Şimdi Ara

368. Dönem [Ağustos 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları [GÜNCEL] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.187
Cevap
69
Favori
525.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SolomonT kullanıcısına yanıt
    Banada aynısını söylemişti, 2 adet al çıktısını biriyle önce kurumunla ilişiğini kesersin sonra birliğine teslim olursun dedi. İkincisiylede terhis oldugunda teskereni alırsın dedi.
  • ebucendel kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam siz kurumda çalışıyorsunuz ondan size 2 tane demiş olabilirler. Siz sadece kısa dönemmi yoksa yedek subaylığıda işaretledinizmi ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SolomonT kullanıcısına yanıt
    İşaretlemedim kısa dönem gitmek istiyorum dedim ama kağıtta yedek subay adayı yazıyor işte. Zaten çıkmaz istesekte uzun dönem..

    Bu arada askerlik şubesinden bana verdikleri kağıtta 31.07.2017 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur yazıyordu, şimdi e-devletten baktığımda ise 28/04/2017 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor. Bu neden böyle anlamadım? E devlette hata mı var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebucendel -- 6 Nisan 2017; 15:43:15 >
  • Merhaba arkadaşlar. Ben de ağustosta gitmeyi düşünüyorum. Kütük : MERSİN Bölüm: PDR Not ortalaması: 3.27 yedek subay: EVET komando: HAYIR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhaterdoğan kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk atandığında okul zorunlu hizmet değilmiş sonradan zorunlu hizmete dahil edilmiş galiba.bu durumda tayin isteyebilir geçen sene böyle oldu diye hatırlıyorum. ilk atamada okulu zorunlu hizmet olmayıp sonradan zorunlu hizmete dahil edilenler 3 yıl dolmadan yer değiştirdiler yanlış hatırlamıyorsam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep uzaktan bakardık bu bölüme , sonunda sıra bizede geldi :) Arkadaşlar ben yedek subaylık istiyorum merak ettiğim konu şu an biraz kilo fazlam var , tecili bozdurdugum zaman yani basvurdugum zaman hemen boy kilo alıyolar mı ? yoksa sonra mı ? Ona göre tecili erken bozduracagım.
  • Oguzhangoksel O kullanıcısına yanıt
    çok net olmamakla birlikte bildiğim kadarıyla cevaplamıştım hocam ama yanılıyor olabilirim
  • __Nikolaus__ kullanıcısına yanıt
    En son ne zaman muayene oldun hocam? Ben geçen sene Haziranda tecil ettirmiştim, o zaman muayene oldum. Mart ayında tecil bozdururken yeniden muayene istemediler.
  • __Nikolaus__ kullanıcısına yanıt
    Tecil uzatma işlemi, yoklama işlemlerinde olmuş olduğunuz muayne geçerli oluyor ve bir daha muayne olmanızı istemiyorlar benim bildiğim kadarıyla, ancak güncellemek istediğiniz bir durum var ise bilgi verebilir ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Yine de size en yakın Askerlik şubesinden konu ile ilgili bilgi almanız daha doğru olacaktır. Aramıza hoş geldiniz, zaman günden güne yaklaşıyor.
  • Noix~ kullanıcısına yanıt
    1 sene önce tecil ettirmiştim hocam ağustos ayında tecil bitiyor , bende bu ay veya bir dahaki ay tecili bozdurup agustos dönemi için basvurmak istiyorum ama yedek subaylık istediğim için boy kilo oranım ideal oldugu zaman basvurmak istiyorum. Gecen sene muayenede ki kilom yuksek , tecil bozdurmaya gittiğim zaman tekrar muayene istesem yaparlar mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noix~

    Merhaba öncelikle hayırlı uğurlu olsun hem askerlik için hemde düğün için.

