317=7,32 lt/100 km...

    Siz yol bilgisayarını yanlış yorumluyorsunuz benim anladığım kadarıyla...Yol bilgisayarı kalan menzili verirken depodaki yakıtı + en son ki yakıt tüketim ortalamasını hesaba katarak menzil verir. Mesela boşa alın 2-3 dk sonra ortalamanız düşüceği için sadece 5 km gitmenize rağmen menziliniz yüksek oranda artmaya başlar. Yani kalan yakıtla gidebileceğiniz mesafe 30-40 km birden uzar, misal.Depo boş sinyali yandığındaki olay da aynı...Depo boş olmasına rağmen emniyetli noktaya varabilmek için araç gene yakıt tüketimine bağlı olarak 50 ila 100 km arasında yol gidebilir.Hızlı gidersiniz 30 km de biter.Yokuş inersiniz 120 km daha gidersiniz.

    Bence şöyle yapın yakıtı fulleyin.Tüm değerlerinizi sıfırlayın. Yani yapılan yol sıfır+hız sıfır+ort sıfır.Ondan sonra temizden her km nizde görebilirsiniz ortalamayı.Birde bilgisayarla -depoyu ölçmek arasında fark olabilir.Çünkü depo her zaman aynı seviyede doldurulamayabilir.Yani 1 litre eksik kalabilir fullenen depo.Hava yapar şubu...Toyotaları fazla bilmiyorum ama bilgisayarda sıfırlama imkanı olması lazım.
    Ort. 7 litre 150 km üzeri hızlarda normal gibi geliyor.Aynı anda anlık a da bakılabilir.Yokuş çıkarken tüketim 10-15 lt ye çıkar.

    Bende Toyota daki ses ve konforu merak ediyorum. Toyotayı biliyoruz konforlu fakat motor küçük araca göre.Bu yüksek hızlarda nasıl bi konfor veriyor merak ediyorum? 120-130 dan sonra bi uğultu zorlanma başlıyor mu? 1,4 küçük gibi o gövdeye sanki ...1,3 dizel var bende 120 den sonra yoruyor uzun yolda,onu değiştireceğim.Meganı araştırıyorum aslında Toyotayı da merak ettim doğrusu.

    Yol bilgisayarı konusundaki yorumunuza katılıyorum. Öteki türlü düşünmek hatalı hesaba yol açacaktır.

    Ses ve konfor konusuna gelince, 2012 model M/M dizel corolla sahibiyim. Araç motor sesi yalıtımı konusunda çok iyi, içeride rahatsız edici bir ses duymuyorsunuz. Tabii bu yorumum 120 km yi aşmayan hızlar için geçerli. Aracı Ankara şehir içinde (Çayyolu-Kızılay) arasında kullanıyorum. Şehir içinde 100 km yi geçtiğim söylenemez. Şehir dışında ise İstanbul-Ankara arası gidiş gelişte kullandım. Yol boyunca 120 km hızı aşmadım pek altına da düşmedim. Dizelin doğası gereği Ankara-Bolu yönündeki rampalarda araç zorlanmadı, dolayısıyla herhangi bir uğultuda işitmedim. Ancak bu motorum daha yüksek hızlarda zorlanacağını da düşünmüyor değilim.

    Benim yakıt tüketimim çoğunluğu Çayyolu-Kızılay arasında sabah ve akşam trafiğinde geçen şehir içi kullanımda 5.4 lt/100 km. Bu hesaplamayı her seferinde araç deposunu fulleyip trip km yi sıfırlayarak yapıyorum.




  • BEN 2009 DEĞİL AMA 2008 MODEL TOYOTA COROLLA SEDAN D-4D sahiibiyim..en son geçen cuma 152 km uzun yol yol yaptım.yol bilgisayarı 100 km de 4,6 yı gösteriyordu..hızım ortalama 90km idi.mazotu 4.11 tl den almıştım..bence süper...

    yol bilgisayarında gideceğin mesafeyi gösteren bölüm sizin yaptığınız hıza göre değişir..aynı mesafeyi 90 km hızla gidin farklı gösterir,130km hızla giderseniz farklı gösterir.. saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihcelik

    Depoyu doldurup km yi not ediyorum,tekrar depoyu doldurduğumda kaç km de kaç lt gittiğimi hesaplıyorum

    http://www.otomarket.net/Oto-Bilgi/YAKITTUKETIMI.ASP

    yalnız dikkat etmeniz gereken birşey..benzinlikteki pompacı depo dolsa bile kusuratı tamamlamaya çalışıp biraz daha basıyor depoya..buna dikkat ettinizmi acaba...saygılar




  • en son tecrübemi paylaşayım..hafta sonu kütahyaya gittik.(50 km gidiş dönüş 100 km) giderken arabayı tam devrinde kullanamadım yavaş gideyim diye.(80-90 arası) gösterge 100 km de 4.6 gösterdi..dönüşte devrinde kullnadım ama 100-110 km hız yaptım..gösterge 100 km de 4,3 dü..yani hızdan ziyade arabayı devrinde kullanmak önemli diye düşünüyorum..saygılar
  • Şehir içi 100 km de ortalama 9 ' u gösteriyor yol bilgisayarım. Araçta yağ problemide var 35000 kmde araç sıkıntı büyük. Ne toyotaymış be :(
    araç 2011 auris dizel mm 1.4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myhopes -- 21 Aralık 2013; 21:35:41 >
  • Merhabalar,

    2009 model corolla dizel aracım var. Aracın baskı balatasını sanayide değiştirdikten sonra yol bilgisayarı %12 fazla yakıt değeri göstermeye başladı. Bu tür sorunla karşılaşan arkadaşlar var mı?
  • 2008 model corolla kullanıyorum
    alalı daha 1 ay olmadı
    133 tl mazot ile 498 km yol yapdım
    sehir ici dışı karısık..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.