Şimdi Ara

2019 yılı Turizm haberleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Yılsonu itibarıyla 40 milyon (turist) rakamı aşılarak Türkiye rekoru kırılacak" dedi.
    BAKAN Ersoy açıklamasının devamında "Hedefimiz turist sayısının yanı sıra turizm gelirini artırmak olacak, 2019'da nitelikli turiste odaklanmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl çok daha iyi bir turizm sezonu bizleri bekliyor, 2019 erken rezervasyon satışları geçen senenin çok üstünde rakamlarla başladı" şeklinde konuştu.

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/bakan-acikladi-dev-projeden-ilk-gaz-akisi-2019-yili-sonunda-baslayacak-41023851







  • Harun Dursun: Yazın 40 bin euroluk odamız bile boş kalmadı

    Mandarin Otel Genel Müdürü Harun Dursun, Türk turizminin son 10 yılda 4. vitesten 5. vitese geçtiğini, şimdi ise 6. vitese doğru ilerlediğini söyledi.



    Türk turizminin son 10 yılda sınıf atladığını belirten Harun Dursun, "1990'lı yıllarda turizm alanında 3 üniversite eğitim verirken şimdi birçok üniversite bu bölümü açtı ve kalifiye eleman yetiştiriyor. Oteller buradan çıkan öğrencileri gerçekten destekliyor. Turizmciler yaşadıklarını her zorlu süreçten ders çıkarmayı biliyor" dedi. Son 10 yıl içinde sektörün 4'ten 5'inci vitese yükseldiğini vurgulayan Dursun, "Şimdi 6'ıncı vitese doğru ilerliyoruz. Dünyadaki lüks segment destinasyonları arasında Türkiye de adından söz ettirmeye başladı" dedi.

    ''RAKİP İTALYA, İSPANYA VE FRANSA OLMALI''

    Sabah gazetesinden Betül Alakent'e konuşan Dursun, Türkiye'de bazı bölgelerin her şey dahil sistemi ile devam etmesi, ancak yeni yatırımların üst gelir grubuna göre planlanması gerektiğini savundu. Dursun, '' Gelirimiz artsın diyorsak bizim rakibimiz İtalya, Fransa, İspanya'daki en iyi oteller olmalı. Bu altyapı sağlandığında zaten zengin turist gelecektir. Çünkü Türkiye doğasıyla, kültür ve tarih altyapısıyla bu grubun istediğini onlara veriyor" diye konuştu. Turizmde sezonun 12 aya yayılmasının gelir artırıcı bir diğer etki olacağına dikkat çeken Dursun, şöyle konuştu: "Biz 1 Nisan'da otelimizi açıp 1 Kasım'da kapatıyoruz. Gelecek yıl bu süreyi daha da uzatmayı hedefliyoruz ancak uçuşlara bağlıyız. Bodrum'a sezonda 70 ayrı noktadan direkt uçuş varken, sezon bitiminde yüzde 70 düşüyor. Kış döneminde sabah bir akşam bir uçuş var. Sabah çok erken akşam çok geç. Yabancı misafir İstanbul'da gecelemek zorunda kalıyor. Eğer Bodrum'a uçan uçak firma ve sayısı artarsa tesisler 12 ay açık kalır."



    ''40 BİN EUROLUK ODAMIZ BİLE BOŞ KALMADI''

    2018 yaz sezonunda yüzde 100 doluluk oranı yakaladıklarını aktaran Dursun, "Bu dönemde 40 bin euroluk odamız dahi boş kalmadı" dedi. Nisan-kasım döneminde doluluk ortalamalarının yüzde 60 olduğunu aktaran Dursun, bunun lüks segmentte hizmet veren bir otel için çok başarılı bir oran olduğunu söyledi. Gelecek yıl doluluk ortalamasını yüzde 65-70'e çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Dursun, şöyle devam etti: "Bu yıl ABD, İngiltere, Almanya, Rusya, Azerbaycan, Ukrayna, Katar, Kuveyt, Lübnan pazarlarından misafir ağırladık. Özellikle ABD ve İngiliz turist sayısında ciddi bir artış yakaladık. Gelecek yıl Brezilya ve Meksika yeni pazarlarımız olacak. Onlar İstanbul'a uçup 3-4 gün geçiriyor. Oradan Bodrum'a geliyor ve 3-4 gün kalıyorlar. Bu pazarlar gelişmeye çok müsait."




  • Türkiye'de 1.5 milyon yatak var, 40 değil 70 milyonu konuşmalıyız


    Türkiye'de 1.5 milyon turistik yatak olduğunu belirten AKTOB Başkanı Dr Erkan Yağcı, ''40 değil, 70 milyon turist rakamını konuşmamız gerekiyor.'' dedi.
    Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu'nun Antalya-Kundu'daki IC Hotels Green Palace Hotel'de düzenlenen 'SKAL Türkiye Büyük Buluşması'nda konuşan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Türkiye turizminde hedeflere ulaştıkça Antalya gibi yeni destinasyonların ortaya çıkacağını dile getirdi.

    ''YERLİ TURİSTLE BERABER 15-16 MİLYON''

    Daha önce 12 milyon olan Antalya'nın turist sayısının 2016'da 6 milyona düştüğüne dikkat çeken Yağcı, ''Ancak umutsuzluğa kapılmadık, 2017 yılında iyileşme sürecine girerek 10 milyon turist sayısına ulaştık. 2018 yılında ise 13.5 - 14 milyon turist rakamına ulaşacağımızı umut ediyoruz. Yerli turistlerle birlikte Antalya 15- 16 milyon turist ağırlayacak'' ifadelerini kullandı.


    ''TURİZMİ KİŞİLERİN CEBİNDEKİ PARAYA GÖRE BELİRLEMEK YANLIŞ''

    Antalya'nın dünyanın en fazla turist alan üçüncü şehri olduğunu hatırlatan Yağcı, turizmi kişilerin cebine göre belirlemenin yanlış olduğunu söyledi. Yağcı, ''Dünyada turistlerin kişi başı ortalama harcaması 1000 dolar. Türkiye'de ise bu yıl 740 dolar olması bekleniyor. Turistlerin ortalama harcamasını 1000 dolara çıkardığımızda hedefimize ulaşmış oluruz'' değerlendirmesini yaptı.

