Şimdi Ara

2si1 | 2. el oyun, orijinal sayılır mı? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
5.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Enis haklı,

    İkinci elde oyuncu kitlesi artar. İkinciel aldığı oyunu çok beğenen adam bir sonrakine para verip hemen alma isteği de duyar. Uzun vade de markalara da kâr ettirir.

  • 60 euro :) 371 TL :)

  • Normalde PS Store da 170 lira olan Gta V i indirimle 90 liraya aldım , makinada hala yüklü. Nedemi online ı olması nadiren de olsa online a girer oynarım. 2 kez de hikâyesini bitirdim. Gow u, sıfırı 300 lirayken ikknci elden 190 liraya almıştım, 2 ay oynadım bitirdim ve 110 liraya sayarak üstüne 40 lira ekleyip AC origins aldım. Arkadaşa verdim ve o da bitirince ondan geri alıp satacağım. Yani online ı ve iyi bir açık dünyası var ise o oyunu uzun sürelerce oynayabilirim.

    Spider man i ele alırsak onun da belli bir hikayesi var Gta evreni kadar açık bir dünya değil daha ağırlıklı parkur ve görev tamamlamaya dayalı. 3 dlc çıkacak toplamda. 2. Elden 200 liraya da onu almayı düşünüyorum ve dlc leri de edileceğim. Firmaya hem kâr hem de zarar ettirmiş oluyorum öyleyse. Başka bir açıdan bakacak olursak dlc ler 60 tl olsa , ben Spiderman i 2. Elden almasam 470 liraya o oyunu hiç edinemem ve o 60 liralık dlc gelirini de firmaya sağlamamış olurdum.Her alan Dlc alacak değil fakat buna benzer şekilde artık micro ödemeler firmaların daha çok onem verdiği bir şey. Yoksa sen kutulu aldığın oyunu bir kez makinaya takarsın ve makina oyunu hesabınla eşleştirirdi. Başka makina da çalışmazdı,(ki bu bile hesap satarak aşılabilir)

    Yani firma istese bir şekilde 2. El piyasasının önüne geçebilir. Bence Enis haklı

    Yazı biraz uzun olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    Onursuzluk, ahlaksızlık, hırsızlık vs.
  • mesut çevik in gözünden kaçan bir şey var oyunlar a zam geldi avrupa psn lerinde oyunlar 69 euro oldu
    ve türkiye için kur u 4,5 olarak baz alıyorlar artık yeni oyunlarda dikkat edin 4,5 kur dan hesaplandı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djorkaeff -- 15 Kasım 2018; 10:55:55 >
  • Mesutbey haksız :) bugun vw türkiyede çok satmasının en büyük sebebi 2. El piyasasının güçlü olması iphone alırken adam satarsan zarar etmezsin diye satın alan insan çok toyotanın reklam filminde bile 2. Elde en hızlı giden araç diye bagırdilar bence haksızsınız mesut bey ...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesut Çevik'in atladığı nokta şu; bizim ülkemizde düşük fiyat denendi ve yine yeterli ilgi görmedi diyor. Öncelikle ülkemizde oyun kültürü ve orjinal tüketim tam anlamıyla oturmuş değil, sebebi çok basit ne doğru düzgün yerelleştirme ve akabinde ona uygun fiyatlandırma yapılmıyor. Bu ülkeyi zaten kağıt üstünde görmüyorlar, burada nasıl büyük bir ilgi görecek ?

    Şimdi hem düşük fiyat hem yerelleştirme olan oyunlar oldu, fakat bu kültürün yerleşmesi için yeterli değil. Avrupa ve Amerika'da oyuncular oyunları geçmişten bu yana kendi dillerinde oynuyor ve anlıyorlar, bizler yıllardır anlamadığımız kültürün anlamadığımız dilinde oyunları oynuyoruz. Firmalar ülkemize ne kadar yaklaşırsa oyuncularda o kadar yaklaşıyor.

