Şimdi Ara

3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
48
Favori
34.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oncelikle merhaba arkadaslar.

    SONRADAN GELEN ONEMLİ NOT: yeni gören arkadaşlar, lütfen bana pm atmadan once yada direk yazmadan önce başlık altındaki diğer mesajlarımı okuyun.pek çok konuyu açıkladım zaten.onlarca soruya cevap verdim zaten.kafanıza takılacak şeylerin çogu yazıldı zaten yanı.okuyup anladıktan sonra kafanıza takılan,yada pratıkte aldıgınız hatalar veya sorunlar olursa ozaman sorun başlık altında.cevap verırım.ama ne olur insaf edin, okadar emek verdigim yuzlerce satır yazıyı okuyun.ha bu konuyu sallamıyorsanızda zaten,laf olsun diye soru sormayın. hiç ugraşmayın benıde ugraştırmayın.

    sonradan gelen bir ek: detaylı stok siteleri listesi tablosu yaptım. buradan ulaşabilirsiniz.daha sonra diger siteleride ekleyecegım.

    sizlerle ozel bir konuyu paylasmak istiyorum.ozellikle gorsel sanatlari ilgilendiren ve amator yada pro seviyedeki ugraslarimizdan,hobilerimizden ve mesleklerimizden ek gelir elde etmemizi saglayacak bir konu bu.ayni zamanda 3d ye baslamak konusunda kararsiz kalanlara yol gosterici olacagini dusunuyorum.her nekadar turkiyede cok az bilinsede,bilenlerde sadece fotografcilarin isi diye bilsede,para getirmeyecegini zannetsede aslinda ayda 10 bin dolarlara varan gelirler getirebilen bir alan bu.sozun kisasi arkadaslar konumuz stok pazarlari.yogunlasacagimiz kismiyla mikrostok siteleri.

    internette ve dh forumda aradigim kadariyla sonuc olarak insanlar sadece fotografcilarin ugrasi saniyorlar.halbuki 3d ile ugrasanlarin bu konuda gelir potansiyelleri cok cok daha yuksek.

    simdi arkadaslar, DIKKATLE OKUMANIZI, mumkunse uygulamanizi ve bir ay sabredip gunde bir saatinizi ayirmanizi istiyorum.ki gelir elde etmeye baslayasiniz.ha ben uzun zamandir 3d ile hasirnesirim diyorsaniz,birikmis bircok projeniz,modeliniz vs varsa buyrun okuyup sitelere uye olun ve eserlerinizi yukleyin.ve hemen kazanmaya baslayin.

    on bilgiler.
    1- sistem nasil isler: sistemin isleyisi cok basit arkadaslar,siz uretici olarak,urunlerinizi sitelere yukluyorsunuz,alicilar ise sitelerden fotograflarinizi satin aliyorlar.site satilan her fotografiniz icin komisyon oduyor.bu konisyon genel olarak %20-35 arasi olmakla birlikte bir siteye has uretici olmaniz yada resiminizi haklariyla beraber satmaniz durumunda %65 lere kadar cikabilmekte.

    2- kimler icin uygun: 3d,foto,grafik ile ugrasanlar icin uygundur.3d ile ugrasanlar,3d projelerini,kaliplarini,animasyon,video,modellerini yada render aldiklarini resimlerini satabilirler.fotografcilar cektikleri foto ve videolari satabilirler.grafikerler ise cizimlerini resim olarak yada proje(.eps formatinda) satabilirler.

    3- hangi seviyedekiler icin: her seviye.ben 3d ye giris yapip ustunden 2 ay gectikten sonra baslamistim satmaya.yani amator olmaniz yada ileri seviyede pro olmaniz baslangic yapmaniz konusunda bir engel teskil etmiyor.tabiki ustalik katsayiniza gore uretiiginiz urunlerin sayisi ve kalitesi artacagindan gelirinizde ona gore yuksek olacaktir.

    4- nereden baslamali: yeni baslayanlar-hic bilmeyenler icin cok basit 3d. konusuna giris yapip,ogrenmye baslayarak ilk adimi atmis olurlar.meslek olarak ugrasanlar,unilerin ilgili bolumlerini okuyanlar yada amator duzeyle yada hobi olarak ugrasmakta olanlar ise mevcut eselerini yukleyerek baslayabilirler.

    5- nezaman gelir elde ederim: bu soru cok degisken cevaplara sahip.benim ogrendigim ve gelistigim cevrede(rusya) ugrasan insan sayisi cok fazla oldugundan anketler vs baya cok idi.bu anketlerden cikan sonuclar kimileri 3bin dolar barajini 2 ayda asarken,kimileri bir yilda asmislar.yani bu biraz sizin ayirdiginiz zamana ve becerinize bagli.

    6- hic bilmiyorum,beceremem,ben odunum,benden sanatci olmaz... : kiminiz bunlari soyluyor olabilirsiniz. bu sorunun cozumu basit arkadaslar.sanati bir kenara birakacaksiniz.bu pazarlarin hepsi para ile donen pazarlar.insanlar urunlerinizi alip,kullaniyorlar.sonuc olarak insanlara sanat sahaserinden cok ihtiyac duyduklari resimler lazim.bunlar ise cogunlukla super yetenekler gerektirmeyen urunlerdir.nedir bunlar?

    7- ne cizmeli,cekmeli: bu konu basit arkadaslar,her sitenin kategorilere ayrilmis bolumleri var zaten. ornegin saglik sektoru,bilisim-teknoloji,internet,reklam,iconlar,guzellik-moda vs.. konular. ornegin 3d olarak mukemmel modelleme,super render ile holywood kalitesinde urun cikarmaya ugrasmaktansa,ticari degeri olan bir urun ortaya cikarmak daha basit ve getirisi boldur.ornegin: bir orman ve ikiye ayrilan patika cizdiniz.onlarca saatini harcayip ustune birde bir okadar zamani render icin harcadiniz gel gorki ben tutup bes dakikada sadece kurelerden ve kuplerden olusan bir kompozisyon yaptim .konusu gene ikiye ayrilan yol, secim yapmak vs.. ve render almasi 5 dk surdu. inanin bu iki kompozisyondan kazanani benim basit kuplerim olacaktir.neden derseniz insanlar mumkun olduguna sade ve konusu belli resimler aliyorlar.bu konuya ileride detaylariyla deginecegim.(sonraki mesajlarda)simdilik sadece hafif bilgilendirme amacli yazdim.

