Şimdi Ara

4K Ultra HD Projeksiyon Cihaz Serisi PX747-4K/PX727-4K Hakkında Herşey (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
9
Favori
8.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KG

    Merhaba, ben de dün 747 modelini dün 6600 TL şeklinde aldım, almadan önce çok az yorum ve inceleme olması sebebiyle eksikliğini yaşadığımdan, başka bir gözle düşünen kişilere fikir olması açısından:



    Kullandığım TV panasonic plazma vt 50 serisi, bu TV den sonra projeksiyon da görüntü kalitesi açısından eksikler gözüme batıyor ancak kesinlikle çok rahatsız edici değil, açıkçası görüntü kalitesi kontrast dışında ki bu da işin doğası gereği bir durum, her konuda 10 bin TL ye kadar olan tüm lcd TV lerden daha iyi, fan sesi beklediğimden çok daha iyi, fiyatına göre kesinlikle çok uygun bir cihaz.



    Evin içinde 135" lik bir görüntü alıyorum ve 4k bu çözünürlüğü kaldırıyor güzel bir şekilde. Elbette bu çihazın belki 5-10 kalemi özellik olarak çok daha iyi olabilir günümüz teknolojisiyle ancak özellikleri kesinlikle iş görür ve yeterli. Bir özellik kabul edilemez düzeyde olunca cihaz bedava da olsa bence çöp ancak özelliklerin kesinlikle yeterli ve üzeri olduğu bir cihaz, bununla beraber doların 5tl olduğu bir ortamda, amazon.com daki fiyatın üzerine %18 KDV ile 3 yıl garantili bir 4k projeksiyon alabildiğimizi düşününce, kesinlikle alınabilir bir cihaz olmuş, ben aldığıma memnunum.



    747 727 arasında çok düşündüm, kağıt üstü dışında pratikte gerçekleşecek durumları yani sıfır ışık ortamı sağlama sıklığı ve o ortamda uzun süre kalma isteği ile ikisi arasındaki rgbrgb nin sağladığı farkı kıyaslayınca ve elbette 1200 TL farkı da hesaba katınca 47 den yana seçimimi kullandım ve de memnunum.



    Umarım fikir verici olur, selamlar...
    Öncelikle teşekkür ederim.Benimde kafam çok karışık gündüz performansını hiç bir yerde göremedim gündüz cıhaz dan bir kaç caps atma imkanınız olur mu?
    Bizleri aydınlatın çok kararsız kalıyoruz

    şimdiden teşekkürler




  • @KG ve @Divide By Zero

    Cihazlarla aranız nasıl, memnun musunuz? Gündüz performansları nedir, bir kaç resim alabilir miyiz mümkünse?



    @Divide By Zero
    @KG
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    kusura bakmayın geç cevap için.

    açıkçası son fiyatlar ne oldu ama cihazdan çok memnunum iyi ki almışım diyorum. özellikle 135, 140" büyüklükte full karanlıkta görüntü kalitesi olarak da ciddi keyif veriyor. 2000 ansi lümenler yerine bu 3500 lük tiplerden seçmek ile doğru yapmışım. diğer yandan çok ama çok önemli ve bence tek düşünülmesi gereken konu, ekranda görüntü oluşturan kısımın dışında yaklaşık 10 cm genişliğinde aydınlık oluşturan ama görüntü oluşturmayan bir dış çerçeve aydınlık durumu var. Bu durumu almadan önce görmenizi öneririm. benim cihaz ile ilgili tek sorunum bu. Ama açıkçası film izlerken unutuyorsunuz o kısmı, filme dalıyorsunuz ancak yeniden fark ettiğinizde gerçekten rahatsız ediyor.

    son olarak eğer projeksiyon için ortam yaratabiliyorsanız ve destekleyici bir ses sisteminiz var ise, projeksiyonda film izlemek çok başka.




  • djerosdj D kullanıcısına yanıt
    gündüz performansı özelinde yorumlamam gerekirse, benim düşünceme göre hiç bir projeksiyon 09:00 ile 16:00 arasında ve ortalama bir ev aydınlığında diyelim kullanımı tat vermez. Tabi bazıalrı hiç ama hiç tat vermez yazık lamba ömrüne ve elektriğe kapatalım notkasında, bazıları ise idare eder olabilir. işte bu projeksiyon bence idare edebilir noktasında. tabi ne izleneceğine bağlı, çerezlik bir diz, veya genel bir tv izlenimi için beklentiler düşük olacağından izlenilebilir ama onun içinde projeksiyon hem ortam kulurulumu hem lamba ömrü vs biraz lüks kalacaktır.

    bir de karanlık ortamda ki bu projeksiyonda full karanlıktan bahsetmiyorum, akşam üstü ve ya akşam ama odanın uzak bir kösesinde bir küçük lamba açık olmasında çok ciddi bir performans artışı oluyor ve çok da keyifli kullanılabilir. Hatta gün ışığı olmayan akşam 9 da odanızda ortalama bir lamba açık olması durumunda bile gündüz performansına göre çok daha iyi oluyor ama bence halen bir film vs izlemek için yeterli değil.

