Şimdi Ara

4. Nesil Apple TV Ana Konusu. KODI GELDİ !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.927
Cevap
65
Favori
106.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ürünü dün sipariş ettim bende. geldikten sonra detaylı bilgi paylaşımı ve inceleme videosu yayınlamaya çalışacağım. almış ve alacak olan arkadaşlarla bu konu altına birleşip bilgi paylaşımı yapalım. alan arkadaşlar isterlerse bir liste oluşturabiliriz.

    her ne kadar ürünün çok pahalı olduğunu düşünen ne kadar çok insan olsada arkadaşlar bence parasına değeceğini düşündüğüm bir ürün. yakın bir zamanda Jailbreak ile Kodi de yüklendiği zaman piyasadaki bütün media playerlerı silip süpüreceğini düşünüyorum şahsen.

    kendi daha önce Tronsmart Draco kullandım güzel bir cihazdı ama stabilite ve rom sorunları bitmek bilmeyen dertler. Android dünyasının telefonlarında da bitmeyen stabilite ve yazılım sorunları boxlarda da peşimizi bırakmıyor ne yazık ki. Apple tarafından böyle bir alternatifin gelmedi piyasayı çok farklı yönlerde ve şekillerde değiştirecek bundan eminim.

    Fiyatı için ise androidde en güçlü düşüncesiyle aldığım Tronsmart Draco AW 80 Meta cihazının 149$ satış fiyatı bulunmaktaydı. Bu gün 149*2,9 = 432 Tl civarında bir paraya denk geliyor.
    32 GB lık Apple Tv'yi 629 Tl ye sipariş ettim. arada 197 Tl lik bir fark varkı ben bu farka bu cihazın fazla fazla değeceğini düşünüyorum.

    bir çok arkadaş şuan için bir çok servisin türkiyede çalışmadığını aktif olmadığını belirtiyor. arkadaşlar belki diğer servisler çalışmıyor olabilir ama iTunes servisi türkiyede aktif olarak kullanılabiliyor ki bu bir apple cihazın kalbidir. diğerleri çokta umrumda değil açıkçası.
    Sonuç olarak jailbreak yapılıp Kodi yüklenebildiği an cihazımız media player dünyasının başrol oyuncularından birisi olarak yerini alacaktır.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Dün akşam saatlerinde Apple Tv me kavuştum arkadaşlar. koştur koştur eve gidip hemen kurdum cihazı. aynen iphone ve diğer cihazlarda olduğu gibi aktivasyon olayı var ve wifi şifrelerini ve hesap bilgilerini direk iphonunuzdan alabiliyor cihaz anladığım kadarıyla bluetooth ile telefonuma bağlanmak istedi ama cihaz ios 9.1 olması gerekiyormuş o iş olmadı elle yaptım ayarları bende. wifi şifresi girip aktivasyonunu yaptım. sonra apple store hesabımın girişini yaptım ve cihazı kullanmaya başlayabildim.

    ince ince bazı noktalara değineceğim şimdilik ileri daha detaylı resimler ve videolar atmaya çalışacağım. aktivasyondan sonra ilk sorduğu canlı duvar kağıtlarını indirmek için sorması oldu bende onayladım. çok yüksek kalitede güzel duvar kağıtları var bunları kesinlikle inidirin derim.

    en çok dikkatimi çeken kısım LG tv ve Lg ses sistemimle cihazın tam uyumlu çalışması oldu. Simplink LG tv lerde bulunan bir özellik tek kumanda ile bütün cihazları kontrol edebiliyorsunuz ve çok gariptir ki çok mükemmel bir şekilde çalıştı. Apple TV nin kumandası direk olarak ses sistemimin sesini kontrol ediyor. ve hiç bir ayarda yapmadım direk bu şekilde çalıştı. Apple Tv yi açtığım zaman TV ve Ses sistemi direk açılıyor ve aynı şekilde kapattığımda TV ve ses sistemi aynen geri kapanıyor. ilk işim tabi ki app store e girmek oldu biraz kurcaladım. bildiğimiz bir çok uygulama halen yok ama ekleniyor bir çok uygulama yavaş yavaş. şimdilik ürün oyun ağırlıklı olarak kullanılabilecek sanırım. uygulamalar hala çok güçlü ve çeşitli değil. daha 1 aylık cihaz normal görmek lazım sanırım bunu.