    8- yabanci dil? kimi siteler haric cogunlugun turkce dil destegi mevcut.zorlanmazsiniz.

    9-fotograf,3d,grafik. karsilastirmasi. fotograflardaki proplem arkadaslar,makineler pahali,studyo gerecleri pahali,studyo vs kurmasi ayarlamasi zaman alan,cekilecek modellerin objelerin yemeklerin hep para istemesi,gidip cekeceginiz yerlere yol parasi ve zaman harcayacak olmanizadir.grafik konusunda ise,3d cizdiginiz icin bir eserinizden bir urun elde edersiniz,elbette urunlerinizdeki birtakim objeleri degistirerek vs cikti sayisini artirabilirsiniz fakat genede ugras/ elde edilen urun sayisi dusuktur.3d ise ugras/cikti konsunda hat safadadari.ornegin karakter modellediniz,bunu hem karakter olarak render alip resimlerini sattiniz,sonra videosunu yaptiniz sattiniz,sonra model olarak sattiniz. sonra bunun eline nesneler vs ekleyip konuyu degistirerek bunlari tekrarladiniz... boyleye 1-2 modelinizden onlarca urun elde ettiniz. 3d nin en guzel tarfi ise,zamani kullanmak konusunda sinir tanimamasidir.ornegin modellerini haptiniz birkac projeyi hazirladiniz,gece bilgisayari render'a birakip yattiniz ve sabaha kadar tum renderlar oldu.uyurken calismis oldunuz ve geriye kalan tek sey urunleri yukleyip satmaya baslamak.bu sekilde evden cikarken,mac,film,dizi izlerken de render alip tum vakitlerinizi degerlendirip paraya cevirebilirsini...iste 3d tum bu konularda diger alanlardan daha ustundur.

    10- resim nasil satilir: resimleriniz rf ve rm olarka iki tipte satilir.ilkinde kullanicilar resminizi alip kullanirlar.ikincisinde ise haklariyla birlikte resmi alirlar ve se daha genis bir kullanim alanina sahip olurlar,ada resmin direkt sahibi olurlar.(bu fark sitelerin sunduklari rm kosullarindan kaynaklanir)rm lisansta yani resminizi haklariyla sattiginizda kullanici bir defa resminizi alir.ve istedigi gibi kullanirken siz birdaha satamaz ve kullanamazsiniz.bu durumda.fakat satis fiyatini siz koyarsiniz.ornegin bir resmi 1000 dolara satabilirsiniz.ilk lisans orneginde ise,yani rf (royality free) resimlerinizi 1-25 dolar gibi boyuta ve lisansin genisligine bagli olarak satin alirlar.fakat resminiz onlarce yuzlerce kez satilabilir.sitede siz silene kadar durur ve surekli satilip size para kazandirabilir.hangi tur lisansin size daha iyi gelecegini zamanla satis performansinizdan anlarsiniz.

    simdilik bukadar madde yeter sanirim arkadaslar,zamanla aklima geldikce bilgilendirmek icin buraya madde madde ekleyecegim bilgileri.simdi foto,3d,grafik karsilastirmasi yapmak icin su tabloya bir goz atin.
    3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani.
    not:fotografciligin gelir ortalamalari en dusuk cunku gunde 1 saat ayiracaksaniz,o bir saat bazen gideceginiz yere gitmenize bile yetmez,studyoyu,objeleri hazirlamaniz bile zaman alir…cekeceginiz fotograflarda en fazla birkac varyasyon olacagi icin urettiginiz gorsel sayisi az olacaktir.3d konusunda ise,masa basinda evde ve 1 saatin tamamini bu ise harcayacaksiniz ve yaptiginiz modellerden,hem resim,hem video,hem proje hem kalip vs olarak ekstra paralar kazanacaksiniz.bu yuzden en cok gelir 3d uzerinden elde edilir.(gunde bir saati baz aldigimizi unutmayalim.)grafikerler icinse 3d ve foto arasinda gelir sozkonusu cunku masabasi ve zaman kaybi az .cikti urun tek tek cizimler olsada kullanim alaninin genisligi nedeniyle alicisi cok bu yuzden fotodan cok 3d den az getiri saglar.tabi tum bu degeler uygulayan kisinin becerisine gore degisecektir.ki ilk ay para kazanmaya basladiginiz andan itibaren,gelecek motivasyonla cikaracaginiz isin kalitesi ve cokluyu artacaktir.buda gelirlere yansir.



    sahsen 3d ile ugrasmaktayim,model,proje,programciklar,materyaller,videolar ve resimler satiyorum.tum bilgi ve tecrubelerim isiginda burada sizlere tecrube ve bilgilerimi aktaracagim.hemde hic bilmeyenlerin para kazanabilmesi icinde sifirdan baslayarak 3d egitim videolarida hazirlayacagim.
    sonuc olarak bu sadece ek gelir degil,soz konusu gorsel sanatlarda gelismek isteyenler icin cok buyuk bir motivasyondur.her sabah kalktiginizda siteleri kontrol edip nekadar satis yaptiginiza bakmak ve orada dolarlari gormek cok keyif verici bir sey.hemde cok buyuk bir motivasyon. 3d konusu cok genis ve mesakatli oldugundan ogrenmek uzun ve zorlu bir surec.tam ogrendim derken bir bakarsiniz elin adami sizin gunlerce ugrastiginiz eserden daha iyisini birkac saatte yapar ve motivasyonunuz yerle yeksan olur.neyseki yardima stok siteleri ve ufak tefek satislariniz yetisip motivasyonunuzu maksimumda tutacaktir.

    bununla birlikte 4-5 ay sonra ayda 50-100 dolar bir ogrencinin yol parsi, birilerinin sigara ihtiyaci,elek su parasi vs karsilar.bence oldukca iyi bir sey insanin bos vakitlerinden para kazanmasi.

    benim alanim oldugundan, 3d agirlikli sorularinizi cevaplamaya ve tum bildiklerimi aktarmaya calisacagim.
    oncelikle bilgisayarim kaldirirmi,yada nasil bi pc almaliyim sorusu icin su videoya bir bakalim: 3d ıcın pc secımı
    izlemeye usenenler icin ise,CINEBENCH programini indirip test yapiyoruz.bilgisayariniz cpu testinde 200-300 puan alabiliyorsa 3d ile ugrasmak icin yeterlidir.bu normalin alti bir performanstir fakat 3d yi ogrenmek,para kazanmak icin baslangicta yeterdir.tavsiyem 600-800 puan alabilen bir pc olmakla beraber paraniz bolsa 1000 ustu puandaki pc ler idealdir.bunlar disinda ekran kartinda render imkani sunan blender gibi programlardan birini kullaniyorsaniz eger,daha dusuk butcelere daha yuksek performans elde edebilirsiniz.

