Şimdi Ara

2018 Detaylı Analiz ve Tahminim [TAHMİN TUTTU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
19
Favori
19.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet gençler uzun zamandır buralarda dolaşıyorum ve saçma sapan hiçbir sebep vermeden 2010 gibi gelir 2016 gibi gelir diyen insanların istilası ile nasıl fikirlerin değiştiğini gördüm bunu üzerine size akıl ve mantığa daha da önemlisi kanıtlara dayalı çok yönlü bir sınav analizi yapacağım biraz uzun olacak ama okursanız size çok şey katacağını düşünüyorum. Beni en çok üzen ise geçen sene bu forumda aşırı iyimser olup kendilerini üzen kullanıcıların bu sene sınavları iyi geçince trollük yapmaya başlaması oldu.

    Ilk olarak TYT ile başlayalım.

    TYT şahsi görüşüm kolay olarak değerlendiremeyecek fakat çokta zor olmayan ama süre sıkıntısı ile eleyiclik yönü çok ileri çıktı ve aslında tam istediğimiz sınava dönüştü. Şimdi süre fazla falan diyenler çıkacak bunlar yeni sistemle pek işi olmayan ve sadece kağıt üstünde 15 DK fazlayı gören insanlar. Sosyal ve Fen soru sayısının azalması süreyi dramatik bir şekilde azalttı. Eskiden Fen+Sosyal 80 soruyu en kötü 40 dk bitirip kalan süreyle Matematik çok rahat yaya yaya çözülüyordu şimdi ise bu olmadı ve bu sene çoğu kişi yeni tarz sorular yüzünden de süre sıkıntısı yaşadı. Forumda bu troll akını başlamadan önce normal insanların yazdıklarından da görebilirsiniz. Asıl bomba bence Türkçe oldu, Anlam soruları gayet zor ve bol dil bilgisi bu sınavı daha da zor yaptı. Geçen sene çıkan 3-4 Dil Bilgisinin yapılma oranı bile çok düşükken bu sene Türkçenin yerlerde olacağına inanıyorum adeta bir 2015 gibi olcak ama yeni ve bilinçli nesil büyük ihtimalle 2015'ten daha iyi yapacaktır rekabet ortamından dolayı. Sosyal Açısından Tarih Soruları çok eleyici değildi fakat bence Coğrafya,Felsefe ve özellikle Din güzeldi ve iyi bir eyleyicilik faktörü kattı. Din ve Felsefe soruları zor ve bilgi ağırlıklıydı çok kişinin yanlış yapacağını ve ağır bir standart sapma olacağını düşünüyorum. Fen ise forumda çok aşağılanmış olmasına rağmen ÖSYM tarhinde YGS veya TYT bazında bence en zor fendi gayet güzel sorular bilgi yorum karışık ve en çok eleyen alanlardan biri olduğunu düşünüyorum. Daha cevaplar yayınlanmadan önce forumdan topladığım veri ile en çok yanlış yapılan soruları alanlara göre sıralayım size. Bu yazdığım sorular forumun %50'ye yakın tarafından yanlış yapılan sorular. Aldığım datanın hepsi cevap anahtarı öncesine aittir zira cevaplar açıklandıktan sonra kıvırmalar başladı.

    Türkçe:
    - Atasözü Sorusu (3.Soru)
    - İki cümleyi bağlama sorusu (6. Soru)
    - İsim Kökünden Türeme Sorusu (8. Soru)
    - Eleştirilen Bakış Açısı Sorusu (10. Soru)
    - Sözcük Grubu Sorusu (12.Soru)
    - Gönderme Sorusu (14. Soru)
    - Sadece İsim Tamlaması Sorusu (16. Soru)
    - Noktalama (18. Soru)
    - Yazım Yanlışı (19. Soru)
    - Edebiyat ve Tarih (25. Soru)
    - Hababam Sınıfı Sorusu (33. Soru)
    - Eski ve yeni Araştırma (38. Soru)
    Bu sorular hakkında çok tartışma yaşandı ve ciddi bir bölüm bu forumda yanlış yapıldı bu soruların hepsi eleyici olarak nitelendirilebilir. Ben daha çok sorunun olduğuna eminim ama forumdaki kişiler Türkçeyi çok küçümsedi ve sonunda hatırlamadıkları paragraflar kabak gibi patlar.

