Şimdi Ara

5x5 ağırsağlam program hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
35.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 aydır 5x5 ağırsağlam programını yapıyorum sıkıntım ağırlıklarım çok güzel bir şekilde arttı kiloda aldım başlamadan önce 75 kiloydum şimdi 78 kiloyum ama ölçülerim azaldı omuz kol bacak hepsi azaldı ama belimde arttı bu program gerçekten işe yaramadığına düşünmeye başladım.



  • O kadar bos laflarla dolu ki internet herkes kendine bir secenek uretip onu pazarlamaya yani izlenmeye calisiyor. 5x5 3x5 bmw x6 falan boyle birsey yok. Guclenmek icin ayri estetik icin ayrı diye birsey yok. Bunlar bir bütün, güçlenmeden bir sonraki kas gelisim evrelerine zaten gecemezsiniz, dolayısı ile görünüm de istediğiniz noktaya ulasmaz. Ayrıca büyümek için temel prensip beslenmedir. Ne yaparsaniz yapin beslenme olmadan yaziklarimin hepsi negatif sonuc verir. Ayrıca squat deadlift dediginiz hareketleri programlariniza eklerseniz bel kalca ve omurgayi guclendirir, daha az sakatlik yasar, daha kolay agirlik artirir ve daha az yorulursunuz. Vucut komplex bir butundur. Ticari kaygiyla yapılan gruplastirma tamamen sacmadir
    Bilen bilir agirsaglamı hic sevmem lakin vucudunu küçümseyenlere ayrı kılım. Naturel olarak dusuk yag oraniyla olacagi odur be kardeşim. Agirsaglam denen elemanda adam akilli bi küre girse 100 kg ye cikabilir ayni yag oraniyla. Olur izbandot. Dogal olarak oyle birşey yok olacagini iddaa eden hayal satan şarlatanın tekidir. Yıllar yılı ilacı vurup vurup dogalim diye ortada gezinenler yuzunden gercekten dogal yapilan vucutlar kucumseniyor artık. Şu kadar yılda bu kadar mı yaptın, ben 3 ayda yaparım, benim kaynım 5 senede yaptigini 1 senede yapti vb vb vb. Çocukça. 5x5 programi güçlenmedirmede gercekten iyi, ben hic uygulamadım ama uygulayan kişilerle zaman zaman antreman yaptim. Güç için iyi kas, gelişimi için iyimi emin degilim. Başka programa gecebilirsin yada programdan memnunsan eksik gördüğün bölgelere Bi hareket ekleyebilirsin guzelde olur.
    frozensoul kullanıcısına yanıt
    frozensoul demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: frozensoul

