Şimdi Ara

2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.987
Cevap
130
Favori
748.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]


    2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]


    2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

    2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

    2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]



    OYAK Renault, kompakt sedan sınıfında yer alan 'Fluence' modeli yerine Bursa'da yeniden 'Megane Sedan' üretmeye hazırlanıyor.

    2009'da Türkiye'de üretimi sona eren ve yerini Fluence'ye bırakan Megane Sedan böylece 7 yıl aradan sonra Türkiye'ye geri dönmüş oluyor. Fluence ise 7 yıllık ömrünü tamamlıyor.

    Fransız Renault'un Türkiye'de en çok ürettiği ve sattığı sedan model olan Megane'nin geri dönüşü için Oyak Renault toplam 250 milyon Euro (800 milyon TL) yatırım yaparken, yeni model yılın üçüncü çeyreğinden itibaren Bursa fabrikasının bantlarından inmeye başlıyor.


    AVUSTRALYA'YA DA GİDECEK

    Fransız Renault, geçtiğimiz hafta yeni Megane Sedan'ın ilk fotoğraflarını tüm dünyaya servis ederken, bu modelle yeni Megane Ailesi tamamlanmış oldu.
    Renault, Mart 2015'te yeni Megane Hatchback'i, Mart 2016'da da yeni Megane Sport Tourer'i piyasaya sunmuştu. Oyak Renault, Megane Sedan'ı 20'den fazla ülkeye satacak. İtalya, İrlanda,Romanya, Çek Cumhuriyeti, İsrail, Polonya, Sırbistan, Tunus, Suudi Arabistan ve Ukrayna gibi ülkelere ihraç edilecek. Avustralya, şirketin en yeni ihracat pazarı unvanını alacak. Oyak Renault, Megane Sedan'dan 519 bin adet üretmişti.


    YERLİLİK ORANI DÜŞMÜŞ

    Yeni dönemde kısa süre önce makyajlanan Clio, Clio Sport Tourer ve yeni Megane Sedan üretimi ile yoluna devam edecek Oyak Renault'un bugüne kadar ürettiği Megane Hatchback'in üretimi ise İspanya fabrikasına kaydırıldı.
    Oyak Renault'un yeni Megane Sedan ile birlikte 2017'den itibaren yıllık 360 bin adetlik üretim kapasitesinin neredeyse tamamını kullanması bekleniyor.
    Oyak Renault, yeni Megane Sedan için 250 milyon Euro'luk yatırım yaparken, bu yatırımın içinde mühendislik ve test maliyetlerinin de bulunduğu belirtiliyor. Araçla ilgili yapılan yorumlarda dış tasarım ve donanımların yenilendiği belirtilirken motor teknolojisi ve kullanılan malzemelerin aynı kaldığı belirtiliyor.
    Yeni Megane Sedan'ın toplam yerlileşme oranının ise Fluence göre daha düşük olduğu, oranın yüzde 80'lerden yüzde 70'lere indiği kaydediliyor.


    EKİM'DE TÜRKİYE'DE SATIŞA SUNULACAK

    Yeni Megane Sedan, ekim ayından itibaren Türkiye'de satışa sunulacak. Markanın yenilenen tasarım kimliğinin öne çıktığı otomobilde, dinamik hatlar, C şeklindeki LED farlar, geniş panoramik elektrikli cam tavan, ön panjurda büyük Renault amblemi dikkati çekiyor.
    Yeni Megane Sedan'da; 7 inç büyüklügünde TFT renkli dijital ekranı, 8.7 inçlik multimedya tablet ekranı, R-LINK 2, MULTI-SENSE, Head-up Display, Eller Serbest Park sistemi, Aktif Acil Fren Destek Sistemi, Şerit Takip Sistemi ve Eller Serbest Bagaj Kapağı gibi özellikler yer alıyor. 2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 10 Temmuz 2023; 13:45:32 >



  • Ona verilmez buna verilmez neye ne verilir o zaman arkadaş. Megana 90 verilmez, atmosferik civice 90 verilmez, dizel oto egeaya 80 verilmez. Bu ne la iyi herkes 1,2 dsg leon alsın öylemi. Evet fiyatlar uçuk tamam da isteyen istediğini alır. Bu fiyatları düzenle ilişkilendiren varsa bizzat onlara söylemen gerekir bu düşünceni.
    Günden güne daha kötüye gidiyoruz ve en kötüsü de birbirimize saygıyı kaybediyoruz.
    110 binlik fiyat icon a neredeyse tüm opsiyonlar alındığında geçerli oluyor.

    Pahalı mı? Çok pahalı. Lanet olsun gerçekten böyle sisteme.

    2nci el araba fiyatları yükselmiş. Yükselse ne olacak. 0 almak için üstüne koyacağın meblağ da devamlı yükseliyor.

