Şimdi Ara

2018 SUBARU XV ARACIM YOLDA KALDI! KULLANICILARIN YARDIMI GEREKLİ!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
3.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2018 MODEL BAYİDEN 0 KM OLARAK ALDIĞIM 1.6 MOTOR EXTREME PAKET SUBARU XV ARACIM YOLDA KALDI.
    ARAÇ 2000 KM'DEYKEN KÖYÜME GİTMEK İÇİN YOLCULUĞA ÇIKTIM.
    TRABZONA KADAR BİR SIKINTI YOKTU.
    NE ZAMAN Kİ KÖYE DOĞRU TEKRAR HAREKET ETTİM.
    RAKIM ÇIKMAYA BAŞLADIM ARAÇ DEVİRDEN DÜŞTÜ VE HARARET 125'E KADAR YÜKSELDİ.
    ARACIN SOĞUMASINI BEKLEYİP YOLA DEVAM ETTİM.
    BİZİM KÖY 2300 RAKIMDA AMA YOLLARI BOZUK DEĞİL KESİNLİKLE.
    YEPYENİ ASFALT VE RAKIMI DİREK TIRMANMIYORSUNUZ HAFİF RAMPALAR VAR DÖNE DÖNE ÇIKTIĞINIZ BİR YOL.
    NEYSE ÖYLE BÖYLE EVE VARDIK.
    YOL YARDIMI ARADIM.
    BANA ARACI ORADAN GELİP ALAMAYACAKLARINI SÖYLEDİLER.
    EN YAKIN SERVİSİN BİRİ ERZURUM'DA DİĞERİ ORDU'DA İDİ.
    KASKOYU ARADIM ARACI YÜKLEDİK SERVİSE GİTTİ.
    KASKO ÇEKİCİSİ GELENE KADARKİ SÜREÇTE ARAÇLA BİR KERE EVİN BULUNDUĞU KONUMDAN DEDEMİ CAMİYE GÖTÜRMEYİ DENEDİM.
    BİR YOKUŞ ÇIKACAKTIK SONRA ORADAYDIK O KADAR KISA BİR MESAFE AMA ARAÇ YOKUŞU ÇIKMADI ŞAKA GİBİ.
    ARAÇLA SERVİSE GİTTİĞİMDE ADAMLAR CİHAZA BAĞLADI VE GÖĞÜSLERİNİ GERE GERE BU ARAÇTA BİRŞEY YOK DEDİ.
    BEN ISRAR EDİNCE ORDAN BİR USTA NE DESE BEĞENİRSİNİZ.
    BU ARAÇLARIN ŞEHİRDE 4X4 HAVASI ESTİRDİĞİNE BAKMAYIN. RAKIM ÇIKINCA HEMEN BAYILIR ARAZİYE GİRMEZ BUNLAR DEDİ.
    SİNİRDEN ADAMI BOĞASIM GELDİ AMA ARAÇTA BİR ŞEY ÇIKMADI.
    ARDINDAN YİNE KÖYE ÇIKTIM ARABA RESMEN GAZ YEMİYOR.
    KAFAYI YİCEM ARACA 137.000 TL PARA VERDİM YOK SİMETRİK 4X4 FALAN DİYE. ŞİMDİ İÇİME OTURDU.
    BU ESKİ LADA NİVALARDA ARACIN TEKERLERE TORK İLETME PROBLEMİ VARDI. ARAÇ 19 SN 0-100 YAPIYODU. AYNA MAHRUTİ Yİ DEĞİŞİNCE VE TUNİNG CHİP TAKINCA CANAVAR OLUYOR.
    ACABA BU XV LERDE DE O TARZ BİR PROBLEMMİ VAR. YADA O ŞEKİLDE ÇÖZEBİLİRMİYİZ.
    AMCAMDA 2018 TUSCON VAR ADAMLA KAFA YAPIYODUM SENİNKİ DE 4X4 MÜ DİYE. ADAM BASIP GİDİYOR BEN ARKADAN TOZUNA BAKIYORUM.
    KONUYLA ALAKALI BİLGİSİ YADA TAVSİYESİ OLAN VARSA ACİL YARDIMINIZA MUHTACIM.
    RAMPADA KARTAL'LAR TAKIR TUKUR SOLLUYOR. GAZA BASIYOSUM SES VAR GÖRÜNTÜ YOK. ÇOK MAĞDUR DURUMDAYIM.