    özetle loş ışık, ya da azıcık üstü ve tabiki karanlık ortam için düşünülmeli, aksi takdirde bence anlamsız.

    belki yakın mesafe projeksiyonları ışık dağılımı açısından gündüz için daha uygun olabilir ancak uzun mesafeler değil. Son olarak gözlemlediğim bir şey, eğer odnın duvarları yani diğer duvaları beyaz ise, bu sefe 3500 lümen olduğundan duvarlardan geri ışık yansıması da bir tık performans düşürüyo, bunun etkisi de kontrast seviyesine oluyor. sanıyorum projekiyonda en önemli 3 konu, lamba gücü, çözünürlük ve kontrast ama keyfi en çok kaçıran kontrast düşüklüğü.

    özetle tam gündüz ortamında olmaz ancak loş ışık veya akşam lamba ortamı için yine de alınabilir.




  • px727 ile aranızda bulunuyorum. bundan önce uzun süreler Benq w1070 (1080p) ve Lg pf1500g kullandım.

    Görüntü kalitesi (renkler ve keskinlik) : px727: 9.5/10, Benq w1070 8/10, Lg pf1500g 7/10

    eksileri: bluetooth ile ses ve görüntü aktarımı olmaması, media playerı olmaması ve smart özelliklerinin olmaması, çok güç tüketmesi, ampülünün 4000/6500/8000 saat gitmesi. tahminimden biraz daha fazla ses çıkarması

    artıları: inanılmaz net görüntü veriyor. renkler açık ara en iyisi. (düşük bütçeli projeksiyonlar arasında). Orjinal Ultra Hd filmde hdr çok iyi çalışıyor. benqdan ve lgden sonra sinema keyfini tam olarak yaşatan bir projeksiyon. 1080p filmlerin bile kalitesini arttırıyor. (süper çözünürlük modu ile)

    sonuç: memnunum büyük ihtimal uzun seneler kullanmaya devam edeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son paylaşımların ardından yaklaşık 1 ay geçmesine istinaden güncel deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyoruz.
  • tibitermo T kullanıcısına yanıt
    Hocam medya player olarak ne kullanıyorsunuz?
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    mi box s kullanıyorum. çok memnunum. çok çok nadiren cihaz kilitleniyor. haftada 1 kere filan. fişini çekip yeniden başlatıyorum o kadar. ses sistemine bluetooth ile bağlanıyor. projeksiyona hdmi ile 4k/50hz ile bağlanıyor. cam ötesi bir görüntü veriyor eğer orjinal 4k bluray film oynatırsanız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihazla ilgili güncel kullanıcı yorumları var mı? özellikle oyun konsolları ile kullanan arkadaşlar ne düşünüyor. input lag durumu nedir? sanırım 747 nin input lagı daha düşük.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tibitermo T kullanıcısına yanıt
    Altyazı da sıkıntı oluyor mu Türkçe karakterleri sorunsuz oynatabiliyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • necatur N kullanıcısına yanıt
    dostum filmleri altyazisiz izliyorum ama ilk firsatta bakip cevaplarim. mi box s konusunda isterseniz sorabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tibitermo T kullanıcısına yanıt
    cok tesekkur ederim cok memnun olurum sagolun
  • necatur N kullanıcısına yanıt
    altyazida sikinti yok (mi box s) turkce karakterleri gosterebiliyor. mx player ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bir kaç gün önce px727 ürününü aldım. halen kullandığım lg pf1500g projeksiyonum var. 4k bir projeksiyon hep içimde uhde kalmıştır. indirimde olunca vatan dan ürünü aldım.

    yanlız kenar ayarlama da sıkıntı yaşıyorum. lg de sağ üst ,sağ alt ,sol üst sol alt gibi kenar ayarı varken viewsonic te kenar ayarı olarak menüde aktif değil. yada ben bulamadım.

    yukarıda bir arkadaş oyun olarak input lag merak etmiş. lg pf1500g de oyun oynarken hiçbir gecikme yaşamadım. aynısıda viewsonic içinde geçerli. artık yeni nesil cihazlarda input lag değerleri kullanıcıları rahatsız etmeyecek düzeyde diye düşünüyorum. ben oyunları konsolda oynuyorum. xbox one x ve ps4 pro var. dediğim gibi oynadığım oyunlarda gecikme yaşamadım.

    cihazı çok beğendim yanlız işte bazı ayarların aktif olmaması canımı sıktı açıkcası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazı 6500 e buldum. 2 adet var hatta. Tanıdıgımdan .Sıfır kapalı kutu ve turkıye garantılı. Alınırmı bilemıyorum. Hali hazırda hd bile olmayan hp 6311 840 coznurluklu projector kullanıyorum ev sınemasında o bile cok keyıflı 2,5 metre perdeye yansıtıyorum goruntuyu hatta 🙄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba cihaz yazilim guncellemesini yapabilen var mi acaba, ben bulamadim da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iki cihazdan 727 olanı arşive kaldırmış viewsonic internet sitesinde. O daha az parlaklığı ama yüksek kontrastlı olandı. 747 ise her zaman parlak ama düşük kontrast a ve siyah detayına sahip deniyordu. Bu cihazlar hakkında söyleyebileceğiniz bir şey var mı? X10 4K varken bu cihazlar alınır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.