Şimdi Ara

2017 AUDI A5 Sportback Geldi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
737
Cevap
16
Favori
80.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avek resimlerini paylaşmış

    2017 AUDI A5 Sportback Geldi2017 AUDI A5 Sportback Geldi2017 AUDI A5 Sportback Geldi2017 AUDI A5 Sportback Geldi2017 AUDI A5 Sportback Geldi

    2017 AUDI A5 Sportback Geldi







  • Ben bu selektör yapıp da insanları sağ şeride çektirmek modunda olanlara hayranım ya. Bunlar her an yarış modundalar, trafiği karşıdan geleni kaza riskini başkaların hayatlarını hiçe sayarak. Ülke yolları malum ne doğru düzgün asfalt var ummadık yerde kasisler, otobanda hız sınırı radarlar vs.

    Ben yeni A5 i hız yapmak ya da yolda geçen bir bmw yi passatı, şahini, fiatı sağa çektirmek için almadım. İnsanlara da bu şekilde yukardan bakmadım. 2 tane çocuğum var arkada da iki çocuk koltuğu. A5 deyince akıllara tabi ilk gelen sportiflik ancak esas unutulan 140-170 lere çıkınca başka araçlarda ve kendi sınıfında olmayan sessizlik, rüzgar sesi almayan, kapılardan trimlerden gelmeyen tıkırtılar ve konforlu güvenilir, içeride ferah ve premium bir his veren, oturduğumda keyif veren bir araç olarak aldım. Bir araç şık agresif görünüyor diye illa bir yarış moduna girmeyi ben şahsen doğru bulmuyorum. 150 hp aşırı performanslı değil evet ortalama kullanım için gayet yeterli bir performans sunuyor. He istesem de gider stage 2 chip yaptırır 170 hp bandına çıkartırım amaç hp se. Yani işin özü iyi kaliteli premium bir aracı sadece hızını baz almak bana hiç de doğru gelmiyor.


    Arkadaşlar Merhaba Bmw 3 serisi sahibi olduğumu (F30) Audi A5 düşündüğümü belirtmiştim. Bugün uzun süreli bir test sürüşü yapma fırsatım oldu. yaklaşık 40 dakika aracı şehir içi ve otobanda kullandım. Tamamen tarafsız olarak görüşümü belirtiyorum.

    En büyük endişem motor performansı idi. 1.4 tfsi 150bg en büyük endişemdi. ilk arabaya binip 5-6 dk gittiğimde motor şanzıman uyumunu çok beğenmiştim ki araç spor konumunda imiş( bmw kadar direksiyon sert olmadıgı icin farkedemedim.) Sporda tepkiler ve ara hızlanmalar iyiydi ancak comfort moduna aldığım zaman araçtan soğumama sebep oldu.

    Şanzıman çift kavrama ama sanki tork konvertörlü gibi çalışıyor yani gazı basınca 1sn bekleyip kesintisiz hiç beklemeden hızlanıyor. Bir boşluk gibi değil ama deviri alıpta vites atıyor gibi. Ama Bmw Zf şanzıman gaza dokunduğunuz anda bekleme yapmadan gidiyor. Sportta problem yok ancak comfortta sanki bi tık gerisinde gibi zf'in...

    Motor şehir içi için kesinlikle yeterli ama 3.16/3.18i 'ye yakın, 320i'den zayıf.

    Yalıtım Efsane. Segmentinin en iyisi hatta üst segment e'den bile daha iyi . Bursa otobanını bilen bilir. bmw 3 serisi 90 dan sonra rüzgar sesi alır, 140 dan sonra rahatsız etmeye baslardı. Audi a5 ile 160'la giderken fısıldayarak konuşabilirsiniz. Rüzgar sesi yok, Lastik sesi hiç yok..

    Süspansiyon Konforu 3 serisinden bi tık daha iyi ama kesinlikle çok fark yok. Yoldaki beyaz bantlardan geçerken sarsıntıyı içerde hissediyorsunuz. Demir kasislerde engebeli yolda 3 serisinden ooo bariz daha iyi değil konforu. Ama en ufak süspansiyon, lastik sesi vs. içeri gelmediği için rahatsız etmiyor.