    Orta sınıf bir araç için 100 bin liralar telaffuz edilebildiğine inanamıyorum.

    Orta sınıf kimdir?

    Öğretmendir memurdur, kalifiye işçidir, küçük esnaftır..

    Bu insanlar nasıl oluyor da 100 bin liralar verebiliyorlar.
    .

    bunun sırrı nedir gerçekten çok merak ediyorum.

    Aklıma sadece karı koca çalışan insanlar geliyor.

    Eski araba satılıp üstüne kredi falan çekip alınabilir.

    Yoksa tek maaşla bi memur, işçi, esnaf.

    Bilmiyorum bunlar 100 bin lira gibi paraları verebilecek düzeydelerse ben türkiyeyle ilgili çoğu şeyi yanlış biliyormuşum demek ki.

    Kimsenin de ağlamasına kanmamak lazım demek ki.

    Ama ne olursa olsun 100 bin lira gibi bir rakam türkiye gelir ortalamasının çook üstünde bir rakamdır.


    Bu arabanın muadili arabalar avrupada amerikada 20 bin euro dolar seviyesinde ve bu miktar oranın orta sınıf gelir ortlamasına göre bizdeki kadar fazla değil.

    Bizde 100 bin lira sahibi birine zengin gözüyle bakacak çok insan var ve artık bi arabaya 100 bin lira istemek ve vermek doğal karşılanmaya başlandı.

    Buna inanamıyorum.

    Geçen sene mercedes hondadan çok satmış. Bmw de.müthiş bi kayıt dışılık var bu ülkede.

    Türkiye burası ya. Bütün bildiklerimiz yanlış mı yani.

    Gelişmekte olan ülke. Fakir ülke. Gelir ortalaması yalan da olsa 10 bin dolar.

    Nasıl 10 bin lan bu. 100 bin dolarlık arabayı alabiliyor.

    Neyse. Konudan çok koptum.

    Bence renault megane sedan icon da cam tavan 18 inc lastik ve 8.7 inc ekran yeterli.

    Herkesin önceliği farklıdır gerçi ama. Bu arada cam tavan dışardan komple cam gözüküyor. İçerden bildiğin sunroof. Orda bi dümen dönmüş. Neyse artık.

    Bizim araçlardaki 1.33 tce olarak bildiğimiz motorun gerçek adı H5H Turbo motor silindir hacmi 1.332 olarak geçer motorun Mercedeste kullanılan versiyonundq m282 kodu kullanılır, ayrıca mercedes motoru ile övünsede kullanıcılar motor kadar önemli olan araçta kullanılan edc ile adlandırılan otomatik vites ise Getrag firmasının ürettiği 7DCT300 kodlu şanzımandır Getrag üst düzey bir şanzıman üreticisidir ferrariden tutun birçok süper sport markaya şanzıman üretir Meganede kullanılan 7DCT300 kodlu bu vites kutusu Benzinli Renault Megane ve diğer üst sınıflar, Yeni BMW 1 Serisi, BMW 2 Serisi Active ve Grand Tourer, BMW X1 ve X2, Mini modelleri gibi birçok araçta kullanılır. Bu küçük bilgileride düştükten sonra konumuza gelecek olursak benim kendi araştırmalarım sonucu

    1.33 tce motorda kullanılan motor yağının standardı RENAULT RN17 ACEA C3 olması gerekiyor.


    Bunu karşılayan bulduğum yağlar

    -motul specific 17 5W-30

    -elf evo rntech elite 5w30 rn17

    -liqui moly TOP TEC 4410 5W-30


    Yukarıdaki yazdığım yağlar kendi araştırmalarım sonucu ulaştığım yağlardır tabi kullanım klavuzunda net olarak yağ standardı yazmadığı için yağ almak isteyen kişilerin tercihte kendilerininde araştırma yapmalarını öneririm.

    merhaba.

    Yaklaşık 1 ay önce bir Oyak mensubundan 2020 Megane Icon 1.3 TCE EDC +sürüş paketi+görüş paketi aracı aldım.Bundan önce de 4 yıl Octavia 1.0 TSI manuel araç kullandım ve geçenlerde onu sattım.Geçen hafta ailemle beraber uzun yola çıktım ve gidiş dönüş 700 km civarında bir yol yaptım.Araç hakkında yavaş yavaş aklımda fikir oluşmaya başladı ve belki benim gibi arayış içinde olanlar olur diye fikir vermek için 1 aylık ve 2500 km.lik Icon tecrübelerimi Octavia ile karşılaştırarak aktarmak istedim.

