Şimdi Ara

3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
48
Favori
34.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bır arkadasın sorusu uzerıne model satısları,formatı gıbı konularda genel bılgılerı yazdım kendısıne,burayada kopyalıyorum,belkı kafasında benzer sorular olanlar vardır.
    quote:

    modellerde hareketlılık onemlı sayılmaz zıra ınsanlar modele tasarıma para odeyıp,kendılerı modelleme ısınde azan olup zamandan tasarruf edıyorlar,yada kendı yapamayacakları kalıtede modellenmıs nesnelerı alıyorlar.daha sonra oyun-anımasyon nerede ıhtıyacları varsa hareketlendırıp vs kullanıyorlar.

    uye oldugunuz sıtelerde,upload etme kısımlarına gırdıgınızde,sagda solda ne tur formatlar ve ne tur gereksınımler lımıtlemeler oldugu yazar.bunlar sıteden sıteye degısebılmekle bırlıkte genelde benzerdır.
    3d model satısında en onemlı unsur texture olayıdır.texturelerınızı bake edıp jpeg formetında(yada png) kaydedıp proje dsyalarıyla beraber yuklemelısınız.zıra alan adam eger,texturelar yoksa kendısı bıde textur uretmekle ugrasacak.dolayısıyla yuklemeden once texturelerı hazırlamanız ve texturelar ıle yuklemenız cok ıyı olur.format olarak ıse. solıdworksun kullandıgı format hangısı bılmıyorum.fakat genel populer programların formatları desteklenır.evrensel format ıse .obj formatıdır.pıyasada bu formatta ımport-export yapamayan program yoktur zaten. zaten kımı sıteler hangı formatta yuklersenız yukleyın yanında obj formatındada yukleme yapmanızı zorunlu kılar.
    tabı nekadar cok formatta upload yaparsanız satısınız okadar cok olur.zıra alan adam bırde ımportla ugrasmayacagından artı puan dır satısları arttırmak ıcın.ama genel olarak 3dmax maya ve c4d formatlarında yukluyorlar.kıscası 3d model obj formatında ve texture map ları ıle bırlıkte olmalı ve ornek renderlar da dahıl olarak yuklenmelı.detaylar ,boyutlar vs sıtelerın upload kısımlarında yazar.bır
    de ornek renderlarda,yukledıgınız proje dosyasında olmayan hıc bırsey bulunmamalı.ayrıca gercekcı modeller,cızgı karakter vs modeller ve oyunlara uygun lowpoly modeller en cok satıs yapan modeller.(teknık aletlerı araba,kepce,fabrıka makınaları,robotlar vs saymıyorum. zaten onlar bellı.bugun olmadı yarın alıcısı olur.




  • dreamstim ornekbu linke bakarsaniz arkadaslar/pek cok 5 leve resim gorursunuz.dreamstime fotograflar icin her fotografin yaptigi satis rakamina gore level atar.bu levele gore satis\gosterim ve komiyon orani artar.yani nekadar cok level okadar cok satis ve gelir olur sizin icin.en ust level 5.linkebakan 3d ci arkadaslar nekadar basit seyler olduklarini gorup kafayi yiyebilirler. lan ben bundan on tane yaparim bir saatte diyebilirler..bu arkadaslar\buyrun demekten ilk msjlarda anlattigim yollardan gitmelerini tavsiye etmekten baska birsey gelmiyor elimden.iste arkadaslar kici kirik 3 disliyi birbirine dayayip render alip koyunca \para kazaniyorsunuz...hayat ne garip bazen...kisacasi arkadaslar iste pazar iste ornekler.dileyenler hic vakit kaybetmesin derim... varsa sorusu olan yada ozellikle bu isin egitimini almak ve ancak tecrubeyle edilinecek puf noktalari ogrenmek isteyen ozelden yazabilirler.