    İç mekan ve işçilik. Kesinlikle 3 serisi ile kıyas edilecek seviyede değil. 3.yılda bmw trim seslerinden geçilmiyor audi 3 yılın sonunda nasıl olur bilmiyorum ama iç mekan çok modern ve kaliteli.

    Ben bu aracı navigasyon olmadan almam diyordum sebebi ise Virtual Cocpit idi. Ancak standart kokpit çok güzel. C yada 3 serisi gibi değil, Virtual şart değil sadece orta ekran küçük, Virtual Cocpit ile o da büyüyor ama 20 bın lira opsiyon fiyatı değmez bence...

    Prestige paket : elektrikli koltuk, Audi ses sistemi( bmw Hifi muadili, harman kardonun bi tık altı), Led far getiriyor. Ben standart donanımdaki Xenonları beğendim. Led far olmasada olur. Standart ses sistemide bmw'nın nünde... olmazsa olmaz bir paket değil prestige...

    Şanzıman olarak ZF 10/ 9 ile A5 10/8 alır.
    Motor olarak 320i 10/9 ise c180 10/8... 3.16i (10/7.5) a5 10/7 alır ..
    Konfor olarak her ikiside 18'' Jant Bmw 10/7 Audi 10/8 ...
    Yalıtım Bmw 10/7.5 Audi 10/9.5
    Yol tutuş Bmw 10/9 Audi 10/9.5
    ]ç mekan Bmw 10/7 Audi 10/9 ( siyah konsol siyah koltuk almayın nugat kahve güzel)

    Design koltuklarını beğenmedim. Design alıyorsanız 10 bin küsür verip nappa deri alın. Sport koltuklar çok daha iyi nugat kahve alın.
    Anladık hocam siz hız meraklısınız bir de f30 ve A5 i konfor, sessizlik, tıkırtı, iç tasarım, işlevsellik, süspansiyon, estetik olarak karşılaştırsanız da hangisi terazide ağır basıyor görmek lazım. Bugün canınız biraz polemik istemiş anlaşılan bu başlıkta olduğunuza göre.
    Şöyle virtual cocpitli araca oturupta, f30 un göstergesindeki yazıları okumak için 3 numara gözlük gerektiren harika ekranıyla bir karşılaştırsak ya da elimizin yanında sopa gibi duran bir el freni.
    Bende geçtiğimiz Haziran ayında 320i ED BMW'mden sıkıldım diye Audi A5 Sportback 1.4 TFSI almıştım Doğuştan. Prestige + Deluxe + Spor Direksiyon vs. en dolusunu 284 bin liraya mal ettim. BMW 418i grancoupe ile kıyaslayan arkadaşlar için deneyimlerimi paylaşayım.

    - Bir kere Audi BMW'den kat be kat konforlu. 18 jantlara rağmen en az 5 serisi kadar sessiz ve konforlu bir süspansiyona sahip.

    - Audi'nin malzeme kalitesi BMW'den daha iyi. Zaten Audi'deki deri koltuklar gerçek deri, BMW'dekiler suni oluyor.

    - Audi'nin emniyet kemerleri yumuşacık, nedense çok hoşuma gitti :)

    - Daha önce BMW 1 sonra da 3 serisi aldım. Audi ikisindende daha az rüzgar ve yol sesi alıyor. O bakımada çok konforlu.

    Bunlar olumlu yanları Audi'nin. Onun dışında başka bir numarası yok. Şimdi gelelim beğenmediğim kısımlara:

    - DSG şanzıman manuel kullanımda çok iyi tepkiler veriyor, otomatik kullanımda ise tam bir facia. Çok geç vites küçültüyor, trafikte sürekli zor durumda bırakıyor. BMW'nin 8 ileri ZF şanzımanı ve motor şanzıman uyumu Audi'de yok.

    - Audi MMI bok gibi, BMW iDrive'in yanına bile yaklaşamaz. BMW'de arabayla ilgili pek çok bilgiye ve kontrole erişebiliyorsunuz, Audi'nin ekranı ise sadece müziği göstermeye yarıyor başkada bir numarası yok.

    - BMW'yi kullanmak Audi'den çok daha zevkli. Audi her ne kadar konforlu olup yolu iyi tutsada bir BMW tadı veremiyor.