    Sosyal:

    - Harita Sorusu Rumeli(1. Soru) İlginçtir çok aksini iddia eden oldu.
    - Yağış Sıcaklık Grafik Sorusu(8. Soru) Bu TYT'de ne çok tartışılan soru oldu her şıkkı yapan çıktı Ardahan ve Erzurum gibi -10 Derece ortalamalı olanaksız şıkları işaretleyenler bir de bunu savundu.
    - Dağlık Bölge Sorusu(9. Soru)
    - Sokrates ve Bilgi (11.Soru)
    - Düalizm Sorusu (13.Soru) Bu soru Yıldızlı çok çekişmeli tartışmalar oldu.
    - Gazali (15. Soru)
    - Teyemün Sorusu (17.Soru)
    - Taasup (19. Soru)

    Sosyalde bu sorular çoğunlukla yanlış yapıldı bilgi ağırlıklı ve eleyici bir sosyaldi ÖSYM genelde KEK sorarken son 2 Senedir sosyal üzerine yürüdü ve örnek sorular da bunu kanıtı idi.

    Matematik:

    - Pasta Sorusu (1.Soru) Evet bana yuh diyorsunuz ama açılan ilk konulara gidin bakın bu soruyu 1/8 ve ya 1/16 yapan adam dolu bende anlayamadım.
    - Cetvel(7. Soru) Bu soruda da her şıkkı iddia eden oldu.
    - Üçsel Sayı sorusu(12. Soru) Bu soru anlama da soru yaratmış basit bir soru aslında.
    - Küme Sorusu (13.Soru) Ciddi anlamda çok kişi 1 ve ya 4 seçeneğini savundu.
    - Polinom Sorusu (15.Soru) İnternette soruları çözen bazı zekiler bunu yanlış çözümünü yaydı ve çoğu kişi hale yanlış cevabı doğru sanıyor.
    - 81 İl sorusu(16. Soru) Çarpa ve toplama karıştıran çok.
    - Yaş Sorusu(19. Soru) Aslında yapılmış ama zor bir soru mantıklı çözüm söyleyen sayısı az atıp tutturan çok
    - Bardak (25. Soru) Orantı ile yapanlar 24 buldu denklemciler 23 buldu yarı yarıya giden bir yarıştı.
    - Davetli Sorusu(26. Soru)
    - Minderli Çocuk(28.Soru)
    - Dantel Sorusu(33. Soru)
    - Açı Sorusu (37.Soru)
    - Cisim Sorusu (39. Soru)
    - Silindir Sorusu (40.Soru) İnternet sağolsun cevabı bulanlar gene 3 diye yaymış coğu kişi gene yanlış biliyor.

    Fen:

    - Kaldırma Kuvveti(3.Soru)
    - Kova Su sorusu (4.Soru)
    - Aydınla Şiddeti (6.Soru)
    - Dalton Sorusu (8.Soru) En çok eleme yapan soru büyük çoğunluk Yalnız 2 demişti.
    - Buhar basıncı (11.Soru)
    - Madde Geçiş Sorusu (16. Soru)
    - Kuş Sorusu (17.Soru)
    - Meyve Sineği (19. Soru) Bu soruda bir anlatım sıkıntısı var bende sınav anında fark etmiştim.
    - Tropikal Orman(20. Soru)

    Benim bu dağılıma baktığımda geçen seneden daha iyi olduğunu görüyorum. Geçen Sene eleme yapma görevi hem YGS hem LYS'de sadece Matematiğe yüklenmişti. 30 YGS 55 LYS yapan adamlar Tıpa gitti. Bu sene ise benim gördüğüm eleyiciliğin bütün alanlara dağılması olmuş. Geçen Sene Hiç Türkçe bilmeyen adam rahat bir şekilde 35 Yaptı(Ben). Yine geçen sene Sosyal okumaya dayalı sorular ile dolu 1-2 Bilgi sorusu vardı keza Fende çok farklı değildi. Matematik Problemlerinin hakkını vermek lazımdı sağlamdı fakat hepsi beklenen tarzdı YGS-LYS sisteminin yıllardır getirisi olan sorulardı ve bu yüzden çok yapıldı. Bu sene sınavdaki sorular teker teker cımbızlanıp evde rahatça bakıldığında kolay gibi ama sınav anında yep yeni soru tarzları ile karşılaşan öğrenciler için ciddi sıkıntı yaşattı. Bu sisteme uygun kitap piyasada yoktu ve geçen sene gibi 20 Tane Sayılar sorusu bekleyen çoğu kişi duvara tosladı.