    pc nizi test ettiginizi ve en az 200-300 puan aldiginizi varsayiyorum.burdan sonra sira program seciminde.
    bu konuda serbestsiniz.tum programlar stok sitelerinden para kazanmak konsunda yeterli duzeydedir.ben parasi yetmeyenler icin bedava olan ve parali programlar kadar marifetli olan BLENDER programini oneririm.ucretli programlar icinde ise ben sahsen cinema 4d yi tercih ettim.ve egitim videolarini bu program uzerinden yapacagim.tabi bu sizi yaniltmasin.yaptiklarimi tum programlarda yapmak mumkun.sonucta tum programlarin temeli 3d. ve 3d nin belirli kurallari,mantigi var.dolayisiyla tum pgoramlarin yaptigi sey ayni,sadece yapis sekilleri sureleri ve sunduklari ek ozellikler farkli.yani iciniz rahat olsun para kazanmak icin illa bir programa cakilmaniz gerekmeyecek.tum 3d programlarla bu isi yapabileceksiniz.

    egitim videolarini birkac gun icinde cekmeye baslayacagim.onlarin cekimine kadar ve sonrasinda tum sorularinizi buradan sorabilirsiniz.tum bildiklerimi paylasmaya calisacagim.direkt yazmiyorum cunku hem sayfa sayfa bilgi tutar,hemde hepsini toparlayip dagitmadan aciklamak zor olacak.o yuzden yeri geldikce deginecegim herseye.

    egitime baslamadan once en cok para kazandiran-satis yapan sitelere goz atalim:
    site isimlerine tikleyerek sitelere gidebilirsiniz.

    FOTOLIA :turkce destegi var.en cok satis yapilan sitelerden.
    DREAMSTIME :turkce dil destegi yok fakat satis rakamlari yuksek ve resmi tum haklariyla satarken fiyati kendiniz belirleyebiliyorsunuz.
    DEPOSITPHOTOS turkce dil destegi olan ve en cok satis yapan sitelerden.
    SHUTTERSTOCK : en cok satis yapan sitelerden birisi.ne yazikki turkce secenegi yok.ayrica saticilar ve alicilar icin iki farkli siteden hizmet verir.link bizim icin olanina ait.yani saticilar icin.
    123RF : turkce dil secenegi olmakla birlikte satis rakamlari ortalama ustunde.
    3docean : sadece 3d model-materyal-proje ve riglerinizi satmak icin.
    GRAPHICRIVER : sadece vector grafiklerinizi satmak icin.
    PHOTODUNE : fotograflarinizi satmak icin.satis duzeyi ortalamada.
    CRESTOCK : benim pek hosuma gitmemis bir site.resim onaylama sureleri baya uzun.
    BIGSTOCKPHOTO : turkce dil destegi sunan sitelerden.satislari ortalama altinda(benim gozlemledigim.baskalari icin farkli olabilir)
    CANSTOCKPHOTO : arayuzuyle benim sevdigim sitelerden.turkcesi yok malesef.

    karşılaştırmalı liste

    microstok siteleri genel bilgileri:
    1. tum sitelerde lisans programlari vardir.indiren kisi satin aldigi boyuta ve lisans turune gore para alir.resmi yuklerken hangi lisanlarda satis yapacaginizi belirlemeniz gerekebilir.
    2. bazi siteler haybeye uretici almaz.once bazi islerinizi gormek isterler.shuterstock 10,deposit photos 3 fotograf ister ornegin.bu ornek fotograflariniz onaylandikdan sonra ancak normal fotograf yuklemeye baslayabilirsiniz.dreamstime gibi birkac sitede sinav yapmas fakat baraj koyarlar.yeni uyeler icin baraj 7 dir.7 resim yuklersiniz.kabul sayisina gore baraj rakami alcalir veya yukselir.
    3. tum sitelerde vergi vardir.bulundugunuz ulkeye gore vergi formlari doldurursunuz.stopaj vergis kesilir vs.
    4. pek cok sitede guvenlik ust duzeydedir.aes yada google guvenlik sifreleme protokolleri kullanirlar.ozellikla profil vs bolumlere girince tarayicida adresin solunda yada saginda anahtar isareti cikar.buna dikkat edin.sahte linklere yada guvenligi dusuk sitelere bilgilerinizi teslim etmeyin.bazi siteler sizden uye olurken pasaport-kimlik kopyasi isterler.
    5. tum siteler icin gecerli olmakla birlikte,calinti dosyalar vs incelemeye alinip incelenir ve sonrasinda siline bilir ve ban yiyebilirsiniz.
    6. para aktarimi paypal,skrill,payoneer gibi sistemlerle yada banka ceki ile yada direk hesaba eft ile yapilir.
    7. eserinizinde gorunen yuzu secilen her insan icin model izin dokumaninin taramasi.her sitede model izni ornek dokumani bulunabilir.
    8. tum sitelerde olmak uzere bir genel kuralda patent ve ticari olan hic bir logo,firma vs resimlerde-videolarda gorunemez.
    9. tum sitelerde fotograflara keywordler,taglar atanir.taglari atarken konudan uzak taglar kullanmamalisiniz.(ceza sebebidir.)keywordlerle birlikte konu,tema belirlemekde gerekebilir.fakat bu her sitede yok.kimi siteler 3 tema isterken,kimisi bir tema ve bir fikir temasi ister,kimileri ise hic istemez.

    genel olarak sitelerin format ve kalite talepleri asagidaki gibidir.:
    fotograflar-resimler icin:
    1. en az 3mp.
    2. kumlanmanin minimal oldugu ve hic olmadigi resimler.
    3. uzerinde belirgin oynanma olmamis fotograflar.
    4. cromatic abbertation gibi lens hatalari tolere edilmis veya kabul edilmis duzeyde olan.
    5. siteye gore degismekle birlikte 15-30 mb maksimum dosya boyutu.
    6. duzgun kompozisyon.tutupta ana objeyi abu biryere koymayin.