    ''1.5 MİLYON YATAK VAR, ARTIK 70 MİLYON TURİSTİ KONUŞMALIYIZ''

    Türkiye'nin artık turizmde 40 milyonu değil, 60-70 milyon rakamını konuşması gerektiğini söyleyen Yağcı, ''Türkiye'de 1.5 milyon turistik yatak var. Eğer turist gelmezse bu yakalar boş kalır. Türkiye her kesime hitap edebilecek tatil planlamaları yapmalı. Bunu çok iyi başarıyor. ancak geliri artırmak için sağlık, spor, kongre turizmine daha fazla önem verilmeli. Daha fazla para harcayan turistler, çekmeli. Turizmi ülke sathına yaymak bizlerin birinci amacı olmalı.'' dedi.


    https://www.turizmguncel.com/haber/turkiyede-15-milyon-yatak-var-40-degil-70-milyonu-konusmaliyiz




  • İç pazar için 3 kötü, bir iyi haber

    Tatil Sepeti Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, erken rezervasyon döneminin mart ayında sona erebileceğini söyledi. Bu yıl yerli turist sayısında artış beklemediklerini ifade eden Küçükyılmaz, otel fiyatlarının ise yüzde 30 yükseleceğini dile getirdi. Küçükyılmaz ayrıca, erken rezervasyoda yüzde 40 talep artışı olduğunu da söyledi.

    2018 yılında oluşan dış talep nedneiyle Türkiye'de otel doluluklarının arttığına değinen tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, buna bağlı olarak erken rezervasyon döneminin Mart ayında sona erebileceğini söyledi. Yerli turistin sıkıntı yaşamamak için erken rezervasyonlarını bir an önce yaptırmalarını öneren Küçükyılmaz, 4 kişilik bir ailenin erken rezervasyon ile 1.500-2.000 TL civarında tasarruf edebileceğini ileri sürdü.

    2018 yılının üçüncü çeyreği itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,5 artışla 36 milyon ziyaretçinin Türkiye’ye geldiğini belirten Koray Küçükyılmaz, Avrupa’dan gelen ziyaretçi sayısındaki artışın devam ettiğini, bu trend sürdüğü takdirde 2018 yılı sonunda ülkeye gelen ziyaretçi sayısının 45 milyona ulaşabileceğini ifade etti. Küçükyılmaz bu rakamın, Türkiye turizm sektörünün en iyi performans gösterdiği ve 41 milyon ziyaretçi ağırladığı 2014-15 sezonundan da yüksek olduğunu ifade etti.

    2018 İLE BENZER RAKAMLAR

    İç pazarda 10-12 milyon kişi arasında bir tatil hacmi olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Küçükyılmaz, 2019 yılında da bu rakamların benzer olacağını ve dış pazarlardan gelen yoğun talep nedeni ile iç pazardaki turist sayısında artış beklemediklerini ifade etti.

    ''EB DÖNEMİ KISA SÜREBİLİR, FİYATLAR YÜZDE 30 ARTACAK''

    Küçükyılmaz, otellerin doluluk oranları nedeniyle bu yıl erken rezervasyon döneminin daha kısa sürebileceğinin de sinyalini verdi. 2019 yılında 36 günlük tatil izni imkanı bulunduğunu hatırlatan ve erken rezervasyon yaptırmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları gerektiğini ifade eden Küçükyılmaz, şunları söyledi: “Önceki yıllarda otellerin doluluk oranları yüksek değildi; oteller müsaitti. Bu nedenle erken rezervasyon dönemi de daha uzun sürerdi. Ancak bu sene erken rezervasyon dönemi Mart ayı sonunda bitecek gibi görünüyor. Dolayısıyla erken rezervasyon ile yüzde 50’lere varan indirimlerden faydalanmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları gerekiyor.”

    Öte yandan 2018 yılında otellerdeki ortalama fiyatların yüzde 30 civarında yükseldiği de kaydedildi.

    ERKEN REZERVASYON TALEBİNDE YÜZDE 40 ARTIŞ

    Şirket olarak önceki yıllardan farklı olarak bu sene erken rezervasyon kampanyasında %40 civarında talep artışı beklediklerini de söyleyen Küçükyılmaz, artan fiyatlardan etkilenmek istemeyen tatilcilerin erken rezervasyona ilgisinin daha fazla olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.


    https://www.turizmguncel.com/haber/ic-pazar-icin-3-kotu-bir-iyi-haber




  • Jolly Tur 2019’a büyük yenilikler ve hedeflerle giriyor


    Türkiye’nin önde gelen tur operatörlerinde Jolly, 2018 yılına ilişkin sonuçlarını ve 2019 beklentilerini açıkladı. Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Yönetim Kurulu Üyesi Mert Vardar, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Figen Erkan ile Jolly’nin teknoloji şirketi Gordion’on CEO’su Erhan Çelik’in katılımyla düzenlenen toplantıda, Jolly’nin yeni logosu da tanıtıldı.
    Savaş Daş - TurizmGüncel

    Jolly Tur 2019 sezonuna büyük yeniliklerle giriyor. Teknolojik entegrasyonunu tamamlayan ve logosunu değiştiren Jolly Tur, Wyndham Grand Hotel Levent’te düzenlediği toplantıyla 2019 hedeflerini açıkladı.

    METE VARDAR: 2018'İ %15 YOLCU, %25 CİRO ARTIŞI İLE TAMAMLIYORUZ

    Toplantının açılışında konuşan Jolly Tours Yönetim Kurulu Başkanı Meter Vardar, inişli-çıkışlı geçen 2018 sezonunda ciroda yüzde 25, müşteri sayısında ise yüzde 15 büyüme ile tamamladıklarını açıkladı. Vardar, ''Jolly, 2018’i ciro bazında yüzde 25 büyüme ile geride bıraktı. 2018 yılında Jolly ile seyahat eden misafir sayısında ise 2017’ye kıyasla yüzde 15’lik bir artış sağlandı. 2019 yılı için ciro bazında yüzde 35’lik büyüme hedefi ile yola çıkan Jolly, misafir sayısında yüzde 15’lik büyüme öngörüyor. Büyüme hızındaki artışın ana dinamiği, teknolojiye yapılan büyük yatırım olacak.'' dedi.

