Şimdi Ara

3D Yazıcı Taban Malzemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi günler,ben birkaç gün önce 3D Yazıcı (Anet A8) aldım fakat ABS filamentiyle basacağım baskılar için en uygun taban malzemesi (kapton bant,mavi bant,buildtak vs.) hangisi bilemiyorum.Bilenler yardımcı olabilirse sevinirim.
    Dipnot:Hangi konu altında açacağımı bilemedim o yüzden özür dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Buildtak iyi tutuyor, cam üzerine pritt glue stick iyi tutuyor, cam üzerine saç spreyi de iyi tutuyor. Kapton ve mavi bant hiç denemedim. Anet a8 aluminyum taban galiba, tablayı 100 dereceye ısıtıp pritt glue stick sürerseniz ve birkaç mm brim açarsanız slicer dan iyi tutacağını düşünüyorum. Önerim pritt glue stick kullanmanız, en kolay temizleneni o bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ilk olarak mavi bantı tablaya yapıştırıyor ardından saç spreyi kullanıyorum
    kalkma olmmuyor
  • Ben direk aynays baskı alıyorum. Eğer ayna yada cam temiz ise malzeme cama çok iyi yapışıyor. ABS 110 derede, PLA 60 derecede ve PETG 85 derecede denedim. Tablaya çok iyi tutunuyor. Kenarlardan kalkma olmuyor. Ama ABSde tabla çok sıcak olduğu için elephant foot oluluyor. Onu da dilimleme programından yaptığım ayarla düzeltiyorum. Ama aynanın çok temiz olması gerek. Ben arada bir muslukta sabunla yıkayıp kuruluyorum. Yıkadıktan sonra camı hiç ellemezseniz kalkma sorunları yaşamıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AintRobot

    Ben direk aynays baskı alıyorum. Eğer ayna yada cam temiz ise malzeme cama çok iyi yapışıyor. ABS 110 derede, PLA 60 derecede ve PETG 85 derecede denedim. Tablaya çok iyi tutunuyor. Kenarlardan kalkma olmuyor. Ama ABSde tabla çok sıcak olduğu için elephant foot oluluyor. Onu da dilimleme programından yaptığım ayarla düzeltiyorum. Ama aynanın çok temiz olması gerek. Ben arada bir muslukta sabunla yıkayıp kuruluyorum. Yıkadıktan sonra camı hiç ellemezseniz kalkma sorunları yaşamıyorsunuz.

    Ne marka abs kullanıyorsunuz ? Markadan markaya çok fark edebiliyor.
  • Sunlu Marka absleri hatta pla+ ları tavsiye ederim.
  • Dampierre kullanıcısına yanıt
    Esun ABS+

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anet A8 aldıysanız tablaya yapışmama sorunundan önce başka endişeleriniz olmalı. Yazılımsal termal koruma ve ısıtıcı tablaya röle takmayı ihmal etmeyin, bir gün geldiğinizde oda yanmış olabilir.

    5-6 kişinin evi yandı bu yazıcıdan.
  • Röle değil, Mosfet deniyor onlara. Mosfet her yazıcıya lazım bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.