    videolar-animasyonlar icin:
    1. en az sd, fakat ideal olarak hd-fhd cozunurluk.maksimum 4k cozunurluk.(bazi siteler 4k kabul etmiyor.)
    2. fotograftaki gibi kumlanma vs bazi konularda kabul edilebilir duzeyde olmak.

    grafikler:
    1. eps formati.
    2. siteye gore degismekle birlikte 10-20 mb dosya boyutu.
    3. acik cizgi bulundurmamak.(siteye gore degisir.)

    hem ornek olmasi acisindan hemde acaba stok olarak satis yapsammi diye dusunenlerede soyle bir resim gosteryim.:
    3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani.

    bu resim arkadaslar 85 bin defa gorulup 430 kusur defa indirilmis.bu demekki arkadaslar,bu basit resim,sahibine birkac yuz dolar kazandirmis...bir dusunun,bu resimi tum sitelere yuklemis,ve bunun gibi onlarca -yuzlerce resmi var....elde ettigi geliri dusunun bir... bu resmi 10-20 dk. icinde yaparim diyenleri duyar gibiyim....neden olmasin arkadaslar?yapin yukleyin,sonra hayatiniza devam edin ve yuklediginiz fotograflar satilsin.uyurken,gezerken her aninizda ve saniyenizde para kazanin...

    aklima geldikce ve sorular geldikce guncelleyip bilgileri aktarmaya devam edecegim.konudaki diger mesajlarımıda okuyun pek cok bılgı paylastım sonradan.

    video dersler

    yazim yanlislari icin ozur dilerim.3d ve stok dunyasinda bol sanslar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 25 Temmuz 2017; 15:0:22 >



  • basla bir forumdada paylastigim bigileri buradada paylasmak istiyorum,zira buradakiler onlari goremeyebilirler.mesajlar arasinda ***** isaretleri koyacagim ki karismasinlar.
    adim adim:

    **************************************

    1. kayit olurken bizden istenecek dokuman icin,pasaport yada kimlik veya ehliyetin okunakli fotografini cekiyoruz yada scan aliyoruz.guvenlik adina sitelerin bir kismi isteyecek.

    2. sitelere giriste sinav amacli istenecek ornek resimler icin 10 adet render aliyoruz.resimler en az 4000x3000 boyutunda olursa iyi olur. 3-4 farkli konuda ikiser-ucer resim yeterli.resimlerin,temiz,sade,duzgun bi kompozisyona sahip olmalari tercih sebebi.

    3. istediginiz siteye (bence hepsine birden) girip "register/uye olun" seceneginden uye oluyoruz.sitelerin bi kismi turkce destegi barindiriyor.depositphotos,fotolia gibi.

    3.1 uye olurken dikkat edilecek hususlar,bilgilerinizi dogru girin,gonderdiginiz kimlik vs ornegindekilerle celismesin.

    4. uyelik islemi ardindan site eger isterse,hazirlamis oldugumuz kimlik scanini yukluyoruz.

    5. siteye ilk resimleri (sinav icin) yukluyoruz.her sitede olmamakla birlikte test resimlerinde de keyword/tag yani anahtar kelimeler girmeniz istenebilir.bunlarida resimle alakasiz olmayacak sekilde giriyoruz.

    6. resimlerin onaylanma suresi 3-7 gundur genelde.bu sure gecene kadar diger sitelerede uye oluyoruz,bir yandanda yeni resimlerimizi hazirliyoruz.

    7. sinavi gectiysek,yada sinav yapmayan bir siteye girdiysek, 5-6 adimdaki gibi gene resim yuklemeye,resimlerimize anahtar kelimeler atayip kategori belirleyip onaya sunmaya basliyoruz. resimler teker teker yada onaya sunulan yiginlar halinde 3-5 gun icinde onaylanir ve satisa konur.

    8. paramizi aliyoruz.sitelerdeki para transfer alt limitlerini gectiysek,paramizi paypal hesabina aktariyoruz.bazi siteler ay sonunda alt limit gecilmis ise otomatik aktarir.

    gordugunuz gibi gayet basit.bir defe onaylandiktan ve sinavi gectikten sonra serbestsiniz.yukleyin yukleyebildiginiz kadar.her resminiz onaydan gecer ve satisa konur.onaydan gecemeyip red edilen resimleriniz ise malesef satisa konmaz.reddedilen her resim icin red sebebi yazili olarak belirtilir size.

    istisnai durumlar:

    1. fotolia ve birkac sitede sinav yoktur fakat,uyeliginizin,gonderdiginiz kimlik scaninin gorulmesinden sonra aktiflestirilmesi vardir.burdan sonra resim yukleyebilirsiniz.aktiflestirme kimlik scan`ini gonderdiyseniz 24 saat icinde yapilir.

    2. dreamstime ve benzeri birkac sitede sinav yoktur.bunun yerine upload limiti vardir.baslangicta size haftalikyada gunluk olarak 5-10 gibi bir miktarda upload hakki verilir.resimlerinizin % kaci onaydan gecerse yada red edilirse,ona gore upload limitiniz artar veya azalir.buna musterilerin fotograflariniza ilgisi ve satis rakamlarida etki eder.

    ek prosedurler:

    1. vergi form`lari: her sitede vergi formlari vardir.girmediginiz takdirde sizden sozlesmede belirtilmis miktarda stopaj vergisi keserler.vatandasi oldugunuz ulkeye gore degisen fergi formlari vardir.sitelerin ilgili bolumlerinde bu formlari bulabilirsiniz.sakince okursaniz bir zorlugu olmadigini gorur ve kafaniz karismadan doldurup gonderirsiniz.sonrasinda kesilen vergi artik ya duser yada hic kesilmez.