  • ilgilenen arkadaslar ıcın son bılgıler.
    onumuzde sevgılıler gunu,azız patrık gunu,paskalya bayramı gıbı bayramlar var.ayrıca amerıkada cok populer olan ılkbaharın gelısının kutlandıgı kunduz gunu(her ne zıkkımsa ıste.hayvanın delıgınden sıkmasını beklıyorlar) var.

    bu bayramlardan ozellıkle,tum dunyada alısverıs patlaması yartan sevgılıler gununu kacırmayın derım.cıkolata,pasta,hedıye kutusu,cıcek,cıcek buketı,kalp,yatak,romantık aksam yemegı masası vs vs tonla sey cızılebılır.

    ayrıca teror,ekonomık krız,batacak bankalar.expo2016,ces, e3 gıbı fuarlar,teknolojık gelısmeler,dunya kupaları olacak spor dalları,petrol sektoru gıbı alanlarda ıyı satıslar olacagı ongoruluyor.bende bu sekılde dusunuyorum ve bu sekılde tasarımlra agırlık vermeye basladım.

    bence,krızın beklendıgı 2015 yılında krızın getırecegı ekonomık gucluklerde ve belkı ıssızlige stok sıtelerınden calısmalarınızla kazanacagınız paralar belkı deva olacaktır.mantıklı dusunup,gunde dızı fılmlere harcadıgınız vakıtlerı stok sıtelerı ıle gelecege yatırım seklınde degerlendırın.

    bu zamana kadar ılgı gostermıs arkadaslara tesekur edıyorum,bır soruları olursa burdan cevaplamaya devam ederım.bunlar dısında artık bu mesajdakı gıbı,oylesıne kendılıgımden bılgı paylasımı yapmayacagım.zıra bedava anlatınca kıymetı bılınmıyor.kımı sıtelerde dalga gecıp,benı reklamcılıkla suclayanlar oldu.bır nevı yoruldum ınsanlara anlatmaktan.zorla para kazandıracak degılım ya kımseye.

    eger ısteyen olursa,skypedan ozel ders vermeye hazırım.saat ucretı saatı 30 lıra. toplamda 4-6 saat kadar olacak sanırım.ayrıcada ders sonrası destek verırım.ders ıcerıgı olarakda bu konularda bıldıgım tum ınce noktaları,zaman,masraf azaltıcı-satıs artırıcı tum puf noktaları anlatacagım.zıra sımdıye kadar genel ve temel bılgılerı verdım hep.bakalım bırde paralı aktaralım bıldıklerımızı belkı ozaman saygı goruruz.bu ıse bulasmıs ve bulasmayı dusunen herkeze bol sanslar dılıyorum,temel konulardakı sorularınızı buradan yazarsınız hemen hergun gırıyorum foruma ozel mesajları okumak ıcın.soruları gordukce cevaplarım.ders almak ısteyenler vs ozelden yazabılır.

    onunuz acık,paranız bol olsun.




  • aramızda deneyıp sonuc alabılmıs olanlar varmı?tecrubelerını yazarlarsa ıyı olurdu.
  • kasezo hocam senin açtığın 3d stok siteler başlığını okuyarak bu işe girmiş biri olarak, kısada olsa bende tecrübelerimi aktarayım.

    3d stok siteleri için motion graphic içerik üretip kısa vadede gelsin paralar fikri yanlış. ben öğrenme sürecinde cinema 4d ve after effects ile animasyon derslerine ağırlık verdiğim için hata yaptım. bu hem zahmetli, hemde kısa vadede dönüşü olmuyor. onun yerine seninde dediğin gibi fikir üretin ve bunu 3d ile görselleştirin.

    sitelere gelince

    fotolia.com
    dreamstime.com
    depositphotos.com
    shutterstock.com
    videohive.net
    istockphoto.com
    bigstockphoto.com
    123rf.com
    crestock.com
    canstockphoto.com

    resim onaylanma süresi 3 ila 7 günü bulabiliyor. benim için en hızlısı ve satış olarak şuan fotolia, depositphotos ve videohive. istockphoto bilmiyorum hala üyeliğimi onaylamadılar. üç animasyon videosu yüklemiştim, ikisini kabul ettiler diğerini reddettiler. reddedilen dosyada başka sitede satıldı! orasıda ayrı bi konu. yeni bir animasyon daha yaptım, büyük bir ihtimal bunu kabul edicekler o zaman site hakkındaki fikirlerimi söylerim. üye olurken genelde kimlik scan, ehliyet veya pasaport istiyorlar. mesela shutterstock pasaport istiyor! hatırlamıyorum ama bazı siteler test yapıyor bir sürü ingilizce döküman okumanız gerekiyor. üyelik süreçleride baya bi meşakatli anlayacağınız. vergi için online w-8 ben formu var onu doldurmanız lazım. üye olurken sallama bilgiler girmeyin, doğru gerçek istenen bilgileri girmeniz gerekiyor. bu konuda baya sıkı tutuyorlar. kendinize bir paypal hesabı açın, ödemelerini burdan alırsınız. ben 3d model satışıylada ilgilendiğim için ödemeleri almak için en hızlı ve zahmetsiz yol bu.