    - Audi'nin start/stop sistemi çok gıcık. Şehir içi trafikte kasisler için yavaşlarken motoru durduruyor, ya da sokaktan caddeye çıkmadan önce yavaşlayınca motor stop ediyor. Sürekli zor durumda bırakıyor adamı. BMW'ninki komple durmadığınız sürece motoru stop etmiyor mesela, o bakıma daha iyi.

    - Borusan servis olarak Doğuş'tan çok daha iyi. BMW'de zaten kullanımınıza göre araba size ne zaman servise gitmeniz gerektiğini söylüyor, Audi'de bu teknoloji yok. 90 model araba gibi senede bir ya da 15.000 de bir gel diyorlar. Servise gittiğin zamanda seatçilerle caddy'cilerle aynı lobide mal mal oturuyorsun. Borusan'da serviste beklemene bile gerek yok, ilkame araç istiyorum diyorsun sana 1-2 gün aracın işlemleri bitene kadar başka BMW veriyorlar. Doğuştan istediğin zaman elli kere mırın kırın ediyorlar. Ayrıca benim Audi'de sağ kapıdan bir tıkırdı geliyor, 3 kere götürdüm çözemediler. BMW'de böyle şeyleri çok daha usta bir şekilde ele alıyorlar.


    Yani özetle Audi'mi güzel fiyata aldım, o yüzden kullanıyorum. BMW'den daha pahalı olduğu için sokakta çok fazla görmüyorum, o da iyi birşey. Tasarım olarakta Audi baya baktırıyor kendisine. Ama BMW 320i ED'me bir kaç sene daha binsemde olurmuş. Audi'nin malzeme kalitesi ve işçiliği daha iyi, daha konforlu ama yinede süslü bir volkswagen'den öteye geçemiyor. Uyarı sesleri, direksiyon düğmeleri falan passat ile golf ile aynı. Sürüş keyfi olarakta bir BMW değil...

    O yüzden karmaşık duygular içerisindeyim. Bir daha Audi alır mısın derseniz ama asla almam. Ben BMW adamıymışım onu fark ettim.

    418i'yi de A5'ten ucuza alabiliyorsanız gözünüz kapalı 4'ü alın derim.
    Beyler şu malum yaşam formuna cevap yazmayında sol şeritten uzasın gitsin, konu çok faydalı olduğu için sürekli takipteyim, fakat bunun saçmalıklarındanda gına geldi. Hayır yani arabayı kötülediğinede bakmayın şimdi bu yaşam formuna a5'i versek evi aileyi terk eder arabada yaşamaya başlar ;)
    Hala zam yapmalari cok komik kime satiyorlar acaba bu fiyatlarla bu araclari? Cidden alan var mi artik? 285bine 1.4 motor arabayi satmak nedir yahu .Mercedes daha komik renault motorlu 200d icin 300bin istiyor. Bu gidise birileri dur demele benzin zamlari otv derken resmen artik 5. dunya ulkesi olduk.



    Moralinizi bozmak gibi olmasin arkadaslar ,gecen ay amerikadaydim rs5i cok begeniyorum fiyatini sorayim dedim ne kadara satiliyor amerikada biliyor musunuz? 65000$ evet yanlis duymadiniz .Sizin burada 1.4 motora verdiginiz paralarla adamlar rs5 biniyor hatta daha ucuza. Ingilterede de 70bin pound civari. Bizim sucumuz ne yahu ne zaman bitecek bu cile! Kendileri milletin parasiyla en luks makam arabalarina binerken. Belediye baskanlari bile audi 6 ile dolasirken vatandasa reva gordukleri hayata bak. Gerci durumu ozetleyen bir atasozumuz var affiniza sığınarak yaziyorum hepimiz icin gecerli' Essek olanin sirtina semer vuran cok olur'



    Madem ehonomimiz coğ eyi madem avrupa bizi kiskaniyor biz de onlarin bindigi fiyatlara ayni araclara binelim o zaman ,hem o zaman Turklerin ehonomizi vok eyi koprü yapilar, rs5e binirler diye daha cok kiskanmazlar mi degil mi:)
    Ailecek arabaya binen birisi olarak bana gayet yeterli 150 hp her daim hız yapmıyorum. Arabada ailem var; sizin gibi kelle koltukta seyahat etmiyorum, gerilmiyorum yolun seyahatin keyfini çıkartarak seyahat ediyorum ve hız kurallarına uyup karşımdaki insanların hayatını riske sokmuyorum.