    1-Dış görünüş olarak Megane artık eskimeye başlasa da hala çok çekici bana göre.Ama tasarım görecelidir.Octavia 2016 model ve giriş versiyonu va daha çok VW genlerine sahip. Bana daha sade ve düz geliyor.Hem içte hemde dışta

    2-Konfor; herkes yukarılarda Megane ın çok sessizliğinden bahsetmiş ama ben öyle çok çok başarılı bir sessizlik hissetmedim.

    Motor sesi konusunda 1.0 TSI da 1.3 TCE kadar sessiz.Her iki araçta da motor sesi çok üst devirlere çıkmadığınız sürece yok.Ancak Megane yol sesi konusunda Octaviadan daha iyi.Bu lastiklerle de alakalı olabilir.Octaviada Michelin vardı,Megane da cec5 var.Yol sesi konusu Octavia'da en sevmediğim şeylerden birisi idi.Aşırı derece değil ama taşlı asfaltta 90-100 km hızda bile rahatsız ediyordu,otoyolda da bence olması gerekenden daha fazla yol sesi alıyordu.Hatta ilk aldığım zamanlar otoyolda kenara çekip acaba bagaj kapağı açık mı kaldı diye inip kontrol etmişliğim bile var. Konfor odaklı tasarlanmış bir arabadan daha iyi bir yalıtım beklerdim.Leon da aynı şekilde yol sesi alıyor.Belki Golf ve A3 daha iyidir.

    Süspansiyon konforu hem tek sürücü hem 4 yetişkin doluyken uzun yolda Octavia daha iyi.Ben yaylanan arabaları severim.Octaviada yumuşak bir süspansiyon sitemi var.Bana göre gayet konforlu.Buna karşılık yol tutuşu da öyle çok kötü değil.Tabi bir Astra J sedan yol tutuşu yok.Ama öyle kütük gibi arabayı da 30lu yaşlarda severdim.Şimdi artık Leon,Astra,Focus sert süspansiyondan ötürü bana hitap etmiyorlar.


    Octavia 6/10

    Megane 7.5/10


    3-İç mekan,bagaj,klima v.s. ; Octavia hem iç hacim hem bagaj hacmi ve hem de bagaj yükleme konusunda arka camla birlikte açılan bagaj kapağının verdiği yükleme kolaylığıyla Megane dan daha iyi.

    Koltuklar kesinlikle Octavia daha kaliteli ,üstelik giriş donanımı olmasına rağmen.Orta sert süngerli koltuklar Megane dakilere göre vücudu daha iyi destekliyor ve uzun yolculuklarda bel ağrısı ve bacak uyuşması yapmıyor.Bende bel fıtığı olduğu için bu konuda hassasım.Malesef Fransızlar şu yumuşak süngerli koltuk sevdasından bir türlü vazgeçemediler.Zira Citroen ve Peugeot da aynı C5A, C4 hep yumuşak sünger

    Radyo ses kalitesi yıllar önce 5 yıl kullandığım megane 2 den bu yana iyileşmiş.Ancak hala giriş seviyesi VAG 2.sınıf aracı (Octavia oluyor bu,önceki aracım) kalitesine gelememiş. Ses kalitesi kötü değil,ama Octaviada sesler çok daha net yüksek seste kalite daha az bozuluyordu.En üst paket olan Iconda daha iyi ses sistemi beklerdim.

    Orta konsol düğmeler karmaşık. Klima için bir ton düğme koymuşlar.Daha sade ve anlaşılır olsa iyi olurdu.

    Çift bölge klima tamamen tüketici kandırma bana göre,pratikte kullanma şansı pek yok.

    Klima performansı;Malesef açık ara Octavia çok daha iyi.6 kademeli manuel klimayı nadiren,o da araç güneş altında 3-4 saat bekledikten sonra 4. kademede bir kaç dakika çalıştırmıştım.onun dışında 40 derece sıcaklarda bile 2.kademe yeterliyken Megane da aynı koşullarda bekleyen aracı klima son kademede bile 5 dakikada soğutamıyor.Bence ana sorun Megane da klimanın üflediği havanın yeterince soğuk olmaması.O da evlerdeki 9bin -12 bin BTU hikayesindeki gibi düşük güçlü bir klima motoru kullanılmış olmasından kaynaklanıyor sanki.


    Octavia 7/10

    Megane 6/10


    4-Sürüş,tüketim v.s.;

    Sürüş olarak uzun yıllar sonra otomatik bir araç kullanmaya başladım.Daha önce 2002 Civic HB 0 km alıp 3 yıl kullanmıştım.Tabi düz vitesteki kararlılığa alışınca otomatik vites biraz hayal kırıklığı oldu.Araç çalışmaya başlayınca Neutral (ne sport ne ekonomi,orta serilikte kullanım modu) modda çalışıyor.Bu modda gaz pedalına kalkış hariç biraz geç tepki veriyor.Çabuk tepki versin diye gaza basınca da bu sefer motoru 4bin devire alıp şahlanıyor.Manuel vitesteki netlik istiyorsak Sport modda kullanmak lazım.O zaman aynen düz vites gibi tepkiler veriyor.Net ve kesin hızlanma oluyor.sadece vites büyütme sınırı yüksek.