    dediğim gibi cinema 4d ve after effects i öğrenmeye çalıştığım için fazla içerik üretemedim. ama yüklediğim dosyalarda en geç 1 hafta içerisinde ilk satışlarını yaptı. güzel birşey yani siz çalışırken mail gelmesi işte yüklediğiniz içerik satıldı felan. bazı sitelerde gelmiyor kendiniz kontrol etmeniz gerekiyor.

    iyi bir gelir elde edebilmeniz için en az sağlam 1000 tane içeriğinizin olması gerekir. o yüzden gündemi trendleri takip edip aklınızdaki fikirleri 3d programları ile görselleştirmek gerekiyor. bende animasyon çalışmalarıma ara verip, hızlı bir şekilde tek kare rendera ağırlık vericem. bu arada lütfen bilgisi olan arkadaşlar ipuçları veya kasezo hacamında dediği gibi tecrübelerini aktarırsa sevinirim. herkese iyi satışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darnell_vfx -- 10 Mart 2015; 8:37:09 >




  • cok tesekur kardes,umrım yazdıkların dıgerlerıne cesaret verır baslamak konusunda.yavas yavas herseyın zamlanmaya basladıgı bır donemde bırkacyuz dolar ek gelır sanırım her ogrencının-askarı ucretlının ılacı olur.

    umarım daha cok ınsan bu ıslere baslar.eger hıc ılgısı olmadıgı halde baslamak ısteyıpde gozu korkan varsa,rusyada frelancer ların cogu sıfırdan baslayan egıtımsız ınsanlar.stokc ıslerınde ıse,bugun 11 bın dolar aylık gelırı olanlar var bunların ıcınde.dıplomasız bır ınsanın bu parayı kazanması gercekten ınsana pek cok konuda umıt verıyor.

    tekrardan,baslayacak ve yenı baslamıs arkadaslara soyluyorum,arkadaslar lutfen,calmayın,kopyalamayın,esinlenmek yada ilham almak adı altında digerlerine cok benzer işler yapmayın.bu esinlenme-ilham alma olayı yuzunden bir tanıdıgım bır aylıgına bloklandı,digeri banlandı.mumkun oldugunca ozgun davranmaya,arka plan dahi olsa baskalarının resımlerını kullanmamaya calısın.yarın birgun ban yedıgınızde,cok emek verdıgınız dıger resımlerınızde bu ban yuzunden gıder ve gerı yuklemenıze ızın verılmıyor.ustelık bır sıteden banlandıktan sonra dıger sıtelerdende banlanmaya baslıyorsunuz.banlanma hıkayelerınde boyle olaylar mevcut.kısaca kendıniz olun.yavas yavas gelişin gerekirse ama her pikselde sizi emeginiz fikriniz hak sahipliginiz olsun.içiniz rahat olsun.

    ayrıca doların yukselmesı,pek cok ulkede kriz beklentisi ile birleşince 2015 in populer konularından birisi durumuna geldi-geliyor.çizimlerinizde bu konulara deginin derim.
    herkeze bol sanslar.
    darnell_vfx sanata ayrıca teşekür katılımın için




  • bu arada bugun shutterstock 2014 yılı malı raporları yayınlandı.dıger sıterlerden yayınlayan olursa paylasacagım.

    shutterstock:150den fazla ulkeden satancıların sundugu gorseller 1.2 mılyondan fazla alıcıya ulasmıs-gorulmus.toplam 500 mılyon kusur ındırme gerceklesmıs.ve shutterstock un sanatcılara odedıgı para ıse 83,605,000 doları bulmus.gecen yıl(2013) sanatcılara 63 mılyon odemısler. yanı bır yılda %33 buyume gostermısler gelir olarak.