    Bu sınavı Milli Savunma Sınavını steroid almış ve güçlü hali olarak düşünmek lazım. O sınavda bile millet burada havalarda 110 lar uçarken 100 den aşağı yapan yokken sonuçlar çok iyi geldi ve 100 net 300K insanda 2Kya soktu. MSÜ sayısal verilere bakarsanız o kolay sınavda bile en yüksek 118 2 olduğunu görürsünüz ve 108 üstü olanlar ilke yüzde yerini aldı. Şuan Forumda 90-100 Arası netler çok dillendiriliyor siz ondan bi 10 Net altını düşünün çünkü bu forum iflah olmaz. TYT açısından 2015 ve 2017 Arası bir sonuç bekliyorum Ama 2017'ye daha yakın. 2015 Olmaz çünkü giren kişi sayısı, Kaynak, Dershane, İnternet hocaları çok karttı ve en önemlisi bilinçli nesil yarış atı moduna girdi. 2015 Koysanız önlerine bu sene 2015'ten çok daha iyi sonuçlar çıkar.

    Gelin AYT'ye göz atalım.

    Matematik:

    - Cem Sorusu (4. Soru) Bu soruyu doğru yapanlar azınlıkta ve her şık iddia edilmiş.
    - Fonksiyon Sorusu (7. Soru) Hakkında çok konuşulmayan bence zor ve az kişinin yaptığı bir soru yapan kişi de salladığını ifade etmiş.
    - Polinom(9. Soru) Yanlıştan çok es geçen çok olmuş veya garanti yav diyip kimse hatırlama zahmetine girmemiş bence orta düzey kaliteli bir soru
    - Cetvel (10. Soru) ÖSYM Çetvelle bozmuş, işlem hatası yapan var.
    - Parabolü köse kabul eden(13. Soru) Sağlam soru
    - Limit Sorusu (17. Soru) Her şıkkı iddia eden var 5 tane SB bitirdiğini söyleyen bir eleman 1,2,3 demiş ve eminmiş
    - Türev Cosinüs (20. Soru) Sayıpta yanlış yapan dolu
    - İnternet Şirketi Türev Sorusu (22. Soru) Çok fazla şık deneyip hesap hatası yapan var.
    - İntegral (24. Soru) 2ln2 yapıp yanlışıkla 6 bulan çok var
    - Cizim Sorusu (26. Soru) Bu soru hakkında konuşan yok, Soran olmuş cevap bulamamış
    - Kökler toplamı Sorusu (28.Soru) Çoğunluk bulamamış ve cevabı Pi diyerek sallamış.
    - Pusula Sorusu (30.Soru) Çok yanlış yapıp sallayan var ama bir yürekli abimiz doğru çözümü cizerek attıktan sonra herkes susmuş.
    - Üçgen Alan(31. Soru) 9kök2 gibi envai çeşit şık diyen var.
    - Doğrunun apsis noktası yamuk benzerlik(33. Soru) En beğendiğim gayet güzel sentez sorusu doğru cevap verenlerde olmuş ama emin değil çok fazla 16 diyen var onlarda kenarı eklemeyi unutmuş.
    - Çember Sorusu(34. Soru) Bence kolay ama yanlış yapanı var
    - Elips (36. Soru) Saçma span şık iddia eden doludur
    - Olasılık Vektör (37. Soru) Bu soruda 3/10 ve 2/5 arasında bir kapışma varken cevap 1/2 adamlar saydıklarıın iddia ediyor.

