Şimdi Ara

2016 BMW 3.20i ED başımdan geçen tüm sorunlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
16.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben 318d kullanıyorum daha uzun süreli tüketime baktığımda öyle değerler görmedim. 5 km kullanıp yokuş çıkıp yol bilgisayarına bakarsan 15 - 20 litre de görürsünüz. 116d eğer 8.5 litre yakıyorsa ortalama hızın 20 kmh civarlarındadır. Bu da katalog verilerinde şehiriçi değerleri ile örtüşmez zaten. Aynı kullanımda en az yakan dizel düz vites araç da 6.5-7 den aşağı yakamaz emin olun.

    Eski nesil BMW motorları için dediklerin doğru olabilir ama son 5-6 yıllık güncel motorları gayet verimli. Üstelik 320i ed tam bir tüketim performans aracıdır. Bastın mı hakkını verir basmazsan yine gider ama az yaktırır. Dizel makinelerinden bahsetmeye gerek bile duymuyorum c hb dizeller ile aynı yakıyor karma kullanımda. Sadece şehiriçi kısa mesafe sürüşleri için ideal değiller çünkü araçlar ağır 😬

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 320i ED sahibiyim.

    Hafta içleri %95 sabah evden işe akşam işten eve kullanıyorum, sabah 4km gidiş akşam 4km dönüş, sabah sıcaklık 2-3 derece arası, akşam 5-6 derece arası oluyor. 4km lik kısa mesafede yol durumuna göre iki üç defa dur kalk yapıyorum. ortalama hızım yol bilgisayarına göre 25km civarı.

    Ortalama yakıt 7.5 - 8 lt civarında.

    Eco Pro modunda olsada, eğer ani hızlanmalar yapıyorsanız yakıtı etkiliyor.

    Eco Pro ya aldığınız zaman göstergede sağ altta eco pro grafiği var, orada sabit beyaz küçük bir çizgi var ve gaz tepkinize göre hareket eden beyaz kalın bir nokta var, mümkün olduğu kadar gazı sabit tutunuz ve hareket eden beyaz kalın çizgiyi sabit olan çizgiye yakın tutmaya çalışın.

    Gaza ani dokunuşlar yaparsam, dur kalklarda biraz sert kullanırsam ortalama benimde anında 10-12 arasına geliyor.

    Önemli olan mümkün olduğu kadar gaza sabit ve az basmanız,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: auto_motive

    Ben 318d kullanıyorum daha uzun süreli tüketime baktığımda öyle değerler görmedim. 5 km kullanıp yokuş çıkıp yol bilgisayarına bakarsan 15 - 20 litre de görürsünüz. 116d eğer 8.5 litre yakıyorsa ortalama hızın 20 kmh civarlarındadır. Bu da katalog verilerinde şehiriçi değerleri ile örtüşmez zaten. Aynı kullanımda en az yakan dizel düz vites araç da 6.5-7 den aşağı yakamaz emin olun.

    Eski nesil BMW motorları için dediklerin doğru olabilir ama son 5-6 yıllık güncel motorları gayet verimli. Üstelik 320i ed tam bir tüketim performans aracıdır. Bastın mı hakkını verir basmazsan yine gider ama az yaktırır. Dizel makinelerinden bahsetmeye gerek bile duymuyorum c hb dizeller ile aynı yakıyor karma kullanımda. Sadece şehiriçi kısa mesafe sürüşleri için ideal değiller çünkü araçlar ağır 😬
    Şimdi mantığını anladım hocam teşekkür ederim:) O ekran bilgileri aslında yanıltıcı olabiliyor dediğiniz gibi.. Belki de en mantıklısı depoyu fulleyip km hesabı yapmak:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bi arkadaşımda var 2016 170'lik 3,20ied. Sakin kullanıyor, Çok nadir ara hızlanmalar yapıyor. Yanlış görmediysem ort tüketim 9.8 gibi bir değerdi. İstanbulda.
  • Ortalama hız çok çok önemli sizin aracınızda ne görünüyor?
    Bir de her şehiriçi aynı değil mesela bahçeşehir'de ikamet eden biri beylikdüzü ya da şişli istikametine tek marşta sıcak motorla tampon tampona trafik de olsa otoyoldan gider gelir fazla yakmaz. Aynı araç Şişli ikametten soğuk motorla çıkıp taksime, oradan soğukla çıkıp beşiktaşa giderse ara sokaklara dik yokuşlara girip dön-hızlan-dur döngüsünde dünyayı yakar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    BMW ye binen adam yakıtını düşünmez! Şayet yakıt masrafları ağır geliyorsa daha ekonomik bir araca geçme zamanınız gelmiş demektir .
    Bmw, mercedes sahipleri az yaksın, vergisi az olsun, fiyatı düşük olsun diye bmw de 1.5 136 bg mercedeste 1.6 156 bg motor seçeneklerini alıyorlar, yok efendim bmw sahibi yakıt düşünmezmiş. Abi bırakın bu işleri ya porsche, ferrari, lamborghini olsa haklısın derdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cancan_burak kullanıcısına yanıt
    menzil 2 km imiş. Sizin ihtiyacınız hibrit araçlar.O menzilde ne alırsanız alın fabrika verisinin 2 katını yakarsınız.
  • Km depo hesabı yapın yapmayın demiyorum. Anlık yakıt tüketimi genel bir bilgi vermez. Yüzlerce kilometre gidip ortalama yakıt tüketimine yol bilgisayarından veya sizin manuek ölçümünüz ile bakmalısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni sorunu yasayan arkadaslara bilgi amaçlı olsun, sorunu çözebildik.
    Arac diyagnostik e baglandiginda, 3 adet uyari veriyordu.

    10B101: dis sicaklik sezicisi: artiya kisa devre
    11001: silindir enjeksiyon kapatma: yakit yuksek basinc sistemindeki basinc cok dusuk
    11A002: yakit yuksek basinci, anlamlilik: basinc cok dusuk

    Bu uyarıları temizledik. Arac 7-8 litreye dustu. Yakit yüksek basınç pompasında ariza olabileceğini söyledi bir usta. Ariza kodları resetlendikten sonra yakıt tüketiminin azaldigini gözlemlediğim icin yakıt yüksek basınç pompasını değiştirtmedim. 1550 tl parca parasiymis. Sanırım şimdilik yakıt tüketim sorununu çözebildik
  • Arkadaşlar konunun üstünden baya zaman geçti ancak ben çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
    Arabamın gösterge saati bozukmuş. Çıkma gösterge saati takarak bütün problemleri çözmüş bulunmaktayım. Anlamadım neden bilmiyorum ancak gösterge saatindeki bir arızadan dolayı bir sürü arıza kaydı(daha önceki mesajlarımda paylaştım) alırken gösterge değiştirildiğinde bütün sorunlar ortadan kalktı. Gösterge saatinin bozuk olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, dış ısı sıcaklığı göstergesine bakmak. Eğer 48.0 ila 50.0 derece arasında gidip gelen değerler görüyorsanız, gösterge saatiniz bozuk demektir.

    Değişimi standart gösterge ise 2000 tl - 3500tl arasında
    hayalet gösterge isterseniz de 8000 tl - 10000tl arasında gidip geliyor. Kısa bir işlem, bütün problemler çözüldü.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.