    Avrupayı gördük vs diyorsunuz ama Avrupadaki insanlar hız kurallarına uyuyor sizin gibi trafik canavarı değiller hız yapmak için de özel pistler kullanıyorlar.

    Muhtemelen sizi hiç kimse muhatap almadığı için içinizde kullandığınız araç ile bir eziklik eksiklik söz konusu ve bunu dışa vuruyorsunuz ve buna inanan da bir tek kendiniz.

    Satın şu aracınızı da üzerine ordan burdan para ekleyin bir A5 alın konforun ve aracın keyfini çıkarın ömür boyu anlık onu geçtim bunu geçtim şeklinde çocuk oyunları ile değil.
    Bende 3 aydır audi a5 2018 model aracımı kullanıyorum motor konusunda düşüncelelerimi aktarmak isterim. Motor 1.4 tfsi 150bg ve gerçekten iyi bir motor. Yok kaldırır mı götürür mü ağır mı gibi soruları saçma buluyorum. Gayet güzel, tepkilere anında cevap veriyor. Yakıt tüketimim, 8.4 uzun süreli geneli şehir içi kullanıyorum. Uzun yolda gidersem 5.5-6.0 arası gidip geliyorum.
    Araba genel anlamda süper. Ha derseniz illa bir eleştiri yap. Eleştirilerim; bu araçta anahatarsız giriş olmalıydı. Ikincisi, ekran daha iyi olabilirdi.(konsoldaki)
  • 2017 Audi A5 Sportback Teknik Özellikleri

    1.4 TFSI Stronic
    Motor: 1.4 TFSI 150 ps 250 nm tork (turbo benzin)
    Şanzıman: 7 ileri Stronic
    Performans: 0-100 km/s: 8.9 saniye – Maksimum hız: 210 km/s
    Boyut: Uzunluk / Yükseklik / Genişlik: 4733 mm / 1386 mm / 1843 mm
    Bagaj alanı: 480 lt

    2.0 TDI Stronic
    Motor: 2.0 TDI 190 ps 400 nm tork (turbo dizel)
    Şanzıman: 7 ileri Stronic
    Performans: 0-100 km/s: 7.9 saniye – Maksimum hız: 235 km/s
    Boyut: Uzunluk / Yükseklik / Genişlik: 4733 mm / 1386 mm / 1843 mm
    Bagaj alanı: 480 lt

    2.0 TDI Quattro Stronic
    Motor: 2.0 TDI 190 ps 400 nm tork (turbo dizel)
    Şanzıman: 7 ileri Stronic
    Performans: 0-100 km/s: 7.4 saniye – Maksimum hız: 235 km/s
    Boyut: Uzunluk / Yükseklik / Genişlik: 4733 mm / 1386 mm / 1843 mm
    Bagaj alanı: 480 lt

    2020 Audi A5 Sportback Teknik Özellikleri

    40 TDI quattro S tronic
    Motor: 2.0 TDI 190 ps 400 nm tork (turbo dizel)
    Performans: 0-100 km/s: 7.6 saniye – Maksimum hız: 210 km/s

    45 TFSI quattro S tronic
    Motor: 2.0 TFSI 245 ps 370 nm tork (turbo benzin)
    Performans: 0-100 km/s: 6 saniye – Maksimum hız: 250 km/s

    A5 Sportback 45 Turbo FSI quattro 265 hp Advanced S tronic PI 737.408 TL
    A5 Sportback 40 TDI quattro 190 hp Advanced S tronic PI 731.803 TL
    A5 Sportback 45 Turbo FSI quattro 265 hp S line S tronic PI 782.248 TL
    A5 Sportback 40 TDI quattro 190 hp S line S tronic PI 776.643 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 11 Eylül 2020; 20:58:32 >