    görüntü kalitesi gayet güzel. ayarlardan kontrol ettiğimde görüntü ayarı direkt olarak 1080p 60 HZ olarak ayarlanmış durumda. gayet akıcı ve güzel çalışıyor herhangi bir kasılma donma sorunu görmedim. Asphalt 8 oyununda oyun başlarken verdiği görüntülerin geçişinde bir kaç takılma gördüm ama sanırım normaldir uygulamalar daha optimize edilme aşamasında alelacele yayınlanmış sürümler olduğunu düşünüyorum.

    Ses sistemimi denemek amacıyla hemen film bölümüne girerek bir kaç fragman izlemek istedim. ilk açtığımda ses ile alakalı herhangi bir ayar yapmamıştım. hemen bir kaç film fragmanı izledim ve ne yazık ki 5.1 ses alamadım cihazdan arka 2 hoparlörüm çalışmıyordu sadece önlerden ses geliyordu. hemen ayarlara girip onun içinde bir kurcalama yaptım. ses ayarları bölümünde ses tercihi diye bir bölüm var. orada otomatik surround ve stero olmak üzere 3 seçenek vardı. otomatik seçiliydi onu surround yaptıktan sonra tekrar fragman açtığımda sonuç mükemmeldi. 5.1 ses sistemim ve televizyonum var şimdiye kadar hiç 5.1 bir film izlememişim sanırım genellikle internet üzerinden stream şeklinde izlediğimiz için kalite düşük oluyor. fragmanlarda o mükemmel 5.1 sesi sorunsuz bir şekilde aldım. ses sistemimde tam ve eksiksiz bir şekilde çalışıyor. bu arada değinelim cihazla optik çıkış yok HDMI üzerinden oluyor tüm işlemler. kurulumum ise şu şekilde Apple TV HDMI aracığı ile TV ye bağlı TV HDMI ile ses sistemine bağlı ve Ses Sistemi optik kablo ile TV ye bağlı şekilde. HDMI arc özelliğini ses sistemim desteklemediği için ayrıyeten optik kablo kullanmak zorunda kalmıştım ilk aldığım. şimdi APple TV ile ses sistemimden de tam verim alabiliyorum mükemmel bir şekilde. açık konuşuyorum daha önce hiç 5.1 olarak tam kullanamamıştım.

    kumandaya bir türlü alışamadım hala. çok tuş yok üzerinde güzel ama touch bölümünü ilk başlarda biraz sıkıntı oluşturuyor özellikle klavye kullanırken apple id şifre girmek biraz eziyet oldu. hızlı sürüklediğinizde birden çok ileri doğru gidiyor yavaş sürükleyerek de tek tek ileri geri aşağı yukarı hareketlerini yapabiliyorsunuz.

    değinmek istediğim bir diğer özellik çok daha güzel duyduğunuza sevineceksiniz. apple tv nin kumanda algılama özelliği var. ne işe yarıyor hemen değineyim örneğin apple tv kumandasını da ortadan kaldırıp sadece tek bir kumanda ile TV nin kendi kumandası ile Apple TV yi de konrol edebiliyorsunuz. Dün ayarlarını kurcalarken kumanda öğrenme ile alakalı bir bölüme rasladım ve kurcalayarak bu işi de çözdüm. Ayarlarda kumandalar bölümünde kumanda öğren yada benzeri bir seçenek var. açtığınız an karşınıza Apple TV de olan standark tuşlar çıkıyor ve TV kumandasından istediğini tuşa basılı tutarak bu tuşları Apple TV ye öğretiyorsunuz bütün tuşları kaydettiğiniz an artık Apple TV kumandasını bi kenara kaldırabilirsiniz. TV kumandanız tam ve eksiksiz bir şekilde Apple TV yi Kontrol edebiliyor ! ! ! merak ettiğim konu acaba TV nin kumandasını ortadan kaldırıp sadece apple tv kumandası ile TV mi de kontrol edebilecekmiyim. dün fazla vaktim olmadı cihazla yarım saat kadar ilgilenebildim. ama bu gün daha dataylı inceleme kurcalama yapacağım.

