Şimdi Ara

2017 SONY A1 OLED TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.399
Cevap
12
Favori
76.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar sony tr sitesinde de yayınlanmış. Çok yakında çıkacak ibaresiyle OLED' e giriş yapmış sony. Bakalım nasıl bir ürün olacak. İlginç bir tasarım olmuş. İlk bakışta bu nasıl bir dizayn yaw dedim :) Kararda veremedim iyi mi kötü mü hala. Ama ilginç olduğu kesin. Ben açıkcası beklemiyordum Sony'den bir OLED atağı. Fiyat politikası uçuk olacağını tahmin ediyorum. Evlenme arefesinde özendiriyorlar insanı :(

    https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/a1-series?cpint=SG_OUT_OF_FLOW_PRI-TOUT-OOFM-A1-EN_GL-2016-12-M01-THINKBEYOND

    Tanıtım videosu:https://youtu.be/8IuI8pUy43U

     2017 SONY A1 OLED TV

     2017 SONY A1 OLED TV







  • Genel olarak bahsedilenlere değinmek istiyorum. Öncelikle istanbul_s nickli arkadaşın araştırmalarını ve bilgilerini tebrik ediyorum. Ancak şöyle bir durum var, daha önce de belirttim Netflix'in 4K yayın bitrate'i, 15.26 Mbps'dir. Bunu TV'deki yerleşik uygulamadan ve PS4 Pro'nun içerisindeki uygulamadan görebiliyorum.

    15.26 Mbps için neredeyse 1080p demeniz ve bunu defalarca tekrarlamanız üzerine açıklama yapmak istedim.

    Öncelikle izlediğimiz yayına göre mi 1080p gibi, yoksa Blu-ray'lere göre mi 1080p gibi buna bakmak lazım.

    Turksat 42E uydusu üzerinden yayınlanan TRT1 HD kanalı, ortalama 5.7Mbps bitrate değerine sahiptir.
    Eutelsat W3A 7E uydusunda yayınlanan Star TV ortalama 5.1 Mbps, ATV 6.1 Mbps değerlerine sahiptir.

    Görüleceği üzere izlediğimiz HD ve 1080p yayınlar, Netflix'in 1080p yayınlarına eşdeğer düzeydedir. Netflix 4K içerikler ise, yayınların oldukça üstünde bir kalitededir.

    Ancak işler Blu-ray film izlemeye gelince, Braven filminin 1080p Blu-ray diskinde bitrate değeri 19.6 Mbps,
    Star Wars The Last Jedi filminin 1080p Blu-ray'i ise 30.7 Mbpsdir.

    Bu açıdan bakınca 1080p Blu-ray film etmeyecek bir bitrate ile 4k stream yapmakta Netflix.

    Bu iki açıdan düşünmeyen veya bilgi sahibi olmayan insanlar olacaktır. Onlara karşı "Netflix 4K dediği, 1080p'den dahi düşük kalitededir" denilirse, uydu yayınlarından düşük olduğunu düşünebilirler.

    Not: Bunun yanında Star Wars The Last Jedi filminin 4K Blu-ray Disk'i ise, 45.9 Mbps'dir.

    Ayrıca, Netflix gibi içerik yayınlayıcılar genele hitap etmek adına, bu tarz limitlemelere girişebilirler. Örneğin evinde 25Mbit interneti olan birisinin 60Mbps ile stream edilen bir içeriği izleyebilme imkanı yoktur. Bugünün Türkiye şartlarında gayet yeterli ve fazlasıyla kaliteli bir yayın yapmaktadır. Belki ileride internet hızları gelişir, o zaman Netflix'de kalitesini geliştirir bilemeyiz.

    Ama bana bu kalite yetmediğinden farklı arayışlara girdim, film keyfimi daha kaliteli hale getirmenin yollarını aradım ve netflix'e bağlılığım ortadan kalktı :)


    Bir diğer konu ise, içeriklerin karanlık sahnelerin siyah olduğundan bahsedilmiş. Ben bu durumu sırf test etmek adına önceden izlediğim ve karanlık sahnelerin bolca bulunduğu "Iron Fist" dizisinin 2 aklımda kalan bölümünü izledim. Daha öncesinde bu diziyi UH850V'de izlemiş ve altyazılar ortaya çıkınca siyah sahnelerin lacivert/mavimsi bir tona dönüşmesi nedeniyle kapatıp, KS9500'de izlemiştim.

    Bir de A1 ile izledikten sonra, karanlık sahnelerin aynı kaldığını gördüm. Çünkü Netflix kendisi o karanlık sahneleri fazlasıyla karartıyor. Görüntü ayarlarında değişiklik yaparak veya Sinema Pro/ev modlarında değil de, Canlı'da izleyerek bu durum aşılabilir belki. Denemedim bu şekilde. Ama eski TV'lerimde izlediğim neyse, A1'de izlediğim de oydu. Sadece çok küçük fark vardı karanlık konusunda. Bu da gözüme batmadı. Ancak, Defenders dizisiydi sanırım, su birikintisinin üzerinde dövüş sahnesiydi. Ekranın sağında hiçbir içerik bulunmayıp zifiri karanlıkken, o suyun maviliğini, rengini, kontrastını ben diğer 2 TV'de de almadım. Hatta yanından geçemediler.


