Şimdi Ara

2016 FİAT SEDAN AEGEA VE YENİ LİNEA (ANA KONU)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
13.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •  2016 FİAT SEDAN AEGEA VE YENİ LİNEA (ANA KONU)
     2016 FİAT SEDAN AEGEA VE YENİ LİNEA (ANA KONU)
     2016 FİAT SEDAN AEGEA VE YENİ LİNEA (ANA KONU)
     2016 FİAT SEDAN AEGEA VE YENİ LİNEA (ANA KONU)
     2016 FİAT SEDAN AEGEA VE YENİ LİNEA (ANA KONU)
     2016 FİAT SEDAN AEGEA VE YENİ LİNEA (ANA KONU)

    Fiat’ın yeni kompakt sedanı Aegea proje ismiyle, İstanbul Autoshow 2015 kapsamında görücüye çıkarak tüm dünyaya aynı anda tanıtıldı.

    Sedan konseptinde geliştirilen bu yepyeni araç, geniş iç hacim sunmanın yanı sıra şık stili ile göz dolduruyor. Projenin ismi, Türkiye’yi batıya bağlayan Ege Denizi’ne atıfta bulunuyor. FCA –Fiat Chrysler Automobiles- tarafından stratejik olarak her zaman büyük önem taşıyan Türkiye’ye bir övgü niteliği taşıyor.

    Fiat’ın merakla beklenen yeni kompakt sedanının dünya ön gösterimi, 2015 İstanbul Autoshow’da gerçekleştirildi. FCA Stil Merkezi ve Tofaş Ar-Ge tarafından geliştirilen ve EMEA (Avrupa-Ortadoğu-Afrika) bölgesinde 40’tan fazla ülkede satılmak üzere üretilen yeni kompakt sedan, böylece ilk kez İstanbul’da görücüye çıkmış oldu. Fiat, ilk lansman için İstanbul Otomobil Fuarı’nı seçerek projeye verdiği Aegea ismiyle doğu ile batı arasında sembolik bir köprü kurarak, Türkiye pazarının FCA stratejilerindeki önemini vurgulamış oldu. Marka böylelikle1968 yılında Fiat Grubu ve Koç Holding arasında başlamış olan ortak girişimi de bir kez daha gururla taçlandırdı.

    Yeni kompakt sedan, EMEA bölgesinde varlığını güçlendirmek isteyen Fiat için anahtar niteliğinde stratejik bir rol üstleniyor. Otomobilin mükemmel konforu, geniş bagaj hacmi, motor gamı ve etkileyici stili sayesinde Fiat, Türkiye’de kompakt sedan sınıfındaki liderliğini daha da güçlendirecek. Göz alıcı tasarımı, zengin donanım seçenekleri, iddialı kabin genişliği ve yük kapasitesiyle de ön plana çıkan yeni kompakt sedan, İtalyan tarzı konfor, verimlilik ve teknolojinin muhteşem bir kombinasyonu olarak Fiat’ın bu hedefinde başrolü üstleniyor.

    İtalyan tarzı

    İtalya’da bulunan FCA Stil Merkezi’nde tasarlanan ve FCA’in Avrupa’daki en önemli iki ürün geliştirme merkezinden biri olan Tofaş Ar-Ge ile birlikte geliştirilen Fiat’ın yeni kompakt sedanı, üç yıl süren geliştirme sürecinde projede çalışan 2000’den fazla kişiden oluşan bir ekip tarafından hayat buldu.

    Sedan modellerin genellikle en baştan hatchback araçlara bagaj bölümü eklenerek tasarlanmasının aksine Fiat’ın bu yeni modeli, en başından itibaren “Sedan” formunda tasarlandığı için güçlü ve uyumlu hatlara sahip. Fiat’ın yeni sedanına yandan bakıldığında farlardan başlayıp arka aydınlatma grubuna uzanan belirgin biçimdeki hat ve cam yüzeyler, ferahlık ve geniş iç hacim duygusu vererek için dinamik bir görünümü garantiliyor. Arka bölümde göz alıcı tasarımlı aydınlatma grubu ve uyumla tasarlanmış bagaj bölümü İtalyan estetik anlayışını ortaya koyuyor. Ön bölümde ise kaslı görünüme sahip motor kaputunun tavana uzanan keskin çizgileri aracın güçlü karakterini ortaya koyuyor. Ön ızgara, aydınlatma grubu ile bütünleşik bir yapıya sahip. Krom kaplı detaylar, orijinal ve benzersiz bir grafik desenle Fiat logosunu destekliyor.

    Sınıfının zirvesinde iç hacim ve bagaj kapasitesi

    Yeni Fiat Aegea projesi, geniş iç hacim ve uyumlu çizgileri biraraya getirerek güzellik ve fonksiyonelliğin kusursuz birleşimini ortaya koyuyor. Yeni modelin 4.5 metrelik uzunluğu, 178 cm genişliği, 148 cm yüksekliği ve 264 cm aks aralığı aracın iç genişliği hakkında fikir veriyor. Tüm bu boyutlar 5 yetişkini konforla ağırlayabilen yaşam alanı ve 510 litreyi aşan bagaj hacmini aynı çatı altında buluşturuyor.

    Dayanıklı ve verimli motorlar

    Yeni Fiat Aegea projesi, dayanıklı, yakıt tüketimi bakımından tutumlu ve yüksek performanslı motor seçenekleri ile donatılacak. 95 – 120 HP arasında güce sahip, hem manuel hem de otomatik şanzımanla tercih edilebilecek iki Multijet II turbo dizel ve iki benzinli motor, yeni sedanının kaputu altında görev yapacak. Özellikle dizel motor seçenekleri 100 km’de ortalama 4 litrenin altında yakıt tüketimiyle son derece tutumlu bir performans ortaya koyuyor.