    tabı bu rakamı degerlendırırken hataya dusupte hemen shutterstocka saldırmamak en ıyısı.zıra shutterstockun en copluk sıte oldugunu,exclusıve kabul etmeyıp surumden kazandırdıgını goz onunde bulundurmalıyız. sanatcıya odedıklerı para %20-25 den baslıyor. ve hemen her resmı kabul edıyorlar.dolayısıyla bırbırının benzerı yada kalıtesız resımler epeyce doluyor arsıvlerıne.bu sebeptende en cok gorsel barındıran stok sıtelerınden bırısı.bıraz surumden kazandıran bır sıte.genede sanatcılara bukadar odeme yapabılmıs olmaları guzel.

    umarım dıger sıtelerde yayınlarlar 2014 gelır raporlarını ve karsılastırırız.zıra ıstock gıbı kılı kırk yararak resım kabul edende var.yukledıgınız resımlere kategorı bıle koydurmaya gerek duymayan 123rf gıbı sıtelerde var.tabı sıteden sıtedeye sanatcıya odenen paralar degıstıgı ıcın,exclusıve yukleme-uyelık,ve stıs sevıyelerıne gore kazanc sıstemlerıde degıstıgınden sıtelerın kazanc ve sanatcı-musterı profıllerı farklı.yanı bı baska sıte 50 mılyon odemıs olsa.ama 1.2 ı mılyon degılde 500 bın satıcıya odemıs olsa,satıcı(sanatcı) basına shutterstocktan daha cok kazandırmıs olacak.

    en cok sıte hıtı alan,satıs yapan dolayısıyla getırısı olan sıtelerı ılk mesajda yazmıstım zaten.shutterstock linkini hatırlatmıs olayım arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 11 Mart 2015; 11:41:39 >




  • kasezo resimleri upload ederken tag girme olayını nasıl hallediyorsun. her resim upload ederken resimle ilgili keyword girmek epey uğraştırıyor. kimi site 50 limit, kimisi 30, 80. ben genelde sitede benzer resimleri arayıp, onun keywordlerini giriyorum. google search lediğimde adobe bridge kullanıyoruz diyorlar. sen nasıl bir yol izliyorsun?

    bide insanlar konuya niye ilgi göstermiyorlar anlamıyorum. ya paraya ihtiyaçları yok, yada konuyla ilgili bilgileri. neyse ilerki aylarda, yıllarda ilgili arkadaşlar google aramalarından buraya illaki gelicekler. konuyu okurken biz sorulması gereken soruları soralım, gelecekte belki yardımı olur:D
  • darnell_vfx kullanıcısına yanıt
    en saglıklı keyword gırme olayı istockda var.burada ilgili bır ıkı kelime giriyorsunuz.sıstem sıze bu kelıme ıle alakalı tum kelımelerı buluyor.her kelımenın acıklaması yanında yer alıyor.dolayısıyla,okuyarak bılmedıgınız kelıme varsa anlayarak keyword gırıyorsunuz.

    ayrıca kımı sıtelerde de keyword toplamaya yardımcı ozellıkler var.mısal dreamstıme de bır gorselın ID numarasını yazarak kategorı acıklama yada keywordlerı koyalayabılırsınız ve resmı onaya gonderebılırsınız.benzer bı ozellık shutterstocktada var.ve canstoctada var bır baskası.

    gondermeden once gırmek ıstersenız bunun ıcın dosyaların metadata bılgılerını duzenlemeye yarayan tum programları kullanabılırsınız.fakat bu baslangıcta tavsıye edılmez yabancı dıl sorunu olanlar ıcın. ve stok sıtelerını ıyı tanımayanlar ıcın.cunku malum harf eksıklerı vs olabılıyor.bırseylerı yanlıs yazabılıyorsunuz yada sıtelerderın sıstemlerı onceden gırılı bılgılerı yanlıs okuyabılıyor.ornegın canstock ta gecen ay boyle bır sorun olusmus dıye duymustum. resımler haftalarca onaylanmak ıcın beklıyor.bugda kalıyor bır nevı.bununda dısında sıteler farklı metadata bılgılerını farklı sekılde kullanıyor.mısal kımısı baslık bılgısı kullanmazken,kımısı acıklama kullanmıyor.kımı sıte tek grup tag ısterken kımısı 3 grupta 3 7 ve 50ser adet keyword ıstıyor...


