Şimdi Ara

3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
0
Favori
21.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
117 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı.


    quote:

    İşçileri isyan ettiren şirket sonunda konuştu: Ben yapmadım taşeron yaptı
    5-7 dakika

    İstanbul'da 3. Havalimanı İnşaatı'nda çalışan işçilerin insanlık dışı çalıştırılma koşulları sonucu isyan etmesiyle gündeme gelen IGA A.Ş. şirketi konuyla ilgili açıklama yaptı. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın köşesinde yer alan açıklamada IGA A.Ş. sorunların kaynağı olarak çalıştırdığı 500'e yakın taşeron şirket patronunu gösterdi. Servis sorunundan tahta kurusuna kadar birçok kötü koşul kabul edilirken, maaşlara dair bir ifadenin yer almamasıysa dikkat çekti. İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası da konuyla ilgili "yalılarda, saraylarda yaşayıp, ejder meyvesi ile beslenip günü günü edenler işçilerin eylemini anlayamazlar. Bu eylemler ilk değildi, şartlar düzelmezse de son olmayacak" ifadelerini kullandı. İşçi eylemini hedef alan medya eleştirildi.

    İşte açıklamanın Ahmet Hakan'ın köşesindeki hali:

    "İstanbul Yeni Havalimanı işletmesi olan IGA AŞ’den yazılı bir açıklama geldi bana.

    Yazılı açıklamada öncelikle şu husus vurgulanıyor:

    'Olayın gerçekleştiği ilk andan itibaren IGA İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, sorunların çözümü için yoğun bir mesai harcamıştır. Sorun ve talepleri dinlemek üzere işçilerimizle hızlıca bir araya gelmiş, yapılan görüşme sonucu sorun yaşandığı tespit edilen noktalarda vakit kaybetmeden adım atılmaya başlanmıştır. Kadri Samsunlu, 500’e yakın taşeron firma patronlarıyla bir araya gelmiş ve sorunların giderilmesiyle ilgili kendilerine talimat vermiştir'.

    Yazılı açıklamada...

    Provokasyonlarla olayların kasten tırmandırıldığı, 36 bin kişinin çalıştığı bir ortamda olaylara küçük bir grubun katıldığı da ifade ediliyor.

    Açıklamanın son bölümü ise sorunlara ve çözümlere ayrılmış.

    İşte o bölümde söylenenler:

    SERVİS SORUNU: Sefer sayılarının arttırılması ve bekleme alanlarının düzenlemesi konusunda çalışmalar başlatılmıştır. Servis bekleyen işçilerimizin rahatı için çadır ve üstü kapalı bekleme alanı oluşturulacaktır.

    TAHTAKURUSU: Tahtakurusu ile mücadele, üst düzeyde ele alınan bir konudur. Bu konuyla sıkı bir şekilde ilgilenilecektir. Bu konudaki ilk aksiyon, eskimiş yatakların değiştirilmesi olacaktır.

    TAŞERONLAR: İstanbul Yeni Havalimanı’nda taşeron olarak hizmet veren firmalarla ayrıntılı görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmelerin ardından genel hizmet kalitesinin arttırılması konusunda hemfikir kalınmıştır ve konuyla ilgili hızlı adımlar atılmasına karar verilmiştir.

    YEMEK SORUNU: Mavi ya da beyaz yaka ayrımı olmadan projede görev alan çalışanların yediği yemekler, işçilerin geri bildirimleri üzerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hassasiyetle incelenecek ve kalitesi test edilecektir.

    ÇALIŞMA KOŞULLARI: İstanbul Yeni Havalimanı için çalışanlarının sağlığı ve rahat çalışma koşullarına sahip olması her şeyden önce gelmektedir ve gelmeye devam edecektir.

    AKSAMA YOK: 29 Ekim’de resmi açılışına hızla yaklaşan alanımız için çalışmalar, aksamadan sürmektedir."