    Siri şuan için çalışmıyor bu doğru evet. Safari cihazda yok. gördüğüm eksikler bunlar ama ben ağırlık olarak air play odaklı kullanacağım sanırım cihazı iphone daki bi kaç video uygulaması apple TV ye gelene kadar onlarda gelirse iphonea gerek kalmayacak gibi görünüyor.

    Airplayı daha önce hiç kullanmamıştım. evimde 5 GHZ modemim var iki cihazda bunun üzerinden bağlı oyun ve videolar sesler herşey mükemmel uyum içerisinde. tek bir sıkıntı dahi olmaksızın herşey çok güzel çalışıyor.

    ilerleyen günlerde daha detaylı bilgiler vermeye çalışacağım sorularına cevap bulmaya çalışacağım. sormaktan çekinmeyin. yazım biraz uzun oldu ama almak isteyen almayı düşünen insanlara çok yardımcı olaracığını düşünüyorum...

    bu arada aliexpress üzerinden USB C kablo sipariş ettim. biliyorsunuz cihazda sadece bu giriş var jailbreak v.b bir durum meydana geldiğinde büyük ihtimalle bu kabloya ihtiyaç olacak. ben şimdiden hazır ediyorum kablomu.

    resimler ve daha detaylı incelemeler ilerleyen günlerde eklenecektir.

    Plex yayınlandı arkadaşlar akşam evde deneyeceğim =====https://blog.plex.tv/2015/11/02/plex-on-the-new-apple-tv/

    Beklenen oldu ve jailbreak yapılmadan apple tv 4 e kodi yüklendi. şuan sadece os x üzerinde yapılabiliyor sanırım detaylar yakında gelir video ;

    http://youtu.be/KFFXtGv4azw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walkererdem -- 25 Aralık 2015; 20:18:05 >



  • Arkadaşlar, pek çok kişi Kodi ve PopcornTime gibi uygulamaları Apple TV’ye nasıl kuracağını bilemediğinden bahsediyor forumda. Forumun bu bölümünün ilk sayfasında toparlayıcı bir içerik bulunmadığından yeni bir konu başlığı açtım. Linki aşağıda:

    .....APPLE TV 4, KODİ, POPCORNTIME VE DİĞER HERŞEY.....
    TIKLAYIN------->AppleTV'ye (ve diğer tüm aygıtlara) Kodiye nasıl eklenti kurulacağı ile ilgili yazı<------TIKLAYIN
    TIKLAYIN------->AppleTV'ye (ve diğer tüm aygıtlara) Kodiye nasıl eklenti kurulacağı ile ilgili yazı<------TIKLAYIN

    Bakalım bende senelerin verdiği bir Iphone / Jailbreak hastası olarak 4. NEsil Apple tv aldım. Yarın gelecek hayırlısı ile.

    Şimdi zırt pırt cevabı verilmiş soruları sormamak için 63 sayfayı sondan başa doğru tarayarak okuyorum.

    Forumda emeği geçen, destek veren tüm arkadaşlara ve özellikle @bywant ve @Gunebakan44 beylere şimdiden teşekkürler