    Direksiyon hissi ve sertliği genel olarak Megane Octaviadan iyi.

    Hızlanma hissi ise Megane sadece biraz daha iyi.Oysa arada 25 beygir fark var.Daha fazla ataklık ve ara hızlanma seriliği beklerdim.Burada manuel viteste siz bir alt vitese geçip gaza yüklendiğinizde EDC biraz vites küçültmekte yavaş kaldığından hızlanma yavaş oluyor. Gaza çok basarsanız 2 ya da 3 vites küçültüp 4bin devre çıkıyor ki gereksiz,az basarsanız da bu sefer olduğu viteste hızlanmaya çalışıyor.O da çok yavaş bir hızlanma oluyor. Belki ben zamanla gaz pedalıyla komut konusunda daha tecrübeli olup bu sıkıntıları aşarım. Sonuçta Megane hızlanma konusunda Octaviadan biraz daha iyi arada öyle çok uçurum yok.

    Yol tutuş ve süspansiyon konforu;bu konuda şaşırtıcı şekilde Octaviayı daha başarılı buldum.Özellikle hızlı girilen virajlarda Megane Octavia'ya göre daha erken kopuyor.Ve verev çelik kuşaklı otoban bağlantı yolunda bir kaç kez araç anlamsız bir şekilde arkasını bırakıyor gibi yaptı.İlkinde şaşırdım ve bir kaç kez deneme amaçlı bu bağlantı yollarına girdim.Malesef Megane yükseklik farkı olan viyadük v.s. bağlantı noktalarında eğer viraj dönülüyorsa arkayı zıplatıyor.Tek başıma yolculukta Octavia ile sorunsuz geçtiğim otoban bağlantı virajlarında huzursuz edecek şekilde arka bıraktı.Kaldı ki Octavia bu sınıfta referans alınabilecek başarılı yol tutuşa sahip bir model de değil. Araç doluyken de yine Octavia ile 80 ile sorunsuz döndüğüm bağlantı yolunda Megane ile lastikler ötmeye başladı ,herkes korkunca frene basıp 70 altına düştüm.Halbuki Octavia daha yumuşak süspansiyonlara sahip.daha zayıf bir yol tutuş beklersin.Megane hem görece daha sert amortisörlü hem de virajlarda daha zayıf yol tutuşlu.Belki lastikle alakası vardır bilemedim.Ama ciddi bir hayal kırıklığı oldu.Belki amortisör ayarları ile alakalı bir durum da vardır.Servise göstermek gerekebilir.

    Frenler Megane çok daha iyi.Hem pedal boşluğu yok hem de çok daha iyi dozlanıyor.Belki başkaları boşluklu pedal kullanmaya alışmışlardır.Bana pek uygun değil.Octaviada bunu sevmemiştim.

    Tüketim;bu konu çok göreceli bir konu ve çokça da değişken var.

    Octaviayı 162K km kullandım.Megane henüz 2.5K kmde.mutlaka tüketim daha düşecektir.ve şu an yapacağım karşılaştırma pek sağlıklı olmayacaktır.Ancak Octavia daha az yakıyordu.belki 10K sonrası Megane biraz daha düşer ama Octavia seviyesine geleceğini zannetmiyorum.

    Octavia ile 280 km lik uzun yolda tek sürücü 3.9-4.2 arası gidiş ve 4.2-4.5 arası dönüş çok yaptım.Aynı yolda2 sefer Megane ile gittim. Gidiş 4.8-4.9 ve dönüş 5.2 gördüm.Biraz daha düşerse ve aradaki hp ve tork farkını da düşünürsek bence sorun kalmaz.


    Gelelim ekstra para verip aldığım sürüş destek sistemlerine

    -Adaptif hız sabitleme,malesef auto stop-start özelliği yok.yani araç 40 ya da 50 km hızın altına indiğinde sistem devreden çıkıyor,fren yapmayı bırakıyor ve sizin sürüşü üstelenmenizi istiyor.Öyle köprü trafiğinde acc 80e ayarlarım,araba kendi durup kalkar diyorsanız yanılırsınız.öyle bir şey yapmıyor.onun dışında iyi çalışıyor.ön ve yandaki araçları iyi görüyor ara mesafeyi sizin ayarladığınız limitlerde tutuyor. Uzun yolda rahatlık,dur-kalk trafiğinde kullanılamaz.

