Şimdi Ara

2011 model Nissan Micra akıl almaz yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
77.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın arkadaşlar,

    Öncelikle bu başlık altında daha önceden açılmış bir konu varsa kusura bakmayın lütfen. Detaylı bir arama yaptım ama böyle bir konu bulamadım ve aslına bakarsanız bu da beni çok şaşırttı.

    Eşim çok uzun zamandır Nissan Micra kullanıcısı. 2006 model benzinli Nissan Micra 1.2 Passion aracımızı satalı henüz 1 hafta oldu. Bu araçtan gelen paranın üzerine kredi kullanarak eşimin yine yıllardır hayalini kurduğu otomatik vites Micra sına kavuşmasını umuyorduk. 2006 model Micramız bizi yakıtta (başka konularda da) hiç üzmedi ve şehir içi 5.5 - 6.7 gibi bir aralıkta sürekli değişti. Ama ben kullanırken bile 6.7 yi aştığını görmedim. Yeni teknolojinin daha iyi olacağını umarak Nissan bayisine gittik.

    Aracı normal bir kullanımla test ettiğimde gözlerime inanamadım. 10.8 gibi bir değer ile şoke oldum. Satıcı arkadaş çok bastığımı söyledi ve biraz sakin kullanmamı önerdi (kesinlikle normal bir sürüş yapmıştım). Hayatımın en sakin aracını kullandım (ortalama bir bayan gibi) ve sonuç yine 10.8 çıktı. Araca karşı büyül bir hayal kırıklığı yaşadım (bu arada fabrika verisi 8.2 olması lazım).

    Az önce sahibinden.com dan 2011 model Nissan Micra Passion CVT aracını 1200 km de satan bir kişiyi de arayarak neden sattığını sorduğumda aracın yakıtına yetemediğini ve 12.0 den aşağı yakmadığını yemin ederek söyledi. İnanılmaz bir yakıt tüketimi olduğunu ve aracını sırf bu yüzden hemen satılığa çıkardığını anlattı.

    2011 model Nissan Micra 1.2 Passion/Tekna CVT kullanan arkadaşlardan yakıt konusunda yardım bekliyorum. Bu araç için 100km de 10-12 lt arası bir yakıt tüketimi sizce de çok ama aşırı değil mi? Ben 8.0 - 9.0 arasını normal bulabilirim ama bu değerlerin makul bir yanının olduğunu sanmıyorum.

    Hepinize saygılarımı sunar, değerli yorum ve görüşlerinizi sabırsızlıkla beklerim



  • Bende sirf bu nedenle tekna cvt dusunurken tekna pack manuel vites alacagim.
  • ben 2 aydir 2011 model tekna cvt kullaniyorum.yazinizi okuyunca gercekten sok oldum.suanki aracimdan once k12 kasa 2006 model passion manuel,2010 model passsion otomatik kullandim.suanki aracim uzun yolda sabit 90km hizla 4,6-5 litre arasi yakiyor hem yol bilgisayarina gore hemde benzinlikte fullemeyle kontrol ederek olctum.sehirici cok fazla basmam ve genellikle sakin kullanirim 5,7 max 6,5 litre yakti.max deger kisin yagmur camur oldugu dur kalk fazla olan zamanlarda olan deger(sehirici derken ben antalyada oturuyorum).bundan onceki kasada manuel bunun kadar az yakmiyordu sehirdisinda.sehirici hemen hemen yakindi degerler.eski kasa otomatik sehirdisi sabit hizda 6,5 litre sehirici max 8 litreyi gordum
    bence sizin denediginiz aracta bir sorun var veya sizin denediginiz arac yeniyse araclar uretimden bayiilere gelene kadar gemiye bin tıra bin derken kısa mesafelerde soguk motorla kısa sureli kullanimlardan yol bilgisayari degeri yuksek olur.isterseniz bir daha test edin.test etmeden yol bilgisayarını sifirlayin.yeni kasanin yol bilgisayari tuketim degerlerini ve kalan menzili anlik aldigi verilere gore kısa araliklarla degistiriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fuji

    ben 2 aydir 2011 model tekna cvt kullaniyorum.yazinizi okuyunca gercekten sok oldum.suanki aracimdan once k12 kasa 2006 model passion manuel,2010 model passsion otomatik kullandim.suanki aracim uzun yolda sabit 90km hizla 4,6-5 litre arasi yakiyor hem yol bilgisayarina gore hemde benzinlikte fullemeyle kontrol ederek olctum.sehirici cok fazla basmam ve genellikle sakin kullanirim 5,7 max 6,5 litre yakti.max deger kisin yagmur camur oldugu dur kalk fazla olan zamanlarda olan deger(sehirici derken ben antalyada oturuyorum).bundan onceki kasada manuel bunun kadar az yakmiyordu sehirdisinda.sehirici hemen hemen yakindi degerler.eski kasa otomatik sehirdisi sabit hizda 6,5 litre sehirici max 8 litreyi gordum
    bence sizin denediginiz aracta bir sorun var veya sizin denediginiz arac yeniyse araclar uretimden bayiilere gelene kadar gemiye bin tıra bin derken kısa mesafelerde soguk motorla kısa sureli kullanimlardan yol bilgisayari degeri yuksek olur.isterseniz bir daha test edin.test etmeden yol bilgisayarını sifirlayin.yeni kasanin yol bilgisayari tuketim degerlerini ve kalan menzili anlik aldigi verilere gore kısa araliklarla degistiriyor.