    En erken Ağustos 2-3 tarihlerinde, en geçte B grubu düşmeniz halinde o tarihin 45 Gün sonrasında gideceksiniz.. Yani Ağustos ayından önce gitme ihtimaliniz yok..

    b grubuna düşmek nasıl oluyor hocam ? baktım da, kasım falan deniyor, bu kadar uzaması sıkıntı

    edit= cevabı verilmiş ilerleyen mesajlarda, tamamen şans işi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 11 Nisan 2017; 15:9:43 >
  • hocam 367. dönem konusunda şöyle bir döküman doldurulmuş , aynısı burda da olursa güzel olur
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfa-__LPSM9epbI2cHfq4vkS6JPcZR2P06W4Yfz4DVSQRiwRQ/viewform

    bu arada, ben de kararsızlar arasındayım , daha 1.5 senem var tecili bozdurmaya , ama 2 yıldır çalıştığım yerden çıkmak istiyorum , iş bulamazsam giderim , yüksek lisans'ın 2. dönemindeyim şu an, son dönemi de bir şekilde askerdeyken bitirebilirim zannedersem, uzaktan olduğu için sadece finallere gitmem gerekiyor, o da 2 gün
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam TSK'nın bilgisayar kura sisteminin belirlediği bir sistem, tamamen şans. Örnek vermek gerekirse yüzdelik hesaptan bu belirtiliyor, %90'lık kesim A grubu, %10'luk kısım ise B grubu olarak 45 Gün sonra birliğine teslim oluyor. Çok düşük bir ihtimal fakat bunu da hepimizin planlarına dahil etmesi gerekiyor, ihtimaller küçükte olsa karşımıza çıktığında şaşırmamamız açısından.
  • bu arada, kafa karıştırmak istemem ama, 16 nisan sonrası herşey olabilir, bedelli çıkarsa , celp işlemini bozdurmakta sıkıntı olmasın
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Benimde aklımda böyle bir şey var hocam, fakat biraz daha zamanın geçmesini bekledim. 367. dönemin birliklerine teslim olmasıyla birlikte zaman bizim için geriye doğru sayacak, burası büyük bir mecra fakat daha büyük alanlarla buluşabilmemiz adına 'Google sayfası, Facebook sayfası' gibi bir kaç seçenek bizim için daha iyi olacak, hatta hazır olan olmuş ise (bakmadım daha) konumuza da ekleyebiliriz o sayfayı.Çünkü böyle bir olay sayesinde bulmuş olduğumuz insanlar, gittiğimiz zaman askerliğin en zor günleri olarak nitelendirilen ilk günlerde yalnız kalmamak açısından gayet iyi bir olanak. Hatırlatmanız için teşekkür ederim.
  • 367ler bi gitsede bizim konu hareketlense
  • ebucendel kullanıcısına yanıt
    Bende 364 kd olmadan önce (2014) başvurup yerim açıklandıktan 1 kaç gün sonra gidip tecil etmiştim ve 2 yıl geçince 2016'da 364 kd olarak tecil bozdum ve yerim 2 sene önceki belli olan yer idi değişmedi. nisan tecil bozacaktım ağustos için görevli yerin belli mayısta gel dedi yoksa nisanda bozarsan mayısta gidersin dedi.

    Siz ağustos celbi olduğunu belirttiniz değil mi ? 10 gün sonra e devlette açıklanıyor yerler mayıs celbi için ve orda yoksa ağustos ayı gidersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beedrill364 -- 11 Nisan 2017; 23:58:15 >
  • Evet hocam Ağustos diye üzerine basa basa söyledim, hatta adam dedi 31 Mayısa kadar zamanın var istersen düşün sonrada bozabilirsin dedi. E Devlet sıkıntılı galiba diğer konulara baktığımda da herkes askerlik şubesinden aldıkları belgeyle E Devletteki bilgilerin farklı olduğundan yakınmış.
  • ebucendel kullanıcısına yanıt
    E devlette mayıs celbinde gideceklerin 20-22 nisan da açıklanıyor, sizin de temmuz 20-22 gibi açıklanacak usta ve acemi birliğiniz ( kısa dönemlerde her ikiside belli oluyor ). Bir de kısa dönemlerde a ve b grubu diye ayrım yok sadece a grubu var fakat geç katılanlar onlar devre kaybı sayılır.

    Fakat sülüs almak için şubeye gitmeyi tavsiye ederim sonra ptt den yol-yemek parası veriliyor adınıza ptt kart açmışlarsa onu da alın kantinde nakit yerine ptt kart kullanırsınız :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beedrill364 -- 12 Nisan 2017; 10:8:39 >
  • Arkadaşlar, yavaş yavaş ilk mesaja ekliyorum ana başlıklar halinde eğer ki bir hatam olursa lütfen düzeltin sizde.. Çünkü bende sizler gibi oradan buradan okuya okuya öğrenmeye çalışıyorum hatalı olmasın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.