Şimdi Ara

3.Basamak:Konuşma Dersleri (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
114
Favori
71.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunu nereden edinebilirim hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: genel adam

    Bunu nereden edinebilirim hocam?

    Neyi edineceksiniz anlamadım! Setin ytube linki var zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcko1


    quote:

    Orijinalden alıntı: genel adam

    Bunu nereden edinebilirim hocam?

    Neyi edineceksiniz anlamadım! Setin ytube linki var zaten

    Kaset ve kitaplar için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: genel adam


    quote:

    Orijinalden alıntı: pcko1


    quote:

    Orijinalden alıntı: genel adam

    Bunu nereden edinebilirim hocam?

    Neyi edineceksiniz anlamadım! Setin ytube linki var zaten

    Kaset ve kitaplar için.

    Bu set 1980'li yıllarda çıkmış bir set.O zaman vhs kaset olarak çıkmış.Bulmanız çok zor.Zaten kasetleri almanın mantığı da yok.Aynı dersler var zaten linkte.Kitaplarını da almaya gerek yok.Gramer anlatıyor.Herkesin elinde gramer kitabı var zaten.Ama almak istiyorum diyorsanız ikinci el kitap satan online kitapçılarda görmüştüm kitaplarını.
  • Bunun gibi bir tane daha set buldum hocam belki bakmak isteyebilirsiniz. O da 70'li yıllarda çıkmış.

    https://dakrouri.wordpress.com/bbc-english-follow-me/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MemberOfDH -- 31 Mayıs 2016; 18:05:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru anahtar kelimelerle ararsanız youtube'da bir sürü kaynak var. Tam bir derya deniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayalperest44

    Doğru anahtar kelimelerle ararsanız youtube'da bir sürü kaynak var. Tam bir derya deniz.

    Mesela hocam ? Hangi anahtar kelimeler ? Ya da sizin tavsiye edebilceğiniz kanallar var mı ?
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Merhaba rat.planet hocam yukarıdaki yorumunuzu okudum. Yeni başlayanlar için sesli okumayı önermiyorsunuz. Ana konuyu okudum ve oradan alıntı yaparak aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum:

    "Diyelim ki bir hikayeyi dinlemek istiyorsunuz.Önce dinleme kaydını açın.Bu dinlemeyi yaparken metni gözlerinizde 1 kere takip edin.Genel bir izlenim olur.Şimdi tekrar o kaydı açın ve telaffuzlarını bilmediğiniz kelimeleri aynen o konuşmacı gibi telaffuz etmeye çalışın.Bunu yaparken kaydı durdurun.Doğru şekilde telaffuz etmeye çalışın.O kelimenin gidip de Türkçe manasına sözlükten falan bakmayın.Burada önemli olan kelimelerin telaffuz şekillerini öğrenmek ve dinleme çalışmaları yapmaktır.Bu şekilde kelimeleri doğru şekilde telaffuz ettikten sonra ses kaydını bir kez daha dinleyin.Kayıt bittikten sonra tüm metni kendiniz telaffuz etmeye çalışın.Bu hem dinleme hem konuşma becerinizi geliştirecektir.Gramer konularına çalışıp bittikten sonra artık okuma(reading)becerisini geliştirmeye başlayabilirsiniz."

    Hocam burada kalın olarak belirttiğim ifade ile sesli okumayı kastetmiyor musunuz yoksa ben mi yanlış anladım. Bilgilendirirseniz sevinirim

    Ayrıca ana konuda gramer için önerdiğiniz web sitelerini gördüm ama kitap önerisi göremedim. Gözümden kaçırmış olabilirim kusuruma bakmayın ama buradan bana gramer için kitap tavsiye ederseniz çok sevinirim. Konunuzu bugün ilk defa gördüm. Ellerinize sağlık İncelemeye başladım konunuzu inceliyorum da kendime uygun kaynaklar belirlemeye çalışıyorum. O yüzden size danışmak istedim.
  • samet4.5 kullanıcısına yanıt
    Bakın yeni başlayanlar için sesli okumayı öneriyorum ama nasıl? Kontrollü dinleme alıştırması yaparak. Elinizde bir ses dosyasının yazılı metni olacak.Ses dosyasını dinlerken o metindeki kelimeleri kayıttan sonra telaffuz edeceksiniz.Bu kadar.