    bır dıger yontem olarakda programlar var.stocker lar ıcın ozel olarak yazılmıs.sadece bu bılgılerı gırıp sıtelere gondermeye yarıyorlar.ben sahsen sıfrelerımı emanet etmeye guvenenemedım cunku hepsı kucuk programlar.wındowsta kurarken programın dagıtıcısı vs ısımler belırsız gorunuyor.hem para oduyorsunuz hemde sıfrelerını emanet edıyorsunuz.ben sahsen guvenmedım guvenmıyorum.bu konuda bır tek ıstock kendısı resmı bır program sunuyor.dıger sıtelerın bu sekılde programları yok.3.partı programlara para vermek baslangıcta getırıden zıyade goturu olur.ılerleyen aşamalarda ıhtıyac dogarsa denemekte fayda olabılır tabı.

    kısaca tavsıyem,kullanımını begendıgınız bır sıtenın tag araclarını kullanın.ve bu keywordlerı kopy-paste ıle dıger sıtelere dagıtım.bırkac dakıkada tum sıtelerde tagları gırmıs kategorılerı atamıs olursunuz.hem saglıklı hemde hızlı olur.zaten bır resmı tum sıteler yukleyecegınızden (bırıktırmezsenız) kopyala yapıstırla sorunsuz hızlıca halledersınız.




    son olarak keywordlerde dıkkat edın.mısal bır zıncır resmını koydunuz buna tutupta ip,halat falan yazmayın.yada bır bardak koydunuz. bu bardaga şarap,bira çay oralet ıhlamur gıbı bırbırınden alakasız seyler yazmayın.bıra bardagıysa bıra kadehse şarap çay bardagıysa çay...bu onemlı cunku aşırıya kacçtıgınızda bloklanma sebebıdır.en kotu resımlerınızı rededıyorlar.misal seamless keywordunu eger gorselınız seamless yanı dıkıssız olarak doşenemeyecekse bu tagı kullanmanıza ızın vermıyorlar.onaydan geri donuyor.hi hiç olmadı musterılerı kendınızden uzaklastırırsınız.bıra resmı almaya gelmıs adamın takıpcınız olması ıcın aradıgını şıp dıye bulması lazım.sızın portfoylunuzde bıra yazıpda onune alakasız 2*3 sayfa alakasız ıcerık gelınce hıç ugrasmaz gıder duzgun sonuc alabılecegı sanatcıları takıbe alır ve duzenlı resım alı.kı stokta asıl onemlı olan budur.duzenlı musterı.

    genel olarak,keyword olsun,resımlerın baslıkları yada acıklamaları olsun mumkun oldugunca kontrollu ve dogru bılgıler gırmeye calısın.gozu kapalı kopypaste yapmayın.anlamadıgınız kelımeyı baskası benzer bı resımde yazmıs dıye yazmayın.mısal adam top koyuyor mucevher yazıyor.sız ondan bu tagı almayın.oda hata yapmıs bırınden almıstır zaten.yada ısın uckagıdına kacıyordur kı omru uzun olmaz. zaten bırkac ay ıcınde keywordlerınızı bırıktırısınız bır dosyada. guruplar halınde oradan kopyalar yapıstırırsınız.hızlanırsınız ıyıce.



    birde darnel darnell bu ilgi olayıda malesef kıymet meselesı.ben bedava sundum dıye bu bılgılerı kımı forumlarda reklamcılıkla sucladırlar,dalga gectıler...eger ben tutup vıdeo dersler hazırlasaydım parayla satsaydım yada tv lerde boy gosterseydım belkı hemen alırlar torrentlere koyar paylasırlardı kapıs kapıs gıderdı.her arsıve gırerdı...yenı seylerı ınsanımıza tanıtmak cok zor malesef.bedava verınce bırde bu bılgıyı.mıllet öcü görmus gıbı bakıyor.ama paralı pahalı vs olunca len bu kesın ıyıdır dıyıp saldırıyor.adama bak boyle bırsey var yap para kazan dıyorsun.sanane lan dıyor.sen anlat ben ıstersem yaparım dıyor... dusun yanı nelerle ugrasıyorum.adam bılgıyı almak yerıne tek tuk kelımeye anlatıma takılıp laf sokma derdınde..neyse zaten bıraktımda bılgı paylasmayı.ısteyen olursa ancak yazıyorum az az.bakalım ucrelı ders yada vıdeo yapacagım belkı.