    Bu kadar güzel soru varken bu sınava kolay denmesi insanı rahatsız ediyor. Birde çıkmış adamlar 2017 daha zordu diye nağra atıyor. 2017'nin Matı adına Tek Ayırt edici sorular 3 tane Polinom sorusuydu. Limit,Türev, İntegral bol ve kek Karekök'ün ilk testlerinden olan sorulardı. İlk 10 soru zaten Rasyonel sayı sorusuydu. Geometri açısından 2017 hoştu fakat bence 2018'in aşağı kalır yanı yok. Geçen sene tek fark süre sıkıntısıydı ama bence insanların zannettiği kadar etkilemeyecek zira bu sorular zaman kaybettirici ve fazla zamanla en fazla sayıp yapabileceğin 2-3 soru var ki görünene göre sayanlar çözenlerden daha çok yanlış yapmış. Geçen sene açın bakın YÖK Atlasa 50 yapan Tıpa gitti. En yüksek bölüm olan Koç Tıp 100% burslu ilk 100'ü alıyor ve adamların Matematik Ortalaması 70 Net. Bu Forumda geçen sene 15 tane 70 Üstü Çıktı. Sözüm onaki şuan dolaşan işte AYT 70+ yaptım, Matematik Full ya da 1-2 yanlış yazanları çoğu kaybolacak.

    Fen:

    - Paralel Vektörler (2.Soru)
    - Buz Pateni(3. Soru)
    - Elektrik Alan (5. Soru)
    - Sarkaç (8. Soru)
    - Çözünnen Sorusu (18.Soru)
    - Nerst(22. Soru)
    - Pil (23. Soru)
    - Asimetrik Karbon (25. Soru) Nerdeyse herkes Yalnız 1 demiş
    - Stroma da Gerçekleşen Olaylar (29. Soru) Bu sorunun cevabını hala yanlış bilip yanlış cevabı doğru diye yayanlar var daha dün bir konuda vardı.
    - Pavlov Sorusu (34. Soru) Bence düz bir soru ama genede anlamı genişletip 1. Önüclü doğru diyen çok var.
    - Parankima Sorusu (37. Soru) Bu aslında detay bir soru çok bilindik bir detay ama tartışma yatamış 50 50
    - Anter Sorusu (38. Soru)
    - Grafik (39. Soru) Bu sorunun çok kişiyi çeldirceği belliydi

    Bazı arkadaşlar Feni çok kolay bulmuş ve beğenmemiş. Bence bu sene Fen gayet tadında normal üstü ama zor değildi. Geçen seneye oranlar netler kesin düşer geçen sene bu forumda Kimya full çekemeyen yoktu fizik 25+ Biyoloji 25+ idi. Bu sene bence Kimya da çok güzel eleyici 3 soru, Fizikte gayet eleyici 4 soru ve Biyoloji aynı şekilde 2 soru vardı. Geçen sene ortalamaların artışından da görebilirsiniz.

    SON KISIM

    Önceklikle şu Puango ve Puan Hesaplamaları siteleri hikayelerine gelelim. Arkadaşlar bu siteler yanlış puan hesaplıyor.

    Örnek Puango: MSÜ Sınavındaki netlerimi Puangoya yazınca bana 428 Puan verirken gerçek MSÜ sonucum 442 Puan geldi. Puango yeni katsayıları hala algılayamamış ve düşük puan hesaplamaktadır. Bunun sebebi ise geçen sene Puango'nun aşırı iyimser bir site olması ve bunun üstüne çok Eleştiri alması sonunda saçmalaması. Geçen Sene beni 11-12K Civarı Tahmin Ederken sonucum 20K geldi. Aynı şekilde Keza forumdaki Uruk ve Kel gibi insanlar da bu sene bu yüzden karamsar. Geçen sene iyi 2014 civarı bir şey beklerken bulundukları aralıkta 2016'dan kötü geldi onlara. Hatta birebir yaptıkları tahminlerin tersi çıktı. O yüzden totem mi yapıyorlar yoksa ağızları çok mu yandı bu sene bir değişikler.