    İŞÇİ SENDİKASINDAN YANIT

    İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası da konuyla ilgili açıklama yaptı. Sendika açıklamasında "Patron medyası ve yandaş kalemler üçüncü havalimanındaki direnişe karşı bir merkezden aldıkları cümlerle kara propaganda yapıyorlar. Yaptıkları haberlerle direnişin "karanlık odakların" işi olduğu algısını yaratmaya çalışan patron medyası, işçilerin meşruluğunu azaltmaya çalışıyorlar" ifadesini kullanırken şunları söyledi:

    "Üçüncü havalimanında önceki gün başlayan ve geniş bir yankı uyandıran eylemlerin ardından, işçilerin mücadelesinin yürüttüğü meşruluğa karşı sermaye düzeni de harekete geçti. Patron medyası ve yandaş kalemler üçüncü havalimanındaki direnişe karşı bir merkezden aldıkları cümlerle kara propaganda yapıyorlar. Yaptıkları haberlerle direnişin 'karanlık odakların' işi olduğu algısını yaratmaya çalışan patron medyası, işçilerin meşruluğunu azaltmaya çalışıyorlar.

    Sırçalı köşkelerde yaşayan Barlas'ı, her devrin adamı Altaylı'sı, magazin mafyası Uluç'u ile işçilerin eylemini sorgulamaya çalışıyorlar. Ancak yapabildikleri tek şey yalan, karamala ve komedidir!

    Yalılarda, saraylarda yaşayıp, ejder meyvesi ile beslenip günü günü edenler işçilerin eylemini anlayamazlar. Bu eylemler ilk değildi, şartlar düzelmezse de son olmayacak. Yandaş basının iddia ettiği gibi önceki gün başlayan eylemlerin nedeni sudan sebeplerle değil. İnşaat işçisi servis yetersizliğinden ötürü ücret kaybına uğradığı ve yağmur altında sebepsiz yere bekletildiği için öfke patlaması yaşamıştır.

    Üstelik servisler için bu sene başından beri farklı tarihlerde eylemler yapıldı. Barınma, güvenli çalışma ve ücret gasplarına karşı da onlarca farklı eylem yapıldı. Patron medyasının bu eylemleri görmemiş olması onların sorunu.

    Bununla birlikte patron ve yandaş basının yansıttığı gibi çalışma ortamı güllük gülistanlık değil. Sayılar da işçileri destekler nitelikte. Bakanlığın sunduğu iş cinayetleri verisi Şubat 2018 için 27 kişiydi. Şubat 2017'den itibaren bu sayı saptanan 35 civarına gelmiş durumda. Bugüne kadar 200 bin işçinin çalışmış olduğu şantiyede bu sayı ortalama ölüm sayılarının üzerindedir!

    Servis sayısının da yetersiz olduğu şantiyede kimi vardiyalarda 45 kişilik servislerde kapasite üstü taşıma gerçekleşiyor.

    Şimdi herkese soruyoruz; siz bu şekilde çalışmak ister miydiniz? Kalemini patronlara ve iktidarın hizmetine sunan yazarlar klimalı odalarda, özel şöförlerle işyerinize gidip gelirken sadece üçüncü havalimanındaki işçileri anlamak için bir günlüğüne çalışmak ister misiniz?

    Sadece bir gün tozu, toprağı, yağmur altında bekletilmeyi ve düşük ücretleri kabul edip çalışabilirseniz, bugünün sonunda hala hayattaysanız, bu eylemlerin meşruluğunu sorgulayabilirsiniz. Bunu yapamayacağız için, yapacağınız tek onurlu şey bizim gerçekliğimiz karşısında susup yerinize oturmanızdır.

