Şimdi Ara

2019'da akk kalkınca taahhütlüler yararlanamayacak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
3
Favori
31.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arıyorum 16 mbps kadar yalanı basıyorlar internetim 85e kadar vdsl destekliyor neyse ki kurtulacağım.
    Ttneti Taahhüt bitince yüksek fatura ödemeden nasıl kestirebilirim arıyorum kadın önce kestirsen ceza ödersin sonra kestirsen yüksek fatura ödersin diyor geçen sefer kurtulamadım ödedim tekrar alternatif olmadığı için ttnet bağlattım.

    Şimdi alternatif bulamasam tekrar ttnet bağlatsam 2019 akk kalksa bizim akkli paketler aynı şekilde devam eder mi yoksa bizim ki de kakar mı
    ya arkadaş bu nasıl ülke kime gitsek nere sorsak herkes başka yere itekliyor net cevap yok hilesiz ahlaksız olmayan kurum yok.
    ankastre kutusu evin önünde yerde çıkan kabloyla direğe bağlı yalın internet kullanıyorum vdsl geçsem ordan aynı şekilde geliyor değil mi? niye yok diyor bu sahtekarlar.. 16 mbps takmaya çalışıyorlar video izleyemiyorum 70 tlye 16 mbps düşünce 5 oluyor 75 gb akk 1 haftada bitiyor film müzik iptv evde kullanan falan filan downloadda yapıyorum.



  • bunun için bir çok şey söyleniyor geçmişe göre de yorum yapmak zor.

    geçen yıl adil kullanım kotası sonrası tek hız vardı 3 mbps

    adil kullanım kotası sonrası hızlarda kullandığın tarifeye göre değişiklikler oldu

    hali hazırda taahhütü olan kullanıcılar da bu değişiklikten yararlandı. 35 mbps hız kullanan abonenin hızı adil kullanım kotasını geçtikten sonra 3 mbps ye düşüyordu. Bir anda 16 mbps ye düşmeye başladı.

    ama 4 mbps ye kadar 20 gb akn li ve 40 gb akn li tarifesi olanlar bu düzenlemeden yararlanamadı. Normalde 4 mbps nin akn sonrası hızı 3 mbps. Ama bu pakette 1 mbps ye düşüyor.

    bana kalırsa tüm paketlerde adil kullanım kotası kalkacak. Şu an 35 mbps 50 gb kotalı tarifeye geçersen ocak ayı itibariyle 35 mbps limitsiz olacak tarifen. Tamamen benim düşüncem.

    O yüzden yüksek hız düşük akn paketlerine yönlenmeni tavsiye ederim. Bu arada taahhütü biten abonelere çok yüksek paket fiyatları veriyorlar. En iyi fiyatı almak istiyorsan müdürlüğe gidip iptal dilekçesi doldurman.

    ikinci olarak yalın internet olarak her şey dahil 65 lirayawww.netspeed.com.tr 75 mbps 200 gb akn li tarife sunuyor. Akn yi doldursan bile hızın 24 mbps ye düşüyor. Alternatif sağlayıcıları da araştırabilirsin.
  • Herkesi kapsiyacak olarak gozukuyor simdilik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Anladım açıklanınca belli olacak artık tartışmalar onu gösteriyor teşekkürler.
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Birisi bunun hakkında btk ya mesaj atmıştı sanırım forumda görmüştüm 6 ay mı 1 yıl süre akk si devam edecek mevcut akkli müşterilerin diyordu kotalıya çeviremezler bence en kötü şimdiki gibi olur mevcut akkli paketler için ama bekleyip göreceğiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Data

    Birisi bunun hakkında btk ya mesaj atmıştı sanırım forumda görmüştüm 6 ay mı 1 yıl süre akk si devam edecek mevcut akkli müşterilerin diyordu kotalıya çeviremezler bence en kötü şimdiki gibi olur mevcut akkli paketler için ama bekleyip göreceğiz