    ''TEKNOLOJİK GEÇİŞİ TAMAMLADIK''

    Jolly’nin teknolojik geçişinin tamamladığını kaydeden Vardar, ‘’Teknolojik geçiş hazırlığımız vardı ve geçen hafta itibariyle bu geçişi tamamladık. Şimdi çok daha büyük hedeflerle yola çıkıyoruz.’’ dedi.


    ''GOLDMAN SACHS İŞ BİRLİĞİ VARDAR AİLESİNE DUYULAN GÜVENİN SİMGESİ''

    GoldmanSachs’ın Jolly Tur’a yaptığı yatırımın önemine değinen Vardar, bu yatırımın Vardar ailesine duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu kaydetti. Vardar, yapılan ilk hisse paylaşımında yüzde 11 olan GoldmanSachs hissesinin ikinci anlaşmayla yüzde 25’e çıktığı bilgisini paylaştı. Vardar, ''Goldman Sachs’ın şirketimiz içindeki azınlık hisse payını Ekim ayı içinde ek yatırımla arttırması sadece bizim için değil Türkiye ve Türk turizmi için de çok önemli bir güvenin göstergesidir. Goldman Sachs’tan aldığımız bu destek ile global arenadaki varlığımızı daha yukarılara taşıyarak, küresel düzeyde iddialı oyunculardan biri olmayı hedefliyoruz.'' şeklinde konuştu.

    ''YAZIN FİYATLAR AKDENİZ'DE YÜZDE 35, EGE'DE YÜZDE 35 ARTACAK''

    Türkiye’nin 2019’da yurt dışından ciddi bir talep alacağını ifade eden Mete Vardar, ‘’Hem bunun etkisi hem de Türkiye’de otelcilerin fiyatları yükseltmesi iç pazar fiyatlarının artmasına neden oldu. Şu anda Ege’de yüzde 35, Akdeniz’de ise yüzde 45 arttı fiyatlar. Biz Jolly olarak kurduğumuz sağlam partnerliklerle bu artışı yüzde 25’e çekebiliyoruz. Gelecek yıl başta Almanya ve Polonya olmak üzere tüm Avrupa’da çok büyük artış olacak. Rusya stabil kalacak. Çinli ve Hintli turist de gelmeye başladı. Türkiye turizm sektörü çok iyi bir noktaya doğru gidiyor.’’ ifadelerini kullandı.

    Vardar, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

    2019’da pazar daralacak gibi görünen iç pazarda büyüme hedeflerimizi daha da yukarılara taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. Sadece Jolly için değil, ülkemiz içn de güzel bir yıl olmasını dilerim.

    40'IN ÜSTÜNDE ŞEHİRDEN KÜLTÜR TURLARI DÜZENLEYECEK

    Bu sene 40’ın üstünde şehirde kalkışlı kültür turlarına başlatıyoruz. Erken rezervasyon şu anda çok daha önemli durumda. Bu sene erken rezervasyon sadece fiyat için değil, tercih edilen otelde yer bulma anlamında da önemli. Çünkü erken rezervasyon nisan sonu gibi bitecek gibi görünüyor. Tatil satışlarında taksit ayısının 9’a çıkması da alım gücünü yükseltecek.


    YENİ LOGOYU 320 BİN KİŞİYE SORDU

    Bizim eski logomuz bunu andıran bir logoydu. Sonrasında günümüze kadar Jolly International Tours logosu ile devam ettik. Şimdi ise bir tur şirketi olmanın yanında bir teknoloji şirketiyiz ve yeni dönemde bu logo ile devam edeceğiz. Seçtiğimiz 6 logoyu 320 bin kişinin beğenisine sunduk. 6 logo içinde en çok beğenilen logo buydu.

    2019'DA 1.1 MİLYON KİŞİYE HİZMET VERMEYİ PLANLIYOR

    2019 yılında hizmet verdiğimiz toplam yolcu sayısının 1.1 milyona ulaşmasını hedefliyoruz. Teknoloji tarafında yaptığımız önemli değişikliklerle yeni iş kollarında daha geniş kitlelere ulaşmayı ve 2019’da ciroda yüzde 35 kişi sayısında ise yüzde 15 büyüme hedefliyoruz.

    Şu anda tur operatörlüğü sistemi ile ilgili taslak tamalandı. Konuyla ilgili çok ciddi bir çalışma var. Önümüzdeki yıl bunun kanunlaşacağını düşünüyorum. Bunlar olursa vatandaşlar kendilerini güvende hissedecek gönül rahatlığı ile tatillerini satın alabilecek.


    https://www.turizmguncel.com/haber/jolly-tur-2019a-buyuk-yenilikler-ve-hedeflerle-giriyor




  • Bakanlık 2019 yurt dışı reklamları için ihaleye çıkıyor



    Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2019 yılında yurt dışında yapılacak Türkiye reklamları için ihaleye çıkıyor.
    Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2019 yılında yurt dışında yapılacak Türkiye reklamları için ihaleye çıkacağını duyurdu. Bakanlığın resmi web sitesinde yer alan açıklamada, 8 Ocak 2019 tarihinde Almanya'nın başkenti Berlin'de, açık artırma usulü ile yapılacak ihalenin son başvuru tarihi ise 4 Ocak olarak açıklandı.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ihaleye ilişkin duyurusu şöyle:

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2019 yılı içerisinde yurtdışında gerçekleştirilecek reklam faaliyetleri için ihale gerçekleştirilecektir. İhale, 04.11.2004 tarih ve 25633 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren “İdarelerin Yabancı Ülkelerdeki Kuruluşlarının Mal ve Hizmet Alımları ile Yapım İşlerine İlişkin Esaslar” çerçevesinde Pazarlık Usulü ile gerçekleştirilecek olup, İhaleye 8 Ocak 2019 Salı günü saat 10.00’da (Almanya Yerel saati ile) Berlin - Almanya’da başlanacaktır.
    İhale Dokümanı (İhale Şartnamesi, Bilgilendirme Dosyası ve Yurtdışı Müşavirlik/Ataşelik Listesi)www.kulturturizm.gov.tr adresinden Türkçe ve İngilizce dillerinde bedelsiz olarak temin edilebilecek olup teklifler İhale Dokümanında yer alan hususlara bağlı olarak hazırlanacaktır.

