Şimdi Ara

HYUNDAİ İ30 2018 (ANA KONU) {Güncel Bilgiler Burada] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.130
Cevap
9
Favori
84.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    eblek ötesi
  • iç mekan b segment gibi, tasarımda estetik sıfır bütünlük hak getire. NE yapmaya çalışmışlar anlamadım. i20 deki atak bunda geriye gitmiş.
  • Arkasını golfe benzettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araci canli gormek lazim bence fena birsey çıkmayacak ortaya.tabi dedigim gibi fiyatlama,cok onemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçi güzel dışı çöp.



    Ayrıca Hyundai artık o yamuk logosunu yenilemeli. Çok eğreti duruyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka tasarımı kötü. İçi güzel.
  • eski kasa daha agresif duruyor. Yeniside aslında videolarda canlı filan ama çokta iyi olmamış tasarımı zayıf.

    Zaten araba fiyatları uçuk.. İ30 gelincede uçuk fiyatla gelir boşverelim, satcam satcam diye tutturduğum corsayla yola devam
  • Önden, tam karşıdan bakınca Ceed'i andırıyor
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Kurtarmaz.
  • Ön neysede arkası 'bence' çok çirkin olmuş.
  • Bence i30 önceki neslinde bir tasarım dilinin temelini atmıştı, zaten o zamanlar slogan falan da değişmişti. Teker teker o dönemden önceki modellerde büyük yenilikler yaptılar ve istenen tasarım diline getirdiler, örneğin i20'deki büyük değişim. i30 zaten o dönemden nasibini iyice almıştı. Oturan bir tasarım dili var marka boyunca ve bu dilde geliştirmeler göstermiş yeni kasasında. Örneğin arka tasarım dilinin, bel çizgisinin, tampon hatlarını ilk yeni i20'de, sonra Tucson'da ve şimdi de i30'da gördük. Bence bunu bir başka markayla ilişkilendirmenin mantığı yok. Arka yüksek biten tavan çizgisi 2 yıldan beri varolan modellerden gelen bir tasarım dili, benzerlik içeren başka marka modeller var ama o bundan çalmış demek bence hata olur.

    Bu oturan tasarım dilinde önceki kasaya göre yine oldukça büyük tasarım değişiklikleri var ama daha geleneksel tarzda devam etmiş. Çünkü zaten bir tasarım dili var markanın, koruyacak haliyle.

    Bu konuda eleştirenler diğer markaların, özellikle Almanların yaptığı değişikliklere bakmalı, çünkü bu iş onlarda oldukça kötü.

    Hyundai tasarımcılarının direksiyona nasıl bir bakış açısı var anlamıyorum. Genel tasarıma göre direksiyonlarda zayıflık var bence. i20'de de bu var. i30'da bir nebze düzelmiş direksiyonun alt kısmının bükülerek geriye gitmesiyle yapmayaca çalışmış ama bence yine yetersiz, daha iyi kesinlikle olabilirdi.

    Bir diğer eleştiri de, Korelilerin yayınladığı video'da var; arka koltukların yattığı zaman oluşan zemin yüksekliği farkı. Bunu yapamamış orada hyundai. Bir parça ekleyerek sözde düz bir geçiş sağlamış ama o parçayı kaldırınca direk şasi gözükebiliyor.

    HYUNDAİ İ30 2018 (ANA KONU) {Güncel Bilgiler Burada]
    HYUNDAİ İ30 2018 (ANA KONU) {Güncel Bilgiler Burada]


    Ağırlık ile ilgili bilgi yayımlanmadı. Ama performans değerlerine bakılırsa 100 kg civarı bir azalma mevcut sanırsam. Zira örneğin 1.6 CRDI 133 bg'lik motor aşağı yukarı şu anki i30 ile aynı motor, 0-100 değeri 10.2 saniyede. Şu anki kasada sanırsam 10.7 civarı.

    Dizel motorlarda 3 farklı güç çıkışı olması satışları olumlu etkileri. Ancak motorlardan alınan verimden emin olamıyorum. 133'lük dizelin tork değeri 275 Nm. Aynı sınıftaki PSA, FCA veya Renault motorları daha iyi güç, tork değerleri verebiliyor.

    Avrupa'da iyi fiyat politikasıyla satışlarını artırabilir. Yoksa rakiplerini izlerse baya geride kalır. Aynı şey Türkiye'de de geçerli. Donanımdan çalmazlar umarım ülkemize gelirken. Herkes i20'nin fiyatına göre donanımından bahsediyor ancak donanım tam dolu modelini aldığınızda geçerli oluyor bence.

    Yeni kasa, orta donanım i20'ye sahibim. 2 hava yastığı var. 2. Bu araç Türkiye'de üretilip yurtdışına ihraç edilirken orda en düşük donanımda bile 6 hava yastığı var. Ben tasarımı baz alarak bu otomobili almıştım ama bu olayı düşünmeye başladıkça üzülüyorum. Umarım i30'da böyle saçmalıklar yapmazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohan -- 8 Eylül 2016; 23:59:49 >
  • guncel kasa ılk cıktıgında golf e rakıp dedıler hava cıva cıktı...
  • Araç yakında gelecek ama forum ölü. Demek ki bu araç hiç heyecan yaratmadı. Hyundai zor satacak demektir. Zaten donanımda kısmazsa fiyatı 120.000 civarı olacaktır üst versiyonun. Donanımsız ise zaten alınası olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ30 ve Ceed'in satışları yerlerde sürünüyor hocam. Özellikle son 2 yıldır ciddi ivme kaybetti bu modeller. Arabaların içi dışı 10 numara ancak yüksek yakıt tüketimi satışları baskılıyor benim tahminim.Yeni i30 bu dış tasarımla hiç satmaz gibime geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka tasarım golfü ön tasarım ceedi andırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhtemelen leon parası olur.... leon daha yakışıklı..

    ön ızgara a3 den çakma..

    baz donanım fiyatı leondan 3-5 bin aşağı olmalı.. ederi bu

    astra ya rakip olamaz ....... hele golf e hiç olamaz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valux -- 10 Şubat 2017; 2:14:47 >
  • Hyundai neden kasayi tamamen degistirmis anlayamadim. Suanki i30 tasarimiyla efsana bir hatcback zaten birazdaha gelistirip modern cizgilere ic mekani daha guzel ve oturakli hale getirse tamamdi. Benim bu kasadan pek ümidim yok zaten i30 satislari ortada su haliyle bile,insallah gelince yaniltir benide guzel seyler cikar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aracı beğendim ama misal reklamını yaptığı araç full donanımdır herhalde onda bile göstergeler hayalet gösterge değil.İç tasarımda eksikler var.Golf'ten ucuz olacaktır ama kimse ucuz diye bu aracı tercih etmez..
  • HyperXCrossfire kullanıcısına yanıt
    C sütununa da i20 deki gibi siyah kaplama yapılınca çok daha güzel görünür bence :)







    @SCARF4CE hocam aman koymasınlar daha iyi. Bu i30 kullanıcıları bu konuda kafayı yediriyor insana. Arka sis farkını hiç kapatmadan geziyorlar yaz kış. Trafikte bu kadar rahatsız eden arka sis farı görmedim daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncel kasası çok daha güzel bu ne böyle kurbağa gibi olmuş. birde milletin başına dct denen çift kavramayı musallat ettiler. ne güzel tam otomatik kullanıyordun devam edin
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.