    -Şerit takip asistanı, böyle bir özelliği yok arkadaşlar.Ben de var zannettim.STler bile bilmiyorlar.Doğru bilgi veremiyorlar.Araç ana ekranında sadece şeritleri gösteren bir gösterge var ve eğer siz şeritleri ihlal etmeye kalkarsanız hoparlörlerden pat-pat-pat diye ses geliyor.o kadar.araç hiç bir şekilde direksiyona müdahale etmiyor.

    Şerit ortalamıyor.Dolayısıyla bu özelliği yok görebilirsiniz.Ya da var ben açmayı beceremedim.

    -Kör nokta uyarı sistemi,her hızda aktif ve güzel çalışıyor

    -360 derece araç kontrol; aracın dört bir yanında sersörler var ve radyo ekranında bunun görseli var ve sistem güzel çalışıyor

    -otomatik park sistemi,kullanmadım.yorum yok.

    -ayakla bagaj açma ,kafasına göre.bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.


    Sürüş destek sistemleri Octaviada olmadığı için değerlendirme harici tutarsam


    Octavia 7/10

    Megane 6/10


    Sonuç olarak;2005'te alıp 2010 da sattığım Megane 2 HB'den bu yana Renault bayağı yol katetmiş.Ancak bana göre VAG araçlarını yakalamak için daha uzun bir yolu var.


    E kardeşim madem Octavia daha iyiydi neden Megane aldın o zaman diye soracak olanlara el cevap; yukarıdaki sürüş destek sistemlerine sahip sedan VAG aracı bildiğim kadarıyla yok.Belki Passat R Line'a ekstra paket alarak ekletebilirsin ama o zaman da Megane ile arasında en az 180-200K fark oluyor ki şu an onu ödeyecek durumum yok.Öyle bir ödemeye de gerek yok.Zira Megane da kötü araç değil.Sadece biraz zayıf kalıyor



    Not:Şimdilik Megane alarak araç konusunu kapattım. sanırım 2 yıla kadar hükümet tarafından ülkemizde araç ve ev konusunda ucuz kredi ya da ötv indirimi gibi bir kolaylık sağlanacak.Aslında seçim öncesi yapılacağından eminim,o zaman şartlara bakıp aracı değiştirebilirim.Uygun bir şey olmazsa da 4 ya da 5 yıl 150-160 K gibi kullanmaya devam.



    Ekleyecekleriniz olursa memnuniyetle

    Hocam, ben megane4 sedan sahibi değilim, sedan konusunda yorum da yapamamam. Herkesin düşüncesine de saygılıyım.
    Fakat sizin yorumlarınızda merak ettiğim bir konu var, Skoda octavia ile aşk yaşadım demişsiniz, niye gidip megane sedan aldınız, aynı araçtan alsaydınız, başka kullanıcılara kia yada hyundai önermişsiniz, şimdi kendinize almaya değer görmediğiniz bir markayı başkalarına nasıl gönül rahatlığıyla öneriyorsunuz, bunu anlamadım.

    Yok Renault'tan ve kullandığınız megane4 sedan'dan çok sıkıntı yaşadıysanız onu anlarım, ama onun çözümü de Firma ile ve servislerle yapacağınız görüşme çalışmalarla olacaktır. O da olmadı arabayı satıp değiştireceksiniz.
    2,5 yıllık birliktelikten sonra ay başında yeni focusa geçmiş bulunuyorum.
    Megane'dan önceki aracım da focustu. Tam o dönem çocuğum dünyaya geldi. Ancak almış olduğum çocuk arabası focusun bagajına ancak sığıyordu. Başka birşey koymak pek mümkün değildi. İşte tam da böyle bir zamanda geniş bagajı ile megane kurtarıcım oldu.

    Araba dışarıdan çok yakışıklı. Tasarımı daha eski olsa da bence halen sınıfındaki en karizma araç. Bir üst segment aracı gibi duruyor.

    Bendeki araç 1.5 dizel otomatikti. Çekişi çok iyi olmasa da yakıt cimrisiydi. Aracı teslim ettiğimde ortalama 5,8 litre tüketimim vardı. Ancak benden çok daha az kullanan hatta 5 litrenin altında ortalaması olan insanlar vardı. Bu ortalama 50bin kilometre üstü ortalama bu arada. Çoğu da şehiriçi kullanım.

    Çok severek kullandım, beni rahatsız eden sadece ekranın arada silinip geri gelmesi ve aracın çok alçak olmasıydı. Hatta sürekli sağa sola sürtüyor diye ön tampon altındaki ilave siyah plastiği söküp attım. Ancak son dönemde araçtaki trim sesi arttı. Hatta son dönemde sürücü koltuğumdan gıcır gıcır ses gelmeye başladı. 40 bin bakımından sonra da fren yaparken motor bölümünden gelen sesler arttı. Sanırım biraz daha sürsem üzecekti.