    İhaleye katılmak isteyen isteklilerin teklif dosyalarının en geç 4 Ocak 2019 Cuma günü saat 18.00’a kadar Türkiye Cumhuriyeti Berlin Kültür Müşavirliğinin aşağıda yazılı adresine ulaşacak şekilde, elden veya özel ulak yoluyla, İhale Dokümanında belirtilen usule uygun hazırlanmış olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra teslim edilen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır. Saat ayarında, ihalenin gerçekleştirildiği yerin yerel saati (Almanya) esas alınacaktır.


    https://www.turizmguncel.com/haber/bakanlik-2019-yurt-disi-reklamlari-icin-ihaleye-cikiyor




  • Yönetmelikte yapılan değişiklikle, seyahat harcamalarında taksit sayısı yeniden 9 aya çıkarıldı.
    Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    Yönetmelikte yapılan değişiklikle; yurt içinde yapılan havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda, sağlık ürünü alımlarında ve vergi ödemelerinde taksit sayısı 9'a çıkarıldı.

    Buna karşın, yurt dışında yapılan bilgisayar alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde, taşımacılık ile ilgili harcamalarda, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama harcamalarında meksimum taksit sayısı altı ay olarak belirlendi.



    https://www.turizmguncel.com/haber/seyahat-harcamalarinda-taksit-sayisi-resmen-9-aya-cikarildi




  • Türkiye Seyahat Acentaları Birliği tarafından yapılan açıklamda, etkinlik sektörünün prestijli organizasyonlarından BEA World Festivali'nin gelecek yıl İstnbul'da düzenleneceği açıklandı.
    TÜRSAB tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:

    ''Kongre ve etkinlik sektörünün önde gelen organizasyonlarından biri olan ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen BEA World Festivali’nin ödül töreni ve gala gecesi 23 Kasım tarihinde Portekiz’de gerçekleşti. Dünyanın en prestijli etkinlik ödüllerinin verildiği gecede, 2019 yılında BEA World Festivali organizasyonuna ev sahipliği yapacak şehrin İstanbul olduğu duyuruldu.

    2019 yılının Kasım ayında, 14’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Festivalin Türkiye'de gerçekleşmesi için TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya devreye girdi. Yaratıcı Etkinlikler Planlama ve Uygulama Derneği’nin (YEPUD) yoğun çalışmalarına, Birliğimiz Başkanı Firuz Bağlıkaya, ADC Group and Bea World Festival Başkanı Salvatore Sgone’ye yazdığı mektup ile destek verdi. TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya’nın yazdığı mektup, festivalin 2019’da İstanbul’da yapılması kararında etkili oldu. Kongre turizmini canlandırmak adına atılan bu önemli adım sonucunda dünya çapında faaliyet gösteren dev kongre ve eventler düzenleyen firmaların katıldığı BEA World Festivali 2019’un İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı.

    Kasım 2019‘da İstanbul’da gerçekleşecek festivale, dünyanın en önemli etkinlik firmaları ve yöneticilerinden oluşan 650 katılımcının gelmesi bekleniyor. BEA World Festivali, ülkemizdeki etkinlik firmalarının uluslararası alanda temsil edilmesi ve dünya çapında iş birliktelikleri oluşturulması için önemli rol oynayacak. Üç gün sürecek olan organizasyonda birçok B2B görüşmenin yanı sıra; İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginlikleri de katılımcılara tanıtılacak.

    İstanbul'un bu seçkin katılımcılara, son derece kusursuz misafirperverliği ile ev sahipliği yapmasının büyük bir onur olduğunu belirten TÜRSAB Başkanı Sayın Firuz Bağlıkaya; “Bu vesileyle ülkemizin kongre pazarında yeniden canlanması ve yükselmesi için ilk adımların atılmış olması sektör olarak hepimizde büyük bir heyecan yaratmıştır. Başta YEPUD Başkanı Şebnem Mardini olmak üzere, tüm bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu organizasyonun ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek; MICE sektörünün gelişimi için TÜRSAB olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.''



    https://www.turizmguncel.com/haber/etkinlik-sektorunun-prestijli-organizasyonu-2019da-istanbulda




  • Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın ortak yatırımı SunExpress, 2019 yılı için Orta Avrup'dan Türkiye'ye 5 milyon koltuk planladığını açıkladı.

    SunExpress Almanya genel müdür yadımcısı Alper Özen, Türkiye turizmindeki yükselişin 2019 yılında da süreceğini öngördüklerini açıkladı. Şu anda rezervasyonların oldukça pozitif seyrettiğini kaydeden Özen, ''Tur operatörleri ve seyahat acenteleri, Orta Avrupa’dan Türkiye’ye olan tur paketlerinde ciddi bir canlanma bekliyor.'' dedi.

    SunExpress’in 2018 yaz sezonunda sadece orta Avrupa’dan Türkiye’ye 5 milyondan fazla koltuk arz ettiğini belirten Özen, Türkiye’de 13 şehirden Avrupa’da 32 kente tarifeli direkt seferler yaptıklarını ifade etti.


    https://www.turizmguncel.com/haber/orta-avrupadan-turkiyeye-5-milyon-koltuk-planladi




  • TUI Rusya’dan Türkiye atağı: Sayıyı 11'den 20’ye çıkardı

    Türk otellerin Rusya pazarına sundukları erken rezervasyon fiyatlarını ortalama yüzde 15 arttırmasına rağmen, bu ülkeden Türkiye'ye dönük rezervasyon talebinin hız kesmediği bildirildi.

    ERKEN REZERVASYONLAR İKİ KATINA ÇIKTI

    Rusya'dan Türkiye'ye dönük erken rezervasyonlarda bu yıl da istikrarlı bir büyüme olduğunu açıklayan Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR), erken rezervasyon satışlarında TUI Rusya'nın geçen yılın iki katına çıktığını duyurdu.Yılbaşı öncesi yüzde 20 indirimle Türkiye tatili satın alınabildiğini belirten ATOR, ''Geçen yıla kıyasla Türkiye'ye dönük erken rezervasyon fiyatları yüzde 15 hatta bazı durumlarda daha fazla artmış olmasına rağmen, Türkiye'ye dönük yaz rezervasyonlarında düşüş gözlenmedi.