    Kısaca şimdilik anladıklarım,
  • Hayırlı olsun hocam
    Safari kullanılıyomu artık ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tşkler. ürün daha elime ulaşmadı halen hazırlanıyor durumunda bekliyor.12 kasım teslimat görünühyor. geldikten sonra bakacağız artık ne var ne yok detaylı bilgileri paylaşırım burada.
  • İnş hocam bekliyorum paylaşımınızı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu alette jailbreak biraz zor gibi görünüyor. Çünkü apple tv3 bile kırılamadı. Ancak zaten kodi ye gerek kalmayacak. Mağazada birçok player uygulaması çıkacaktır. Şu an çıkacağı kesin olan infuse yeter de artar. Halen kullandığım jalbreak li apple tv2 den biliyorum. Kodiden görüntü ve ses kalitesi olarak birkaç gömlek üstündür. Ayrıca çok hızlı ve stabil bir program. Afişleme, film bilgisi, alt yazı vs. herşey mevcut.
  • apple tv 3 de app storun olmayışı ve kullanım sayısının yüksek olmayışı sebebiyle dediğiniz gibi jailbreak çıkmadı ama hepimizin bildiği gibi apple tv 4 ile artık olayı tamamen farklılaştırdı. geliştiriciler için mükemmel bir ortam ne yazık ki bu ortam apple tv eski nesillerde yoktu.

    kendi uygulamaları ve apple store saten yeterli olacaktır ama eminim jailbreak ile çok daha muhteşem işler yapabilecek hale gelecek ürün.

    bu gün ürünüm gönderim hazılığına geçti iptal butonu kalktı sanırım bu gün kargoya verecekler. umuyorum ki pazartesi gününe ayın 2 sinde elime ulaşır.
  • Arkadaşlar ürün zorlu ya da akasyaya geldi mi? giden oldu mu?
  • oraları bilmem ama benim ürünüm kargoya çıktı dün. ups kargo takip numarası verdiler umuyorum ki pazartesi günü elimde olacak inşallah :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

    Arkadaşlar ürün zorlu ya da akasyaya geldi mi? giden oldu mu?

    Bugün bir değişim yapacağım zorlu da. Bakıp söylerim size.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: intifada54

    Hayırlı olsun hocam
    Safari kullanılıyomu artık ?

    Sanırım yok ama artık gelmesi gerekiyordu diye düşünüyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ürün şu an UPS kargo'da. Bir yamuk olmazsa 1-2 saate elimde olacak.
  • benim ürün ne yazık ki pazartesiye ancak elimde olacak. malum istanbula bayağı uzağız.o yüzden gelmesi biraz geç oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

    Arkadaşlar ürün zorlu ya da akasyaya geldi mi? giden oldu mu?

    Az önce zorlu dan çıktım. Yeni nesil Apple TV gelmemiş henüz. Bu hafta içi gelecek dediler. Bilginize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: walkererdem

    benim ürün ne yazık ki pazartesiye ancak elimde olacak. malum istanbula bayağı uzağız.o yüzden gelmesi biraz geç oluyor.

    Ankara'dayım 26 Ekim'de almıştım şu an elime ulaştı.
    Akşama eve gidince kurulumunu yapacağım.
    Aman sabahlar olmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atobaba -- 6 Kasım 2015; 16:59:32 >
  • atobaba A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam
    Safari varmı yokmu bakıver

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atobaba A kullanıcısına yanıt
    hadi hayırlı olsun :) 32 gb yeter mi diye düşünüyorum, jb çıkarsa bu cihaza baya birşey yüklenilir diye düşünüyorum :)
  • intifada54 İ kullanıcısına yanıt
    birkaç video seyrettim ama göremedim, yok sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet©


    quote:

    Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

    Arkadaşlar ürün zorlu ya da akasyaya geldi mi? giden oldu mu?

    Az önce zorlu dan çıktım. Yeni nesil Apple TV gelmemiş henüz. Bu hafta içi gelecek dediler. Bilginize.

    sağol hocam.
  • Inceleme yaparsaniz biz de karar veririz.hayirli olsun Alan arkadaslara

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kisa bakabildim. Beklendiği üzere safari yok. İleride başka taraycilar olabilir. Çünkü genişlemeye açık bir cihaz. Asphalt 8 oynamak çok zevkli. Rayman oynamayı pek beceremedim. Alışmak lazım. Plex ve VLC player daha appstore da yok. En kısa Zamanda gelir umarım. Çünkü bende 12 TB nas var :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.