Şimdi Ara

24mbps bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 hafta önce 4 yıldır kullandığım 16mbps bağlantımı 24'e yükselttim. Prime satıcısı modeminiz vdsl destekliyor 24mbps'ye yükseltebilirsiniz demişti. 2 gün sonra 6 saat internet koptu ve tekrar geldiğinde dsl ışığı yanıp sönmeye başladı. birkaç saat sonrasında dsl ve internet ışıkları sabit yanmaya başladı ama ertesi gün internet tekrar koptu. telefondan arıza kaydı oluşturdum gelen görevli sorun modemde , hattındaki bağlantı on numara dedi ve yeni modem almamı söyledi. türktelekom bayisinden yeni modem (TP-LİNK W9970 v3) aldım ancak o cihazda kablo bağlantısını yaptıktan sonra 3 saat içinde internete bağlandı.

    Yeni modemi 1 gün boyunca test ettim . hızım 11 mbps civarında seyretti . deneme amaçlı eski modemi tekrar bağladım nasıl olduysa o cihaza internet bağlantısı geldi. eski modemimde ise 17 mbps görüyorum. 2 gün boyunca kontrol ettim cihazlardaki hızda değişiklik olmadı.

    kafam çok karıştı bu 4-5 gün içinde. modemlerden herhangi biri uzun süre kapalı kaldıktan sonra açtığımda internete 3 saatte bağlanıyor.4 senedir internet bağlantısında hiç problem çıkmamıştı. yeni aldığım modemi değiştirmem mi gerekiyor ( iade etme hakkım yokmuş) yoksa sorun apartmandaki kablolarda olabilir mi ?

    aşağıya modemlerin resimlerini koyuyorum.


    Soldaki yeni aldığım , sağdaki 4 yıldır kullandığım modem.
    24mbps  bağlantı sorunu

    eski modemde gördüğüm hız.https://i.hizliresim.com/JZLOaq.jpg
    https://i.hizliresim.com/267EjO.jpg

    yeni modemhttps://i.hizliresim.com/Emlyyn.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FromTamriel -- 15 Kasım 2018; 18:33:57 >







  • Öyle bi resim çekmişsinki bi an kör oldum sandım hattın zaten problemliymiş şansa bağla bağlanıyormuş arıza var kayıt bırak modemle filan işin alakası yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Öyle bi resim çekmişsinki bi an kör oldum sandım hattın zaten problemliymiş şansa bağla bağlanıyormuş arıza var kayıt bırak modemle filan işin alakası yok.
    hocam 2 gündür eski modemle bağlanıyorum , internette kopma hiç görmedim. şu anlık tek sorun modemi kapatıp açtığımda internet 2-3 saatte geliyor. geldiği zaman kopma olmuyor.
  • Problem var hattında ondan dolayı bağlantı problemi oluşuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Problem var hattında ondan dolayı bağlantı problemi oluşuyor.
    saha dolabı apartmanın yanında hocam , ancak kablolar apartman gibi 20 yıllık. elektrikçi çağırsam büyük ihtimal çözülecek sorun.
  • Sıkıntı yoksa tesisatta isterse 50 yıl olsun birşey olmaz :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.