    İkinci mesele Kat sayılar. Çoğu kişi TYT'de hala Matematiğin veya Türkçenin geçen sene gibi daha çok puan getirdiğini sanıyor ve bide üstüne utanmadan 2010-2016 Gelecek diyorlar. Bu sene Katsılar TYT için Sosyal=Fen>Matematik=Türkçe. Detaylı Analizlerini yüzdenin soru sayısına bölümü ile ulaşabilirsiniz Hocalara Geldik galiba bunu söylemişti link bulan atabilir. O yüzden Forumda hala Geçen seneki gibi Matematik yapmakla bir şey olacağını sananlar var. Bu sene Sosyal ve Fen herkesi bitirecek bu alanları yapan adam işi bitirdi. Örnek için MSÜ gidelim gene. Daha önce bir konu açmıştım benimli MSÜ'de birebir aynı Netleri yapan bir arkadaş vardı. Ben ondan 2 Fen fazla o benden 2 Mat fazla yapmıştı ama Netimiz aynıydı Totalde. Sonuç? Standart Sapma ile Aramıza 1200 kişi girdi ve 1 Fen sorusu 2 Matematik sorusuna denk Puan getirdi. İsteyen eski konuları bulsun.

    Üçüncüsü Puan Tahmincileri. Ulan adamlar çıkmış Tıp 460 Fln diyorlar. Kardeşlerim Puan hiçbir şey ifade etmez hiçbir şekilde de özellikle bu sene tahmin edilemez. Bu sene Puanlar Çok düşecek. Bunun sebebi basit soru sayısı azaldı kat sayılar değişti ve her sorunun getirisi kat ve kat arttı. Yani Her yanlış çok daha fazla puan götürecek ve puanlar da ciddi bir düşüş yaşanacak ama dediğim gibi bu bir şey ifade etmez. Bana Kalırsa Tıp 435-440'lu rakamlara inecek. Geçen sene 2 Puan götüren bir yanlış bu sene 4 Puan götürecek.

    Dört Sıralamacılar. Sistem değişmiş Puan Türleri Birleşmiş Tıp ve Dişte bilmem 1000 küsür Artış Olmuş adam hala yazıyor Tıp en fazla 20K ile kapar diş 25 fln filan. Dostlar Geçen sene MF3 te ilk 17.800 Öğrenciden 10.500 Tıpa yerleşti geri kalanların bir kısmı başka bölümlere ama büyük çoğunluğu MF4 ile Mühendisliğe yerleşti. Şimdi Puan Türleri birleşince bu olay çok daha çılgın bir hal alacak İnsanların önünde Mühendislik sırası daha çok olacak ve bunları yaptığı değişik tercihlerden daha gerideki adama kontenjan sırası gelecek. Ben müneccim değilim kaç K ile kapar bunu kimse bilemez aynı geçen seneki Hitit Tıp olayı gibi. Ama benim iddia Tıp en az 23-24K arası bir yerde kapayacak hatta Hitit Tıp gibi vaklaarın sayısı 2-3 bulcak kimse yazmadığı için 27K ile Tıpa bile giren olabilir. Ha bunu direk tıp sıralamaları düştü diye algılamamak lazım zira sadece oranlar değişecek yani aslında 23K olan adam geçen senenin 17K'sı olacak.

    Beşinci Nokta da bu. 31 Temmuzda İyi kötü bir şeyler çıkacak ve bu ilk seferi olacak şimdi 17K Bekleyip 23 K olan adam 2016 yok 2010 Çığırtkanlığına başlayacak ama gerçek yerleştirmeler ile ortaya çıkacak ve o arada patlayan patlayacak.

    Tahmin kısmına geldik. Herkesin unuttuğu bir olayda bu sınavların art arda iki gün oldu. Eskiden millet Marta kadar YGS basıp tanrı oluyordu ve ondan sonra 3 ay LYS kasıp işi bitiriyordu. Bu sene ise ikisi aynı anda gitmek zorundaydı bu ister istemez performans düşüşüne neden oldu özellikle TYT akşamı. Belkide Martta olsa bu TYT bu kadar etkili olmayacaktı. Süre olayına değinen arkadaşlara önceden cevap vermiştim Matematik adına süre çok bir şey fark ettirmedi sorular oldukça tarz ve yeniydi ha sayan oldu mu oldu ve onlardan bazıları doğru yaptı ama yanlış yapan da çok var. Ben bu senenin hiç bir sene benzemeyeceğine emin olarak bir bağlam kurmak istiyorsanız TYT hafifletilmiş 2015 AYT ile birlikte ise 2014 e yakın bir şeyler gelir oransal olarak.