    2.e-cash sistemlerine uyelik: ne yazikki direk hesaba aktarma olayini hem sayili site destekliyor,hemde bundan para gonderme komisyonu kesiliyor.bu yuzden,uye olduktan sonra,bir elektronik para hesabi edinin.sitelerin cogu payoner,paypal,easy pay,skrill desteklerken,paypali hem guvenlik hem serilik hemde transfer ucretlerinin dusuklugunden dolayi tavsiye ederim...

    sistem,ve sisteme girmek icin yapmaniz gerekenler bunlar arkadslar.uyeliginiz aktif olunca direk yukleyip satmaya baslayabilirsiniz.3d,video,ae kaliplari vs icinde asagi yukari hepsi ayni.baslangic icin sinav yapmayan sitelerle baslarsaniz yarariniza olur.

    benim resmimi almadilar hainler su bu diye dellenmenize gerek yok...
    benim kimi sitede 1200 kusur resmim varken,kimisinde 400ksur... yani kiminin kabul ettiginin yarisi kadarini bir diger site kabul etmiyor.bir sitedeki hit resmimi,bir baska site ise yaramaz diyerek almiyor...bunlar olagan seyler.tum sitelere girip ilk 100 fotografinizi tum sitelere atmak ve,2-3 aylik satis takibi yaparak hangi sitenin nekadar sattigini,ne olup bittigini kavrar ve sonrasinda favori sitenizi secer ver devam edersiniz.

    uzun yazdigimin farkindayim,fakat bu konuz ozerl bir konu.ister inanin ister inanmayin,rusyada sirf mikrostok icin onlarca forum var.bunlarin en buyuklerinde,fotolia,shuterstock gibi buyuk sitelerin yetkili sozculeri bile bulunuyor.onlara sorular sorulabiliyor vs..konu okadar genis ve derin bir hal almis durumdaki,pek cok uretici isyanda,bir site aliyor fotografini bir digeri almiyor...bu tarz pek cok sey yuzunden insanlar pes edip yuklemeyi birakiyorlar.aciklamamin uzun uzadiya detay verip yonlendirmeye calismamin sebebi bu.kafaniza takilan birsey olursa,sormaktan cekinmeyin,aciklamaya calisirim.ne yazikki piyasada 50den fazla site var,muzik,program kodlari,site kaliplari vs konulardaki stok sitelerinide sayarsak 100den fazla site var.ve hemen hepsi ozgun olmaya calisip,kendi kurallarini koyuyorlar...anliyacaginiz ortam biraz karisik.o yuzden ilk sayfada en cok oturmus ve satis yapan sitelerin linklerini verdim.

    tum anlattigim bu bilgiler icin tesekur etmek isteyen arkadaslar,uye olmadan once sitelere benim referans linklerimle girer ve oyle uye olurlarsa fazlasiyla tesekur etmis olurlar.

    **************************************

    1. yuklediginiz resim-videolarda mumkun oldugunca hazir modeller(programlarin icinde gelen yada netteki beles modeller) kullanmayin.onlari herkez kullaniyor,nekadar farkli olursaniz okadar iyi.

    2. eserlrinizde cok belirgin ve patent altindaki urunleri vs kullanmamaya calisin.ornegin telefon icin alip bir iphonu degilde benzer bir telefon cizin ve kullanin.ozellikle hicbir urun/marka logosu kullanmayin ve gostermeyin.

    bu iki uyarima kulak verirseniz sizin yarariniza olur.

    **************************************

    detayina inmeyi unuttugum bir konu.en cok getirisi olan alan resimler.

    tabi bu sizi aldatmasin,sahsi performansiniza gore hangi alanda daha cok kazanacaginiz degisebilir.ornegin bir kilic modeliniz tek basina video su yada resmi ise yaramayabilir(ornegin lowpoly olabilir.) ama bir model olarak cok satilabilir.yada model olarak ise yaramayan bir sey resim olarak cok satabilir.o yuzden baslangicta tum sitelerde satmali ve birkac ay sonra hangisinin size uygun olduguna karar vermelisiniz.

    **************************************

    sadelik ve gerceklik arkadaslar,yerinde ve tadinda birakilmasi gereken bir konu.baslangic icin sunu hatirlayin,asiri gercekci render cok satar diye bir sey yok.aksine kimi durumlarda basit ve sade renderlar daha cok satabilmekte.nerede hangisinin gerektigini sorabilir yada kendiniz zamanla kesfedebilirsiniz.

    **************************************

    bu mesaj duzenlenip sadelestirilmistir.
    bence kisitlamak yanlis. bir model yapip turboda satin elbette...ama neden sadece modelle kalasiniz? o modelin renderlarini alip yukleyin.... ek para kazanin.videosunu yapip yukleyin kazanin. burada onemli olan 10 resimle para kazanmak degil. sonucta insanlar sadece o konularda resim istiyor degiller.

    Satis konusunda iki ana etken var.birincisi portfoylunuzun buyuklugu,ikinciside portfoylunuzun pazara nekadar cevap verdigi.ornegin sadece uzay konusunda bin resim iceren bir portfoylden ziyade saglik,teknoloji,tarih,ask,huzun,bayramlar,dinler gibi genis bir yelpazede resimler icen bin resimlik bir portfoyl cok daha fazla satis yapar.

    Yapmaniz gereken hazirda bulunan modellerinizi gece render sirasina atip,gece yatarken render`a birakmak.ertesi gunde cikardiginiz onlarca resmi sitelere yuklemek.bu sekilde hem portfoylunuz hizli genisler hemde ele aldiginiz her konudaki urettiginiz resim sayisi artar.

    **************************************

    Satis yapmak icin ilk yol cesitlilik yaratmaktir: yani bir futbol topu render aldiniz ve yuklediniz.satilsin diye bekliyorsunuz.... bu yanlis.cunku insanlar belki baska bir acidan,belki baska bir temada itiyorlar o futbol topunu.bu durumda isin dogrusu,o futbol topundan onlarasini siralamak,ust uste koymak,piramit yapmak,onlardan football yazmak,onlari patlatmak vs vs gibi pek cok sekilde render alip yuklerseniz,futbol topu arayan bir kimsenin aradigi seyi sizde bulma sansi artar.


    Ikinci yol ise tazeligi korumak: eskilerin pek cok yerde kullanilmis olmasindan dolayi,alicilar genelde yeni resimleri aratirlar.bu sizin satis garantinizdir. yani bir milyon kalp resmi varsa sitede,birmilyon birinci resim sizin yeni yuklediginiz resimse, yenileri goster dendiginde resminiz bir milyonun onunde gorunur.... unutmayin...
    dolayisiyla haftalik ve ya hic degilse 2 haftada bir olarak surekli yeni resimler upload edin ve bunlarin birkaci populer konularda olsun.bu musterileri sizin portfoylunuza ceker ve satislariniz artar.
    eski yuklediginiz resimlere ilgi cekmek icinde arkadaslar en azindan her hafta resimler yukleyin.arsivinize surekli sicak resim girisi olsun.her guncel resim arsivinize musteri ceker.bunu unutmayin.