    REZERVASYON ARTIŞININ ÜÇ TEMEL NEDENİ

    Rus seyahat uzmanları, aralık ayında Rusya'dan Türkiye'ye dönük ilginin yüksekliğini 3 nedene bağlıyor;

    1. Tur operatörlerinin taksitli satış yapması

    2. Rus halkı, ilerleyen dönemde Türkiye fiyatlarının şu ankinden yüzde 30-50 daha yüksek olacağını biliyor

    3. Tur operatörleri ve seyahat acenteleri, en iyi fiyatları aralık ayında çıktılar.

    31 MART'A KADAR DEVAM EDECEK

    TUI Rusya, erken rezervasyonda yakaladığı başarıyı şirketin sunduğu esnek koşullara bağlıyor. 13 Eylül'de Türkiye'ye dönük erken rezervasyonu başlatan TUI Rusya, kampanyayı 31 Mart'a 2019'a kadar devam ettirecek. TUI Rusya şu ana kadar Türkiye talebinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla iki kat artış olduğunu açıkladı.

    UÇTİĞİ ŞEHİR SAYISINI 11'DEN 20'YE ÇIKARDI

    Rezervasyon artışına paralel bir uçuş programı hazırlayan TUI Rusya, Türkiye programını genişleti. Moskova'dan Dalaman ve Antalya'ya uçacak olan şirket, Rusya'nın 20 noktasından Antalya'ya operasyon yapacak. TUI Rusya, geçtiğimiz yıl Rusya'nın 11 kentinden Antalya'ya uçuyordu. Şirket bu yıl, Türkiye genelinde 750 oteli programına aldı.


    https://www.turizmguncel.com/haber/tui-rusyadan-turkiye-atagi-sayiyi-11den-20ye-cikardi




  • AHL’nin İstanbul Havalimanı’na taşınması mart ayına ertelendi


    Atatürk Havalimanı’nın (AHL), açılışı 29 Ekim’de yapılan İstanbul Havalimanı’na taşınma tarihi ertelendi.

    Açılışı 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan ve 31 Aralık’ta tam uçuşlara başlayacağı açıklanan İstanbul Havalimanı’na taşınma tarihi ertelendi.

    Airporthaber’de yer alan habere göre, 29 Ekim'de açılışı yapılan İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın da katıldığı toplandı İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirildi.

    Toplantıya DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, SHGM Genel Müdürü Vekili Bahri Kesici, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, İGA yetkilileri ve sektör temsilcileri katıldı.

    Yapılan görüşmeler neticesinde taşınmanın Mart ayına ertelenmesi kararlaştırıldı.


    https://www.turizmguncel.com/haber/ahlnin-istanbul-havalimanina-tasinmasi-mart-ayina-ertelendi




  • Yeni yıla Türkiye'de girmek isteyen Rusların sayısı arttı


    Rus Tur Operatörleri Birliği ATOR, yılbaşı tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen Rus turistlerin sayısında geçen yıla oranla artış olduğunu belirtti.

    Rezervasyon sayısının geçen yıla oranla iki kat arttığını belirten ATOR, yılbaşı turlarının büyük bir kısmının satıldığını bildirdi.

    Rus turistler genellikle Belek, Side, Antalya, Alanya ve Kiriş'te bulunan, 'her şey dahil' sistemi ile çalışan 4 ve 5 yıldızlı otelleri tercih ediyorlar.

    Rus turistlerin Türkiye'de kalma süreleri 3 ila 11 gün arasında değişiyor. ATOR, Rus turistler arasında Türkiye'yi en çok tercih edenlerin çiftler ve gençler olduğunu belirtti.

    https://www.turizmguncel.com/haber/yeni-yila-turkiyede-girmek-isteyen-ruslarin-sayisi-artti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 27 Aralık 2018; 0:7:5 >




  • 2019 yılı Japonya'da 'Türkiye Yılı' ilan edildi


    2008 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Japon İmparatoru Akihito'ya hediye edilen Erdal Güven'in 'Tahran'dan Kaçış' adlı kitabı sinemaya uyarlandı. 'Yuvaya Dönüş' adı ile beyaz perdeye uyarlanan film Japonya'da 2019 yılının 'Türkiye Yılı' ilan edilmesine sebep oldu.

    Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın özel haberine göre T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'Yuvaya Dönüş'ün gösterime gireceği 2019'un Japonya'da 'Türkiye Yılı' olmasına karar verdi.

    Yönetmenliğini Hakan Kurşun'un yaptığı filmde başrolleri Furkan Palalı, Burhan Öçal, Ayten Uncuoğlu ve Japon oyuncu Megumi Masaki paylaşıyor.

    Senaryosu Fatih Özcan ve Şeyda Delibaşı'nın kaleme aldığı 'Yuvaya Dönüş', Japonya'da İmparator Akihito'nun tahtı bırakması nedeniyle 30 Nisan'da düzenlenecek törenlerin hemen ardından 'Türkiye Yılı'nın ana projesi olarak gösterime girecek. Film, aynı tarihlerde Türkiye'de de izleyiciyle buluşacak.

    Çekimleri, Kapadokya, İstanbul ve Tokyo'da yapılacak olan 'Yuvaya Dönüş' filmi, İran - Irak Savaşı sırasında Tahran'da mahsur kalan 215 Japon vatandaşının Türkiye getirilmesini konu alıyor.


    https://www.turizmguncel.com/haber/2019-yili-japonyada-turkiye-yili-ilan-edildi




  • İşte otelcilerin 2019 yılı için gelir ve ziyaretçi artışı beklentisi


    İki yıllık zor sürecin ardından 2018’le birlikte Türkiye turizminin yeniden yükseliş tendine girdiğini kaydeden Timur Bayındır, uluslararası büyük fuarlarda edindikleri izlenimlerin 2019’a dönük umutları arttırdığını ifade etti. Bayındır, ‘’Türk turizminin belkemiği diyebileceğimiz Avrupa pazarlarından gelen işaretler memnuniyet verici. Uzakdoğu pazarlarında hareket başladı. Ortadoğu pazarı canlılılığını koruyor. Diğer pazarlarlarda da iyimseriz. Dolayısıyla 2018 yılında başlayan yükselme trendinin bu yıl da devamını ve yine çift haneli artış öngörüyoruz” diye konuştu.