    Yeni focusa geçince meganedan aradığım tek özellik, tipini saymazsak keyless go. Yakıt tüketimini de düşürmüşler, bagajını da genişletmişler. Güzel araç olmuş.

    Kazasız günler dilerim
  • Farları böyle olur inşallah. Şu far ve stopların ledlerini uzatma işini sevemedim ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marmaratic

    Farları böyle olur inşallah. Şu far ve stopların ledlerini uzatma işini sevemedim ben.
    öndeki renault amblemini küçültseler iyi olurmuş. onun dışında gerçekten hoş bir model yapmışlar.
  • Onceki konuda dedim yine diyorum. Talismandan sonra demek ki beklentiyi yuksek tuttuk. Bildigin cettanin yandan yemisi.
  • Oyak Renault'nun hem iç pazar hem de ihracattaki büyük silahı Megane Sedan, 7 yıl aradan sonra Bursa fabrikasına geri dönüyor. Böylece 2009'da Megane Sedan'ın yerini alan Fluence üretimi de sona eriyor. Yeni dönemde 4'üncü jenerasyon Clio hatchback, Clio Sport Tourer ile birlikte yeni Megan Sedan da Bursa'da üretilecek. Oyak Renault, 2016'dan itibaren yıllık 360 bin adetlik kapasitesinin neredeyse tamamını kullanacak. Düne kadar Oyak Renault'da da üretilen Megan hatchback modelinin yeni jenerasyonunun tek üretim merkezi ise İspanya'daki Palencia tesisi olacak. Renault Megane Program Direktörü Nils Saclier, yeni Megane Hatchback'in Bursa fabrikasında kapasite boşluğu olmaması nedeniyle Palencia tesisinde üretileceğini açıkladı. Yeni Megane HB'in Portekiz'in Lisbon şehrindeki tanıtım toplantısında sorularımızı yanıtlayan Saclier, "Palancia yeni dönemde C sınıfı hatchback modellerimizin üretim merkezi olacak. Maalesef Bursa fabrikamız tamamen dolu, ürün yetiştiremiyor. Kendi başarımızın kurbanı olduk" dedi.

    519 BİN ADET ÜRETİLDİ
    Oyak Renault, Megane 2 Sedan'ı 2003 ile 2009 arasında üretti. Otomobilden 6 yılda 519 bin adet üretilirken, iç pazarda 145 bin adet satıldı. Dünyada sadece Bursa'da üretilen Megane Sedan'ın yerine halihazırda Renault'nun ülkemizde en çok sattığı model Fluence geçti.

    ÜRETİMDE ŞAMPİYON
    Oyak Renault, yılın 11 ayında 310 bin 481 araç üreterek, geçen yılki 257 bin 992 adetlik toplamının üzerine çıktı. Böylece 2015 sonunda yaklaşık 340 bin adetlik üretimle kendi rekorunu kıracak. Oyak Renault, Türkiye'nin de üretim şampiyonu olacak. Şirketin ihracatı ise Clio rüzgârıyla 11 ayda yüzde 3 artarak, 224 bin 445 adede yükseldi.

    YENİLENEN MEGANE NİSANDA GELİYOR
    Yeni Megane, Megane GT ve Megane GT-Line Avrupa'da Ocak 2016'da, Türkiye'de Nisan 2016'dan itibaren satılacak. Türkiye'de Megane; Joy, Touch, Icon ve GT-Line olmak üzere 4 ekipman seviyesi ve 2 benzinli, 4 dizel olmak üzere 6 farklı motor ile pazara sunuluyor. GT versiyonu ise özel sipariş ile gelecek. Yeni Megane, otomobilin kontrol merkezi görevini gören R-Link2 sayesinde, internet bağlantı teknolojisi ile yaşattığı sürüş deneyimini 8.7 inçlik ekranı ile sunuyor. Ayrıca renkli Head Up Display de dahil olmak üzere bir dizi sürüş yardımcısı sayesinde güvenli bir seyahat sağlıyor.