  • teşekkürler hocam. verdiğin örnekleri incelicem. ben alakasız taglara dikkat etmiyordum. anlaşılan ban yememek için, işi her aşamasında sıkı tutup profesyonel olarak yaklaşmak lazım. hazır model, backgroundlar vs. içinde dikkat edicem bundan sonra.

    verdiğin bilgiler çok değerli. ama almak istemeyenede zorla bir şey yapamazsın. iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir:D

    biz türkler iyi insan yetiştiremiyoruz. doğumdan başlayıp, çocukluk dönemi, aile, okul, çevre, iş yaşamı, evlilik, akraba ilişkileri hayatın her alanında şiddet, yalan, düzenbazlık, hilekarlık, korku, özgüven eksikliği ile büyüyen bireyler doğal olarak herşeye şüpheyle yaklaşıyor. sürekli kandırıldığı için acaba bunun altında ne var diye düşünüyor. yada kendisine yapılan düzenbazlığı oda başkasına yapıyor. o yüzden türklere bu bilgileri verirken, dinleyen 100 kişiden 5 i bu işe giriyorsa bence kendini başarılı sayabilirsin.

    tanıdığım birçok arkadaşım zaten ülkeden göç planları yapıyor. iş olayını bir düzene koyarsam bende 1 dakika durmayacağım zaten. ülke insanı iyice bunalttı beni. gittiğim yerde de uzak dururum büyük bir ihtimal.




  • darnell_vfx kullanıcısına yanıt
    haksız sayılmazsınız.bende yurtdısında 8 yıl kaldım.fırsat bulursam gıderm elbet ama insan bence gelecegine oynamalı ve en yuksek-kaleteli gelecek neredeyse oraya gitmeli.vatnadaşlık,maaşlar,kiralar ev fiyatları kanuni durumlar vs hep gozonune alınmalı.biryere gidiode bir omur kirada oturmak var diger bir yerdede kendi evin işin vs olması var.tabi kişiden kişiye tercihler değişecektir.sonucta eskiler boşuna dememişier 9 ölç bir biç..

    konuya donecek olursakda,fotolia adobe ile işbirliginde,adobe creative cloud ile işler çeviriyorlar.malum adobe da heryerde kullanılıyor.ileride fotolia satışlarını artıracak gibi gorunuyor.eksik bırakmayın derim.yukleyin burayada.
  • kasezo sitelere 3d obje koyarken objenin üstünde o markanın logosunun yer alması sorun olur mu ben jant yapacam her jantın üstünde logo veya marka var onları yapsam sorun olurmu örneğin şunun gibi
    http://www.turbosquid.com/3d-models/bbs-ch-r-wheel-3d-model/774061
  • mnihatd M kullanıcısına yanıt
    http://support.turbosquid.com/entries/21792236-Editorial-Use-Information


    orda rules for sellers dıye bır baslık var.

    olay normalde editorial adı altıda mumkun.misal model izni olmadan insan fotosu kullanamazsın ama bır şarkıcıyı fotograflayıp editorial maddesini ekleyerek kolarsın yanı haberler vs için satarsın onu.

    ama turbosquid diyorki bizde editorial yok.dolayısıyla logo vs ler yukleyemezsın.

    ayrıca birebir tasarım ı alıp cızmekde yasaktır.misal sen alıp bugattiyi cizip satamazsın ancak cok benzer birşey cizip satabılırsın.

    tavsıyem benzer bır logo koy. misal orda motorsports yazmıs.sende wheel sports yaz )))) nebıleyım bentley yerıne sentley yazarsın.adıdas yerıne badıdas. arada orjınal logoları vs kullanmıs olanları gorursun belkı ama ben onlara uyup kullanmanı tavsıye etmem.

    3d model konusundada daha cok oyunlarda kullanılacak lowpoly tasarımlar vs yapmatı bıraz stıl tasarımlar yapmanı tavsıye ederım. misal bır bardak satılmayablır cunku herkez 2 dk de yapar.ama guzel karızma bır tasarımı varsa bu herkezın harcı degıldır ve satılır.yada oyun yapımcıları modellemede gerı kalmıslarsa hazır modeller almaya karar verırler..gıbı... yada tıren,motor vesaıre komplex ve karmasık seylerı modellemekte satıs mıktarını artırır.yada mobılya vs.... sonucta alan adamlar bunları bıryerlerde kullanacaklar ve bu foto alıp makaleye koymaya benzemez.kullanımı daha aktıf bır urun olacagından satıs ıcın ızlenmesı gereken stratejılerde farklı olmalı.