    Oturun ki; hakkımızı aldığımız gün görkemli yürüyüşümüzü anlayışla seyredin.

    https://odatv.com/ben-yapmadim-taseron-yapti-17091831.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoubleTh1nk

    Suriyeli çalıştırın hiç kafa basmıyo refaha ulaştık artık türk halkı çalışmamalı artık.
    İyi de suriyeli çalışmaz ki orda,adamlar cin gibi bizim milleti ayakta uyutur

    O değilde şu konuda ki çomarları,Allah o durumuna inanmadıkları işçilerden beter etsin,ekmeğe suya muhtaç olsunlar dilerim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 17 Eylül 2018; 10:38:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız işin ilginç tarafı bunu da "aktivistler" yaptırıyor diye gösterenler var.
  • quote:

    3. Havalimanı'ndaki işçiler nereye götürülüyor?
    2 dakika

    İstanbul Valisi Vasip Şahin, dün yaptığı açıklamada “İş barışı noktasında baktığımızda orada herhangi bir sorun yok” dese de, İnşaat-İş Sendikası’nın Twitter’da paylaştığı bilgiye göre ‘işçiler servislere polis-jandarma kontrolünde biniyor, şantiyede yüzlerce sivil polis var’.

    Şantiyedeki işçiler istifa eden ya da gözaltına alınmalarının ardından işten çıkarılan çok sayıda kişi olduğunu belirtirken; İnşaat-İş Sendikası da “3. Havalimanı işçilerinin pazartesi sendromunu görün! Yüzlerce jandarma eşliğinde zorla işe gitmek, can güvenliği olmayan şantiyede ‘ses çıkarırsam işten atılırım’ korkusuyla çalışmak, berbat yemekler yemek, akşam servisinde belki gözaltına alınıp dayağa götürülmek” paylaşımında bulundu.

    Avukatlardan jandarma hakkında suç duyurusu
    Öte yandan, Evrensel gazetesinin haberine göre Demokrasi İçin Hukukçular (DİH), Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, 3. havalimanı işçileri ile ilgili genel soruşturma yürüten Cumhuriyet Savcılığına, kendilerini müvekkillerle görüştürmeyen jandarma yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliyede 3 başvuru yapan avukatlar şunları talep etti:

    -Genel soruşturma yürüten Cumhuriyet Savcılığına, avukatlık görevimizi yapmamızı engelleyen, müvekkillerle görüştürmeyen jandarma yetkilileri hakkında suç duyurusu ve görüşmemizin sağlanması

    -Toplumsal olaylar/terör konularında soruşturma yürüten Cumhuriyet Savcılığına, müvekkillerle görüşme, dosyadan evrak verilmesi

    Ayrıca, Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin ‘yakalama, gözaltı ve gözaltı uzatma kararları’na itiraz edildi.
    http://www.gercekgundem.com/guncel/36708/3-havalimanindaki-isciler-nereye-goturuluyor
    http://www.gercekgundem.com/siyaset/36685/chplilere-skandal-3-havalimani-engeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkur -- 17 Eylül 2018; 16:5:59 >




  • 3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı.


    https://odatv.com/yeni-havalimani-insaati-karakol-gibi-oldu-10101839.html

    quote:

    Yeni havalimanı inşaatı karakol gibi oldu
    2 dakika

    3. Havalimanı inşaatında çalışan işçiler, olumsuz çalışma koşullarına servislerin yetersiz olması, yağmur altında kuyruklar oluşması da eklenince dün büyük bir protesto yürüyüşünde bulunmuştu.

    Yüzlerce işçi gözaltına alınmış, işçilerden 24'ü tutuklanmıştı.

    Geçen hafta da DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş Başkanı Özgür Karabulut hakkında tutuklama kararı verilmişti.

    “BÜYÜK ABİ” İŞÇİLERİ İZLİYOR

    İşçilerin, “insanca yaşama talebi” tutuklamayla karşılık buldu. Şantiyede ise işçilerin isyanına neden olan şartların hiçbiri değişmedi.

    29 Ekim’e yetiştirilmeye çalışılan 3. Havalimanı şantiyesi adeta karakola çevrilmiş durumda.

    İşçilerin yolunun geçtiği, çalıştığı, konakladığı alanların hepsi jandarma ve polis tarafından kuşatıldı.