    Üstteki yorumda durum farklı.Orada lit2go'daki sesleri dinlerken metinden takip edeceksiniz.Fakat kendi başınıza sesli okuma yapmayacaksınız.Sıradan bir metni alıp sesli okumayın.O metnin ses dosyası olması gerek ki doğru telaffuzu öğrenebilesiniz.Olay budur.

    Ana konuda önerdiğim gramer kaynakları dil öğrenmek için çok büyük oranda yeterlidir.Belki Yds gibi sınavlar için yeterli gelmeyebilir.
    Gramer kitabı için Türkçe anlatımlı bir kitaptan çalışmanız işinizi kolaylaştırır.Aslında geçmiş mesajlarda bunları yazdım.
    Ekrem Uzbay gramer kitabı--Detaylı konu anlatımı var.Sınavlar için de kullanılıyor.
    Fono İngilizce Dilbilgisi--Çok kullanılan kitaplardan birisi.Güzel kitap zamirler ve zamanlar konusunda biraz detay var.
    Murat Kurt-Çok sık kullanılan kitaplardan birisi.
    Sınavlar vs için en geniş konu anlatım kitaplarından biri de English Grammar İnside and Out.Anlatım dili Türkçe

    Anlatım dili İngilizce olan kitaplar da var.Fakat fiyatları aşırı pahalı.Bunlardan başlamak hem doğru hem değil.Çünkü eninde sonunda Türkçe bir kaynağa bakmak zorunda kalacaksınız.MyGrammarLab serisi var.Çok pahalı.Grammar in Use serisi var pahalı.

    Bence İngilizce alacaksanız Understanding and Using English Grammar yeterli bir kitap.Diğerlerine göre daha ucuz.Başarılar.
  • Merhabalar İngilizce öğrenme konusunda baya bi bilgili oldunuzu açtığınız konudan farkettim . Ben doğuda okuyorum ve İngilizce eğitimini resim hocasi falan veriodu anlicaniz pek ingilizcem iyi deil ama 0 da değil konunuzda paylaştınız linklere giriyorum baya bi İngilizce siteler yani bise anlamıyorum bu sene tipi kazandım mecbur İngilizce gerekio bende yazı İngilizce çalışarak geçirmek istiyorum bana İngilizce yi öğrenebileceğim ders ders gidebileceğim bi site onerebilirmisiniz çok tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanulasli

    Merhabalar İngilizce öğrenme konusunda baya bi bilgili oldunuzu açtığınız konudan farkettim . Ben doğuda okuyorum ve İngilizce eğitimini resim hocasi falan veriodu anlicaniz pek ingilizcem iyi deil ama 0 da değil konunuzda paylaştınız linklere giriyorum baya bi İngilizce siteler yani bise anlamıyorum bu sene tipi kazandım mecbur İngilizce gerekio bende yazı İngilizce çalışarak geçirmek istiyorum bana İngilizce yi öğrenebileceğim ders ders gidebileceğim bi site onerebilirmisiniz çok tesekkur ederim

    Durumunuzu anladım.
    Sırasıyla şu sitelere çalışın.
    1.Öncelikle bu verdiğim ilk iki sitedeki kelimelerin tümünü öğrenin.
    http://www.dersimizingilizce.com/ilkokul-ingilizcesi/
    http://www.dersimizingilizce.com/ortaokul-ingilizcesi/

    2.Şimdi normal konu anlatımlarına çalışın.
    Sırasıyla şu linklerdeki konulara çalışın.
    http://www.dersimizingilizce.com/ingilizce-baslangic-duzeyi-gramer.html
    http://www.dersimizingilizce.com/ingilizce-orta-duzey-gramer.html
    http://www.dersimizingilizce.com/ingilizce-ileri-duzey-gramer.html