  • Bu konuyu 2018 XV aracımı almadan önce okumuş ve endişelenmiştim.Yinede aldım ve ilk fırsatta yüksek rakımda denedim.2100 m rakımlı yaylaya çıktım,yokuşlarda dur-kalk yaptım ,yokuşklarda ne kadar sürede hızlanabiliyor diye baktım.Sonuç olarak evet aracın çekiş gücü düşüyor.Ama hiç kalkmamazlık ya da hızlanmama olmadı ya da hararet yükselmesi olmadı.
  • Malesef o rakımda küçük hacimli motor sonuç vermez, şanzımanı manuel olsa yüksek devirle kalkış yapıp sürebilirdiniz ama otomatik olduğu için onuda yapamıyorsunuz, ayrıca o rakımda 1.3 turbodizel araçların bile hafif yokuş yukarı durumlarda kalkamadığını da görmüşsünüzdür. Sadece bu araçla ilgili bir durum değil aynı rakımda otomatik dizel araçlarında gidemediğini, kalkış yapamadığına çok kez şahit oldum. Bende Rizeliyim ve yaylalarda baya zaman geçiriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canibeyaz C kullanıcısına yanıt
    Ustam korktuğum cevabı verdin ben bu arabayı değişicem başka çözüm yok
  • Belirttiğiniz şartlarda kullanacaksanız malesef değiştirmelisiniz, söylediğiniz tucsonun motoruda turbo benzinlidir ve 177 bg dir, yani bırakında sizi geçsin size tavsiyem alabiliyorsanız forester yada outback alın her anlamda mutlu olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet kartalkaya'ya uludağa tırmanıyor bununla. Aracınızda sorun olma ihtimali var. 1800-2500 metre ve hatta 3000 metrede bile kullanan yüzlerce AB ve ABD kullanıcısı var. Güç elbette düşecek 1.6 atmosferik motor bu ama kartallar solluyor falan demişsiniz yani bunun irtifa ile alakası yok. CVT'yi L konumda deneyin bir de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feint-TR -- 19 Temmuz 2018; 0:22:55 >
  • 3.000 rakım dile kolay 3bin motor bile yokuş yukarı takviyesiz kalkamaz (yada motoru yüksek devire alıp ani kaldıracak). Ben o rakımlarda çok tecrübe ettim 2.4 transitler bile 2.000 rakımdan sonra hafif yokuşta zorlanıyorlar.(kalkışta tabi) Ayrıca sizin bah settiğiniz amerikadaki xv lerin 1.6 ları yok sadece 2.0 ve üstü var. L mod işe yarayabilir, zaten sorunun asıl kaynağı cvtnin motoru sürekli 2bin devirde tutmasından kaynaklanıyor, devir 4binlerde olsa birazdaha iyi hız alabailecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feint-TR kullanıcısına yanıt
    L de denedim x-mode da denedim sonuç aynı. birde aynı yolu eşimin arabasıyla 2 sene önce gittik. Skoda Fabia 1.2 Tsi Dsg. Hiç tıkanmadı. Banamısın bile demedi. Ben XV'nin motorunun yetersiz olduğunu düşlünüyorum. araç neredeyse 1,5 ton. hani motor hacmi aynı kalabilir ama en az 150 hp şart. chip taktırayım diye düşündüm he boxer motora atılmaz diye duyumlar aldım. Hemde açıkçası garantiden çıkar diye korktum. Ama Doğan Kabak'ın videosunu bende izledim adamlar uludağa çıktı. Aklım almadı açıkçası.
  • canibeyaz C kullanıcısına yanıt
    Ustam L ye alıyorum araç daha yüksekte devirde atıyor vitesi başka da bir değişiklik olmuyor bide sesi daha tok geliyor. Yani pek bir faydasını görmedim. Kendi kendime acaba araba daha 2000 km de motor açılmadı ondan mı oldu diye de düşünmüyorum değil.
  • şu sorunu net olarak anlayalım; araç belirli bir hıza kadar çıkıp daha hızlanamıyormu, hareret her zaman artıyormu, aracın doluluk durumu nedir, yolun eğim ve rakım durumu nedir ?