    ÜST SEGMENT TEKNOLOJİYE SAHİP
    Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, C hatchback segmentinin Türkiye'de büyük bir paya sahip olmadığını söyledi. Buna rağmen markaların prestijli ve önemli modellerin bu segmentte yer aldığını ifade eden Aybar, "C segmenti Türkiye'de binek otomobil pazarından yüzde 52.5, hatchback segmentinden ise yüzde 23 pay alıyor. C Hatchback tek başına ise binek otomobil pazarında yüzde 12 paya sahip. Yeni Megane dinamik, zarif tasarımı ve üst segmentten aldığı teknolojileri ile rakipleri arasında öne çıkmaya hazırlanıyor" dedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exclusive.Gamer

    Oyak Renault'nun hem iç pazar hem de ihracattaki büyük silahı Megane Sedan, 7 yıl aradan sonra Bursa fabrikasına geri dönüyor. Böylece 2009'da Megane Sedan'ın yerini alan Fluence üretimi de sona eriyor. Yeni dönemde 4'üncü jenerasyon Clio hatchback, Clio Sport Tourer ile birlikte yeni Megan Sedan da Bursa'da üretilecek. Oyak Renault, 2016'dan itibaren yıllık 360 bin adetlik kapasitesinin neredeyse tamamını kullanacak. Düne kadar Oyak Renault'da da üretilen Megan hatchback modelinin yeni jenerasyonunun tek üretim merkezi ise İspanya'daki Palencia tesisi olacak. Renault Megane Program Direktörü Nils Saclier, yeni Megane Hatchback'in Bursa fabrikasında kapasite boşluğu olmaması nedeniyle Palencia tesisinde üretileceğini açıkladı. Yeni Megane HB'in Portekiz'in Lisbon şehrindeki tanıtım toplantısında sorularımızı yanıtlayan Saclier, "Palancia yeni dönemde C sınıfı hatchback modellerimizin üretim merkezi olacak. Maalesef Bursa fabrikamız tamamen dolu, ürün yetiştiremiyor. Kendi başarımızın kurbanı olduk" dedi.

    519 BİN ADET ÜRETİLDİ
    Oyak Renault, Megane 2 Sedan'ı 2003 ile 2009 arasında üretti. Otomobilden 6 yılda 519 bin adet üretilirken, iç pazarda 145 bin adet satıldı. Dünyada sadece Bursa'da üretilen Megane Sedan'ın yerine halihazırda Renault'nun ülkemizde en çok sattığı model Fluence geçti.

    ÜRETİMDE ŞAMPİYON
    Oyak Renault, yılın 11 ayında 310 bin 481 araç üreterek, geçen yılki 257 bin 992 adetlik toplamının üzerine çıktı. Böylece 2015 sonunda yaklaşık 340 bin adetlik üretimle kendi rekorunu kıracak. Oyak Renault, Türkiye'nin de üretim şampiyonu olacak. Şirketin ihracatı ise Clio rüzgârıyla 11 ayda yüzde 3 artarak, 224 bin 445 adede yükseldi.

    YENİLENEN MEGANE NİSANDA GELİYOR
    Yeni Megane, Megane GT ve Megane GT-Line Avrupa'da Ocak 2016'da, Türkiye'de Nisan 2016'dan itibaren satılacak. Türkiye'de Megane; Joy, Touch, Icon ve GT-Line olmak üzere 4 ekipman seviyesi ve 2 benzinli, 4 dizel olmak üzere 6 farklı motor ile pazara sunuluyor. GT versiyonu ise özel sipariş ile gelecek. Yeni Megane, otomobilin kontrol merkezi görevini gören R-Link2 sayesinde, internet bağlantı teknolojisi ile yaşattığı sürüş deneyimini 8.7 inçlik ekranı ile sunuyor. Ayrıca renkli Head Up Display de dahil olmak üzere bir dizi sürüş yardımcısı sayesinde güvenli bir seyahat sağlıyor.

    ÜST SEGMENT TEKNOLOJİYE SAHİP
    Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, C hatchback segmentinin Türkiye'de büyük bir paya sahip olmadığını söyledi. Buna rağmen markaların prestijli ve önemli modellerin bu segmentte yer aldığını ifade eden Aybar, "C segmenti Türkiye'de binek otomobil pazarından yüzde 52.5, hatchback segmentinden ise yüzde 23 pay alıyor. C Hatchback tek başına ise binek otomobil pazarında yüzde 12 paya sahip. Yeni Megane dinamik, zarif tasarımı ve üst segmentten aldığı teknolojileri ile rakipleri arasında öne çıkmaya hazırlanıyor" dedi.
    Farın altındaki lanet biçimli uzantılar olmayınca çok daha güzel görünüyor araç , sırf bu yüzden tercih sebebi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jr09

    Farın altındaki lanet biçimli uzantılar olmayınca çok daha güzel görünüyor araç , sırf bu yüzden tercih sebebi

    Zaten o uzantıları anlamak mümkün değil. En ufak tampon hasarında farı da deiştirmek gerekir o uzantılar yüzünden. Tamamen kullanıcı düşmanı bir tasarım.