    Şantiyede TOMA’lar geziyor, giriş çıkışlarda işçiler kimlik kontrolünden geçiriliyor. Servise binen işçiler drone ile gözaltında tutuluyor.

    FOTOĞRAF ÇEKİLMESİN DİYE TELEFON YASAKLANDI

    Buna rağmen işçilerin eylemleri de sürüyor. Terminal ve 3. ve 4. Piyerlerin bulunduğu bölgede patlak veren eylemlerde işçiler tuvaletlerin tıkalı olmasını ve işverenin hiç bir önlem almamasını protesto etti.

    Protestoların ardından ise OHAL gibi önlemler geldi. Bu bölgelerde fotoğraf çekilmesini önlemek için cep telefonu kullanılması yasaklandı.

    İşçiler, 3. Havalimanı eylemleri başladığı günden bu yana işçilerin çalışma koşullarında bir iyileşme ve düzelmenin olmadığının altını çiziyorlar.


    3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı.

    3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı.

    3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı.

    3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı.




  • İçimden bir ses bunu konsorsiyumun bilerek yaptırdığını söylüyor. Yani yıllık 1 milyar Euroyu devlete ödememek için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar eylem başlamış gibi.

    quote:

    Açılışa 1 hafta kala 3. Havalimanı'nda işçiler iş bıraktı
    2 dakika

    3. Havalimanı şantiyesinde İGA bünyesinde faaliyet gösteren DGS firmasında çalışan inşaat işçileri, maaşlarını alamadıkları için iş bıraktı.

    22 Ekim 2018 12:56 / Ekonomi

    Kötü çalışma koşullarına karşı geçtiğimiz ay başlattıkları eylem ile gündeme gelen 3. Havalimanı şantiyesinde, açılışa 1 hafta kala 100'e yakın işçi bu kez maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

    3. Havalimanı'nı inşaa eden İGA'ya bağlı taşeron şirket DGS bünyesinde çalışan 100'e yakın işçi, Ağustos ayından bu yana maaşlarını alamamalarına tepki gösterdi. Tepkiler üzerine bir firma yetkilisinin "Maaşlar ödenecek, işine gelmeyen çalışmasın" açıklamasını inandırıcı bulmayan işçiler, bugün sabah saatlerinde iş bırakarak oturma eylemi başlattı. İşçiler daha sonra taleplerini iletmek için İGA yetlilileriyle görüşme yaptı. İşçilerin maaşlar ödenene kadar eylemlerini sürdürecekleri öğrenildi.
    İYİ-SEN GENEL BAŞKANI ÖZTUTAN: İŞÇİLERİN HAKLARI VERİLENE KADAR MÜCADELE SÜRECEK

    İşçilerin eylemiyle ilgili bilgi veren İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Ali Öztutan, inşaat işçilerinin geçtiğimiz ay başlattığı eylemdeki taleplerinin karşılanmadığını belirterek, "Kısa bir süre önce inşaat işçileri kölelik koşullarına karşı isyan etti. Bu eylemden sonra işçilerin talepleri görmezden gelindi. İşçiler, sendikacılar tutuklandı. Aslında oradaki sorunlar devam ediyor. İşçilerin en temel hakları verilmediği sürece oradaki mücadele sürecektir. Bu haklardan kimse geri adım atmayacaktır. Baskıyla kölelik kampı sürmez." ifadelerini kullandı.

    https://www.gercekgundem.com/ekonomi/44782/acilisa-1-hafta-kala-3-havalimaninda-isciler-is-birakti




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_harputlu

    Bütün derdiniz bu zaten sizin. Sizin kadar bu ülkeye düşman hain olan bir ırkmı desem ne desem bilmiyorum görmedi bu ülke.

    Alıntıları Göster
    Zavallı aktroll hakan harputlu
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.