    Uconnect ™: teknolojide son nokta

    Yeni Fiat Aegea, hem sürücünün hem de yolcuların hayatını kolaylaştıran sayısız yaratıcı çözüme sahip olmasıyla daha yollara çıkmadan dikkat çekmeyi başarıyor. 5 inç renkli dokunmatik ekrana sahip Uconnect ™ multimedia sistemi; Bluetooth bağlantısı, müzik çalar, metin okuma ve ses tanıma özelliklerinin yanı sıra, iPod uyumlu AUX ve USB portları, ve direksiyondan kontrol özelliklerini sunuyor.

    Dünya çapında bir üretim ve Ar-Ge merkezi: Tofaş

    Yeni Aegea, geçtiğimiz yarım asır boyunca Fiat markalı binek ve ticari araçları üreten Bursa’daki modern tesisten yollara çıkacak. Yıllık 400.000 araç üretim kapasitesine sahip olan Tofaş fabrikası, halihazırda Türk pazarı için araçlar ve ihraç edilmek üzere geniş bir yelpazede pek çok Fiat modelini başarıyla üretiyor. Halen üretilen Linea, Fiorino ve yeni nesil Doblo bu modeller arasında yer alıyor.

     2016 FİAT SEDAN AEGEA VE YENİ LİNEA (ANA KONU)


     2016 FİAT SEDAN AEGEA VE YENİ LİNEA (ANA KONU)


     2016 FİAT SEDAN AEGEA VE YENİ LİNEA (ANA KONU)


     2016 FİAT SEDAN AEGEA VE YENİ LİNEA (ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 23 Mayıs 2015; 14:37:56 >



  • Dünyanin en büyük şirketlerinden fiat ki bu gün ferrari.masarati.lancia,alfaromeo,dodgenin sahibi bu gün bu forumdaki bir çok araç sahibinin kullandiği gelişmiş motor sistemlerinin ilk öncüsü ve argesi fiattir.türkiyede son 15 yildir üretim de ticariye ağirlik vermiş bir fabrikasi var ve bu fabrikada citroen.peugeot,markalarinda aracini üretmiş dünyanin her yerine ihraç etmiş bir fabrikayi acimadan bilmeden eleştirmek.heleki 90 li yillarda tempra,tipo gibi araçlar üretip fordu,volkswageni adini unutturan satiş rekorlari kiran bir firma bu gün istese sahibi olduğu dodgenin darti burada üretse yeni linea dese alirmiydiniz.yada çin de ürettiği bu araça wolsvagen amblemi olsa
  • Üşenmeselerdi direk koli bandıyla kamufle edececeklerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamuflajı bile kötü
  • arka suv ön binek oto olmuş
  • ortaya çok çirkin bişey çıkacak gibi.
  • Ah şu önyargılar yokmu..... Neyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha gayret...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • umarım ortaya birazda kaliteli bir şey cıkarırlar
  • Yine nasıl dandirik bir araba kaktıracaklar bakalım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linea nın yeni kasası mı olacak bu?
    Gerçek c sınıfı ölçü ve standartlarına yaklaşsa bari.
  • İster çirkin,ister güzel olsun..
    Şunu biliyorum ki satışlarda yine ilk 3 e oynayacak ve ticari taksilerin yeni aracı olması muhtemel.
    - dokunmatik ekraaaaann.
    - klima
    - büyük bagaj
    - yedek parçaaa.

    Şimdideen reklamları görür gibiyim.

    Çok tartışmalar çıkar gibime geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın genel hatları belli olmasın diye tavanı,bagaj kapağının üstüne birşeyler yapıştırıp şişirmişler,aracın neye benzediği belli değil ama linea gibi uzun-ince bir araç olmayacak gibi gözüküyor.Uzunluğu ile genişliği orantılı gibi.
  • günümüzün doğan model arabası.
  • Normalde Fiat'a ön yargılı yaklaşanları hep eleştirmişimdir ama bu sefer gercekten rezalet bir şey yapmışlar.

    Atış serbest arkadaşlar. Dalga geçer gibi araç yapmışlar, dalga geçer gibi kamuflaj yapmışlar.Umarım TR fabrikasında üretilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bgs0 kullanıcısına yanıt
    arabanın plakasında 16 t yazıyor galiba bursa fabrikasında üretiliyor
  • Fiatın kalitesi kamuflajından kendini gösteriyor :D ^^ utanmasalar bandıda kolilerden ısıtarak sıyırıp kullanacaklarmış :D
  • Keske sport bir bravom olsada binsem, vardi sattim cok pismanim, o paraya ayni ayarda bir araba yok, ayni paraya baktigim arabalar artik cok kotu geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiat'ın Linea Renault'nun Symbol türü çok satılan ucuz/kalitesiz araçları sayesinde marka imajını asla düzeltemeyecekler.
    Bu kamuflajlı aracın dış görünümü ne olursa olsun güvenliği ve kalitesini Avrupa standartlarına çekmedikçe 3.dünya ülkelerine satılan 2.sınıf bir araba olarak kalacaktır ne yazık ki.
  • Ulan araç çok komik duruyor ya
  • kaç para ulan mercedesin kamuflajı
     2016 FİAT SEDAN AEGEA VE YENİ LİNEA (ANA KONU)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.