    En önemlisi bence herkesi mutlu edecek bir sonuç gelecek. Bu forumda niye karamsarlık var anlamıyorum sınavdan 1 ay önce görseydiniz her yer 110+ yok 100+ ve 70+ AYT kaynıyordu. Şimdi çok Şükür 90 lara indi AYT'de 60 ve 50'li sayılara indi. Bu çok büyük ilerleme zira burada bahsedilerin 10'da 8 i yalan çıkar kaydırma falan filan. Sıralama ve Puan sitesi arayan aramasın çoğu yanlış hesaplıyor. En yakın puan hesaplayan Tahminhesap sitesinin kolay seçeneği oldu. 442 olan MSÜ puanımı netleri yazınca 443 verdi. Puango 428 SınavLA ise 429 verdi. İyimser kötümser bilmem ama en yakın bilen şuanlık Tahminhesap. Netler şuanlardı 35 5 15 5 36 4 17 3 Bu netler MSÜ gibi kolay bır sınavda 442 getirdi. Sorunuz varsa alayım bir de aşağı size forum tarafından Aşırı basit 2010 düzeydinde bulunan MSÜ sınav sonuçları ve 2015 karşılaştırması vereyim.


    MSÜ Ortalama Netler

    Türkçe: 15,10
    Matematik: 8,17
    Sosyal:4,85
    Fen:3.01

    Efsaneniz 2015:
    Türkçe: 15,8
    Matematik:5,2
    Sosyal:10,7
    Fen:3,9

    MSÜ sınavı kolay denseden girenlerin dağılımı ve Katılım oranı(300K) olarak elimize en iyi veriyi veriyor. Bu sınava girenlerin oranlarına ÖSYM'deki sayısal veriler kısmından ulaşabilirsiniz fakat şöyle ifade etmek lazım oransal olarak normal sınava yakındır bu ytüzden kimse "Yok fen liseleri girmedi, Yok iyiler girmedi" demesin giren adayların 1,6 Sı Fen Lisesi yani 4800 ile 5000 Fen lisesi girmiş yani toplam 33K olan kontenjanın yaklaşık %20 si ediyor.

    Başka sorunuz varsa alayım artık bol keseden 2010 ve ya 2016 diyenler kaybolsun.

    Not: Mezunum Geçen Sene 30K dan

    Edit. 20K demişim 30K dan mezun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C663EC351 -- 2 Ağustos 2018; 14:43:11 >



  • Sen ne diyorsun 2016dan iyi mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar emek verip yazmışsın teşekkürler bilgi için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık Detaylı Analiz. Kısaca isteyen varsa Gitsin son Kısım'a göz atsın.
  • mfde ilk 5k için bir de net tahmini alalım hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • albesj A kullanıcısına yanıt
    100+ ve 65+ Yoksa her AYT neti 2.5 TYT buradan yürü.
  • Hocam elinize sağlık mükemmel tespitler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahmininin tutup tutmaması ayrı bir konu yalnız emek vermişsiniz ellerinize sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 65 5k mı diyorsun bence çok iyimser

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp istediğiniz için mi mezuna bıraktınız ?
  • Şimdiye kadar okuduğum en mantıklı yazı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 5 Nisan 2021; 23:31:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki Direk Arası İ kullanıcısına yanıt
    Sen şu adı çıkmış Troll değil misin?

    Sana göre iyimser olsun dostum neden iyimser olduğunu yaz açıkla kabul edeceğim. Ben size argümanlarımı sundum sıra sizde.
  • Fenasi Bey kullanıcısına yanıt
    Evet ama özellikle istediğim bir üniversite var ondan.
  • ellerinize sağlık valla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki Direk Arası İ kullanıcısına yanıt
    Hadi git başka yerde ağla troll

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel analiz. Fakat yanlışınız var.



    MSÜ puanlaması normal TYT'den farklı. ÖRN: MSÜ SAY Puanı aynı eski ygs 2 gibi hesaplanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de şu konu hakkında ne düşünüyorsunuz hocam, çoğu yalan değil büyük ihtimal.



    https://forum.donanimhaber.com/forumdaki-sayisallari-siraliyoruz-70-kisi-bitti--133746223

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.