    Ucuncu bir yolda resim bagislamaktir: bazi sitelerde fotograf bagislanabilir.. 10 bilardo resminiz varsa, birini bagislayin.. bedava dagitilsin...onu indiren farkli acilardan olanina ihtiyac duydugunda gelir indirir sizden.yani reklam olur sizin icin... bu sekilde satis rakamlarinizi arttirabilirsiniz.

    **************************************

    bu is baslarken bos vakitlerinizi degerlendirme olarak baslasa daha iyi arkadaslar.direk ana is olarak bakarsaniz ever belirli bir donem,bir emek ve zaman gerekecek...

    dolayisiyla yavas yavas zamanla ana isiniz olur.oyle su anki isinizi birakin buna baslayin gibi bir durum yok yani.

    benim tavsiyem, hic degilse zaten yaptiginiz,yapmakda oldugunuz modellerinizi-calismalarinizi render alip bu sitelerede koymaniz.gece rendera biraksaniz,sabahda 5-10 dk ayirip hergub birkac resim yukleseniz kendiniz goreceksiniz sonucu zaten.sonra karar verirsiniz bu isten para kazanilirmi kazanilmazmi.

    **************************************

    turbosquid bazi kimseler icin 3d ocean yada 3dm den daha az satis yapilan bir yer...genel olarak 3d konusunda aradiginiz bilgiye su sekilde ulasabilirsiniz,mesala female yani kadin yazin ve aratin.siralamayi en on indirilenler/satilanlar diye yapin ve orada en cok satilan modelleri gorursunuz.kimi sitelerde oyunlar icin hazirlanmis lowpoly modeller cok satarken kimi sitelerde ileri duzey gercekci moleller satiliyor.bazi durumlarda cizgi karakterler cok satiliyor.dediginiz en cok aranan modeller gibi bilgileri bazi siteler level atlamis kullanicilarla yada ozel uyelerle paylasiyor.(exclusive member yani sadece o sitede satis yapan)genel olarak 3d konsunda level olayi satis miktarinizla olculuyor,ek olarak urunlerinizin aldigi kullanici puanlariylada hesaplanabiliyor.

    resim-video konusuna gelince,shutterstock ayin haftanin yada tum zamanlarin en cok aranan kelimeleri gibi bir tablosu var.tum kullanicilara acik.fakat once contributor olarak uye olmali ve 10 resimlik sinavi basariyla gecmelisiniz.bunun disinda tum sitelerde 3d yazarak 3d olan/iceren tum resimleri aratirsiniz ve gene satis miktarina gore yada zamana gore siralatabilirsiniz.boylece en ck satanalri yada son zamanlarda sayisinda asiri artis olan resimleri gorerek piyasa ihtiyaclarini okuyabilirsiniz.

    bunlar disinda,set calismak,ornegin oyun icin 3d model hazirliyorsaniz,bir savasci bir defansci bir tank bir uzaktan saldiri karakteri gibi set olarak calismaniz satis konusunda isinize yarar.cunku alici tum takimi beraber almanin cazipligine kapilir.

    resim video ve model konusunda genel olarak ise en cok ilgi goren ve gozunuz kapali urun cikarmaya baslayacaginiz konular asagidaki gibidir:
    ask,duygular,ozel gunler,dinler,bayramlar,fuarlar,dunya kupasi benzeri organizasyonlar,saglik sektoru,gelecek,teleportasyon,akilli gozlukler saatler elbiseler,ucan arabalar,internet bilgisayar vs konular.
    listeyi genisletmek oldukca mumkun bu tarz bilgileri tecrubeyle edinirsiniz normalde,yada arama motorlariyla site iclerin piyasa analizi yaparak ogrenirsiniz.yada birileri tutar yazar benim gibi.

    tavsiyem,bir liste yapin.tum zamanlarin tum ulkelerin evrensel konularini yazin,ornegin bayramlar,duygular,saglik sektoru,tarih vs konular.
    sonra gelecgin konularini ele alin,ornegin savas,enerji kaynaklari,teleportasyon,hologram gibi konular,akilli saatler gibi gonular.
    bu tarz bir liste yaptintan sonra inceleyip ekliniza en cok yatanlara puan verin,sonra puan verdikleriniz icinden en cok puan alanlari arayip piyasada o konuda nekadar ve nasil isler var bir inceleyin.bu sekilde hem daha cok kitleye hitab eden hemde guncel ve piyasada ihtiyac duyulan bir konuda uretim yapmis olursunuz.
    fikir kitligina dusuldugunda fikir uretilmesi icin stokcularin kullandigi algoritmalar var normalde, fakat yeni baslayanlar icin once kendini gostermek ve tanitmak acisindan az once bahsettigim sekilde piyasa degerlendirmesi ile baslamak sanirim daha mantikli olacak.

    **************************************



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 13 Temmuz 2014; 19:37:35 >
  • ustad eğitim videoları hazırlarsan cok iyi olur blenderden
  • Hocam çabanızı anlıyorum ama çok büyük bir bilgi yanlışı var özellikle şu paragrafta:

    bu resim arkadaslar 85 bin defa gorulup 430 kusur defa indirilmis.bu demekki arkadaslar,bu basit resim,sahibine birkac yuz dolar kazandirmis...bir dusunun,bu resimi tum sitelere yuklemis,ve bunun gibi onlarca -yuzlerce resmi var....elde ettigi geliri dusunun bir... bu resmi 10-20 dk. icinde yaparim diyenleri duyar gibiyim....neden olmasin arkadaslar?yapin yukleyin,sonra hayatiniza devam edin ve yuklediginiz fotograflar satilsin.uyurken,gezerken her aninizda ve saniyenizde para kazanin..

