Şimdi Ara

2018 LG OLED C-E-W8 Bilgi Paylaşım ve Kullanıcı Kulübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
914
Cevap
25
Favori
65.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oled TV'ler ile ilgili önemli ön bilgi; Televizyonlarınızı kullanırken uzun süreli kullanımlarda logo vb. statik resimlerin izi televizyonunuzda kalıcı olarak kalabilir, buna burn-in(yanık) denmektedir. LG, televizyonunuzu ortalama 4 saatte bir kapatmanızı ve düzenli aralıklarla manuel olarak piksel temizliği yapmanızı tavsiye eder. Televizyonunuzda yanık oluşması halinde bu durum GARANTİ KAPSAMINA GİRMEZ. 2018 modellerde söz konusu yanık ihtimalinin azaltılması için logo karartma özelliği eklenmiştir. Yanıktan korunmak için Oled light'ı 50'nin altında kullanmanızı tavsiye ederim.

    Rtings incelemesi
    https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c8

    Türkiye'de fiyatlar açıklandı. Aşağıda ortalama satış fiyatları mevcuttur.

    E8 65-inch 23.500 TLhttp://www.vatanbilgisayar.com/lg-65e8-65-166-cm-4k-uhd-oled-webos-smart-tv-dahili-uydu-alici.html
    E8 55-inch 17.000 TLhttp://www.vatanbilgisayar.com/lg-55e8-55-140-cm-4k-uhd-oled-webos-smart-tv-dahili-uydu-alici.html
    C8 65-inch 21.000 TLhttp://www.vatanbilgisayar.com/lg-65c8-65-166-cm-4k-uhd-oled-webos-smart-tv-dahili-uydu-alici.html
    C8 55-inch 13.500 TLhttp://www.vatanbilgisayar.com/lg-55c8-55-140-cm-4k-uhd-oled-webos-smart-tv-dahili-uydu-alici.html
    B8 55-inch 10.000 TLhttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_lg-oled55b8pla-apd-ss5-oled-tv-1180812.html

    LG CES 2018'de B8-C8-E8 VE W8 modellerini tanıttı.LG AI OLED TV, CES 2018’de En İyi TV Ödülü’nün Sahibi Oldu.Üst üste dördüncü kez “En İyi Televizyon” ödülüne layık görülen LG Electronics, “AI OLED TV” (C8 Modeli) başta olmak üzere, CES 2018’de toplamda 90’dan fazla ödül kazandı.

    2018 LG OLED C-E-W8 Bilgi Paylaşım ve Kullanıcı Kulübü

    Tasarım anlamında çok fazla bir değişiklik yok. En radikal değişiklik E8 serisinde olmuş gördüğümüz kadarıyla. "Picture on Glass" tasarımı tüm panele uygulanmış ve daha küçük bir soundbar kullanılmış. LG ses kalitesinin aynı olduğunu iddia ediyor.
    2018 LG OLED C-E-W8 Bilgi Paylaşım ve Kullanıcı Kulübü

    2018 modellerde bir önceki yıla göre gelen en önemli yeni özellikler;

    -ThinQ yapay zekâ platformu.(Sesli komut sistemi)

    -Alpha 9 İşlemci(B8 modelinde daha zayıf olan Alpha 7 modeli kullanılıyor)

    -High Frame Rates (HFR) desteği yani 4K/120fps desteği geliyor. Ancak HDMI 2.1 TV üzerinde bulunmadığı için bağlantı gerektirmeyen Netflix gibi uygulamalar veya USB üzerinden 4k/120 fps desteği alınabilecek. Şu anda böyle bir içerik yok ama geleceği bilemeyiz.

    Ayrıca LG, Alpha 9 işlemcisinin çok daha gerçek görüntü için zengin renkler, keskinlik ve derinlikli görüntüler sunduğunu iddia ediyor. İşlemcinin ana yeniliklerinden biri de geleneksel tekniklerin iki katı olan 4 adımlı gürültü azaltma süreci. Algoritma, düzgün geçişlerin çok daha etkili olması için dikkat dağıtıcı yapaylıkların etkilediği görüntü netliğini düzeltecek çok daha fazla kontrole imkan tanıyor.

