Şimdi Ara

353. Dönem 65 İNCİ MKNZ. P. TUG. KH. VE KH. BL. Lüleburgaz/KIRKLARELİ (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
8
Favori
54.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 370. dönem kd. usta birliğim buraya çıktı.... celp grubu 2 piyade olarak yapacağım askerliği var mı o dönemde burgazda olan....
  • Topçu karargah hizmet bölüğünde olan var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasimercan K kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen dolu silahla nizamiyede nöbet, geceleri AMK (acil müdahale kıtası), rütbeli servisinde koruma, hastaneye gidecek erlerle beraber git gel işlerindendir muhafız takımı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 65 İNCİ MKNZ.P.TUG. K.YRD.LIĞI 1 İNCİ MKNZ.P.TB. 1 İNCİ MKNZ.P.BL. (ZMA) / KIRKLARELİ LÜLEBURGAZ / KIRKLARELİ
    bu benim esas birliğim.Kısa Dönem Er olarak yapacağım askerliğimi. 5 Aralık 2018 de birliğe teslim olacağım. Tek bir sorum olacaktı. Kısa dönem ZMA cılar başka illere Şırnak (gibi) gönderiliyor mu?
  • Şuan daha çok 65. Mknz. Hatay'a konuşlanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Konuya dahil olmayan adam

    Muhtemelen dolu silahla nizamiyede nöbet, geceleri AMK (acil müdahale kıtası), rütbeli servisinde koruma, hastaneye gidecek erlerle beraber git gel işlerindendir muhafız takımı.
    1 ay gece ammsiydim dora kışlasında

    nizamiye nöbetinde dolu şarjör olmazdı yanımızda

    devriye atarken bikaçkez dolu şarjör almışlığımız var ama yelekte durdu hep

    sene 2015 mart falan

    şimdi nasıldır bilemem tabi
  • Bende 5 Ekim de teslim olucam acemiliği orada yapıcam tam adresini bilen var mı kısa dönem acemilik nerede yapılıyor ?
  • 1 KASIM

    65 İNCİ MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL./LÜLEBURGAZ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skip-60

    1 KASIM

    65 İNCİ MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL./LÜLEBURGAZ
    Hocam selam benim de aynı yere çıkmış. Özelden numaranızı atarsanız bi detaylı araştırma yapalım birlikte.
  • Ben 373 KD olarak askerliğimi Dora kışlası topçu taburu karargah ve hizmet bölüğünde yaptım.

    Acemiliği pamir kışlasında yaptım.Yemin töreninden 1 hafta önce kadar , Dora kışlasına yürüyerek gidip geliyorduk ayaklarınıza kara sular iniyor o yolu gidip gelmekten.

    Aralık 2018 de başladım ve Mayıs 2019 da teskerimi aldım.Öncelikle şunu söyleyeyim daha önce dedelerimin dediği gibi gerçekten hava koşulları buz gibidir.Eldiven bere termal çorap içliğiniz sağlam olsun arkadaşlar.Yoksa işiniz yaş.Gece nöbetleri özellikle buz gibiydi 26 yaşımdayım böyle soğuk görmedim hayatımda.

    Usta birliği de fena değildi.Bir dakika arazi olmanız nerdeyse imkansız ilk zamanlarda.Sonra görev dağılımı vs yapınca rahat ediyorsunuz.Topçu Karargah bölüğünde iseniz diğer topçu bataryalarına göre rahatsınız onu söyleyeyim.Eğitim vs açısından o kadar yardırmanız yok.En son topçular ve tankçılar ortak yatakhane & yemekhane binasını kullanıyordu.Topçuların binası çürük olduğu için yıkılmış 2018 başlarında.Nöbet yeri, kantin , revir , kantin hepsi birbirine yakındı.Topçu karargahın nöbet yeri rahattı diğer birliklere göre ama saatleri çift ve buçuklu saatler olduğu için kötüydü. (Gece 02:30-04:30 gibi).Kalk saati en son hafta içi 6 hafta sonu 7 idi.Teskereden önceki son çarşımız çiftti.Ara ara sağolsun komutanlarımızda hakkeden askere çift çarşı veriyordu.Aşırı yatan bir tipseniz ve komutanın gözüne çok batıyorsanız çarşı diye birşeyi unutun en ufak falsonuzdan bile çarşı kitleyebiliyorlardı.Denetimi o yüzden sıkıdır.En son banyo konusu ciddi sıkıntılıydı , yemekler eh işte diyebilirim.Denetleme zamanına denk geldik mart ayını spor kaynaklı millet yerlerde sürünüyordu artık.Bu tugayda herkesin ortak fikridir spor konusu.

    Çarşıda gidebileceğiniz yerler aşırı fazla değil.Hava buz gibiydi geçen sene internet cafe ve yemek dışında pek nane yapamadık işin açığı.Esas 39 avm güzeldir sinema vs yemek açısından.Çarşı da gidebileceğiniz yerler İzabella , Baykuş cafe , kahve diyarı vb.


    Son 1 ay keyifliydi.Asteğmen bizim devreydi bizde KD olduğumuz için sağolsun bizi güzel arazi etti adam . Teskereye 15 gün kala nöbetten düşürüldük.Silah teslimi yaptık.Revirden ayrılışımız yapıldı 4 gün kala. Son 4 günü koğuşta geçirmiştik.

    İsteyenler Pm den yazıp daha detaylı bilgi sahibi olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.