Şimdi Ara

2009 Toyota Corolla D-4D fazla mı yakıyor? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
27.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arabanızın yakıtını hesaplarken kilometrede kaç kuruş yaktığından ziyade kaç litre yaktığını dikkate alın bence..çünkü mazot zamlandıkça km de yaktığı parada artar..ben 2011 de aldığımda 18,5 krş yakıyordu..şimdi ise 20 krş civarı..ben hala aynı şekilde araba kullanıyorum.ama o zamanlar mazot 3,87 diydi şimdi ise 4,60 civarı..ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım..arabanın yaktığı litre değişmez ama..
  • Arkadaşlar iki hafta kadar önce 2009 coralla 1.4 d4d class aldım 96000km de. daha öncesinde 97 xei corolla kullandım 13 sene kadar ve tekrar toyota aldım rahatlığından gidişinden gayet memnunum bir çok arabaya bindim uzun kullanımlarım olmadı ama artık yeni arabalar birbirine çok yakın o yüzden sadece malzeme kalitesi ve uzun ömürlü oluşu hep beni toyotaya çekmiştir çok lüsk araçları bu duruma katmıyorum tabiki... tek sıkıntım şuanda yukarıdaki yazıları dikkatle okudum sanırım şehir içi sorunu şuanda bende de var 7.5 lt reye kadar çıktı yol bilgisayarı çok sakin kullanıyorum aracı 2.5 deviri geçmiyorum kesinlikle hatta vites değiştirme uyarısına uyarak kullanmaya çalışıyorum genede durum aynı düz yerde kullanıyorum bir sefer 50 km kadar sabit 90 km/h ile kullandım ara ara 10 sn kadar 160 filan çıktım tekrar hızımı düşürdüm ve 10 km kadar tekrar şehir içinde kullanıp ortalama yakıta baktığımda 6.5 tl gösteriyordu...benim yakınımda auris 2012 dizel var o şehir içi dışı karışık kullanımlarında 5.5 lt geçemediğini söylüyor benden daha yüksek devirli kullanıyor kendisi acaba arabada sorun var yoksa bunlar gerçekten normal mi ?
  • Aynı sıkıntı bende mevcut, yol bilgisayarı 7,5 gibi bir yakıt tüketimi gösteriyor. Oysa ki birçok arkadaşımın verileri daha düşük. Bundan önceki aracım Peugeot 407 1.6 hdi idi ve devirli kullanmama ramen 6 litre civarı yakıt tüketiyorken corolla'nın 7,5 litre yakması anormal gibime geldi.

    Aracım servis bakımlı ve duman atma gibi bir durum söz konusu değil. bir arkadaş enjektör ayarlarından bahsetmiş ama enjektör ayarları bozuk olsa ya sihay duman atardı yada çekişte düşüklük olurdu diye biliyorum.

    Konu ile ilgili bilgisi veya fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

    Teşekkürler
  • 2010 corolla d4d 6 ileri manuel kış aylarında 5-8, 6-2 litre yaz aylarında 5,3- 5,7 litre şehir içi yakıt tüketimi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 1.4 dizel depoyu fulleyip şehirlerarası 493 km yol gittim sonra tekrar fulledim 29.56 litre yakıt aldı bu durumda şehirler arası 5.99 lt yakmış oldu şuan ortalama şehir içi 6.3 lt gösteriyor depoyu fulledikten sonra baya zamandır kullanıyorum tekrar fulleyip şehir içi ne kadar yaktığını yazarım buraya ama şehirler arası 4.5-5.lt görünce benim değerlerde fazla geldi yolun yarısını 100-120 yarısınııda 120-140 gitmişimdir. 6 lt şehirlerarası çok gibi geldi bunu nasıl düşürürüm.

  • Arkadaşlar Toyota, 2007 ve daha eski Corolla ve Yaris için servi kampanyası düzenliyor. Detaylar için linki tıklayabilirsiniz.

    http://www.vidyoto.com/guncel-haber/toyotadan-2007-oncesi-corolla-yaris-icin-servis-kampanyasi.html
  • Bende de aynı araç var. İlk aldığımda ortalama yol bilgisayarının gösterdiği Ş.İçi 6-6.3 aralığındaydı. Ş.dışı ise 5-5.3 aralığındaydı. ama şuan ş.İçi 7-7.5 Ş.Dışı 6-.6,5 arasında oluyor. Bunun sebebi Şanzuman. Baskı balatadan dolayı araç çok yakmaya başlamış. Benim arabanın Baskıbalatasının ne zaman değiştirğini öğrenemedim benden önceki 2 sahibini tanıyorum ve 120K km de alınmış araç ortalama 65k km yapıldı ve bu aralıkda değişmedi. Genel olarka baktığımızda 50-80 Bin arasında baskı balatanın değişmesinin uygun olacağını söylüyorlar. ama ben ustaya götürdüm yazılım attı. Abi sorun yok birazdaha bin dedi. Halen biniyorum ortalama bi 10Bin daha yaptım. Yakıt tüketimi arttı ama baskı balta halen istemedi araç. Bu yakınlarda tekrar götürmeyi planlıyorum. Yani bendeki artışın sebebi baskı balata diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.