Şimdi Ara

374. Dönem ( Şubat 2019 Celbi) Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.172
Cevap
56
Favori
443.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lagari Hasan Çelebi

    ağustosta kasım celbi için başvurduk, şubata attılar bizi,nasıl olduysa artık şubat celbiyle gidicez artık askere.
    Ne zaman başvurmuştunuz? Ben de benzer durumdayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkeeren

    Arkadaşlar e devletten baktığımda askerlik yoklama başvurunuz tamamlanmıştır diyor bu adımdan sonra yapmam gereken bir şey var mı ? Askerlik şubesine gitmeli miyim?
    E devletten yoklama tamamlandıktan sonra şubeye gidip dilekçe doldurdum silah altına alınmak istiyorum diye,o işlem e devletten yapılmıyo,gitmen gerek sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cirrus-

    Ne zaman başvurmuştunuz? Ben de benzer durumdayım.

    Alıntıları Göster
    kurban bayramından önce başvurmuştum sağlık muayenesi askerlik şubeye düşmemişti,son gün de tekrardan gidip şubeden memurla birlikte yapmıştık büyük ihtimalle kasım da gidersin demişti,ama olmadı ne yazık ki pazartesi asal başkanlığını arıcam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kekito16

    Selam arkadaşlar,yedek subaylıkta bölümün gerçekten bi önemi var mı yoksa tamamen şans mı?Ben makine mühendisiyim yedek subaylığı işaretledim dilekçede.dilekçe veren arkadaşlara bş sorum var, yabancı dil sınavına girdin mi diyr sordu şubedeki memur,hayır dedim,işlem bitti dilekçe öreneğinden bi tanede bana verdi ve yabancı dil kısmında "yok" yazıyordu.ingilizcem var normalde çok iyi olmasada.yani bi sınavla belgelenmediği sürece yok mu kabul ediliyor sizde nasıl oldu bu durum?son olarak ortalamanın katkısı ne derece olur acaba?
    Buna bi cevap verebilen yok mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kekito16 K kullanıcısına yanıt
    Bazı bölümlerin avantajları var kardeşim.Hukuk, tıp zaten direk uzun dönem olarak yapıyor.Mühendisliklerde ise elektrik,makine ve inşaat öncelikli oluyor.Özellikle meslek kurasında elektrik ve makine mühendisliğinden alım oluyor.Öncelik olarak ihtiyaca bakılıyor.Sonrasında illaki ortalama boy kilo bakılyordur. Benim 2.32 ortalama elektrik mühendisiyim ve denizci meslekçi yedek subay çıktı bu dönem.Makine mühendisi başvuru sayısı da çok oluyor.Benim bazı arkadaşlarıma istemesine rağmen kısa dönem çıktı.Kendini öncelikli olarak kısa döneme hazırla uzun çıkarsa sevinirsin.
  • tayfunor T kullanıcısına yanıt
    mimarların uzun dönem durumu nasıl? isteyip de uzun çıkma ve istemediği halde çıkma durumları varmı
  • Kekito16 K kullanıcısına yanıt
    Hocam bende şubat celbi için eylül ayında tecili bozdurdum. Bütün onay işlemlerim yapıldı. Askerlik durum belgemde sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor ve durum belgem 31 kasıma kadar geçerli. Şubeye gitmem gerekiyomu hazırlık işlemleri falan gerekiyomu ne yapmam gerek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkan eliferli F kullanıcısına yanıt
    Bende eylülde yaptım işlemleri,yoklama tamamlandıktan sonra şubeden dilekçe verdim o kadar.benim durum belgesinde de aynısı yazıyo,ocakta açıklanacak galiba sınıflandırma sonucu,o zamana kadar yapacak bişey yok eğer dilekçeni verdiysen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayfunor T kullanıcısına yanıt
    Başvuru dilekçesinde dil kısmında bi sınav notu belirttin mi peki?herangi bi dil sınav sınucu belirtilmediğim için dil kısmında yok yazıyo benim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kekito16 K kullanıcısına yanıt
    Peki hocam eyvallah bekleyelim bakalım hayırlısıyla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,
    Bu konularda bilgisizim ve durumuma göre bilen birisi aşama aşama anlatabilir mi prosedürü?

    Yüksek lisans yapıyorum, tecilim şubat sonuna kadar geçerli, çalışıyorum ve şubatta gidip gelmek istiyorum. ayrıca yüksek lisansımı askerlik için dondurabilir miyim?
  • Arkadaşlar tekrardan merhaba herkese. Ben tecili bozdurduğumdan beri sürekli olarak araştırıyorum askerdeki arkadaşlarla görüşüyorum. Edindiğim bileğiler şu şekilde; şimdi öncelikle bedelli muhabbetinden dolayı askerde çok açık varmış, bizim arkadaşın olduğu birliğe ortalama olarak her dönem 17 kısa dönem geliyormuş geçen celp sadece 2 kısa dönem gelme hatta birisi sistem yanlışlıklığı yüzünden gelmiş yani 1 kişi düşünün. Diğer kişinin kalması için alay komutanı albay her yere mail atmış siz düşünün durumu. Yani rahat edebiliriz mumla ararlar kısa dönemleri. Onun dışında önümüzdeki dönemlerde bedelli kışlalarını arttıracaklarmış. Yani kısa dönem yapacak olan arkadaşlar büyük ihtimalle eğitim çavuşu olup bedellicilerin eğitimden siz sorumlu olabilirsiniz. Onun dışında askeriyede hal böyle olunca yedek subaylık ihtiyacı da artmış vaziyette. Şunu belirtebilirim; asteğmen bile olsanız büyük ihtimal eğitimci olacaksınız. Bedelli askerleri eğiteceksiniz. Ben kendim araştırdım bildiklerimi paylaştım. Müsait olan diğer devrelerimden rica ediyorum eğer araştırma imkanı olan, sağlam kaynak alabileceğiniz yerler varsa buraya yazıp birbirimizi bilgilendirelim. İyi akşamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DH Xenshard kullanıcısına yanıt
    Dondurabilirsin kesin Bilgi. Benim akademisyen Hocam zamanında öyle yapmıştı. Yüksek lisansı dondurmuştu askerlik için hatta tez aşamasındaydı. Şubatta gitmek istiyorsan kasımın sonuna kadar vaktin var. Yoklama işlemlerini yaptırdığını farzediyorum. Askerlik şubesine gidip en yakın celp döneminde askere gitmek istediğini kasım sonuna kadar söylersen şubatta gidersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar yedek subaylık için hayır ddemişitim,şimdi değiştirme şansım var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lagari Hasan Çelebi -- 23 Ekim 2018; 21:40:14 >
  • Lagari Hasan Çelebi kullanıcısına yanıt
    Burda soran olmuş aynı soruyu. Askerlik şubesinden gidip değiştirebiliyormuşsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler yarın gideyim o zaman.burayı da editlerim duruma göre.

    edit:kolay bir şekilde değiştiriliyor ys istiği.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lagari Hasan Çelebi -- 23 Ekim 2018; 21:40:54 >
  • Lagari Hasan Çelebi kullanıcısına yanıt
    Hakkında hayırlısı olsun bizleri de bilgilendirmiş olursun devrem. Ama yedek subaylık tercihe bağlı olmuyormuş tamamen şans diyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vellii V kullanıcısına yanıt
    Forumda çoğu celp dönemlerine ait listeler var.Oradan bakıp istatistik yapabilrsin kardeşim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.