    HEM TURİST SAYISI HEM DE DOLULUK ARTTI

    Turizm sektöründe 2018 yılı gerçekleşmelerini ve 2019 yılı beklentilerini değerlendiren TÜROB Başkanı Bayındır, Türkiye’nin turizmde büyük oyuncu olarak yeniden sahaya indiğini kaydederek, “Turizmde uluslararası arenada pazarlık gücümüzü de yeniden kazanmaya başladık” diye konuştu. Bayındır’ın değerlendirmesinde satırbaşları şöyle:

    2018 yılına başlarken turist sayısında umutlu olduğumuzu ve çift haneli artış beklediğimizi belirtmiştik. Sektörümüz açısından olumlu olarak nitelendirebileceğimiz bir yılı geride bırakıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Türkiye’ye gelen turist sayısı 11 ayda yüzde 22.2 artışla 37 milyon 537 milyon kişi olarak gerçekleşti. Henüz aralık ayı rakamları açıklanmadı ancak yıl oransal olarak bu düzeyde bir artışla sonlanacak gibi görünüyor.

    Türk turizminin en önemli sacayaklarından konaklama sektöründe hem doluluklarda hem fiyatlardaki gelir artışı sevindiriyor. Türkiye’nin otel dolulukları Ocak-Kasım 2018 döneminde de doluluklar yüzde 10.3 artarak yüzde 66.7’ye yükseldi. 2018 yılı ilk 11 aylık performanslarda Türkiye doluluk oranında en yüksek artışı yaşayan ülke oldu. Konaklama sektöründe fiyat artışı da devam etti. Ocak-Kasım 2018 döneminde ortalama günlük satılan oda bedeli yüzde 6.4 artışla 70.8 Euro’ya, toplam oda sayısı üzerinden odabaşı elde edilen gelirler yüzde 17.3 artışla 47.2 Euro’ya ulaştı. 11 aylık dönemde Türkiye oda başı elde edilen gelirde, geçen yıla göre en yüksek artış oranını yakalayan Rusya’dan sonra ikinci ülke oldu.

    2018 yılı ilk 11 aylık performanslarda ise İstanbul doluluk oranında yüzde 13.4 ile geçen yıla göre en yüksek artış oranını yakalayan destinasyon oldu. Oda başı elde edilen gelirde ise İstanbul yüzde 25 artış işe Moskova’dan sonra en fazla artış oranı yakalayan ikinci destinasyon oldu.

    ‘’FİYATLARIN ESİKYE DÖNMESİ İÇİN BİRAZ DAHA ZAMANA İHTİYAÇ VAR’’

    Fiyatlarda artışın başlaması memnuniyet verici. Ama maalesef turist ve doluluk artışı kadar hızlı bir yükseliş gerçekleşmedi. Fiyatlardaki yükseliş trendinin de turist sayısındaki kadar hızlı olmasını beklemenin doğru olmadığını belirtmiştik. Fiyat ve gelir artışının sürmesini bekliyoruz. Bu durum özellikle İstanbul’da pazar çeşitlenmesinin hızlanmaya başladığını gösteriyor. Ancak fiyatlarda 2013-2014 yıllarının seviyelerine dönmek için birkaç yıl daha beklememiz gerekiyor.

    Mutlaka ve mutlaka kişi başı harcamayı, dolayısıyla gelirleri artırıcı uygulamaları devreye sokmak zorundayız. Belki turist sayısını beklentilerin üzerinde artırabiliriz ama asıl önemli olan geliri artırmak. Turist sayısındaki artıştan daha çok, fiyatlarda yükselme sağlamaya odaklanmak lazım. 2019 yılının en önemli çalışması bu olmalı.

    Bu yıl ilk 9 ayda 22 milyar dolarlık turizm geliri elde edildi. Geçen yılın ilk 9 ayına göre yüzde 20’nin üzerinde artış yaşandı. Bu trendin devam etmesini, yıl sonu itibariyle de bu artış oranının gerçekleşmesini bekleyebiliriz. Kişi başı harcama bu yılın 3. çeyreğinde 612 dolara geriledi. Maalesef gerileme söz konusu. Geçen yıl bu rakam 684 dolar olmuştu.

    ‘’KONAKLAMA YATIRIMLARINDA ANADOLU HIZLANDI’’

    Konaklama sektöründe yatırımlar yavaşlarken, Anadolu illerindeki yatırımlarda dikkat çekici artışlar yaşanıyor. Bu yılın Ocak-Ekim dönemini kapsayan 10 aylık döneminde toplam 48 şehirde toplam 22.081 yataklı 143 yeni otel projesi teşvik belgesi aldı. Yeni yatırımlar toplamda 2 milyar 337 milyon TL harcanarak tamamlanacak. Geçen yıl aynı dönemde 46 ilde toplam 28.073 yataklı 153 otel projesi 2 milyar 564 milyon TL yatırım teşviği almıştı. Buna göre proje sayısında yüzde 6.5, yatırım tutarında yüzde 8.8 gerileme meydana geldi. İller bazında Antalya toplam 3.628 yataklı 16 yeni otel projesi ile ilk sırada yer aldı. İstanbul 2.449 yataklı 15 proje ile ikinci sırayı alırken, Trabzon 1.253 yataklı 12 proje ile ilk iki sırayı zorlamaya başladı. Muğla 1.861 yataklı 10 proje ile dördüncü olurken, İzmir 855 yataklı 6 proje ile beşinci oldu. Bu yıl Van’da yatırımlar proje sayısında ciddi bir sıçrama yaptı. İl, toplam 439 yataklı 5 otel projesi ile proje sayısı açısından en fazla yatırım yapılan altıncı il oldu.

    İlk yarıda yatırımlarda gerileme eğilimi minimumda kaldı. Öngördüğümüz gibi ikinci yarıdan itibaren ekonomik koşullar doğrultusunda gerileme meydana geldi. Yatırımların Anadolu’ya yayılması eğilimi memnuniyet verici. Ancak planlı yatırımlar yapılmasına dikkat etmek gerek. Plansız yatırımlar hızlanırsa önümüzdeki dönemlerde fazla kapasite riski ortaya çıkabilir. Antalya ve İstanbul’daki yeni yatırımlar arz fazlalığına rağmen artmaya devam ediyor. Yatak arzındaki aşırı artış turizmdeki sıkıntılardan biri haline gelmiş durumda. Bir planlama yapılması şart. Yenileme teşviklerinin yeterli değil. Bu konuda adımlar atılmalı. Antalya, İstanbul, Aydın ve Muğla’da yıpranma sürecine giren birçok otel bulunduğu göz önüne alınmalı ve bu illerimize verilecek teşvik belgelerinde yeni yatırımlar yerine, daha çok mevcut yatırımların modernizasyonu ve renovasyonu yönünde düzenleme yapılmalı.

