Şimdi Ara

2019 Tezsiz Yüksek Lisans Tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    06.2019'da tecilim bitiyor. Daha ileriye tecil ettirmek icin, tezsiz yüksek lisans arıyorum. Tavsiye ettiginiz veya sizin kayıt oldugunuz bir program var mi?

    Cok tesekkurler.



  • up
  • GUNCEL BILGI: Okan Universitesi'nden bir yetkiliyle gorustum. Onun soyledigine gore, YOK tarafindan Uzaktan Egitim gecici bir sureligine durdurulmus fakat, tekrar acilma sansi mevcutmus.

    Okan Universitesi'nde Tezsiz yuksek lisanslara basvurabiliyorsunuz istediginiz zaman ve tezli yuksek lisans yapmak istiyorsaniz, tezli yuksek lisansa kayit yaptirabiliyorsunuz ALES'iniz olmasa dahi. Fakat, kayit tarihinden itibaren 1 yil icinde, ALES Puani istiyorlar.
  • YGA kullanıcısına yanıt
    Hocam selam tam tamına aynı sıkıntım var yüksek lisans arıyorum istanbul'da ya devlette tezsiz yapacağım ya da uygun fiyatlı vakıf
    üniversitesinde tezli veya tezsiz şu an araştırdığıma göre yıldız teknik de tezsiz yüksek varmış kayıtlar ocak da başlıyor istanbul üniversitesi de aynı şekilde onun kayıtları başlamış sanırım istanbul kültürün fiyatları fazla yüksek değil onları bir arayıp netleştiriceğim sende başka bir bilgi var mıdır
  • gorkemis G kullanıcısına yanıt
    Selam,


    Bendeki bilgi su sekilde; Kırmızı Bilimler Enstitüsü tezsiz yüksek lisansı 6.000TL.
    Benim tecilimin bitmesine daha 5 ay olduğu için, şu anlık bir tez sürecine girmedim. 5 ayı erkenden bitirmek istemediğim için.
  • Merhaba,

    Kırmızı Bilimler bir üniversite gibi durmuyor. İnternette de bir takım kötü yorumlar var, .edu uzantılı alan adına sahip olmayışı da ayrıca güvensizlik yaratıyor.
    Böyle programlara haziran ayında da kayıt olunabiliyor mu? Tecil bitmeden, şubat ayından böyle programlara kayıt olmak boşuna ücret kaybı olur gibi..
  • Faydalı olabilecek bir bilgi edindim.
    Benim de tecilim haziran sonunda bitiyor.
    Her sene 3 ay arayla bir sonraki dönem askere gidecek olanlar belirleniyor.
    *
    Şubat Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 30 Kasım
    Mayıs Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 28 Şubat
    Ağustos Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 31 Mayıs
    Kasım Celp döneminde askere gitmek için Son Başvuru Tarihi: 31 Ağustos
    *
    Şimdi bizim durumumuz da 31 Mayıs itibariyle askerlikle ilişiğimiz bulunmuyor ve Ağustos celp dönemi için askere gitme durumu yok.

    * Şu bilgiden emin değilim - > Eğer tecil tarihini geçtikten sonra 31 Ağustos'a kadar geçen sürede şubeye gitmezsek bakaya kalıyoruz ve küçük bir miktar ödememiz gerekebilir.

    Neyse askerlik Kasım'a kaldığı için 31 Ağustos'a kadar mutlaka yüksek lisansa yazılmalıyız yoksa 31 Ağustos'tan itibaren hem evden alma durumu oluyor, hem de hiçbir yüksek öğretim kurumu askerlikle ilişiğimiz olduğu için kayıt almıyor.

    Özetle zamanlama çok önemli. Ya hiç riske almayıp, bu dönemlerde kovalayıp yazılacağız. Ya da bekleyip göreceğiz.
    Siz ne diyorsunuz?




  • sorularim S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bilgiler cok degerli, cok tesekkurler. Ayni durumu ben de Okan Universitesi ile gorusmustum. Eger Subat'ta bir yuksek lisansa kayit olursak, 5 aylik bir sure kaybediyoruz-eger tecilin Haziran'da bitiyorsa.

    Ben riske girmeyecegim, bu bahar donemi icin bir tezsiz yuksek lisansa kayit olarak, 1.5 yillik bir tecil elde etmeyi dusunuyorum. Bu 1,5 yillik surec icinde de, ALES'e girerek puan uzerinden tezli bir yuksek lisansa basvurmayi planliyorum.

    Bildigin gibi, tezli yuksek lisans ile birlikte 3 yillik bir tecil soz konusu. Tezsiz'den tezliye gecebiliyormussun her universitede. Tek problem; ALES'e girmek oluyor. Senin planin nedir?
  • Merhaba,

    Öncelikle gecikmeli cevap için üzgünüm.
    Ben henüz ales ve yds'ye girmediğim için uzaktan eğitim tezsiz programlara bakıyorum.
    1-2 Dönem bu şekilde okuyup tezliye geçebilirim, hiç değilse kafam rahat olur diye düşünüyorum.
    Tam zamanlı çalıştığım için başka illere gidip-gelmekte istemiyorum. Posta yoluyla kayıt kabul eden üniversitelere bakıyorum.
    Bazı e-MBA programları da böyle alıyor.
    Birde bir takım aksilikler var, mesela bende transkript orijinali var. Noter veya kurum onaylı kopyası yok. Bunlarda ekstra zaman/maliyet gerektiriyor. Hepsini gözetecek şekilde araştırmalar yapıyorum. Bu kısıtlar olmasa bir çok anadolu üniversitesinde 1800 TL(dönemlik) ye falan çözülebilir.
  • sorularim S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Ben de ayni sekilde dusundum, ayni durumdayiz. Ben tezsiz yuksek lisansta uzaktan ogretimlere basvuru yapiyorum. Size de tavsiye ederim.
  • YGA kullanıcısına yanıt
    Suan icin hangi programlara basvurdunuz ? Ben 94luyum gecen sene haziranda mezun oldum. Alesim 75 sayisal.En mantikli ucuz uzaktan hangi program ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asiruhh1903

    Suan icin hangi programlara basvurdunuz ? Ben 94luyum gecen sene haziranda mezun oldum. Alesim 75 sayisal.En mantikli ucuz uzaktan hangi program ?
    Merhaba,

    Ben Kırklareli Universitesi Uzaktan Ogretim Tezsiz Yuksek Lisans'a kabul aldim. Donem fiyati 1750 TL. Daha ucuzunu bulamadim.
  • 23.01.2019'da başvurdum uzaktan tezsiz yüksek lisansa. Var mı başka başvuran? Ne zamana açıklanır? İş için askerliği tecil etmem lazım da.
  • yüksek lisans kayıt için ocak şubat ayları ne alaka arkadaşlar ? benim lisans haziranda bitiyor şimdiden yüksek lisansa başvuru mu yapmalıyım ??
  • arkadaşlar benim de tecil tarihi haziran da bitiyor ama sevk tarihi eylülde bitiyor yüksek lisans ta sevk tarihi mi önemli tecil tarihi mi
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnson22 -- 8 Haziran 2020; 12:30:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.