    Zaten bunlara çalışsanız seviyeniz hatırı sayılır düzeyde ilerler.Tüm derslere çalışsanız da eksiklikleriniz olacaktır.Umutsuzluğa düşmeyin.Çünkü bu durum herkeste yaşanır.Belli bir süre devam eder.Eğer çalışmayı bırakmadan devam ederseniz başarılı bir netice alırsınız.
    Bu arada bu çalışmadan sonra İngilizce'de en sık kullanılan 3500 kelimeyi bilmek sınavlarda fayda sağlar.
    http://www.dersimizingilizce.com/ingilizce-de-en-sik-kullanilan-3500-kelime-yi-ogrenmek-icin-hazirlanmis-dersler.html

    3.Bundan sonra sıra reading yani okuma alıştırmaları yapmaya geldi.
    Sırasıyla şu linklerdeki okuma alıştırmalarına çalışın.Oradaki kelimeleri öğrenin.
    http://www.dersimizingilizce.com/baslangic-oncesi-ingilizce-okuma.html
    http://www.dersimizingilizce.com/baslangic-duzeyi-ingilizce-okuma.html
    http://www.dersimizingilizce.com/orta-duzey-ingilizce-okuma.html
    http://www.dersimizingilizce.com/ileri-duzey-ilham-veren-oykuler.html

    Zaten bunlara çalışsanız iyi düzeyde öğrenirsiniz.Gerisi artık size kalmış.Başarılar dilerim.
    Okul için öğreneceğim dediğiniz için konuşma becerisi üzerine bir link vermedim.Fakat bunu da geliştirmek isterseniz şuradaki video dersleri izleyebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=ED7gqFKrjS4&list=PLQRlgD2vKgLKNPN47aFq5PIQSOWqCuoSr

    Başarılar.
  • Çok tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam bende ingilizcemi genel anlamda geliştirmek istiyorum. Kendime 1 yıl süre koydum bu süre zarfında öğrenmek istiyorum. Seviyem beginner (hatta elementary olduğunu da düşünüyorum). Arkadaşa önerdiğiniz şekilde çalışsam bana da uyar mı acaba ?
    Amacım yabancı kaynakları rahatça okuyabilmek , yurtdışında sıkıntı çekmeden iletişimimi sağlamak vs yani sınavla bir alakam yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    quote:

    Orijinalden alıntı: kemal8484

    quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    Sitede açmış olduğum yabancı dil öğrenme konusunda önerdiğim İngilizce ve diğer dilleri öğrenme yöntemi birçok kişi için zor geliyor ve herkes aynı disiplinle çalışmadığı için birçok kişi ön yargıyla yaklaşıp geçmişte bu sistemi deneyip başarısız olduklarını düşünüyorlar.Aslında benim önerdiğim o sistem geçmişteki denedikleri yöntemden çok farklı.Çünkü ben hem Türkçe dil bilgisi öğrenin onu sonra İngilizce dil bilgisi ile karşılaştırın diyorum.Ders sonunda çözebildiğiniz kadar egzersiz ve alıştırma çözün diyorum.Fakat birçok arkadaş bu çalışma yönteminin zor ve meşakkatli olduğu yönünde bana özel mesaj atıyor.
    Bu konuyu aslında İngilizce öğrenmek isteyen ama fazla çalışmak istemeyen kişiler için açtım.Çünkü bu çalışma sisteminde sadece izlemek var.Tabi ki isteyen diyalogları not alabilir.Ama izleyince gerçekten birçok şeyi öğrendiğinizi göreceksiniz.
    BBC'yi duymayan yoktur.İngilizce öğretiminde geçmişten bugüne birçok set çıkarmışlar.Ben de geçen BBC'nin çıkarmış olduğu neredeyse tüm setleri inceledim.Ve fark ettim ki geçmişe nazaran BBC İngilizce öğrenimine yönelik artık eski kalitesinde değil gibi geldi.Çünkü eski setleri inceleyince çok daha kaliteli ve amaca uygun,gerçek yaşama daha yakın olduğunu fark ettim.Tabi ki şimdi de BBC İngilizce öğreniminde birçok şey yapıyor.Radyolar,tvler var fakat bunlar genel bilgi araçları.Özel olarak İngilizce öğrenenlere yönelik hazırlanmış setler artık çıkarmıyorlar.Zaten geçmişte birçok set çıkarmışlar.Ama daha da önemlisi sanırım artık diğer kurumların İngilizce öğrenimindeki etkileri daha fazla.BBC bu dili öğrenenlerin dili geliştirmesi için daha uygun bir seçim.Tabi ki şimdi de İngilizce öğrenenlere yönelik podcast dersler vs.hazırlıyorlar.Ama geçmişteki gibi kitap ve set hazırlamıyorlar.
    Size önereceğim video ders setinin adı : Look ahead the complete English course for self study.
    Bu set 1980'te çıkmış.Ve o zaman 3 vhs kaset ve 4 kitap olarak çıkmış.Video dersler toplam 360 dakika.
    Sistem gençler ve yetişkinler için hazırlanmış kapsamlı bir İngilizce kursu.12 saatlik bir set.Toplam ders sayısı 60.
    Sistem sizi hiç dil bilmeden yani Newbie seviyesinden alıp upper-intermediate seviyesine getiriyor.
    Set geçmiş yıllarda ülkemizde de bir gazete tarafından kuponla verilmiş.Kitapları almaya gerek izleyerek öğrenmek mümkün.
    Kitapları almaya neden gerek yok diyeceksiniz.Çünkü orada gramer anlatımı var.Herkesin elinde zaten gramer kitapları var.
    Şuradan videoları izleyebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=ED7gqFKrjS4&list=PLQRlgD2vKgLKNPN47aFq5PIQSOWqCuoSr

