Şimdi Ara

2018 WILLIAMS FW41 TANITILDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Formula 1'in en eski takımlarından birisi olan Williams, 2018 Formula 1 sezonunda mücadele edeceği FW41 isimli aracını resmen tanıttı.
    İlk yarışına 1977'de çıkan Williams F1 takımı, geleneksel araç ismine devam etti ve takımın 2018 Formula 1 sezonu için hazırladığı 41. F1 aracı FW41 ismini aldı.

    Williams FW41, takıma Mercedes'ten geçen yeni teknik patronu Paddy Lowe'ün etkisinin görüleceği ilk araç olacak.

    1977'de Formula 1'de yarışmayan başlayan Williams, o günden beri 114 yarış galibiyeti, 7 pilotlar şampiyonluğu ve 9 takımlar şampiyonluğu kazandı. Williams geçen seneyi takımlar şampiyonasında 5. sırada tamamlamıştı.

    Araca ilk baktığımızda önceki senelerin aksine oldukça farklı bir felsefeye sahip olduğu ortaya çıkıyor. Ön tarafta s-kanal bulunurken burnun altı ve bargeboard kısmı oldukça kapalı görünüyor. Aracın ön kısmından sidepod kenarlarında bulunan dikey kanatçıklar yer alıyor. Burnun hemen ön kısmında geçen sene Mercedes'in kullanmaya başladığı geniş hava dağıtıcı kanat yer alıyor. Sidepod kısmında Ferrari'nin 2017 aracında bulunan tasarıma benzer bir tasarım bulunurken arka tarafta alt kısımda T kanat bulunuyor.

    Teknik Patron Paddy Lowe "FW41'i herkese ilk defa gösteriyor olmamız heyecanverici bir şey. Organizasyon içerisindeki aero tasarımı, araç dinamikleri, yarış mühendisliği ve sistem mühendisliği gibi farklı bölümlerin harika çalışmasının bir ürünü bu. Araçta bir sürü yenilik var ve bunların çoğu doğrudan görünmüyor. Ancak aracın dış kısmında farklı bir aerodinamik konsept takip ettik ve bu sayede ciddi performans gelişimi hedefliyoruz. Tüm Formula 1 araçları, bir noktaya kadar önceki aracın gelişmiş versiyonudur ancak FW41, daha önceki araçlarımızdan birçok noktada farklılıklara sahip. Genel olarak, aerodinami ve tasarımlarla optimum sonuçları alabilmek için yeni bir felsefe ile çalışmaya başladık. Formula 1 aracının yasarlanmasında aerodinamiler, yapı ve ağırlık üç ana konudur. Bunun yanında Mercedes'in güç ünitesinde yaptığı gelişimlerle aracın paketlemesinde radikal değişiklikler yaptık. Tüm çalışmaların sonucunda bugünkü FW41'i tanıtıyoruz. Bu araçla 2017 performansımıza göre gelişme kaydetmeyi umuyoruz. Tüm teknik ekip, Lance ve Sergey'den oluşan iki yeni genç pilot kadromuz konusunda olumlu hissediyor. Onlara ek olarak Robert yedek ve gelişim pilotu olarak görev alacak." dedi.

    Lance Stroll, Azerbaycan'da elde ettiği üçüncülükle en genç podyuma çıkan pilot ve İtalya GP'ye 2. sıradan başlamasıyla en genç ilk çizgiden başlayan pilot rekorlarını ele geçirdi.

    Takımda 2. sezonunu geçirecek olan Stroll "Yeni sezon öncesinde daha çok tahmin ve cevapsız sorular olur. Bu da durumu daha heyecanlı kılar. Takım ile geçirdiğim bir sezonun ardından, tekrar piste çıkmak ve yeni aracın nasıl olduğunu görmek için sabırsızlanıyorum. Piste çıkana kadar takımlar arasındaki mücadelenin nasıl olacağını bilemeyeceğiz. Ancak takımın ürettiği araç konusunda çok heyecanlı ve iyimserim. Geçen sene benim için öğrenme süreciydi. 2018'in neler getireceğini görmek için sabırsızlanıyorum." dedi.

    Williams ile Formula 1 kariyerine başlayacak olan Sergey Sirotkin "Yeni sezon öncesinde gerçekten çok heyecanlıyım. Fabrikada çok fazla zaman geçirdim. Şu anda neredeyse orada yaşıyorum. Bu benim için ve fabrikadaki herkes için büyük bir motivasyon. Mekaniker ve mühendislerle çalışmaya başlamak çok keyifverici. Her şey yolunda ilerliyor. Çok sıkı çalışıyorum ve düzenli olarak simülatörde vakit geçirerek farklı ayarlar deniyorum. Farklı pistlerde aracı kullanıyorum. Çok fazla mühendis toplantısına katılıyorum ve fabrikayı turlayarak herkesle konuşıyorum. Farklı bölümlerden tüm çalışanlarla eğlenceli vakitler geçiriyorum. Yoğun bir dönem oluyor ancak gerçekten keyif alıyorum. Sezona, mümkün olan en iyi şekilde başlamak için hazırım." dedi.

    İstediği yarış koltuğunu alamayan Robert Kubica "Formula 1'e, 2011'deki yarışmama kıyasla farklı bir görev ile dönüyorum ancak sürekli olarak padokta olacağım ve bunun için sabırsızlanıyorum. Daha önceden gittiğim yerlere gitmek ilginç olacak. Bazılarında, farklı dönemlerden farklı duygulara sahip olacağım. Bazen, diğerlerinin yarışmasını izlemek zor olacak ancak bu sene görevim farklı olacak. Çok fazla yarış ve yapılacaklarla zorlu bir sezon olacak. Takım için işimi en iyi seviyede yapmak zorundayım. Hadi artık her şey başlasın!" dedi.

    Williams FW41, piste ilk kez Barcelona testlerinin ilk gününde, yani 26 Şubat'ta çıkacak.

    2018 WILLIAMS FW41 TANITILDI
    2018 WILLIAMS FW41 TANITILDI
    2018 WILLIAMS FW41 TANITILDI
    2018 WILLIAMS FW41 TANITILDI
    2018 WILLIAMS FW41 TANITILDI







  • Görünüşü çok güzel. Umarız McLaren den daha düşük performansı olur bu sene.

    Püff. Hayale bak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.