  • 3d model satışı yerine yukarıda bahsettiğimiz fikir üretip bunları 3d ile görselleştirmeniz tavsiye ederim. çünkü hitap ettiğin kitle zaten 3d sanatçılar bunlarda akıllı zeki yetenekli ama pazar olarak baktığında sayı olara az bir kitle. dolayısıyla oltayla balık tutmak gibi birşey. ama resim? inanılmaz bir pazar payı var. nerdeyse herkesin ilgisini çekiyor. instagramda facede, twitterda paylaşılan resimlerden tut medya sektörüne, reklamcılık, pazarlama çok çok geniş bir pazar payı. düşündüğün bir fikri görselleştirip eser haline getirdiğinde, hiçbir yeteneği olmayan sıradan bir insan bile senin potansiyel müşterin olabilir.

    3d modellerinide yan gelir olarak kullanabilirsin. yani bir fikri görselleştirmek için modellediğin 3d modelleri turbosquid, 3docean, cgtrader gibi sitelerde satabilirsin.

    kasezonun üstte yazdığı logo, çalıntı model, çalıntı kopya tasarım gibi şeylere çok dikkat et! ilerde şikayet ettiklerinde kimsenin emeğinin boşa gitmesini istemem.

    ayrıca render konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlar "KeyShot" programını denemenizi tavsiye ederim.

    https://www.keyshot.com/
    https://www.youtube.com/watch?v=wIz0ZOwMwAM
    https://www.youtube.com/results?search_query=keyshot+tutorial




  • darnell_vfx; kendi yaptığın sitelere yüklediğin 3d resimlerin linkini atsana ben pek anlayamadım bu resimler nasıl olacak yani içeriği nasıl olacak 3d model için yaptığımız ürünlerin resimleri koysakta olur mu
  • yukarıda saydığım öğrenme süreçlerinden dolayı geç başladım ama kabul edilen veya onay bekleyen birkaç çalışmamdan örnek veriyim

    mesela drone'lar, yani insansız hava araçları sürekli dünyanın herhangi bir yerine sürekli saldırılar yapıyorlar. dronelar dünyamızı ele geçirdiler diye bir konsept yaptım
    http://us.fotolia.com/id/79579685

    mesela damarlarımızın içindeki kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin hareketini gösteren 3d animasyon
    http://videohive.net/item/blood-cells-flowing/10267468

    sağlık sektörü veya genetik araştırmalarla ilgili arkaplanlarda kullanılmak üzere basit bir dna sarmalı
    http://www.dreamstime.com/stock-video-footage-dna-strand-d-animation-clipnthis-p-motion-graphic-videos-human-cellsnndna-molecules-tightly-packed-video49060877

    basit 3d hücre bölünmesi, digitaltutors'dan öğrendiğin teknik ile yaptığım bir çalışma.
    http://depositphotos.com/63629739/stock-video-cell-division.html

    mesela bana ait olmayan drone tasarımı yüzünden geri çekmek zorunda kaldığım bir animasyon. 11 saniyelik bir animasyondu, yani 30fps*11=330 kare render boşa gitti:(
    https://store.donanimhaber.com/8a/ec/b8/8aecb84bd2e4de7ea9f9a7cdc0f34f93.jpg

    mesela adalet ve rüşvet üzerine bir konsept
    https://store.donanimhaber.com/bd/10/3a/bd103a0b8c942f8b5975c529ef64d4c5.jpg

    yine aynı şekilde cinema 4d,after effects ve photoshop ile yaptığım bir çalışma ama bu drone tasarımı bana ait değil o yüzden geri çektim. tasarımı bana ait yeni bir model çizip onu 3 boyutlu modellicem. kafamda bir konsept oluşturup tekrar yayımlıcam.
    https://store.donanimhaber.com/58/8d/ba/588dbab2d0f171ac1a913f8fd39d767f.jpg

    şuan onay bekleyen ve bilgisayarımda kayıtlı çalışmalarımda var ama sanırım ne demek istediğimi anladın. fikir üret ve bunu görselleştir. iyi bir gelir elde edebilmek için en az 1000 tane sağlam eserin olması lazım unutma. o yüzden hemen geri dönüş bekleme, kendini ona göre hazırla. iyi çalışmalar
    3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani.3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani.3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani.




