Şimdi Ara

2016 model sandero stepway titreme sorunu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
16.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okansaygin

    Şuan renault genel müdürlügü ve dacia genel müdürlüğü diyerek arandım baska bir servise yönlendirmelerini istedim farklı bir servisle devam ediyoruz silkeleme durumunu takip ediyorlar durum takibi süresince yedek araç verdiler servis şuan için bir silkeleme görememiş ben kabul etmediğimi söyledim sürekli teste soksunlar sürsünler ben servise bırakmaya giderken silkeledi nasıl yokmuş gerekirse 1 günümü serviste geçiririm gözlerine sokarım o silkelemeyi bakalım görecegiz sizlerden ricam aracında düzelme yaşayan olursa lütfen bilgilendirin konuyu aracım düzelene kadar yaZacagım vatandaşlarda bilsin

    Bir gelişme oldumu.?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni yazilim atildi titreme devam edince araci bugun tekrar servise goturdum. Debriyaj seti degisecekmis. Yarin teslim alicam. Durumla ilgili bilgi paylasirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heroesx kullanıcısına yanıt
    Son durum nedir
  • Biraz formu inceledim de maşallah Renault Dacia facia !!! Bende taksi olarak 2017 Sandero aldım aracımın sol aks’ı garanti kapsamında değiştirdiler daha sonra aracımda tam sağ ve tam sol dönerken bir uğultu sesi geliyor tekrar gittim çok uğraş sebebinde şanzıman dediler ve vites kutusunu değiştirdiler ama yine aynı ses var ve birde üstüne debriyaj sıkıntısı çıktı Şanzıman değiştikten sonra debriyaj merkezini değiştirdiler. Bir sonuç çıkmadı ! Bölge müdürü ile konuştum çıkan sesin konfor eksikliği olduğu söylendi daha 30.000’km aracımın sol aks,sağ aks,şanzıman, ve debriyaj merkezi değişti arabamın değişim talebinde bulundum öyle birşey mümkün değil dediler uzman yolladılar uzman çocuk kandırır gibi zamanla ses gider alışma süresi var dedi, bunun üzerine bende madem alışma süresi var neden arabayı ilk aldığımda o ses çıkmıyordu aks değiştikten sonra ses çıkmaya başladı dedim cevap veremedi yüzüme bakarak içten içten güldü sustu! Peki ne olacak dedim bunu fabrikaya ileticem bir sorun varsa yeni üretilen araçları ona göre yapacaklar diye cevap verdi. Israrla aracımın aks değiştikten sonra ses çıkmaya başladığını kabul etmiyorlar...!!! Aks değiştikten sonra değilde o zaman denk gelmiştir yapabilir normaldir diyorlar. Arkadaşım aks değiştiği aynı gün ses başladı bu kadarda tesadüf olamaz !! Çok fazla parça değiştiği için artık değişim talebinde bulundum bu mümkün değil dedi genel bölge müdürü

    Ve kalkışlarda yarım debriyajda benimde titreme yapıyor özellikle geri geri gaz vermeden gidemiyorum bazen 2.000 devirde gaz vererek kalkarken bile titriyor araba !!! Biraz konu dışı oldu ama. Sizinle paylaşmak istedim biz bu araçları borç paralarla alıyoruz kredilerle alıyoruz canımızı dişimize takarak alıyoruz ama maalesef ki emeğe verilen değer (0) tekrardan uzman talep ettim rapor verilmemişti bana rapor almak için tekrar uzman talep ettim bu mümkün değil diye cevap aldım! Ama bu işin peşini bırakmayacağım canım çıkıyor ben o araba kredisini ödemek için bu kadar basit değil emeklerimiz!!! Eğer taleplerim yerine getirilmezse en resmî hakkım olan ticaret mahkemesine vereceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutluay07 -- 11 Haziran 2018; 21:31:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba, 2016 model 0.9 otomatik aracımda ben de bir süredir titreme sorunu yaşıyordum. Bugün İzmir/ Çiğli'deki Renault Ermat'a gittim ve sorunumu bildirdim. Usta önce arabayı test etti ardından yaklaşık 25 dakikalık bir işlemle yazılımsal güncelleme ve ayar yaptı. Daha sonra tekrar teste çıktı ve servis alanında da ileri- geri yaparak titreme olup olmadığını kontrol etti. Sonuç olarak sorun kolay bir şekilde çözüldü ancak yazılımsal problemlerin mekanik aksama da zarar vermiş olabileceğini belirterek sorunun ilerleyen günlerde tekrar etmesi halinde garanti kapsamında belirli parçaların ücretsiz olarak değiştirileceğini söyleyerek anahtarı teslim etti. Yani işin özü serviste soruna gereken özeni göstererek olması gerektiği gibi ilgilendiler. Aynı sorunu yaşayan ve İzmir'de ya da İzmir çevresinde ikamet eden arkadaşları Çiğli Ermat servisine gönül rahatlığıyla yönlendirebilirim.