    Dersleri izledikçe garip bir şekilde İngilizce'yi sevmeye başlayacaksınız.Çok ilginç bir set hazırlamışlar.O yıllardaki İngiltere ve insanların hayatları hakkında da az da olsa bilgi sahibi oluyorsunuz.Çünkü bu sette İngiltere'ye çalışmaya giden birinin yaşadığı zorlukları göreceksiniz.Çok başarılı bir set hazırlamışlar.



    rat.planet yine işbaşında :) hocam tekrar merhaba verdiğiniz çalışma planına aynen uymaya devam ediyorum bugün 39. gün murat kurt hocamın kitabında 37. konudayım lit2go sitesinden dinleme gözle takip ve telaffuz çalışmalarına hergün ara vermeden en az 2 saat bazen 3 saat olarak devam ediyorum şuan çok erken ama çalışmalarımın verdiğini sanki alıyor gibiyim yani hissedebiliyorum bunu bu verdiğiniz videolu dersleri de ek olarak ekleyebilirmiyim çalışma sistemime? ve nasıl çalışmamız gerekiyor hergün 1 video şeklinde mi ? .. Tekrar teşekkür ederim iyi akşamlar .

    60 video ders var.Her ders 15 dakika civarında.Her gün 1 tane izleyin.Ek bir destek olur.

    PM atmaya çalıştım ama ulaşamadım o planı bende alabilir.miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızgınjapon K kullanıcısına yanıt
    Genel bir plan var.Zaten onda da bu dersleri ilk olarak bitirmeniz gerekiyor.
    Bazen sınava vs hazırlananlara özel olarak çalışma kaynağı öneriyorum o nedenle kafanız karışmış.
    İlk olarak bunlara çalışıp bitirin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    Genel bir plan var.Zaten onda da bu dersleri ilk olarak bitirmeniz gerekiyor.
    Bazen sınava vs hazırlananlara özel olarak çalışma kaynağı öneriyorum o nedenle kafanız karışmış.
    İlk olarak bunlara çalışıp bitirin.

    teşekkür ederim peki bu youtube linkleri Legal mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtubedeki Set Legal mi hocam?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme:
    Buradaki konuşma derslerindeki yazdığım bilgileri ana konudaki bilgilerle bağlantılı olarak değiştirdim.
    Kısacası buradaki yazdıklarımı özet şekline getirip bazı değişiklikler yaptım.
  • kontrollü dinleme kaynaklarını için öneri yok mu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.