    eğer aracınızla 2.300 rakımlı bir yolda hafif yokuş yukarı durup kalkabiliyorsanız zaten sorun yok, eğer kalkış yapıp belli bir hızın üstüne çıkamıyorsanız yine sorun yok, ama sürekli hararet yapıyorsa bu bir sorundur.
    bide Turbo araçlar yüksek rakımda sadece kalkışlarda zorlanır (hatta hiç kalkamaz) motor üreteceği maks tork devirine ulaşınca araç hızlanır. Bu bağlamda Turbo benzinli bir araç maks torku 1.500 devirlerde üretirken, turbosuz benzinli motor maks torku 3.500 devirlerinde anca üretir. Xv lerde dünyanın çoğu yerin de 2.0, sanırım bize özel 1.6 üretmişler. (aynı bmw 5.20inin sadece ülkmeizde 1.6 olması gibi)
  • canibeyaz C kullanıcısına yanıt
    Üstad aracın bagaj full arabada 4 kişiyiz. Araç tırmanırken devirden düşüyor. Gaza yüklensende farketmiyor. 40'ı geçmiyor. zorlayıncada hararet yükseliyor haliyle. Birde şunu yazmayı unutmuşum. Subaru'da ki usta aracın harareti 130 a kadar çıksın problem yok dedi. Onu da aklım almadı. Şimdi zorlayacağım arabayı conta yakacak. Bide üste çıkarlar o zaman kullanıcı hatası diye. Araç kalkıyor zaten şöyle bir durumda var araba takribi 1600 rakımda bunu yapıyor. Sonra 1900 e kadar rahat gidiyor sonra bidaha yapıyor. Bence bu konuda bahsedilen gibi basınç mevzundan da olabilir. Yada aracın bir yerinde sıkıntı var bazen düzeliyor bazen bozuluyor. Kendi servisi haricinde bir subaru ustası bulup sordum. Adam gayet rahat bir şekilde şöyle söyledi. Bu sık karşılaştığımız bir sorun. Fabrika çıkışında bazı araçların radyatör kapaklarından birini koymayı unutuyorlar. Sonra araba kendini korumaya alıyor dedi. Başta mantıklı geldi ama internette hiç rastlamadım öyle birşeye. Sonuçta sık karşılaşılan bir sorun olsa duyulurdu dimi?




  • hamzameric H kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğinize göre sizdeki durum tamamiyle bir arızayı işaret ediyor. Ben aracımı bi kaç servis dolaştıktan sonra istanbul caddemotora götürüyorum yetkili ve gerçektende bilgili bir servis en azından telefonla arayarak sorunu onlara iletin mutlaka çözüm odaklı yaklaşacaklardır. Gerçektende yeni araç için çok can sıkıcı bir durummuş geçmiş olsun.
  • canibeyaz C kullanıcısına yanıt
    Not aldım İstanbul'a dönünce mutlaka uğrayacağım. Bu arada herkese çok teşekkür ederim.
  • hamzameric H kullanıcısına yanıt
    sonuç ne oldu hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 2800 metre yükseğe tırmanıp 2400 metrede olan kalgera gölüne gidip gelmeyi alışkanlık haline getirmiştim. Üstelik berbat bir yolu var, dik ve tehlikeli tırmanışları fazla. 2.2 dizel otomatik land rover ile oyuncak gibiydi. Aynı yere 1.3 multijet fiorino ile biraz kasılıp vites küçülterek de gittik. Bence çok normal bir durum değil.
  • Hocam bence araçta problem var. 1.3 multijet Linea ile yaklaşık 2500 rakımlı Giresun Kazıkbeli Geçidinden geçtik, yine 1500 rakımların üzerinde yaylalara gittik, tamam 1.3 hantal ama sizin bahsettiğiniz gibi şeyler olmadı hiç. Bu devirde böyle saçmalık olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SON DURUM NE OLDUM ARACINIZDa
    sorun çözüldümü
  • Başlığı görüp yazılanları okuyunca acaip şaşırdım. Ben 2014 model aracımla daha aldığım 2015 in 2. ayında kar sürüşü tecrüben 0 iken uludağ yaptım. Araçta oğlum ben eşim vardı ve bagaj %80 doluydu. Çıkarken arkamda ne araçlar bıraktım gözlerime inanamayarak.
    Sizin aracını normalse benimki değil, benimki normal ise sizinkinde sorun olmalı.
  • Bu konuyu 2018 XV aracımı almadan önce okumuş ve endişelenmiştim.Yinede aldım ve ilk fırsatta yüksek rakımda denedim.2100 m rakımlı yaylaya çıktım,yokuşlarda dur-kalk yaptım ,yokuşklarda ne kadar sürede hızlanabiliyor diye baktım.Sonuç olarak evet aracın çekiş gücü düşüyor.Ama hiç kalkmamazlık ya da hızlanmama olmadı ya da hararet yükselmesi olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabada arıza var turbo sağlamsa ki serviste kontrol edilmiş olmalı sorun yazılımda rakım değiştiğinde oksijen yakıt grafiğini uygun kalibre etmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
    XV'lerde Turbo var mı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.