    TV’lerde yine LG’nin webOS işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Bu da aynı uygulamaların ve içerik servislerinin bulunacağı anlamına geliyor. Ayrıca ThinQ AI sistemi de yüzlerce sesli komutu kullanmaya imkan sağlıyor, bunun için TV’nin uzaktan kumandasında bulunan mikrofon düğmesine basıp konuşmak yeterli oluyor. TV’ler Google Asistan’ı da desteklediği için, hava durumu ve benzeri bilgileri kolaylıkla öğrenmek mümkün oluyor. Google Asistan ile evdeki akıllı cihazları da kontrol imkanı sunuluyor. Google Asistan ve Alexa entegrasyonunun varlığı sayesinde kullanıcılar LG TV’lerini Google Home veya Amazon Echo gibi cihazlardan kontrol edebiliyor.

    LG 2018 modellerinin bir ön değerlendirmesinin yapılması için çeşitli TV eleştirmenlerini çağırmış. Eleştirmenlerin 2018 OLED'lere ilişkin yaptığı çeşitli değerlendirmeler;

    -Alpha 9 ile %35 CPU ve GPU gücü artmış.%50'de DDR hafıza kapasitesi arttırılmış.

    -2017 modellerde olmayan "black-frame insertion" özelliği eklenmiş.(Motion Bluru azaltan bir teknoloji)

    -Yan yana aynı demonun oynatıldığı E7 OLED, E8 OLED ve Sony A1E OLED'de hareketli sahnelerde E8 Oled'in 2 modelden de daha başarılı olduğu kaydedilmiş.

    -HDR10, Dolby Vision, HLG, ve Technicolor HDR formatları yine destekleniyor. Hatta bunların yanında HDR 10 pro ve HLG pro eklentilerini de destekledikleri belirtilmiş.

    Avsforum'da profesyonel olarak TV incelemesi yapan bir kullanıcı Sony A1E ile C8 karşılaştırmasını yapmış ve;

    -Near black performansının(%5,%10) ve sesin(izlediğiniz görüntünün sesi değil) denk olduğunu,

    -Motion processingin Sony'de hala daha iyi olduğunu ancak LG'nin 2017'ye göre ciddi bir ilerleme kaydettiğini,

    -Upscaling'in yine Sony'de daha iyi olduğunu ancak LG'nin 2017'ye göre çok daha iyi olduğunu,

    -HDR'ın LG'de bariz bir şekilde daha parlak olduğunu, bunun sebebinin bu seneki modelin 100-150 nit daha parlak olması olduğunu ve LG'nin tonlama haritasının değiştiğini, gerçekten başarılı olduğunu, LG'nin HDR'a çok fazla yoğunlaştığını,

    -Video işlemenin LG tarafında ilerlediğini ve Sony ile denk olduğunu,

    -ABL'nin(Otomatik parlaklık limitleyici) LG'de daha iyi çalıştığını, beyazın yoğun olduğu sahnelerde LG'nin parlaklığını koruyabildiğini ancak Sony'nin koruyamadığını, bunun ancak paneller yan yana geldiğinde anlaşıldığını belirtmiş.

    Arkadaşlar HDR'da yeni tonlama haritasının anlaşılması için 2017 ve 2018 model Oled karşılaştırmasını paylaşıyorum. Tabi testte ayarlar gösterilmediği için yanıltıcı olabilir, sadece fikir oluşması açısından izleyebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=mrLRMAYXu30

    Yukarıda bahsettiğim Avsforum kullanıcısının Qled/AF8/C8 arasında yapmış olduğu ufak birkaç karşılaştırma.