  • cinema 4d, after effects ve photoshopdaki çalışmalarımdan birkaç ekran görüntüsü daha
    3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani.3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani.3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani.3D ve stok dunyasi egitimi.3d ile ugrasan herkez icin ek gelir imkani.




  • darnell_vfx kullanıcısına yanıt
    darnell... yanlıs anlama ama yerınde olsam o drone u sılerım....

    sana kısaca soyle bır olayı anlatayım,

    bır kısı vardı.6000 kusur resmı vardı satısta.hepsıde kendı yaptıgı resılerdı....ve bu adamı banladılar....adam bu ısı ana meslegı halıne getırmıstı....bırden elınden gıttı.ve bunun sebebı arka plan olarak kullandıgı resımler...


    ban sebebıde telıf hakları ıhlalı...arka planda kullandıgı resımler kendısının degıldi....senin uçak kiralayıp ücarken o resmi çektigine kimse inanmaz.... o yuzden resmin tum haklarını satın aldıgını ispatlayan sozleşme belgesini isteriler....oda yoksa ban.
  • mnihatd M kullanıcısına yanıt
    kardeş en basit ornek. ben bir kadınım varsayalım.bir gazetede kadınların futboldakı basarılarına daır bır makale yazıyorum ve su resmı kullanıyorum.resim linki



    gordugun gıbı bır futbol topu...ama pembe...kadın futbolunu sembolıze edıyor.....


    misal sen futbol topu cızdın... her sıyah kısma dunya kupasında bır ulkenın bayragını cızdın.......
    sonra bır topu tamamen birazilya bayragı gıbı boyadın dıgerınıde almanya.ve bu topu karsı karsıya yada carpısırken render aldın....


    bu ıkı resım bak resım dıyorum..... senın model olarak satacagın futbol topundan daha cok para getırır...futbol topu yap demıyorum.yap ama sadece model olarak satma.onu az once bahsettıgım gıbı boyarsan mısal,bir fikir olur.sadce bır top resmı toptur.yanı top baska bırsey degır.ama onu pembe yaparsan bu spor dalındakı kadınları sımgeler.onu ulke bayragına boyarsan,dunya kupasını temsıl eder....anlatabılıyormuyum?modelını sat sen.... ama satarken kazanacagın cok daha fazlasını bu modelı bır fıkre donusturdugunde kazanırsın.......

    ornegın dunyanın en cok cay tuketen ulkesı turkıye....benzer bır ıstasıtık vardı.... şimdi sen turk cay bardagı çizdin diylim... tmam sat bunu model olarak.... ama cay bardagının tabagına turk bayragı cızersen yuvarlak misal.ve bu sekılde render alırsan.bı ıstastıstıge goz kırpmıs olursun.ima etmiş olursun ve kımki dunya kulturlerınde cayın yerını tutan bır makale yazacak gelır resmını satın alır... veyahut bır sıralama platformu yaptın ıste bırıncı en yuksek ıkıncı orta ucuncude en altta.madalya torenlerındekı gıbı... bırıncı sıraya turk cay bardagı koydun.ıkıncı sıraya normal kua koydun vs vs ıste ıstatıstıktekı ulke sıralamasına gore o ulkede kullanılan cay bardagına gore bardakları koydun.bu sayede dırekt dunyanın en cok cay ureten yad tuteken mılletının turkler oldugunu betıledın.her kımkı bu konuda resım arar.senın resmıne ulasır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 15 Mart 2015; 17:27:49 >




  • misal bir bıcak cizdin...bıcaga marka yapmak logo basmak yerıne ingilizce kurban bayramını el adha yazarsın mısal.kurban bıcagı olur.ay cıcegı yapragından damlayan bır damla yag cızersın... zeytınden damlayan yag cızesın.....sen gene sat modellerını ama benzer sekılde fıkırlere donusturup resım yanı fıkır olarakda sat.cok daha fazla kazanırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 15 Mart 2015; 17:45:07 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.