Şimdi Ara

25-40 hz arası subwoofer puflama ve tırtlama yapma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pioneer tsw311d4 subwooferim hiç yumuşak bassları veremiyor. Hava kanalını uzattım. Subwoofer çaprazımda karşımda duruyor. Odanın bass verebileceği en güzel yerde. Fakat buna rağmen yine low bassları duyamıyorum. Hava portunu 13 cmden 26 cm ye çıkardım fakat değişen birşey olmadı. Amfi olarak Logitech Z623 2.1 Ses Sisteminin amfisi kullanmaktayım 130RMS 8ohm. Jamesonun amfisiylede 2ohm bağlayıp denedim sonuç hala aynı. Uzun ve yumuşak basslı şarkıları dinleyemiyorum sadece kick bassı alabiliyorum gerisi gelmiyor. He ama 48 hzde çiğerleri titretiyor orası ayrı. Ama ben genelde hiphop dinlediğim için sert basslar pek işime yarar değil. Kullandığım ses kartı creative x-fi pro. Hz test videosu :https://www.youtube.com/watch?v=0NPED44_9js

    Eq ayarı :
    25-40 hz arası subwoofer puflama ve tırtlama yapma.


    Kabin :
    25-40 hz arası subwoofer puflama ve tırtlama yapma.

    https://www.youtube.com/watch?v=dcDqi6XQkfM
    https://www.youtube.com/watch?v=OC7cNS0GINo gibi şarkıların sadece kick basslarını duyabiliyorum yani güp diye vuruyor ama arkadasından yumuşak o bass gelmiyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert535 -- 23 Ekim 2018; 22:11:58 >



  • 4 ohm bass a 8 ohm çıkışlı amfimi bağlıyorsunuz. Ne istediğinizden emin misiniz.
    Bir kere o subwoofer derme çatma kabin litresinden yapılır. Fabrikasyon değil hazır altif sistem kullanın daha iyi küp küp mü boom boom mu istediğiniz sesi alırsınız. Elinizdekilerle o iş biraz zor..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • akyurt kullanıcısına yanıt
    Sub çift bobin şuan 4+4 ohm bağlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odaların rezonansları değişik hoparlörlerde değişik özellikler gösterebilir. Yer değiştirmeyi dene. Genellikle Zeminde durması işi çok değiştirir.Portlu kabinler bagajda çalışacağı varsayılarak tasarlanır ve dar bir frekans bandında yüksek SPL üretirler. Tüm bir bass band genişliğinde iyi olmaları beklenemez.Bobin 4+4 demişsin seri ise 8 paralel ise 2ohm eder ve bunu ev anfisi süremeyebilir. Birçok bilinmeyen bileşen var yani.
    Sallama kabinde bazen buna benzer durumlar olabilir. Bahse konu logitech anfi nedir-nasıldır bilmiyorum ama uyumsuzluğunu tahmin etmk zor değil.Sub frekanslar üretimleri sırasında anfiden dolayısı ile bunu besleyen güç kaynağından alınabilecek en yüksek akıma ihtiyaç duyarlar. Hoparlör kablosu yerine elektrik kablosu kullanmakta bu sorunun sebebi olmasa da doğru değildir.
  • SabitSalınım kullanıcısına yanıt
    Hocam subun yerini çok değiştirdim ses yine aynı. Amfi 2 ohm bağlayıpta denedim yine aynı. Arkadaşımın amfisiydi ondada sansui subwoofer var çok yumuşak çalıyor benim ki ise davul gibi anlamış değilim. Büyük ihtimal kabin ile ilgili bir durum. Arkadaşın kabininin içi süngerle kaplı acaba bununla ilgili olabilir mi?
  • mert535 M kullanıcısına yanıt
    Bence olay wooferin bass karakteri ile ilgili. JL Audio olsa pamuk gibi olur mesela.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jbl gt5 olsa mesela mis gibi çalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşuna uğraşıyorsun pioneer bassın karakteri o trap müzik seviyorsun deprem etkisi istiyorsun o bassı sat jbl p1222 serisi kicker L7 serisi Re audio,DD For X gibi markalara yönelmen gerek .
  • Müziği dinlediğin yer akustik nokta değilse duyamazsın zaten

    Hata en başta araç için üretilmiş cihazı evde kullanıyorsun

    Ayrıca Z623 ile kullanma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.