    ‘’YENİ PROJELER YOLDA’’

    Ekim ayında Ukrayna pazarı için Kiev’de oldukça başarılı bir workshop gerçekleştirdik. 4 Aralık’ta yine Bakanlığımız destekleriyle Odessa’da ikinci bir workshop düzenledik. Bu tip etkinliklerin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla benzer organizasyonları 2019 yılında, Balkanlar, Çin ve Rusya’da planlıyoruz.


    https://www.turizmguncel.com/haber/iste-otelcilerin-2019-yili-icin-gelir-ve-ziyaretci-artisi-beklentisi




  • Alman Seyahat Birliği’nin (DRV) verilerini aktaran Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2019 yılında Almanya’dan gelen ziyaretçi sayısında rekor beklendiğini açıkladı. DRV'nin Bakan Ersoy'a sunduğu rakamlara göre Almanya pazarında, erken rezervasyonlarda yüzde 123, ciroda ise yüzde 140 artış söz konusu.

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Alman Seyahat Birliği Başkanı Norbert Fiebig ile bir araya geldi. Görüşme sonrası bakanlık tarafından yapılan açıklamada Ersy’un, ‘’“Hem Türkiye’ye gelen kişi sayısı hem de turizm geliri beklentilerin üzerinde artış gösteriyor.” ifadelerine yr verildi.

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, uluslararası temasları kapsamında dünyanın en büyük seyahat endüstrisi örgütlerinden DRV Başkanı Norbert Fiebig ile bir araya geldi.

    ''EB'DE %123, CİRODA %140 ARTIŞ''

    Berlin’de gerçekleşen görüşmede, Almanya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısına ilişkin yıl bazında kıyaslamalar yapıldı.

    DRV’nin açıkladığı rakamlara göre, erken rezervasyon satışları yüzde 123, ciro ise yüzde 140 oranında arttı.

    Bakan Ersoy, erken rezervasyon satışlarındaki yüzde 123’lük artışın yılın henüz başında kaydedildiğine işaret ederek “Almanya’dan gelecek turist sayısında bu yıl rekor bekliyoruz. Herr Fiebig ile yaptığımız toplantı oldukça verimli geçti. İki ülkenin turizm potansiyelinin yanı sıra nitelikli Alman turistlerin Türkiye’ye gelmesi için izlenecek yol haritasını da ele aldık.” ifadelerini kullandı.


    https://www.turizmguncel.com/haber/almanya-seyahat-pzarinda-saskinlik-yaratan-rakamlar




  • Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur ve CEO Deniz Uğur, Utrecht de düzenlenen Vakantiebeurs Turizm Fuarında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la bir araya geldi.

    Hollanda'nın Utrecht kentinde düzenlenen Vakantiebeurs Turizm Fuarında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la bir araya gelen Bentour Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur ve CEO Deniz Uğur, Türkiye'ye destinasyonunu daha cazip hale getirmek için neler yapılabileceği konusunda görüş alış verişinde bulundu. Altyapı ve turizmde kalite kriterlerinin konuşulduğu sohbette, tanıtım kampanyalarının içerik odaklı olacağı dile getirildi.

    ''İLK DEF BİR TURİZM BAKANINA TURİZMİ ANLATMIYORUZ''

    Toplantıya ilişkin değerlendirme yapan Kadir Uğur, Bakan Ersoy'un başarılı bir iş adamı olarak edindiği tecrübelerin sektör için altın değerinde olduğunu ifade eti. Uğur, ''Turizm hayatımda birçok turizm bakanının bu görevi icra ettiğine şahit oldum. Ancak ilk defa turizmi anlatmaya ihtiyaç duymadığımız bir bakan ile yeni hedeflere yöneliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

    ''TÜRKİYE REZERVASYONLARINDA YÜZD 81 ARTIŞ VAR''

    Bentour CEO'su Deniz Uğur ise, erken rezervasyon rakamlarının şimdiden başarılı bir sezona işaret ettiğini dile getirdi. Bentour'un Türkiye rezervasyonlarında geçen yıla kıyasla yüzde 81'lik artış olduğunu belirten Deniz uğur, ''Özellikle Türkiye'ye olan talep bu gidişatı destekliyor. Türkiye'ye seyahat eden turist profilinin çeşitlenmesi de sevindirici. Ortalama paket tur fiyatları geçen yıla kıyasla yüzde 15 artmış durumda. Bu durum seyahat acentelerinin kazançlarına da yansıyor ve pazarda memnuniyetle karılanıyor.'' dedi.


    https://www.turizmguncel.com/haber/turkiye-rezervasyonlarinda-yuzde-81-artis-var




  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2019 yılında Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının yüzde 18-20 oranında artmasını beklediklerini söyledi.
    Utrrecht Turizm Fuarı'nda sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mehmet Nuri Ersoy, 2019 yılında Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının yüzde 1820 oranında artmasını hedeflediklerini söyledi. 2018 yılınını 39 milyon yabancı ziyaretçi sayısı ile kapatması beklenen Türkiye'nin, bu hesaba göre 6 milyon civarında ek turist alması gerekiyor.

    Ocak ayına Antalya Havalimanı verilerinin Antalya'da alınmaya başlandığı bilgisini veren Ersoy, verilerin yüzde 60 artışa işaret ettiğini açıkladı. Ersoy, daha önce 50 milyon turist 50 milyar dolar turizm geliri olarak açıklanan 2023 hedefinin ise 70 milyon turist 70 milyar dolar turizm geliri olarak revize edildiğini hatırlattı.


    https://www.turizmguncel.com/haber/bu-yil-6-milyon-ek-turist-hedefliyor




  • turizm ihracat rekorları boşboş laflar bunlar

    halkın geliri 18 bin dolarmış mesela

    hep laf hep laf
  • Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, turist başına harcamanın 612 dolara düştüğünü belirterek, 2019'da en önemli çalışmanın bu alanda yapılması gerektiğini belirtti.

    ‘’TURİZM 2018’DE YÜKSELİŞE GEÇTİ’’

    Cumhuriyet gazetesinden Şehriban Kıraç'a konuşan Bayındır, 2018 yılı ile birlikte ülke turizminin yükselişe geçtiğini hatırlatarak, ''Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Türkiye’ye gelen turist sayısı 11 ayda yüzde 22.2 artışla 37 milyon 537 milyon kişi oldu. Yıl oransal olarak aşağı yukarı bu düzeyde bir artışla sonlanacak gibi görünüyor.'' dedi.