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/132811430

    "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun 27.12.2016 tarihli ve 2016/DK-THD/518 sayılı Kurul Kararı'nın 11 inci maddesine göre 31.12.2018 tarihi itibarıyla AKN uygulamasına son verilecektir.
    Bahsi geçen Kurul Kararı'nın 11 inci maddesi gereği 31.12.2018 tarihinden sonra internet hizmetinin sunumunda AKN uygulamasına son verilmesi ve tüketicilere sunulan tarife veya paketlerin AKN uygulamasını içermeyecek şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Bu kapsamda, tarife veya paketlerin taahhütlü şekilde abonelere sunulması durumunda AKN uygulamasına 31.12.2018 tarihine kadar yer verilebileceği, ancak bu tarihten sonra tarife veya paketlerde AKN uygulamasına yer verilmemesi gerektiği değerlendirilmektedir.” şeklindedir." "

    Yuvarlak bir cevap vermişler. Akn'li Taahhütlü paketlerde 2018 sonuna kadar akn uygulanabilir. 2018 sonrasında akn uygulamasına yer verilmez yazmışlar. Yerine ne gelebilir yazmamışlar. Servis sağlayıcı da akn yerine direkt kota verse, ya da akn sonrası hızı sınırsız olarak verse (örneğin 24 mbps akn'li kullanana, 2018 sonrasında akn kalkınca 8 mbps sınırsız verme gibi) ne olacak?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ne olacak kesin bir bilgi yok ama direk kotalıya çeviremezler herhalde en kötü akk sonrası hızı sınırsız yaparlar herhalde full sınırsız olması tercihim ama ucuzlayacak gibi durmuyor fiyatlar şu anki taahhütümüz bitse bile sonra aynı fiyata mı alacağız daha fazlasına mı belli değil bu ekonomi ile
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Akk sonrası hız zaten sınırsız?
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    klasik Türk devlet kurumu cevabı.. evet öyle olacak ama bir şey çıkarsa ben b* yemeyeyim. Yani verilen cevabın içi bomboş.
  • akk sonrası hızı standart alırlar dedim en kötü mesela 100 mbps 200gb akkli paket kullanıyorsun diyelim akk sonrası hızın 24 mbps dediler ki 2019'da artık akk sonrası hızlar olacak sadece yani hep 24 alacaksın şimdi baştan 100 mbps sonra 24 alırken hep 24
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Cümlenizde anlatım hatası olsa da anlamayı başardım.
    Dediğiniz mantıksız bir şey.
    Her paketin düşüş hızı vardır söylediğini söylediğinle bağdaştıramıyorum o kadar devrik ve mantıksız ki.
    Valla 40 yıl düşünsem böyle bir cümle ve bilgiyi yan yana getiremem :))
    Senin demek istediğin 100 mbps paketler yerine sadece 24 gibi akksiz düşük hızlar olacak.
    Öyle birşey olmaz parasına göre değişir yine.
    İyi geceler.
  • Elbette hızına göre paketler olacaktır hala da var fakat benim demek istediğim mevcut akklı müşteriler için en kötü senaryo böyle olur diye düşünüyorum.
    Şu anda,
    100 mbps -> 24 mbps'e düşüyor
    2019'da paketinizi sadece 24 mbps olacak diye güncelleyebilirler diyorum.
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Ha şimdi anladım ya. böyle anlat canımı ye :) teşekkür ederim hocam fikir paylaşımlarına göre paket alacaktım karar verdim. 75 mbps 200 gb akk hız düşümü 24 mbps.. 65 tl . 24 mbps akksiz 62 tl. 3 lira için bu hızıda es geçmeyeyim diyorum artık hayırlısı taahhüt bitmesini bekliyorum şimdi vdsl modem al port olmasına dua et kaldı. dolar olmuş 4.60 şimdi modemlerde ateş pahasıdır. 250 aşağı yoktur adam gibisi
  • btk ya yazdım akk kalkacak ama sınırsız hız sınırsız internet filan demiyorlar. sözleşme de bozulmayacakmış. yani deseler ki akk kalktı biz size 150gb akk yerine 250gb kota veriyoruz ne olacak belli değil.
  • AKK : Adil kullanım kotasıdır. Artık hangi hız alıyorsan onu kullacaksın tabi eğer sözleşme yapmışsa bu taahhüt bitene kadar devam eder.

