Şimdi Ara

5,5 kw motor elektrik tasarrufu için 2 dk çalıştırıp 2 dk durduruyorum aynı elektriği mi yakıyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • işim gereği ortamda çalışan ve soğuması gereken cihazlar var, 2dk çalıştırıp 2dk durduracak röleli bir sistem hazırladım, lakin motor ilk kalkışta fazla güç çekiyor diye duydum, soruma gelirsek;
    Motoru 2 dk dan fazla süre durduramam içerisi hamam gibi oluyor, dur kalk sistemi ile iyi mi yapıyorum yoksa boşa 2dk ortamı mı ısıtıyorum kalkışta tasarruf ettiğim elektrik hibe mi oluyor? Bilgisi olan varsa çok memnun olurum. Ayrıca ana elektrik kablosunda ısınma sorunu da var sadece elektrik değil derdim ısınmayı da aza indirmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi getelementbyid -- 11 Haziran 2018; 15:31:55 >



  • Örneğin sürekli çalıştırıp 100 TL ödüyorsan senin yaptığın şekilde 50 TL ödersin ,

    Her motor ilk kalkışta fazla akım çeker ancak bu kısa sürede kendini toparlar

    Kabloda ısınma olması kablo kesitinin zayıf olmasından kaynaklıdır.

    Ben senin yerinde olsam bu şekilde değilde ısı aralığını kontrol ederim bu şekilde tasarruf daha iyi edersin.ortam ısısı yükselirse çalışır değilse durur gibi.


    Motorların özelliği nedir?
  • Motor bildiğiniz sanayilerde kullanılan oto boyacıların kullandığı çok yüksek debili bir fan çalıştırıyor, içeride de mining cihazları var, ortamın ısısını ölçerek işlem yaptırmak da mantıklı aslında devreyi zaten arduino ile yaptım röle ve kontaktör ile aç-kapa yapıyor. Üçgen bağlantı yaptım, voltaj desteği 760 volt filan diyor çok anlamam elektrikten iki trifaze hat mı birleşiyor 760v için onu da anlamadım gerçi direk 380 bağlayıp geçtim, zannediyorum ki üçgen bağlantı yaparken alttaki 3 bölüme de ayrı faz verebilirdim? Yanar diye korktum ellemedim paralel bağladım yoksa imkanım var faydası olursa.

    5,5 kw motor elektrik tasarrufu için 2 dk çalıştırıp 2 dk durduruyorum aynı elektriği mi yakıyorum?
    https://i.hizliresim.com/2agljE.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi getelementbyid -- 13 Haziran 2018; 14:32:54 >




  • işletme tipi s3, s4 ve s5 olan motorları, kesintili olarak çalıştırabilirsin. etiket zor okunuyor ama, senin motorun s6 tipi olabilir. süresiz çalışacak şekilde üretilmiş olduğunu gösterir. yıldız bağlantı ile daha iyi bir kalkış elde edebilirsin. üçgen bağlantı ile kalkış yaparsan, kalkış anında daha fazla akım çeker. motor bağlantıları konusunda, bir elektrikçiden yardım alman daha iyi olur. yol verme konusunda yardımcı olabilir.

    motor yabancı üretim olduğu için etiket değerleri farklı olabilir. 380 voltta sorun çıkartacağını sanmıyorum. kesintili çalışmada, en büyük sorun motorlar değil, kontaktörden kaynaklanır. çünkü sürekli açma kapama işlemi, kontaklar da aşınma veya yapışma problemleri yaşatabilir.
  • Bahsettiğiniz sorunu rölede yaşadım 1-2 gün çalıştıktan sonra yapışma sorunu oldu ve araya kontaktör kullandım, resim adresini resmin altına yapıştırdım, kontaktör çok problem değil ayda 1 bozulsa bile yenileyebilirim o kadar problem değil, anladığım kadarı ile ben bu motoru dur kalk yaptırarak doğru yapıyorum aksini iddia eden olmadı, yıldız bağlantıda da 1/3 oranında kalkışta akımdan tasarruf edeceğimi anladım, teşekkürler yardımlarınız için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi getelementbyid -- 13 Haziran 2018; 14:43:1 >
  • 2 dak dur 2 dakika çalış ne demek oluyor? Olabilecek en büyük hata. Motor gücü düşürülüp, uygun bir fanla devamlı bir çalışmaya geçilmelidir Ortamdaki sıcaklık kontrolü de fayda vermeyecektir çünkü 2dak periyodu zaten bir deney sonucu şu anki konuda.

    Fan-motor ufaltılabileceği gibi sayısı da arttırılabilir. Küçük ve fazla sayıda fan. Pek tabii büyük motorlar inverter vb ile devir kontrolü ile de dur kalk modundan kurtarılabiliyor.

    Soğutma özellikleri anlatılırsa uygun bir sistem önwrilwbilie.
  • Motorun kalkınma da daha fazla akım çekeceğini bilmek gerekir bunun yerine çalışma sürelerini uzatmanız daha yeterli olacaktır bunun yanında röle ve ardına kontaktör kullanırsanız yapışma sorunu olmaz yeterli seviyede bir kontaktör seçerseniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.