Şimdi Ara

2017 de Kreş açacaklar dikkat! 5 yıl gelir vergisi ödenmeyecek.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hükümet ekonomik paketlerine bir yenisini daha ekledi. 2017'de kreş açmak isteyenlere sevindirici haber geldi. Kreş açacaklar 2017'de 5 yıl boyunca vergi ödemeyecek.
    Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 2017 yeni yılda kreş ve gündüz bakımevi açmak, bu alkanda yatırım yapmak isteyenlere hükümetten vergi desteği gelecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından duyurulan habere göre 0-24 aylık çocuklara hizmet veren kuruluşu, gündüz bakımevi ise 25-66 aylık çocuklara hizmet veren kuruluşların 2017'de yeni açılacak işletmeler için gelir vergisinden 5 yıl boyunca muaf olacakları ifade edildi.
    2017 ile birlikte başlayacak olan teşvik uygulaması kapsamında eş hesap dönemi gelir/kurumlar vergisi ödenmeyecek. Bu istisna eylülde yürürlüğe giren bir yasayla 2017 yılı başından itibaren kurulan kreş ve gündüz bakım evleri için de geçerli hale geleceği ifade ediliyor.
    Kreş açma şartları 2017
    Kimin kuracağı önemli olan, kurucu tarafından yönetmelikte sayılan tüm belgeler teslim edilmesi sonrasında, yürürlükte olan şartlar ve belirtilen esaslara uygun olması ve il müdürlükleri tarafından düzenlenen bina durum değerlendirme raporu ile inceleme raporunda olumlu kanaat bildirilmesi durumunda; il müdürlüğünün teklifi ve valiliğin onayı ile kuruluş hizmete açılıyor. Kuruluşa çocuk kabulü ancak Açılış İzin Belgesi düzenlendikten sonra yapılabiliyor.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.