    OLED'i yerip, yerin dibine sokanlar için her zaman söylüyorum ve soruyorum.
    Plasma TV'lerden sonra sorunsuz TV üretildi mi? LED TV'leri o kadar benimsemişsiniz ki, problemlerini ve izleme zevkini diplere götüren kusurlarını görmezden gelmeye başlamışsınız. Bu yazdığım sadece bu konu için değil, diğer bütün TV konularında durum bu. LED TV'ler çıkalı kaç yıl olmuş mühendisler hala "local dimming" geliştirmeye çalışıyorlar, kendi keyifleri için değil, çok büyük bir problem olduğu için bunu yapıyorlar ve en son Sony ZD9 bile bilmem kaç bin noktadan "local dimming" sağladığını belirtmesine rağmen eleştirildi bu konuda.

    Banding sorunu var diye belirttiler OLED için. Aldıktan sonra test yapayım dedim, belirtilen yüzdedeyken banding problemi görünüyor %5 mi, %10 seviyesinde mi ne. O test harici henüz 3-4 aylık kullanımımda hiçbir ekranda hiçbir sahnede bunu yaşamadım. Test etmeseydim öyle bir sorunun varlığından bile haberim olmayacaktı.

    Herşeyi geçtim, hiç mi bir çok kişi toplanıp dizi, film keyfi yapmıyorsunuz. Evimizde bütün koltuklar TV'nin karşısında mı? Yandan açılı bakan koltuklarınız da mı yok? Kaç tane LED TV görüntü açısı değişince renklerini değiştirmiyor? XE,XD testlerine bakabilirsiniz veya diğer markaların. Renklerin nasıl beyazlaştığını da rahatça görebilirsiniz. 1 kişi bile izleme açısında TV hiç kendini bozmuyor vs. diye övmez mi? Bir kendim memnunum gibi hissediyorum TV'den. Acaba ben mi anlamıyorum bu işten!

    Kıyas fotoğraflarımda maç enstantanelerine bakın, samsung quantum dot led dedikleri teknolojide futbol sahası bildiğiniz sarı, sarımtırak. Zemin dümdüz bütün detayları yok etmiş samsung görüntü işleyicisi. O halde bile OLED'lerden daha çok övgü alıyor Quantum dot LED, bu mecralarda.

    Neyse mesajlarım uzun olduğu gibi konunun da çok dışına çıktıkları oluyor, herkese iyi forumlar.
    İçin temeli, sesin Fiziki olarak :

    Ön sağ ve sol ve merkezden..Arka sol ve sağdan gelmesi..Bu 5 oluyor..1 Adet te Woofer eklerseniz 5.1 denilen şey oluyor..

    Stero, PCM...
    ....DTS, Dolby..
    .........THX..
    .............True Hd..
    .................Atmos, X.. (Bu ikisi rakip aslında bazı firmalar Dolby Atmosu, bazıları DTS X destekliyor..ikisini destekleyen de olabilir)

    En alttan Üste sıralama yapınca Tv den Stero/Pcm ses gelir fizik olarak Tv deki haporlorler an fazla bunu verir..

    Sanal/Surround olarak çevresel bir ses üretebilir Tv ler ama bunun üstündeki herşey sanal olacaktır..

    Yok duvardan yansıtma, yok havadan yansıtma vs vs..

    Ses teknolojilerinde üste çıktıkça bunu detekleyecek filim ve Sinema Sistemi (Amfi, Fiziki haporlor seti) olmalı..

    **Sinema salonunda gerçekci bir filim izlemek gibi..Sesin bu 5.1 temeli dışında alt ve üstten gelmesi ve bunlara farklı kanallar eklenmesi ile 9 kanala belki daha fazla kanala ses ayrılıp sizi gercek ses içine alıyor..

    Ama bunu Tv veya Sounbar yapamaz..Ses sistemleri ile de bir nebze sağlanabilir..

    Amaç Sinema Salonlarını eve getirmek..Olabildiğince..

    Sounbar alacaklar bile aman Dolby Atmos olsun aman DTS X olsun diye fazla para vermek istiyor..Daha THX bile yaygın değil, daha True Hd formatlar bile yaygın değilken işte aynen HDR de olduğu gibi HDR 10 gelecek, Dolby Vision gelecek vs vs vs ürün satma çabaları..