    Bu stock çalışmaları genelde zaten tasarımcılar vakitten tasarruf etmek için alıyor normal şartlarda kısa sürece yapabilceği işi kimse almaz. Örneğin ben hiç bir şey yapamasam bile benzer çizimlere bakarım ve tekniği çözüp aynısını çizerim. Ancak mevcut sürede yapamayacağımız yada ekonomik yönden özel çalışmalarla sahip olamayacağımız bir iş için stock sitelere yönelirim. Demem o ki artık iyi çalışmalar satılıyor. Böyle sitelere çalışmanızı satabilmeniz için kaliteli ve farklı şeyler yapabilmeniz lazım bu da yıllarca uğraşmak demek. Ee adamın tek düşüncesi kolay para kazanmaksa neden yıllaraca çok zor bir alanda kendini parçalasın zaten eğitim + yetenek yoksa bu işten ekmek yemek çok zor.
  • egitim konusunda dusuncelerim var. yapacagim.

    feylosoft arkadas,
    birincisi satan sey cogunlukla fikir oluyor.o resmin cok satilmasindaki neden super bir resim oldugundan degil.aksine cok basit birsey,fakat anlatmak istedigi sey cok belirgin ve anafikir fotograftan onde. bu yuzden cok satilmis.ben daha basit resimler yapip sattim.... ister inanin ister inanmayin ama saatlerimi gunlerimi ayirdigim resimle bakan olmadi kimi zaman... ama 20-30 dk de yaptigim basit calismalarim cok sattigi oldu...

    ikinciside,siz 3d den anliyor, yada bahsettiginiz gibi bakip inceleyip ogrenip kendiniz yapabilirsiniz.... fakat bir ogrenci,yada bir firmada calisan insan,bir websitesi yapacak diyelim...ve isini gucunu,derslerini yada patronun verdigi diger islerden dolayi,sizin gibi bakip inceleyip ogrenip yapacak kadar vakti yok diyelim...bu insan ne yapar? girer stok sitelerinden sitesine rsimleri alir ve sitesini yapip musteriye sunar....kisaca soylemek gerekirse,
    emin olur dediginiz gibi herkez bakip yapsaydi kendi resmini mikrostok pazari buyumezdi.gecen yil 2 milyar dolari gecmisti pazarin cirosu...onuda gectim her yil yeni siteler aciliyor...buda gerceklesmezdi...emin olun insanlar mikro stok sistemlerinde gelecek goruyorlar..ben insanlarimiz bilgilensin,geri kalmasinlar bu pazarlardan istiyorum.

    son olaraka,uye olup sitelere resim video yada 3d model yukleyecek arkadaslar sorualri varsa sorabilirler.
  • Hocam o zaman ben şöyle bir soruyla giriş yapayım: (daha çok sorum olacak çünkü) Hocam şimdi 3D modelimizi yaptık diyelim, bu sitelere üye olup, kredi kartı vs bilgilerimizi mi giriyoruz? Ben kredi kartı kullanmıyorum mesela, nasıl işler bu süreç?
  • sitelerin cogunlugu direkt karta yada hesaba para aktarmayi desteklemiyor zaten.tum siteler ortak olarak paypal,payoner,skrill gibi elektronik para sistemlerini kullaniyorlar.ben sahsen paypal kullaniyorum.

    sitede belirlenmis alt limitler vardir.ornegin bazi sitelerde 50 bazilarinda 75 dolar.bu miktari gecince, paramizi paypal hesabina aktariyoruz.paypaldan ise actigimiz banka hesaplarina aktariyoruz.

    banka hesabida kullanmiyorsaniz,skrill gibi bazi elektronik para sistemleri plastik kart basip gonderiyolar.bu karti kullanip alisveris yapabilir yada bankamatiklerden para cekebilirsiniz.banka hesabi vsgerekmez.benimbildigim skrill de bu kartlardan var,diger elektronik para sistemlerinin hangilerinde boyle plastik kart imkani var,arastirmadim acikcasi.
    turkiyede ininal kart gibi bir takim varyasyonlar var diye biliyorum.

    ayrica cizdiginiz her modelden olabildlgince resim render alip onlarida satacaksiniz unutmayin.
  • Sağol hocam. Bi de, modelden foto alıp, onları fotoğraf stoklarına mı yükleyeceğiz? Yani demeye çalıştığım: Fotoğraf makinesiyle çekilen bir fotoğraf ile, benim 3D den aldığım ss'nin kulvarı aynı mı?
  • benimde bir sorum olacak internetten bulduğumuz resimlerden manipülasyon tekniği kullanarak resim yaparsak bunlarıda siteye koyabilirmiyiz mesela netten bulduğum resimlerle avatarımı kendim yaptım bu yasalmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tribal_dns -- 13 Temmuz 2014; 15:31:58 >
  • omega kardes:
    resimler ayni kulvarda.fakat format olarak.hepsi resim diye gecer.fakat 3d,ilustrasyon ayri kategoriler olarak yer alir.
    ilk mesajin sonunda koydugum resim 3d bir resim.fakat resimlerin icinde aratilip bulunur.yani resim diye gecer.question,thinking yani soru ve dusunen gibi kelimeleri arattiginizda bulursunuz.beraberinde pek cok fotograf ve grafik (vektor ) de bulursunuz.arayan kisi isterse filtreler ve istedigi formata ture ulasir.siz sadece modellerinizi render alip,onlari resim olarak yukleyeceksiniz ve bu sekildede para kazanacaksiniz.ornegin
    bu ise baslayacak arkadaslara temel bir fikir vereyim.
    gerekirse birkac saatinizi ayirin ama guzel bir terazi modelleyin.kollarin yuksekligi degisebilen,mmkunse uzerinde kucuk detaylar ve islemeler olan iki kollu bir terazi.isleme ve detaylar digerlerinden ayrilmak icin gerekli.

    peki ne olacka bu terazi...

    soyleki,kitap modelleridiniz diyelim.render aldiniz attiniz...
    birde zamaninda altin para modelleyip atmistiniz diyelim.
    yada bir cd...yada bir harddisk...

    ne yapiyoruz? hemen terazinin bir koluna bir kitap digerine onlarca altin para.... ne oldu fikir? kitap altin kadar kiymetlidir,daha kiymetlidir.veya cok pahali olan bir literatur,bir yazar....
    terazinin bir tarafina disk yada hard disk koydunuz diyelimki,ne oldu fikir???

    benzer sekilde terazileri,pek cok modellerinizi birbirlerine baglayip,birlestirip yeni fikirler ve yeni resimler uretebilirsiniz.

    terazi gibi,basit bir studyo tasarimi,bir odul platformu,bir kavanoz, deney tupu gibi objeler modelleyip hazir bulundurun.sonraki tum model ve islerinizde,vaktiniz az oldugunda hemen acip birkac modelinizi birlestirip yeni kompozisyonlar uretebilir ve vaktiniz cok az oldugunda dahi uretim yapabilirsiniz.