  • çok güzel araba..imkan olmalı tdi quatro almalı en az 5 sene zevkle binmeli...
  • Maalese öyle bir imkan yok:)
    A4 ile uçurum fiyat farkları var.Özellikle dizellerde...
  • A5 için beyaz mı? Ay ışığı mavisi mi?
    Sizce?
  • 1,4 ler indirim ne kdar oluyor.varmı fiyat alanlar.
  • A4 sport ; deluxe+prestige paket: 237.000 TL
    Muson grisi ile beyaz arasındayım ..
    Ama muson grisi daha ağır basıyor..
  • Şenyıldız'dan mesaj geldi. 27-30 Mart tarihlerinde A5 Sportback test sürüşüne davetlisiniz diyor. İlgililere duyurulur.
  • volcano V kullanıcısına yanıt
    Hocam ; mesajınızı şimdi gördüm. Bugün fiyat aldım ben de. Metalik Renk + Prestige + Deluxe Pack Sport ; 245binTL + Trafik Sig. Belki bir miktar pazarlık olabilir ama beklediğimin epey üstünde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    bende istinyeparkta audi city de baktım. 215-225 bin e inebilir dedi pazarlıkla 1.4 tfsi için.
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Eklediğimiz donanım paketlerinin içeriğini bilmiyorum ama a4 sport paket ile arasında 50 bin tl civarı fark var (motorun 1.4 olduğunu varsayoyorum). Bence çok aşırı fazla, sonuçta araçlar aynı tabanlı araçlar...sizce de öyle değil mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sport donanım fiyat listesinde indirimsiz 221 gözüküyor bunlara nekadar indirim veriyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Gato Negro

    Eklediğimiz donanım paketlerinin içeriğini bilmiyorum ama a4 sport paket ile arasında 50 bin tl civarı fark var (motorun 1.4 olduğunu varsayoyorum). Bence çok aşırı fazla, sonuçta araçlar aynı tabanlı araçlar...sizce de öyle değil mi?

    Hocam ; içeriği paylaşıyorum. Fiyat bana da çok yüksek geldi açıkçası. Doluluk olarak güzel araç ama 245binTL





    2017 AUDI A5 Sportback Geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dt1907

    sport donanım fiyat listesinde indirimsiz 221 gözüküyor bunlara nekadar indirim veriyorlar.

    277.847,00-TL teklif çıkışlı Sport üzerine Deluxe Pack + Prestige Pack + Metalik Renk araca 245binTL + Trafik Sig. teklifi aldım, pazarlıksız. Araç 2017 model.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Audi ses sistemi nedir bilmiyorum ama led far ve cruise control hariç a4 sport donanımdan pek farkı yok gibi geldi. Sonuçta araç dolu ama iyi de pahalı...ben olsam pas geçerdim...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M.L.Crassus


    quote:

    Orijinalden alıntı: dt1907

    sport donanım fiyat listesinde indirimsiz 221 gözüküyor bunlara nekadar indirim veriyorlar.

    277.847,00-TL teklif çıkışlı Sport üzerine Deluxe Pack + Prestige Pack + Metalik Renk araca 245binTL + Trafik Sig. teklifi aldım, pazarlıksız. Araç 2017 model.

    teşekkürler bilgi için
  • audi sitesinde dynmıc sport desıgn donanımlarda neler olduğunu yazmamışlar bulamadım bir türlü.şimdi buldum edit.yalnız fiyatlar yüksek bence a4 e göre aşırı fark var daha düşük olmalıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 5 Nisan 2017; 10:41:14 >
  • Aslında Deluxe Pack ve Prestige Pack içeriğine uygun A4 Sedan veya A4 Avant denk getirip fiyat alabilsek aradaki fark net çıkacak. Standart paketlerde fiyatlara bakınca sanki 25 - 30 bin TL fark var gibi görünüyor. Bence bu da çok fazla tabiki. Araç çok yeni , zamanla A4 ile aradaki bu makası kapanacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Bu tip tasarım araçlarda f/p aramamak lazım hocam. Hobi gibi bir şey. Park edip uzaklaşırken araca dönüp baktığınızda hissettiklerinize paha biçilebilir mi?
  • volcano V kullanıcısına yanıt
    Doğru Söz'ün üzerine birşey denmez hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.