    Dolby Vision gelecekmiş HDR ye rakip eee yıllardır HDR reklamı yapıp millete HDR Tv aldırdınız diye sormaz kimse
  • Ayrı hoparlörlerin olmaması, nefes alıp verir gibi (bu benzetme kullanışmış) sesin panelden gelmesi ilginç geldi bana da.
    Bir de acana o panel o eğiklikte durmak zorunda mı acaba? Eğimsiz, dümdüz duramıyor mu ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 5 Ocak 2017; 16:38:40 >
  • 55-65-77 inç boyutlarda satışa sunulacakmış, hoparlörün olmaması ilginç, ses nerden gelecek acaba ekrandan mı? Görüntü kalitesinin çok iyi olacağı kesin ama fiyatı önemli.
  • Yalnız Sony'nin curved furyasına kapılmaması çok iyi. Panel jilet gibi ya çok güzel. Arkadaşlar hoparlör olmadığı bilgisi nerede yazıyor sitesinde ben göremedim sanki. Öyleyse çok ilginç. Soundbar zorunlu olacak yani

    Edit: Gördüm. Stand ve hoparlörler ortadan kaybolarak yalnızca görüntünün parlaklığını geride bırakacak şekilde tasarlandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 5 Ocak 2017; 17:18:22 >
  • Hoparlör yok değil, var. :) ama klasik anlamda drğil. Panelin her yeri. Bu kısmı çözemedim işte. Piksellerin arasında bir de ses aktaran hücreler mi var?

    Edit: gizmodo şöyle demiş:
    Lg, w7de dev bir soundbar kullanırken, sony panelin kendisini hoparlör olarak tasarlamış. Paneli hoparlör haline getirebilmek için panelin arkasına 2 adet aygıt yerleştirmiş (actuator denmiş, tam türkçe karşılığı ne olur artık bilmiyorum). Bu aktuatörler paneli titreterek ses üretiyorlarmış ( sony yüksek seste bile panelin titremesinin görünmefiini iddia ediyormuş)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 5 Ocak 2017; 17:36:42 >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    yooooh artık o nasıl bişeymiş ya. ya arkadaş istediğimiz normal ses versin, şu oled sorunları olmasın böyle extreme şeyler istemiyoruz vallahi ya :D
  • metalmilita kullanıcısına yanıt
    ses panelin arkasında ortada yatay duran kısım hoparlör
  • se_runtome kullanıcısına yanıt
    Hayır değil işte. Onu anlattım yukarda.
  • Full HD rgb oled 40 inç çıkarsa da alsak fiyat olarak uygun olur herhalde
  • ses ekranın titreşimiyle oluşuyor, bildigimiz anlamda hoporler yok, daha once sharpın bir telefonu ve xiaomi mi mix'te kullanıldı bu teknoloji...
  • Bass sesleri Nasıl verecek acaba neden normal Hoparlor koymuyorlarsa fiyata etki etmese bari.
  • metalmilita kullanıcısına yanıt
    Baslar, masa standındaki wooferdan sağlanacakmış.
  • Çinlilerin bi telefonu vardı tamamen ekranlı, onda da diyafon yoktu aynı mantık heralde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marty.McFLY -- 5 Ocak 2017; 20:23:16 >
  • Panel lg den gelme sony motoruyla nasil performans verir bakacgiz
  • Aynı şekilde Panasonic lg oled panelle harika bir oled tv yapmıştı bu sene 2. Nesli çıkardı, muhtemelen Sony de Panasonic kadar iyi olacaktır, umarım fiyatı onun gibi olmaz.
  • 2016 model lg 65g6v, 24 bin tlden satışa sunulmuştu ülkemizde. Bi ara 21 bin tl oldu. Şimdi yine 24 bin tl. Sony bundan da pahalı olacaktır diye düşünüyorum.

    Bir de sonyde tek model var. Tıpki iphoneun ilk yılları gibi. Çeşit yok. Lg bu açıdan daha çok seçenek sunuyor.
  • Bunlarda 4K TV gibi zamanla ucuzlar. O zaman alınır. Şimdilik FHD TV ile devam.
  • Boşuna heveslenmeyelim Sony Eurasia bu modeli buraya getirmez. Zaten doğru dürüst mağazaları da kalmadı sergileyecek.
  • 55, ve 65 " olarak piyasaya çıkacaktır. Evet pahalı olacak İngiltere için düşünülen satış fiyatları 3000£ olarak ön görüşüyor. Umarım 55" oled 8-9 bin aralığında satılır, yoksa çoğu kişi lg ve samsunga yönelecekler. Panasonic ölü doğan. YouTube üzerinde tanıtım videoları var.





    http://gizmodo.com/sonys-new-oled-tv-is-both-the-screen-and-the-speaker-1790781595
  • Fuarda 65" ve 77" olmak üzere 2 model tanıttılar 55" nerede okudunuz?

    2017 model LG ve Sony oled tv ler muhteşem gözüküyorlar bakalım letancy süreleri ne olacak?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.