Şimdi Ara

30'a doğru programlamaya girilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam.

    Yaş oldu 28, işim gücüm yerinde, masa başında çok fazla boş zamanım oluyor ve bu zamanı verimli hale getirmek istiyorum. Ortada hiç temel yok, heves ve ilgiden başka bir şey şu an yok yani. Programlama, kod yazma işleri masabaşında günde bir kaç saat zaman ayırarak öğrenip geliştirilebilecek bir şey mi?

    Bir gereklilikten dolayı düz lise diplomamı meslek lisesi diplomasına çevirmek için meslek derslerini vermek üzere meslek lisesine yazıldım ve orada ki hoca bu işi diploma almış olmak için değil gerçekten öğren bu işle hem eğlenirsin hem para kazanırsın dedi. Ortada bolca boş vakit ve istekten başka materyal yok şimdilik :)



  • Para kazandırmaz ama yazılım geliştirmek her konuya detaylı ve sistematik şekilde bakmanı sağlar, bakış açını değiştirir yani. Aynı zamanda çok zevkli bir hobidir, hele elektronikle harmanlayınca daha bi zevkli oluyor. Hobinin yaşı olmaz.
  • Üstteki Arkadaşa İnanma Dostum. Üstüne Düşersen 1 Yılda Yazmaya Başlarsın Hatta Birkaç Yıla İyi Parada Kazanırsın. Ama Üstüne Düşersen.

    30 Yaş Üstü Doktorların Mobil Uygulama Yapıp Reklamdan Para Kazandığını Gördü Bu Gözler :)
  • Para kazanırsın. Çalışma sürene bağlı umduğundan daha kısa bir zamanda bile kafanda kurguladığın programı yazabilecek hale ulaşabilirsin. Zaten önemli olan "şu dili biliyorum bu dili biliyorum" geyikleri değil, bir dil dahi bilsen o dile tam hakim olman, kafanda kurguladığın şeyleri programa dökebilecek ve yalayıp yutma seviyesine gelecek kadar geliştirmen ki bu da program yaza yaza, algoritmayı öğrenerek yapabileceğin bir şey. Hangi alanda yazmak istediğine göre bir seçim yapman gerekli. Atıyorum yapay zeka ilgini çekiyorsa javascript ve python güzel diller. Algoritma öğrenmek lazım ve bunun için gerekli bilgiyi ve hatta kitap gibi dökümanı google'da Veri Yapıları ve Algoritmalar araması ile temin edebilirsin. Tavsiyem yazbel (istihza)'nın python 3 e-kitabını indirmen ve onunla başlaman olur ama program yazacak olan sensin, ihtiyaçlarına göre seçeceksin dili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgi varsa öğrenme yeteneğine bağlı olay. Öğrenme yeteneğin iyiyse 6 ayda bayağı birşey öğrenmen olası. İngilizce kesin şart olmasa da önemli cunku Türkçe güncel ve orjinal kitap pek yok. Bloglar youtube videolar da yetersiz. Yaş konusunda ise herkes 13 yaşında başlayıp Rockstar olmak zorunda değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinize ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar.

    Aslında para kazanmaktan çok oyalanacak bir hobi edinmek üzere bu işe girmek istiyorum. Bilgisayar oyunu bağımlılığından çıkınca baya boşta kaldım. Bu boşluğu doldurup belki güzel bir şeyler üreterek eğlenebilirim.
  • Merhaba,

    Dostum eğer öylesine öğreneyim bugün 1 saat bakayım 10 gün sonra bir daha bakarım gibi bir yaklaşım olursa pek fayda getirmez.

    Ama boş vaktim oluyor diyorsun günlük uğraşıp kendine de bir hedef koyarsan (işte şu programı yazmalıyım gibi) bu iş olur
  • ø kullanıcısına yanıt
    Çok hoş bir kaynak keşfettim. Giriş için çok önemli dediğimiz algoritmayı 10 derste anlatmış. Daha sonra C# dersleri de var kanalda merakınız varsa öğretici içerikler.
    https://www.youtube.com/watch?v=i_Puk4NuqUc&index=2&list=PLKnjBHu2xXNNiJdlhiEl_RMkK0PbJ1_DB

    ve eğer bu kanaldaki içeriklere göre ilerlemek isterseniz de oynatma listelerini izlerken uymanız gereken sıra şu:
    1)Algoritma dersleri
    2)C# console
    3)C# form dersleri
  • Seçilemeyen kullanıcı adı kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. 🙂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam tabi siz bilrisniz ama bence yorucu iş baya. Photoshop tarzı seyler ogrenseniz daha zevkli olmazmı :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.