    -Karanlık oda da yüksek kaliteli içerik(Bluray, UHD streaming) - LG WOLED
    -Karanlık oda da düşük kaliteli içerik(SD, cable, DVD) - Sony WOLED
    -Aydınlık oda(herhangi bir içerik) - Samsung QLED/LCD
    -Gaming - Samsung'un önde olduğunu ancak nihai sonuca ulaşmadığını belirtmiş.
    -HDR - LG WOLED'in önde olduğunu ancak nihai sonuca ulaşmadığını belirtmiş.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 20 Haziran 2018; 13:13:53 >







  • Hocam hala neden inat ediyorsunuz? Bencesi sencesi yok bunun ortada bir gercek var. Lg bunun ust model oldugunu kendisi soyluyor, Oledlerde en alt segment B’ddn basliyor W’ye kadar gidiyor. Size 20 defa anlattim, bir suru bilgi paylastim. B7 daha iyi falan degil tum oledler AYNİ paneli kullaniyor. C7’nin ses sistemi biraz daha iyi o kadar. 2018 modellerden de bu durumu anlayabilirsiniz, B8 artik diger modellerden daha kotu bir islemci kullaniyor en alt seri oldugu icin. Hayir B7’niz var diye boyle yaptiginizi dusunmeye basladim artik...Uzulmeyin aradaki tek fark ses ve kozmetik...
    Hayir bende e7 var troll. Ulan her konuda rezil ettim seni rezil adam. Ses sistemi farkli degil dedin farki gosterdim, fiyati ayni dedin oyle olmadigini gosterdim. Ezbere konusan sensin, benim soylediklerimin hepsinin kaynagi var. Soyledigin dofru olan tek bir sey yok, ucuz yalanci seni.

    Sen aglasan da zirlasan da c7 b7’nin bir ust modeli. Arada az fark var dogru ama var. Burada cahilliginle milleti zehirleme, hadi uza artik. İnsanda azicik utanma olur ya.
    Sen Amazon satıyor demedin mi yalan makinesi?Burada sana Türkçe dersi mi verelim bir de? İki farklı satıcı olduktan sonra satılan yer hiçbir şey ifade etmez. Hayır konumuz fiyat bile değil zaten, diğer konuda diyeceğin bir şey kalmadığı için böyle safsatalarla geliyorsun karşıma. Benim "morardığım" tek bir nokta bile yok, her şey ortada, yazdığın her yalanın doğrusunu kaynakları ile gösterdim. Şimdi de kuyruğunu kıstırıp gidiyorsun işte.

    Koçum diyor bide kıroya bak. Ulan cahil 30.000 liraya satılan W7 ile B7'nin de paneli aynı, çünkü LG'nin Oled serisindeki modellerin birbirleriyle ayrıldıkları sadece 2 nokta var, ses ve kozmetik. Sana ses sistemi ve kozmetik fark var dedim, sen yok diye ağladın. Ses sisteminde fark olduğunu gösterince de bir anda kıroya bağladın, dansöz oldun nasıl kıvıracağını şaşırdın. Hala fark yok diyorsun vallahi komedisin. TV konusunda en ufak bir fikrin yok. Senin gibi cahilleri bu konuda rezil etmeye devam edeceğim, lütfen yaz ki millet ne kadar rezil bir adam olduğunu daha iyi görsün. Neyse iyisin hadi sayemde cehaletin gitti, fikrin olmayan bir sürü konuda bilgi sahibi oldun.

    Senin gibi cahilleri Mevlana tek bir cümleyle çok güzel anlatmış, bu da gidiş hediyen olsun.

    "Bir delil ile 40 alimi yendim . Ama 40 delil ile bir cahili yenemedim !"
    Dur seni biraz daha rezil edeyim de bir daha bu konuya donecek yuzun olmasin. Bak bakalim ozelliklere b7 4.0 channel c7 ise 2.2. Bu sebeple dolby atmos b7 de sayilmamis c7’de sayilmis.







    Ayrica ikiside 40w ama c7 de 20w subwoofer var onu niye soylemiyorsun, isine gelmiyor dimi? Bak bakalim resme.