    cevabınız için çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu neredeyse araçtan vazgeçecektim. Tekrar denemeyi düşünüyordum zaten. Bu arada aracın 3 silindir olması ve bunun yarattığı ses sorunu hakkında neler söyleyebilirsiniz?
  • Eniştemin hyundai getz aracıda böyle çok fazla yakıyordu. Sonra bir gün uzun yola gitti. Vardığında araçtan inmiş ve çok kötü balata kokusu aldığını söyledi. Geri dönüşte araç normal yakıt değerlerine ulaşmış. Yani aracın el freni ayarı bozukmuş. Sürekli tutuyormuş tam olarak bırakmadığı için çok yakıyormuş araç. Sizin araçtada bu sorun olabilir. Bence servise bir gösterin
  • bence araçta bir sorun olmalı 5 ile 6,5 arası olmalı yada deviri yüksek olabilirmi ?
  • konuyla ilgili arkadasla bayiiye beraber gittik.test araciyla ben gelmeden daha sonrada teste benim aracim ile ciktik.araclarin hicbir sorunu olmadigini gorduk.benim aracimin sehirici degeri 5,6 test aracinin yanlis hatirlamiyorsam max 5,8-6 litreyi gorundugunu soylemisti.
  • 3200 km'deyim. Araç, halen 6.8 lt/km değere sahip. Servise mi göstermeliyim?
  • aracin kullanildigi kosullar onemli.hava nasil,trafik nasil,sehir neresi,kullanici nasil kullaniyor?hersey esit olsa bile kullanis sekli cok onemli.
  • 2011 micra tekna cvt aldım.güngören-başakşehir gidip -geliyorum yol bilg.22km hız 7,3 lt tüketim gösteriyor.toplamda 420 km yol yapmışım,nasıl yüksek değilmi?düşer diyorlar,beleyip görecez.....
  • benim aracım düz vites ort. hız 21 km ort. tüketim 6.1 lt . 100 tl ile 350-380 km arası yol yapıyor. Bence otomatik için değer normal gibi
  • msah kardeş yanlış anlaşılma olmasın.ben 100 tl ile 420 km yol yaptım anlamında yazmadım.aracı sıfır aladığım için bu güne kadar toplam 420 km yol yaptım.yani rodaj dönemi...bugün depoyu fulledim.140 tl aldı,menzil 593 km gösteriyor.eğer doğruysa 140 tl/593mk=236 kuruş km de yakmış olacak bilmem hesabım doğrumu?
  • evet hesabın doğru ort. 5.7 yakmış olacak eğer öyle olursa süpper. Ben ölçümü kırmızı lamba yandığı zaman sıfırlıyorum doldurup tekrar yanana kadar bu şekilde de aşağı yukarı net sonuç çıkıyor. Yol bil. göre 0.5 lt daha az tüketim ort. çıkıyor. Bil. pek güvenmeyin ama 6 - 6.5 lt ortalama yakarsa otomatik için çok iyi bir değer. Kazasız belasız kullanın.
  • Bugün gittim tekrar depoyu fulledim aynı pompadan 7,6 lt aldı.100 km yol yapmışım.ama yol bilg. 7,3 lt gösteriyor.hangisi doğru,gerçi dün benzine zam geldi hesaplar hepten şaştı:))))
  • sizin hesabınız doğrudur yol bil. 0.5 lt daha az gösteriyordur, bende de farklı çıkıyor. Tüketime gelince şehir içi ise normal
  • Merhaba arkadaşlar,

    Şuan bende iki araç arasında kaldım. Grande punto ile Micra Tekna.

    Benim için tasarruf ön planda. Şuan net olarak hangisi daha az kadar düşüncelerinizi almak isterim
  • fiatın 2 silindirli tijet motoru daha ekonomik olur eğer puntoda kullanılıyorsa
  • Biraz uzun yol gidince düştü sanırım. Araç halen 6.200 km'de. Fazla kullanmıyorum. (: Tüketim, 6.5 oldu. 100 TL benzin yaklaşık 1,5 hafta idare ediyor beni. Evden işe, işten eve ve haftasonları.
  • 10-12 Litremi Şakamı bu arabam daha 300 KM' de rodaj döneminde daha doğrusu ve suan tüketimi 7.1 gerçekten çok iyi..

    CVT mükemmel birşey bana göre.. arabayı çok yorsanız bile en fazla 8.5 10-12 litre görenler nasıl görüyor anlamadım gitti.
  • nissan cok yakıyor kesinlikle bir yanlıslık var ya o aracta sorun var y ada kullanımda ama cok sakin kullandım demissiniz o halde baska kullanıcılara sorun o kadar yakmamamsı lazım. bu arada punto ile micrayı kıyaslayan arkadaslar daha ocneki aracım punto idi guzel aractı yakıtıda uygundu uzun yolda 5 litre yakıyordu 90 km ile sehir ici 8 litre yakıyordu 1.4 ama dizel alarısan daha uygun olur
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.