    Şimdi tersten örnek verelim, Türk kültürünü benimsemiş Türkçe dilde bir oyunu dünyaya satın bakalım ne kadar talep olacak ? Avrupa'da ve Amerika'da hiç bir oyuncu, ne kadar iyi oyun yaparsanız yapın ilgi göstermez. Şimdi bu adamlara neden ilgi göstermiyorsunuz neden satın almıyorsunuz diyebilir misiniz ya ?

    2. el konusunda ise Mesut Çevik firma açısından tamamen sıkıntılı olarak görüyor, bazı firmalar için 2. eli yasaklamak sıkıntı olmaz fakat bazı oyunlar için ölüm fermanı olur. Rdr2 için bugün 2. el yasak dediğiniz anda satışlar artabilir, 2. elde bekleyecek adamda zorlar alır. Fakat bu sefer arada kaldığı bazı oyunları hiç denemeyebilir, haliyle denemediği oyuna asla ilgi göstermez. Ancak 2. elde bazı arada kaldığın oyunları alırsın, ilgini çekerse devam oyununu daha çıktığı gün alırsın. 2. el yasak olmuş olsa belki hiç görmeyeceksin bile...

    2. el durumu bazı firmalar için avantaj bazıları için olmasa da olur.
  • Sen xbox dan ps4 e geçmeyi düşünüyorsun diyelim ve ben senden xbox ı alırsam 2. el olarak bana korsan ürün mü vermiş olacaksın şimdi merak ettim ayrıca o kadar oyun aldın paran çöpe gitmiş olmuyor mu ?

    Son olarak da adamlar Türkçe oyun yapıyorlarda bizmi para vermiyoruz anlamadım şimdi sen oyuna dil desteği sunma bu milleti takma sonra orijinal alın desinler...

  • Konsolu yapan firmar(ps4) 2.el paylaşabilirsiniz diyorken bunun tartışılması yersiz bencehttps://www.youtube.com/watch?v=kWSIFh8ICaA

  • Oyunların ikinci el piyasası olmazsa şayet oyun piyasasının çok ciddi darbe alacağı aşikar. Ancak ve ancak bu işe para yatıracaklar aldığı oyunu satmayı hiç düşünmeyen insanlar tarafından alınabilecek duruma sokar.

    Ayrıca gözden kaçırdığınız bir durum var o da satılan "şey" nedir?? Araba satın aldığınızda elinizde birşey olur, donanım aldığınızda birşey olur, berbere gidip traş olduğunuzda dahi saçınızı kesen kişi her saça ayrı ayrı emek ve zaman harcamış demektir. Öyleyse dijital bir ürün aldığınız da üretici firma ne kaybetmiş siz de ne kazanmış olursunuz? Kutulu oyun alırsanız yine söyleyebileceğiniz bir "şey" vardır elinizde ki bu da cd ve kağıtların üretici firmaya maaliyeti kuruşlarla ölçülür ancak bunu(oyunu) dijital olarak alırsanız bunu bile söyleyemiyorsunuz.

    Gerçekten üzülerek söylemek zorundayım ki Mesut bey inanılmaz sığ bakıyor olaya. Elbette tüm oyun firmaları aslında direkt olarak ikinci el yerine ilk elden satış yapmayı isteyecektir. Ancak oyuncularda eskiyen oynamayacakları oyunları elinden çıkarıp elde edilen paralarla yeni çıkan oyuna para vermeyi düşünecektir, ikinci eli keserseniz net olarak bunu da kesmiş olursunuz.

  • endonezya fakir
    rusya fakir
    abd zengin
    hong kong zengin
    katar vs...
    ancak oyunlar türkiyeden ucuz.
    oyun satılacakki fiyat düşecek diye bir mantık bence doğru değil. oyun firmaları isterse oyun fiyatlarını türkiyede azaltabilir. bunun zengin fakir ülke diye bir mantığı yok. steam örneği karşımızda.

  • 2. el oyun orijinal oyun tabi ki ama firmalar iplemez o da doğru.
  • Anca kullanıcıya yuklen, 2. El alan adamlara korsancı de, 50 lira olsa da almazsınız de, hesap al sat orjinal kullanmıyorsunuz iste de, firmanım cebine tek oyun parası giriyo de; ama kur düstü niye fiyat aynı deyince bu kadar sert olma.



