Şimdi Ara

400 gun sonra gelen trafik cezasi ve itiraz sureci (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
10.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, ben gelen cezası makbuz no ile sorgulattığımda borç çıkmıyor. Sizlerde durumla ilgili gelişme varmı
  • Eminim bunlar tuzak ceza..Bu cezaları askıya alıp bir şeye para çok lazım olunca vergiler yeterli olmayınca felan işleme alıp gönderiyorlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradan geçen zamanda aracı satma kararı aldım. Noterde cezayı online olarak 100 küsür lira faizi ile birlikte ödedim. İtiraz falan ele bir şey geçmedi malesef.
  • KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU HÜKÜMLERİ GEREĞİNCE UYGULANAN İDARİ PARA CEZALARININ TAHSİLİNDE VE TAKİBİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR İLE KULLANILACAK ALINDILAR, TUTANAKLAR VE DEFTERLER HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (4 Nisan 2014 CUMA)

    MADDE 11 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

    “Tutanakların tebliğ işlemleri

    MADDE 10 – (1) Trafik idari para cezası karar tutanaklarının tebliği, 30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 20 nci maddesinde yer alan soruşturma zamanaşımı süreleri içerisinde yapılır.

    (2) Trafik idari para cezası karar tutanakları için kural ihlalinin tespit edildiği tarihteki araç sahibinin adres bilgileri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sisteminden, buradan temin edilememesi durumunda tescil bilgisayar kayıtlarından, bunun da mümkün olmaması halinde ise yazılı olarak veya elektronik sistemle aracın kayıtlı olduğu trafik tescil kuruluşundaki dosyasından tespit edilerek tebligat mazbatasının ilgili bölümleri doldurulur.

    (3) Mülki amirlerce verilen idari yaptırım kararları için ilgilinin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kimlik Paylaşımı Sisteminden elektronik ortamda alınan adresine, bunun mümkün olmaması halinde ise mülki amire sevk tutanağındaki beyan adresine göre tebligat mazbatasının ilgili bölümleri doldurulur.

    (4) Araçların tescil plakasına düzenlenen trafik idari para cezası karar tutanağı araç sahibine, sahibi birden fazla ise tescil kaydının ilk sırasındaki sahibine, mülki amirlerce verilen idari yaptırım kararı ise ilgilisine, posta yoluyla veya 19/1/2013 tarihli ve 28533 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektronik Tebligat Yönetmeliği hükümlerine göre elektronik ortamda tebliğ edilir.

    (5) Posta yoluyla tebliğ edilecek tutanakların bir nüshası mazbatalı tebligat zarfı (Ek-6) içine konularak ilgilisine tebliğ için gönderilir.

    (6) Tebliğ edilen tutanaklara ilişkin bilgiler, cezanın kesinleşmesinden sonra takip ve tahsili için yedi iş günü içinde elektronik ortamda Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığına gönderilir.”

    Yani eski Yönetmelik"in 10. maddesinde, trafik cezalarının "10 işgünü içinde" tebliğ edilmesi gerektiği hükmü ortadan kalktı...
    Sözkonusu yönetmeliğin son hali http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.14878&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=trafik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanak -- 16 Kasım 2018; 9:48:19 >




  • Merhaba
    2017. 9.ayındaki trafik cezası 2019da geldi iptal ettirebilirmiyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkTime kullanıcısına yanıt
    Merhaba 2017 9. Ayında ki trafik cezası
    2019 tarihinde geldi iptal ettirebilirmiyiz
    http://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/124925367

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sonuç var mı arkadaşlar? 6 ay öncesinden kesilmiş ceza geldi bize de
  • Bir gelişme var mıdır? Kasa boşaldı sanırım geçen senenin 363 gün öncesinin cezası geldi bugün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • banada bugün yani 26/07/2019 da. 12/07/2019 da şile yolu nevzat demir tesisleri eds de kesilen ceza geldi. iptal durumu varmı arkadaşlar? varsa süreç nasıl?
  • Usul ve esaslar yok, kanunname yok, hak yok..

    Hukuk zaten yok..

    İtiraz, adalet, kurumsallık yok..

    Pamuk eller cebe var..

    Yandaş Türk polisi öper var..

    Hadi iyi traşlar..
  • Nasıl bir sistemleri varsa yıllar önceki ceza şimdi geliyor. Yani benzeri durumu bende yaşadım. Çok saçma bir sistem cidden
  • Itirazlardan bir sonuç alan oldu mu? 04.07.2018 tarihli ceza bugün (19.09.2019) geldi yani yaklasik 15 ay sonra. Yönetmeliğe baktığımda fiilin islendigi yili takip eden takvim yilinin son gününe kadar diye belirtilmiş. Ancak maliye bakanının da 1 yılı aşan cezaları ödemeyin dedigi haber var. Emin olamadim ödemek istemiyorum. Ayrıca araci 6 ay önce satmistim :) Arac annemin adina olduğu için ceza anneme geldi kendisi ev hanımı. Ödemesem ne olur? Çünkü Geçen sene o dönemlerde ben o yoldan 30 kez o hızlarda geçmişimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şubat ayında hız koridorundan 80 yazan yerde 105 yapmışım sabahın 06.20'sinde.. EDS çekmiş, 580 lira ceza kesmişler. Ama ben arabayı Mayıs ayında satmışım. Şimdi ne plaka üzerinden ne tc üzerinden cezam gözükmüyo ama 8 ay sonra eve kabak gibi fotoğraf göndermişler.. Ne yapmak lazım bilemedim!
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.