    Hali hazırda akksiz kotalı duran, kota aşımı sonrası bedel ödeyerek kullanma var. Fakat fiyat olarak bir güncelleme yapılır diye düşünüyorum akk kalkınca biraz ucuzlar ya da kotalar arttırılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4ntikor -- 22 Mayıs 2018; 13:29:46 >
  • ulashoca41 U kullanıcısına yanıt
    Dediğin imkansız bir şey. Kotalı internet nedir gözünü seveyim 2018 yılında 300 gb bile dayanmıyor film izliyorsun 4-5 gb gidiyor. 1 oyun 60-70 gb. evde tek kullanıyorsan fazla işin yoksa seni idare eder ama dediğin olmaz.
  • 4ntikor 4 kullanıcısına yanıt
    Akknin ne olduğunu biliyoruz biz onu sormuyoruz.
    Yazdığın cümlede o kadar anlatım bozukluğu var ki tekrar okumama rağmen anlamadım.
    Bu foruma birisi el atmalı bazı kurallar gelmeli.
    Türkçe katlediliyor burada :)
  • dostum ben de farkındayım. 150gb akn var ben de ama 300gb rahat görüyoruz. türknete geçiyorum şimdi 2019a kadar sözleşme çilesinden kurtulmak için. çünkü dediğim gibi iss lerin 2019 da ne yapacağı belli değil inan hiç birine güvenmiyorum. akk gidince ne geleceği belli değil. sorsan limitsiz olacak derler ama zerre inanmıyorum. madem limitsiz olacak şimdi ki limitsiz paketleri niye uçuk sayılarda. gönül ister ki limitsiz internet beklemeye gerek kalmadan herkes için makul paket seçenekleri olan bir düzen olsa. yüksek upload hızlı paketler vs. ama nerede..
  • ulashoca41 U kullanıcısına yanıt
    Limitli internet yapamazlar. Fiyatlar 5-10 TL yüksek olur yine taahhüt oyunu oynarlar.
    Limit koysalar ne olur ttnet kullanan mı kalır mantık olarak imkansız.
    Btkda tükürdüğünü yalamaz en azından, güvenmiyorum ama o kadar değil yani.
    200 GB yetmez 300 yapmazlar zaten. 400-500 limitsiz internet oluyor zaten ayda 500 gb kim yakmış :) herşeyi 4k izlemek lazım.
    Yani limitsiz olur limit ne kardeşim 2018 yılındayız :)
    Ben btkya inanmıyorum ülkede ki bütün kurumlar satıldı emirliklere sözleri geçmez onlara
  • Aynı soruyu türk telekom ilçe müdürlüğünde her iki senede bir gidip yüz yüze pazarlık yaptığım sevdiğim bir abime sorduğumda, en kötü "Yok sizin taahhüt bitene kadar AKN uygulaması devam eder." demesini beklerken, yoo 2019 yılında AKN kalkmayacak ki yok öyle bir şey dedi. Hayatında öyle bir şey duymamış gibi davrandı çok garipsedim. Olur mu abi dedim yasa çıktı, Türk net şimdiden kaldırdı vs. Bir sürü laf kalabalığı yaptı, bize öyle bir bilgilendirme gelmedi dedi. Dedim herhalde direktif vermişler, inkar edin öyle bir şey yok deyin, son ana kadar AKN'li paketleri kitleyin dediler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.