    Simdi susarsin herhalde.
    Keşke C8 alsaydınız almış iken. Hayırlı olsun. 2 haftadır c8 i burak kardeşimiz sayesinde kullanıyorum gayetde memnunum diyebilirim. Hafta sonuda bursa teknosa ve mediamarkt da biraz samsung Qled lerini inceledim en az 3cm kasa var. Neden böyle diye sorduğumda arkadan led aydınlatmalı olduğundan ancak böyle sığdırabilmişler. Teknosadaki samsung satış temsilcisiymiş lg 55c8 aldım diyince yüzüme bile bakmadı namussuz. Mediamarkttaki arkadaşta daha önce lg satış temsilcisiymiş şuanda samsung satış temsilcisi olarak görev yaptığını söyledi ve çok yardımcı oldu biraz konuştuk ve test ettik cihazları. İnş ekran yanması olmaz diye dua ediverdi
  • Hayaller 65" LG 2018 Oled, hayatlar 70 ekran tüplü tv.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • neverktulu kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam:)
  • 65C8 testlerini bende merak ediyorum umarim C8 getirirler bekleyenler icin guzel olur cunku B8'de A9 islemci yok,bekleyip gorucez artik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 23 Mart 2018; 1:49:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Hocam B8 işlemci açısından geride olacağı için bu sefer C8 getirirler kesinlikle. Hatta 2017 C serileri bile sonradan geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 23 Mart 2018; 1:53:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    Hocam B8 işlemci açısından geride olacağı için bu sefer C8 getirirler kesinlikle. Hatta 2017 C serileri bile sonradan geldi.

    Insallah hocam yoksa diger turlu haksizlik olur C8 alacak insanlari E8 aldirmak zorunda birakarak.C8 muazzam duruyor bakalim testlerde nasil sonuclar verecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Aslında ben E serisi istiyordum ancak 2017 modelin tasarımı daha çok hoşuma gidiyordu belki C alırım o yüzden. Yeni E serisi eski havasını kaybetmiş bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 23 Mart 2018; 2:10:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    Aslında ben E serisi istiyordum ancak 2017 modelin tasarımı daha çok hoşuma gidiyordu belki C alırım o yüzden. Yeni E serisi eski havasını kaybetmiş bence.

    E serisi sanirim tasarim ve daha guclu ses ile geliyor ama fiyat listesine gore extra 1000 dolara degermi bilmiyorum hocam.Birde bu dolar kurunda fiyatlar dahada yuksek olacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Hocam sesten öte tasarım çok güzel. Picture on glass olayı duvarda çok şık duruyor. Ama ben 65e7v'yi çok uygun fiyata almıştım. İlk çıkışta c ile e arasında ciddi fiyat farkı olacaktır. O yüzden C'ye yönelebilirim:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 23 Mart 2018; 2:44:56 >
  • Tahminen c8 ne zaman gelir ve fiyatı kaç tl olur bir bilgi var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helsinki -- 23 Mart 2018; 7:30:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helsinki H kullanıcısına yanıt
    Eğer C serisini getirirse LG Türkiye Mayıs ayında gelir ve fiyatı 10K nın üzerinde olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zerathull

    Hocam sesten öte tasarım çok güzel. Picture on glass olayı duvarda çok şık duruyor. Ama ben 65e7v'yi çok uygun fiyata almıştım. İlk çıkışta c ile e arasında ciddi fiyat farkı olacaktır. O yüzden C'ye yönelebilirim:)

    Picture on glass'di aynen o detayi atlamisim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helsinki H kullanıcısına yanıt
    Kurlar boyle ucmaya devam ederse arkadasin dedigi gibi 10.000 in uzerinde gelir fiyati.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    LG B7 15K dan satışa çıkmıştı hocam buda öyle olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutankhamun66 kullanıcısına yanıt
    9 bin seviyelerine dusmesi ne kadar surmustu hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    6 ay

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlar dusuk ama turkiye ona bakmaz dolar euro neyse oma gore satar en dusuk c8 gorunuyor yurt disinda 8binde burda 15bine satarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutankhamun66 kullanıcısına yanıt
    2500 dolar yurt disi 9.900 ise turkiyede malum 15bine satarlar yamyamcilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baris007 B kullanıcısına yanıt
    Benim tahminim 13 ya da 15 bin tl arası olacak ama bu bile kesin değil çünkü yine C8 yerine B8 gelebilir. Eğer öyle olursa E8 almak gerekecek ki onunda fiyatı 20K dan aşağa olmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutankhamun66 kullanıcısına yanıt
    C8 u fiyattan gelirse kesinlikle kacirmam ama Lg şu tv ye kablo takma isini cozseydi iyi olcakti.samsung gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.