  • Bende inanmadım forumlarda yazılımsal sorun yazyordu. Garanti kapsamında cesaret edip servisede vermedim. Debriyaj sorunu deyip umursamadım ta ki ekimde emniyet kemeri güncellesinde atılan yazılımdan sonra araç düzeldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2013 model 100000 km de aldım aracı.Benim aracımda da soğuk havalarda ilk kalkışta yapıyor bir daha yapmıyor.Hatta tekrar tekrar gaz vermeden kalkış yapıyorum gene de bir daha titremiyor.Yorumlarda ki diğer arkadaşlara göre biraz şanslı yım galiba.Ama yinede can sıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tayfur TURHAN

    Bende 2013 model 100000 km de aldım aracı.Benim aracımda da soğuk havalarda ilk kalkışta yapıyor bir daha yapmıyor.Hatta tekrar tekrar gaz vermeden kalkış yapıyorum gene de bir daha titremiyor.Yorumlarda ki diğer arkadaşlara göre biraz şanslı yım galiba.Ama yinede can sıkıyor.
    Benim aractada sadece soguk havada geri viteste yada park sırasında 1 kere yapıyor. Daha fazla olmuyor bu titreme . Araç dizel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar. Sirkette kullandigim 2018 dacia dokker aracimizda bu aksam aniden trafikte kalkista ozellikle hafif yokuslarda titreme yapmaya basladi. 5 kere de 3 kere titriyor kalkarken. 2 gun once bakimdan cikti arac. 40bin periyodik bakimindan.

    Oncesinde hicbir sikinti yoktu aracta. On balatalari degistirmisler. Bu olabilir mi sebebi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • perfectstrangers P kullanıcısına yanıt

    Hocam titreme problemi devam ediyor mu ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu titreme problemi sanırım yakıttan kaynaklı, bende de arada sırada titreme problemi oluyordu, deneme amaçlı enjektör temizleyici attım depoya, attıktan sonra hiç titreme olmadı. Benim tahminim şöyle, yakıtın oktanı düşükse, motor da her ne kadar 90 hp olsa da küçük hacimli olduğu için alt devirlerde (1500 ve altı) torku çok düşük olduğu için böyle bir problem oluyor, zaten çözüm olarak da gördüğüm kadarıyla rölanti devrini biraz yükseltip kavramayı daha yavaş ve daha az olacak şekilde güncelliyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 15 Aralık 2020; 23:54:35 >
  • Dacialardaki ilk kalkıştaki titreme sorunu yüzde 90 ihtimalle volan kaynaklıdır.


    Garantisi dolmamış birçok araçta ilk birkaç yıl içinde bu sorunlarla servise onbinlerce araç başvurmuş hepsinde volan değişimi yapılarak sorun çözülmüş bazılarında 1 sene içerisinde tekrar görülmüş. Şikayet sitelerine bakarsanız özellikle garanti bitiminde bu sorunu yaşayanlar için direkt volan değişimi yapılması gerektiği söylenip yüksek ücretler talep edilmiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 24 Aralık 2020; 0:18:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Dacialardaki ilk kalkıştaki titreme sorunu yüzde 90 ihtimalle volan kaynaklıdır.


    Garantisi dolmamış birçok araçta ilk birkaç yıl içinde bu sorunlarla servise onbinlerce araç başvurmuş hepsinde volan değişimi yapılarak sorun çözülmüş bazılarında 1 sene içerisinde tekrar görülmüş. Şikayet sitelerine bakarsanız özellikle garanti bitiminde bu sorunu yaşayanlar için direkt volan değişimi yapılması gerektiği söylenip yüksek ücretler talep edilmiş.

    ww deki gibi iyi niyet falan yok mu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cricet

    ww deki gibi iyi niyet falan yok mu?



    Alıntıları Göster

    Sorunun kendileri kaynaklı olduğunu kabul etmiyorlar maalesef.


    Halbuki net şekilde belli üretim partilerinde kullanılan volanlarda bir üretim hatası var ne yaparsanız yapın volanı o kadar kısa sürede harap hale getiremezsiniz, baskı balatayı belki bitirirsiniz ama volan dediğimiz parçanın kullanılamaz hale gelmesi kolay bir şey değildir. Fakat renault bu konuda sorumluluk almıyor garanti bittiyse geçmiş olsun kullanıcı hatası deyip 8-9 bin liralık faturayı önünüze koyuyorlar.





  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt

    Volant nasıl 8-9 bin lira tutuyor? Orijinali 1000 lira civarında, volant dışında başka bir parça da mı değişiyor acaba?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cricet

    Volant nasıl 8-9 bin lira tutuyor? Orijinali 1000 lira civarında, volant dışında başka bir parça da mı değişiyor acaba?

    Baskı balata bilya ile birlikte değişiyor, işçilikle birlikte yetkili servis fiyatı bu.


    Fiyatı yanlış biliyor olmalısınız, orjinal mais volant fiyatı 3000 lira civarı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 24 Aralık 2020; 20:4:32 >
  • Geç cevap için kusura bakmayın sosyal medyadan uzun bir süre uzak kaldım ancak hesabımı tekrardan aktif hale getirebildim;Dacia larda malesef kronik bir sorun ne yapsalarda değişmeyecek bir durum kusur olarakta görmedikleri için garantisi bitene kadar hersey sorun arada devam ediyor artık takmıyorum

  • Herkese merhaba. Hort yapayım.

    Bunun sebebi otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlarda debriyaj kavrama noktasının titreme başlatıldıkça tanıtılması gerekliliği yani kalibrasyon. Elinizde obd cihazı varsa pyren uygulamasıyla programlardan anlayan biriyseniz rahatlıkla yapabilirsiniz.


  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.