    İç mekana koydukları ekran ve altındaki yuvarlak tuşlarda saçma. Madem tablet gibi dikine ekran koydun tasarımı tamamlayan göze batmayan bir yöntem bulda birşeye benzesin bari.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xiamen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Jr09

    Farın altındaki lanet biçimli uzantılar olmayınca çok daha güzel görünüyor araç , sırf bu yüzden tercih sebebi

    Zaten o uzantıları anlamak mümkün değil. En ufak tampon hasarında farı da deiştirmek gerekir o uzantılar yüzünden. Tamamen kullanıcı düşmanı bir tasarım.

    İç mekana koydukları ekran ve altındaki yuvarlak tuşlarda saçma. Madem tablet gibi dikine ekran koydun tasarımı tamamlayan göze batmayan bir yöntem bulda birşeye benzesin bari.

    Full version'un bir alt donanıma sahip olanında o ekran yataymış öğrendiğim kadarıyla. Resmen alt donanım satmaya yönelik hareketler bunlar
  • İşte bu satar.. Sonunda gidiyo lanet fluence
  • aynen. bitsin artık bu fluence faciası. tamam f/p aracı olabilir ama göz zevkimizin içine etti.
  • şu megane sedan biran önce türkiyeye gelsinde fluence den kurtulalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exclusive.Gamer

    şu megane sedan biran önce türkiyeye gelsinde fluence den kurtulalım
    Renault bana göre hem çalışanına verdiği değeri arttırsın hem malzeme kalitesini. Geri kalan eskisi kadar umurumda değil.
  • Renault Fluence modelini 2009 yılının ikinci yarısında Megane III hatchback’in sedan karoser seçeneği olarak çıkartmıştı. Şimdi ise Fluence, yerini yeni Megane Sedan'a bırakmaay hazırlanıyor. Yeni nesil Megane Sedan şık LED “Pure Vision” farlar ve iç kabinde ön cama yansıtılan göz seviyesi ekran ile görüntülendi. Her iki özellik de yeni Megane IV ile opsiyonel olarak sunuluyor, Fluence’ın yerini alacak yeni modelin de bu özelliklere sahip olacağı anlaşılıyor. Fotoğraflar Renault’nun yeni modeli daha lüks bir piyasaya yönelik hazırladığını ve fiyatının yükselebileceğini düşündürüyor. İç kabinden henüz net bir görüntü yok ancak bir kısmı görünen konsolun dördüncü nesil Megane’ı hatırlatması dikkat çekiyor. Bu da yeni Fluence’ın kompakt hatchback otomobilden bir çok parçayı ödünç alacağının bir başka işareti. Yeni modelin daha lüks imajıyla paralel olarak farklı bir isim olan Megane Sedan'ı alması bekleniyor. Aynı durum Laguna orta boy sedan modelde de olmuş, model Talisman adını almıştı.

    Prototipin üretime hazır göründüğüne bakılırsa, modelin tanıtımı yakında olabilir. Renault yeni modeli Ekim’de Paris Motor Show’da tanıtabilir ve yıl sona ermeden satışa sunabilir. Megane hatchback ve stationda olduğu gibi, daha yüksek performanslı bir GT versiyon da karşımıza çıkabilir.

    2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

    2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

    2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

    2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

    2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

    2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

    2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

    2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]
  • Renault Türkiye resmi facebook hesabından ilk reklamları paylaşmaya başladı. Araç tam belli olmuyor ama birkaç güne netleşir. Kesin olan şu ki Fluence'ten kurtuluyoruz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxl567

    Renault Türkiye resmi facebook hesabından ilk reklamları paylaşmaya başladı. Araç tam belli olmuyor ama birkaç güne netleşir. Kesin olan şu ki Fluence'ten kurtuluyoruz :)
    http://www.ahaber.com.tr/galeri/otomobil/2017-renault-megane-sedan/21
    2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]
    2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]
  • Acaba ic genisligi megane hb ile ayni mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anchowy61

    Acaba ic genisligi megane hb ile ayni mi?
    bagaj tampon arası boşluğu beğenmedim, astra k süpürür bunları
  • Motorlar

    1.6 atmosferik 115 hp, 5 ileri manuel, CVT opsiyon.
    1.2 TCe 130 hp, 6 ileri manuel, 7 ileri EDC opsiyon.
    1.5 dCi 90 hp, 6 ileri manuel.
    1.5 dCi 110 hp, 6 ileri manuel, 6 ileri EDC opsiyon.
    1.6 dCi 130 hp, 6 ileri manuel.
  • Çok takıldınız büyük logo işine. Mercedes ile Audi nin logolarıda büyük ama kimse itiraz etmiyoe. Lüks araba üreticileri ne yaparsa doğrudur algısı var çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DD82B0187

    Çok takıldınız büyük logo işine. Mercedes ile Audi nin logolarıda büyük ama kimse itiraz etmiyoe. Lüks araba üreticileri ne yaparsa doğrudur algısı var çünkü.
    2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA]

    Şu profilden çok şık araba
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.