    tribal_dns kardes: dedigin sey pek cok sitede yasak.resmindeki objelerin taninmasi halinde resimlerin sitelere kabul edilmez,kabul edilselerde daha sonra silinebilir veya uyari gelebilir.sitelerdeki on anlasmalarda ve giriste doldurulan forumlarda veya yapilan testlerde(ornegin depositphotos testi) bu bilgilere yer verilir.eger baka resimleri kullanarak bir kompozisyon yapacaksan eger,o komposizyondaki resimlerin ogelerin kullanim haklarina sahip olman gerekir.resimlerde vs bir yuz gorunuyorsa o sahis ile model anlasmasi imzalamis ve bu anlasmayi siteye yuklemis olman gerekir.
    eger photosop ile ugrasiyorsan,loopable yani dosenebilir,dikissiz olarka fon yapilabilir yada pek cok resim hazirlayip para kazanabilirsin.
    suradan orneklere bakabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 13 Temmuz 2014; 16:10:56 >
  • tribal dns,diyelimki bir gul resmi blup bunu ilustrato programinda trace ettin ve cizgilerden tarali bir hale getirip elle cizilmis gibi yaptin,bu durumda sende resmi nereden aldigini,orjinalini isteyebilirler. bu durmda bir kagit aliyorsun,bu kagida,benzer bi gul cizip,bunu gonderiyorsun scan edip,diyorsunki ben bunu kendim taslak olarak cizip pc de duzenledim. tabi en iyisi cizecegin seylerin referans resimlerini kendin fotosunu cekip uretmen,cunku ortaya cikardigin urun nekadar ozgun ise okdar cok satar ve tutulur.tabi fikri de onemli.tum formatlarda ve sitelerde temel kural fikirdir.resmin,videonun,fikri iyi betimlenmisse illaki satar.ornegin bir background yaptin,hep kek pasta vs koydun... araya bir tanede matkap yada kepce resmi yerletsridirn...simdi ne alakaya maydonoz? yani kompozisyonlarda amatorce hatalar ve fikri bozacak ogelere yer vermezsen sorun yok.biraz siteler girip uye olsaniz turkce destegi olan sitelerdeki klavuzlara bakarsaniz sanirim hemen kavrar ve birseyler yuklemeye baslarsiniz....
  • merhaba.
    yazınız ile bugün karşılaştım. daha önce 3Docean ile ugrasmıs ancak zaman ayıramadıgım icin uzerine düşmemiştim.
    gercekten güzel anlatmışsınız. öncellikle teşekkür ederim.
    benim hayatım 3D diyebilirim. yıllardır aklıma gelen her şeyi 3d olarak solidworks' ta çizerim. arşivim oldukça geniş yani.. bunları bunun gibi sitelerde umarım değerlendirebilirim.
    umarım bu konuda yardımlarınız olur.
  • bu kontsetp, yani mikrostok konsepti en cok sizin gibilerin isine yarar.hazirda birikmis modellerini yeni yeni kompozisyonlar yaparak binlerce resmi cok kisa surede cikartabilirler.bu sayede kisa surede yuksek aylik gelir seviyelerine erisenler var.umarim faydali olabilmisimdir.ilk sayfadaki sitelere resim,video olarak renderlar alip atabilirsini.yazilarimin devamini okursanizda faydaniza,pek cok ince nokta ve detay var cunku bu iste.
  • valla eğer ek gelirim boyle sitelerden olursa sizi mutlaka görürüm:)
  • rica ederim,tum bunlari baskalari ogrensin bu sistemlerde geri kalmasin diye anlatiyorum zira turkiyede hem bilen az hemde bilenler kisitli biliyor ,ustalar ise isin sirlarini paylasmiyorlar,kendilerine rakip dogurmamak icin.ben herkez kazansin istiyorum.sektor surekli buyuyor ve herkeze yetecek kadar para herzaman var.o yuzden buyrun girin kaydolun ve baslayin satisa.
  • konu altindaki ikinci mesaja baska bir forumdada paylastigim bilgileri ekledim.buradada bulunsun.
  • hangi forumdan olduklarini bilmiyorum ama verdigim linklerle girip bir hafta gecmeden ilk satislarini yapmaya baslamis 3 kisi var.tebrik etmek istiyorum onlari.ozelden ulasabilirlerse iyi olur.
  • hocam ben evde maya kullanıyorum giriş seviyesi diyelim bir çok şeyi unuttum .Benim kullandığım maya orijinal sürümü değil bir yerde bu tarz sitelerde eğer orijinal sürüm kullanmazsak sorun olacağını okumuştum.Bu ne kadar doğru bir bilginiz var mı ? Eğer mayanın öğrenci sürümünü kullanırsam bu tarz sitelerde satış yapabilir miyim ? Yeni bir program öğrenmek yerine mayanın üstüne gitmeyi istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ungalath -- 28 Temmuz 2014; 5:18:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ungalath

    hocam ben evde maya kullanıyorum giriş seviyesi diyelim bir çok şeyi unuttum .Benim kullandığım maya orijinal sürümü değil bir yerde bu tarz sitelerde eğer orijinal sürüm kullanmazsak sorun olacağını okumuştum.Bu ne kadar doğru bir bilginiz var mı ? Eğer mayanın öğrenci sürümünü kullanırsam bu tarz sitelerde satış yapabilir miyim ? Yeni bir program öğrenmek yerine mayanın üstüne gitmeyi istiyorum.

    elbette,hangi programla calistiginizin bir onemi yok,programin crakcli yada orjinal olmasi onlar icin bir sey ifade etmez.

    sattiginiz sey birincil olarak bir fikir,ikincil olarakda bir eserdir.dolayisiyla iyi bir fikre sahip bir resim kotude olsa iyide olsa satilir.yeni basliyor yada giris seviyesi olmaniz cok bir sey ifade etmez.ben ilk basladigima 4-5 ay hic satis yapamadim.eni yeni ogreniyordum.ama satis yapamamin nedeni 3d de yeni olmam degil,stok sitelerinde yeni olmamdi herseyi kesefederek ogrendim.simdi burada bilgilerimi paylasiyorum insanlari yonlendiriyorumki direk satis yapmaya baslayabilsinler.sorularinizi sormaktan cekinmeyin.yardimci olmaya calisacagim herkeze.
  • arkadaslar skype adresim: ksdstudio
    ihtiyaci-sorusu vs olanlar yzabilir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.