Şimdi Ara

2015 Corolla - Çok Sert Süspansiyon ve Yay Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2015 sonlarında sıfır olarak aldığım 1.6 Multidrive corolla aracımın, süspansiyonları veya artık yaylarımı bilemiyorum ikisinden biri aldığım günden beri kazık gibi. Servise daha önce çok sert olduğunu bildirdiğimde, bana bilerek sert üretildi daha iyi yol tutuyor şeklinde cevap verildi hatta içerden elemanlardan birtanesi ben pek çok arabayla alamadığım virajları corolla ile 110 km ile alıyorum şeklinde saçma sapan bir cevapla konuyu kapadı. Arkadaş sanki ben şehirde hergün Ken Block ile yarışıyorum, drift turnavalarına katılıyorum ya.

    Lastik havaları 34 tavsiye ediliyorken ben hep 32 kullandım yine fark eden bir durum olmadı, şehirde girilen çukurlarda iç organlar yer değiştirme garantili vuruyor araba, hatta çok iyi yol tutuyor cümlesine karşın, araba dönüşlerde çukura girdiği zaman kendini sağa sola atıyor hafiften. Hatta hiç arabadan anlamayan ve arabaya binenler, bu araba neden böyle hopluyor zıplyor gibi sorular sorunca gıcıklığın en üst seviyesine ulaştım.

    65 bin km'de, lastikçiye gittim senin lastikler Bridgestone abi 3 seneyi doldurmuş zaten sert lastik bunlar değiştirelim dediler, Hankook prime 3 lastik takıldı 1 ay önce, değişen hiçbir fark olmadığı gibi, araç 60km' hızı geçince lastiklerden uğultu gelmeye başladı, meğerse hankook sesli bir lastikmiş ve araç daha fazla yakmaya başladı yeni lastiklerle, yani birde lastikçiden tokat yedik.

    Sonuç olarak ben bu aracı satmadan önce son birkez burda forumda sormak istiyorum, bu sorunu yaşayıp, bir şekilde yay veya amortisör değiştirerek konfor elde edebilen oldumu veyahut ne yapılabilir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaq85 -- 11 Ocak 2019; 21:45:22 >



  • Aynı aracı kullanıyorum. Yük ağırlığı arttıkça esniyor. Ben de şu an fazla esnek olmasından şikayetçiyim. Başta ben de çok sarsılıyordum. Şimdi avm kasislerinde ağırlık çok olursa dibi sıyırıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heyaler

    Aynı aracı kullanıyorum. Yük ağırlığı arttıkça esniyor. Ben de şu an fazla esnek olmasından şikayetçiyim. Başta ben de çok sarsılıyordum. Şimdi avm kasislerinde ağırlık çok olursa dibi sıyırıyor.
    Ben hep tek kişi bindim ve yükleme hiç yapmadım, belkide ondan birtürlü esnemedi. Ancak genel olarak anladımki 2014 sonrası tüm corolla araçların süspansiyon/yayları kazık gibi sert, gereksiz sert, konfor bu konuda berbat. 100 küsür milyarlık bir arabanın, at arabası gibi gitmesi bence kabul edilebilecek bir durum değil, yakın zamanda çıkaracağım elden. Sert süspansiyon/yay daha iyi yol tutumu hikaye, okadar sertki dönüş sırasında, kavşakta vs çukura girince araba dengesini kaybediyor saçmalık ötesi bir durum, ön düzene gittim corolla araçların hepsi böyle dendi, yumuşak süspansiyon/yay takalım dedim, zaten yol tutuşu iyi değil, iyice gider olmaz dediler. Toyotanın gelen şikayetlere bahanesi uydurması o daha iyi yol tutuyor masalı. Arkadaşımın 2016 passat arabası ile aynı yollardan geçtim, arabada sarsıntı bile olmuyor çukurlarda, kendi sorumun cevabını kendi kendime buldum, corolla alınmaz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaq85 -- 12 Ocak 2019; 22:59:56 >
  • Bridgestone Turanza ER300 resmen arazi lastiği çok sert lastik normal bir lastiğin ömrü 50.000/5 Yıl siz zaten 15.000 km geçmişsiniz. Bende de fabrikasyon lastik var 50.500 km'de aracım ve aracımda fazlasıyla trim sesini arttırdı diş kalmadı. Önümüzdeki ay Continental Premium 5 veya Good year egp 4 kanallı alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.