    O fiyatlar dusmezse alacak adam bulamayacaksınız yakında. Rdr2 gibi oyunları 50 kisi mi ceviriyormus? Helal olsun. Ben ve benim gibiler tek hesaba tek basına oyun doldurdu da ne oldu, yapmadıgımız hata.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca BANANE arkadaş oyunlar euro üzerinden geliyorsa? Ne işe yarıyor bu sony TR? Endonezya'ya özel fiyat olurken, bize niye olmuyor?
  • PC'ye para veriyorsun, internete para veriyorsun, oyunlara para veriyorsun, mikro ödemelere para veriyorsun, ver babam ver.
    Konsolda da online oyun oynamak için ayrıca para veriyorsun? PC'nin gözünü seveyim.
  • Mesut Çevik konu oyun olunca o kadar sığ ve dar bir pencereden bakıyor ki anlamakta çok ciddi sıkıntılar çekiyorum kendisini. İnternette bir sürü bir fiyat karşılaştırması sitesi var aç bak konsollarda en pahalı ülke Türkiye. Zorlaya zorlaya bir altyazı koydurabiliyoruz onda da sony exclusivelerin bile hepsine gelmediği oluyor. Fiyatlar denenmiş olmamışmış. Witcher 3 ilk çıktğında popüler bir oyun değildi ve 2015 içinde satmamıştır ama sonradan popülerlik kazandı ve bayağı da sattı. Bir oyunu 50 kişi çeviriyor kısmı zaten apayrı bir komedi. FIFA veya PES desen mesela adam oyunu alıyor deli gibi mikro ödeme yapıyor sonra yenisi çıkınca eskisini ikinci elde satıyor yeni versiyonunu alıyor ona da ödeme yapıyor ? Sizce burada firma zarar mı ediyor ? Sony Exclusive oyunlarını da elli kişi çevirdik diyelim. Ondan mı her çıkan oyun satış rekoru kırıyor Sony cephesinde. Kardeşlik ve 2.el sayesinde oyun piyasası bu kadar büyüyor. Ben öğrenciyim kardeşlik yapamayacak olsam spotçudan bekleyip ucuza alma imkanım olmasa ya da ikinci el piyayası olmasa Playstation 4 alabilir miydim ? Hayır. Peki şimdi oyun firması daha mı çok kazandı ? Hayır.
    Xbox dedi ki E3 2013 te ben ikinci eli yasaklıyorum dedi. Sony E3 2013 te dalga geçer ki gibi ps4 oyununu birbirlerine verip dediler ki ikinci el ve kardeşlik var. Peki sonuç ne oldu ? Sony hem konsolda hem oyunlarda daha çok sattı Xbox'tan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anomaly -- 15 Kasım 2018; 12:50:18 >
  • 2. el tartışması yanlış yapılmış bence. 2. el oyun oynayan da orjinal oyun oynuyor. Benim aldığım oyunların içinde orjinal kadar 2. el oyun da var. 2. el araba kullandığım için kendi mi korsan araba kullanmış gibi mi hissetmeliyim yani? Şu şekilde sorsaydınız daha mantıklı olurdu: 2. el oyun, firmalara katkı sağlar mı?

  • Eğer mesut un dediği gibi 2.el kullanicilari firmalarin umrunda olmasaydi zaten bu firmalar bunu engellerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OldGamers86 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle Battlefield 5'i almayı çok istiyorum ancak bir oyuna da 360-380TL veremem. NBA 2k19'da aynı şekilde oyununa dünyanın parasını veriyorsun üzerine bir de VC parası istiyorlar.
  • Fiziki oyunları aldıktan sonra satmak yada takaslamak kadar doğal birşey yok. O zaman kimse okuduğu kitapları başkasıyla paylaşmasın. Kitabı okuyup sana verince mi saygısızlık oluyor yoksa kopya kitap alınca mı?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.