    ‘’DOLULUKA EN YÜKSEK ARTIŞI TÜRKİYE YAKALADI’’

    Türkiye’nin Kasım 2018 otel doluluklarının 2017’nin aynı ayına göre yüzde 1.5 artarak yüzde 63.7'ye ulaştığını kaydeden Bayındır, ''Ocak-Kasım 2018 döneminde de doluluklar yüzde 10.3 artarak yüzde 66.7’ye yükseldi. 2018 yılı 11 aylık performanslarda Türkiye doluluk oranında en yüksek artışı yaşayan ülke oldu.'' şeklinde konuştu.

    ‘’DAHA BİRKAÇ YILA İHTİYAÇ VAR’’

    Turizm gelirlerindeki artışın turist sayısındaki ve doluluklardaki artış kadar hızlı ilerlemediğine dikkat çeken TÜROB Başkanı, ''Avrupa ülkelerinden geri dönüşlerin başlaması sevindirici. Ancak fiyatlarda 2013-2014 yıllarının seviyelerine dönmek için birkaç yıl daha beklememiz gerekiyor. Mutlaka ve mutlaka kişi başı harcamayı, dolayısıyla gelirleri artırıcı uygulamaları devreye sokmak zorundayız. Belki turist sayısını beklentilerin üzerinde artırabiliriz ama asıl önemli olan geliri artırmak. Kişi başı harcama bu yılın 3. çeyreğinde 612 dolara geriledi. Geçen yıl bu rakam 684 dolar olmuştu. İspanya’da turist başı harcama 1.050 Avro civarında, yani Türkiye’nin epey üstünde. İtalya’da 1.100 Avro ve Fransa’da ise kişi başı harcama 1.400 Avro’nun üzerine çıkıyor. Buradaki farkın en önemli sebeplerinden biri, turiste şehir içinde eğlence, gastronomi, kültür/sanat gibi alanlarda harcama yaptırabilmektir.'' dedi.

    ‘’EN BÜYÜK RİSK KONAKLAMA SEKÖRÜNDEKİ ARZ FAZLASI’’

    Konaklama sektöründe yatırımlar yavaşlarken, Anadolu’daki yatırımlarda artış yaşandığını dile getiren Bayındır, sektördeki en büyük riski konaklama sektöründeki arz fazlası olarak gördüklerini söyledi. Anadolu'daki yatırımların planlı ilerlemesi gerektiğini belirten Bayındır, ''Plansız yatırımlar hızlanırsa gelecek dönemlerde fazla kapasite riski ortaya çıkabilir. Antalya ve İstanbul’daki yeni yatırımlar arz fazlalığına rağmen artıyor. Yatak arzındaki aşırı artış turizmdeki sıkıntılardan biri haline gelmiş durumda. Bir planlama yapılması şart. Yenileme teşvikleri konusunda adım atılması gerekiyor.'' dedi.

    ‘’YATIRIM İZLEME KURULU OLUŞTURULMALI’’

    Antalya, İstanbul, Aydın ve Muğla’da yıpranma sürecine giren birçok otel bulunduğunu hatırlatan Timur Bayındır, bu illerde yeni yatırım yerine renovasyon yatırımlarına teşvik verilmesi gerektiğini savundu. Bayındır, ''Turizm yatırımlarının sürdürülebilir olarak planlanması için “Yatırım İzleme Kurulu” oluşturulmalı, ‘Yatırım Teşvik Sistemi’ revize edilmelidir.'' şeklinde konuştu.

    ‘’HER DÖRT TURİSTTEN BİRİ ARAP’’

    İstanbul'a gelen turist profiline de değinen Bayındır, şu anda kente gelen her 4 turistten birinin Arap turist olduğuna vurgu yaptı. Bayındır, ''Arap turistlerin rotalarındaki en önemli ve en çok rağbet gören ülke Türkiye. Son zamanlarda Arap turistler yeşil ve serin destinasyon tercihlerinin yanı sıra Muğla, Antalya ve Marmaris gibi sıcak ve denize kıyısı olan destinasyonlara da ilgi göstermeye başladı.'' sözlerini dile getirdi.


    https://www.turizmguncel.com/haber/turizm-sektorundeki-en-buyuk-riski-acikladi




  • YOLCU HEDEFİ 80 MİLYON

    THY tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirimde, 2019 yılında iç hatlarda 33 milyon, dış hatlarda 47 milyon olmak üzere toplam 80 milyon yolcu taşınması hedeflendiği belirtildi.

    KAPASİTE YÜZDE 7-8 ARTACAK

    Şirktin Türkiye'de yüzde 3, Orta Doğu'da yüzde 11, Avrupa'da yüzde 6, Asya-Uzak Doğu'da yüzde 8, Amerika'da yüzde 7, Afrika'da yüzde 15 kapasite artışı gerçekleştireceği belirtilen açıklamada, ''Toplamda yüzde 7-8 artışla yaklaşık 195 Milyar AKK seviyelerine ulaşılması planlanırken, yolcu doluluk oranının yüzde 81-82 aralığında olması beklenmektedir.'' ifadeleri kullanıldı.

    YAKIT TÜKETİMİNDE YÜZDE 8-9 ARTIŞ ÖNGÖRÜLÜYOR

    2019 yılında yüzde 3-4 artışla yaklaşık 1,45 milyon ton kargo taşınmasının hedeflendiği kaydedilen KAP açıklamasında 2019 yılında toplam akaryakıt tüketiminde yüzde 8-9 artış öngörüldüğü belirtildi.

    14,1 MİLYAR DOLAR GELİR HEDEFLİYOR

    Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

    2019 yılı hedge dahil ortalama jet yakıtı maliyetinin ton başına 715 dolarcivarında olması beklenmektedir.

    Yaklaşık 14,1 milyar dolar tutarında satış geliri elde edilmesi hedeflenmektedir.

    Yakıt hariç birim giderlerde yüzde 3-5 arasında artış beklenmektedir.

    Konsolide EBITDAR marjının yüzde 22-24 arasında olması hedeflenmektedir.



    https://www.turizmguncel.com/haber/turk-hava-yollari-2019-hedeflerini-acikladi




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.