    O kadar bos laflarla dolu ki internet herkes kendine bir secenek uretip onu pazarlamaya yani izlenmeye calisiyor. 5x5 3x5 bmw x6 falan boyle birsey yok. Guclenmek icin ayri estetik icin ayrı diye birsey yok. Bunlar bir bütün, güçlenmeden bir sonraki kas gelisim evrelerine zaten gecemezsiniz, dolayısı ile görünüm de istediğiniz noktaya ulasmaz. Ayrıca büyümek için temel prensip beslenmedir. Ne yaparsaniz yapin beslenme olmadan yaziklarimin hepsi negatif sonuc verir. Ayrıca squat deadlift dediginiz hareketleri programlariniza eklerseniz bel kalca ve omurgayi guclendirir, daha az sakatlik yasar, daha kolay agirlik artirir ve daha az yorulursunuz. Vucut komplex bir butundur. Ticari kaygiyla yapılan gruplastirma tamamen sacmadir
    Olay bu işte. Ama bu bölüm gerçekten uzun süredir ağırlık kaldırdığı halde bunu kavrayamamış insanlar ile dolu. Hala güç-kas kavramlarının sanki bambaşka şeyler olduğu gibi saçma sapan yazılar görüyorum ve yeni başlayan insanların kafası karışıyor. Diğer hurafelere hiç girmek bile istemiyorum.
  • Ağırsağlam dedigin ufak cocuk çelimsizin teki,ilk önce kendinde uygulasın işe yarıyorsa programlarını :)
  • yani ağırsağlamın programın işe yaramaz olduğunu söylüyorsunuz hangi antrenman programını tavsiye edersiniz
  • apollo115 A kullanıcısına yanıt
    Youtubede gezinirken görmüştüm, kendine de yazdım çelimsiz oldugunu tanımam etmem takip de etmiyorum, programlarını da bilmiyorum, genel kabul görmüş her program layigi ile yapildiginda ve yeterli beslenildiğinde sonuc verir
  • Bence yağ kaybediyosundur. Yağ oranı yüksek body ile uğraşan bir arkadasım var, her seferinde 40cm kolum var diye övünüyordu. O ölçünün yarısı yağ diyemiyodum çocuğa. 10 kg verip geldi çocukta kol mol kalmadı Şaka bi yana, ben 5x5'in en sade versiyonu ile 1 yılımı bitirdikten sonra çok iyi ölçü almıştım hatta ciddi cilt çatlakları yaşamıştım bu yüzden. Kimse boşuna onla başlayın diye bağırmıyor bro emin ol buna. Yinede bence hipertrofi için en iyi yol 8-12 tekrar aralıklı düzgün bir program, 5x5 ile bir temel atıldıktan sonra. 5x5 ağırsağlamın programı değildir, Ağırlık çalışanların genelde off season'da kullandığı en temel metodlardan biridir ve çok eskidir. Ağırlık kaldırmanın ilk zamanlarına dayanır. Artık herkes ilacı basıp pump yapıp çıktığı için ilaçsız insanların da nasıl çalışacağı konusunda kafaları karıştı. Kolu büyük adamı gördü mü onun idmanını yapmak istiyor doğal olarak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 11 Aralık 2018; 6:46:7 >




  • Aslında antremandan verim aldığımı hissedebiliyorum goruntu olarakta ama olculer tam tersi gosterdigi icin moralim bozuldu.belim arttıgı icin yag yaktıgımı zannetmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollo115 -- 11 Aralık 2018; 10:11:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apollo115

    Aslında antremandan verim aldığımı hissedebiliyorum goruntu olarakta ama olculer tam tersi gosterdigi icin moralim bozuldu.belim arttıgı icin yag yaktıgımı zannetmiyorum
    5x5 karın ve çevresindeki kasları inanılmaz çalıştırıyor ve doğal olarak büyütüyor çünkü. Neredeyse bütün compoundlar core bölgesini sağlam çalıştırıyor, özellikle ağırlık arttıkça. Yaşadığınız çok normal geldi bana, 5x5 yapan herkeste oluyor bu. Ölçülere dayanmak çok saçma bence, önemli olan görüntünüz, yağ oranınız ve gücünüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 11 Aralık 2018; 11:5:19 >
  • Yardımcı olduğun çok sagol. squat deadlift bench press barbell row kaç kg bitirdin programın sonunda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Do Squats

    5x5 karın ve çevresindeki kasları inanılmaz çalıştırıyor ve doğal olarak büyütüyor çünkü. Neredeyse bütün compoundlar core bölgesini sağlam çalıştırıyor, özellikle ağırlık arttıkça. Yaşadığınız çok normal geldi bana, 5x5 yapan herkeste oluyor bu. Ölçülere dayanmak çok saçma bence, önemli olan görüntünüz, yağ oranınız ve gücünüz.

    Alıntıları Göster
    Yok artık, buna inanan var mı hala ? Nasıl bir hipertrofik etkiymiş bu belden ölçü arttırıyor ?

    Başlangıç seviyesi deyip de ağırlıklı barfiks 5*5 yazan bir program bana çok anlamsız geliyor zaten. Salondaki hocanın yazdığı programla bile daha iyi görünürsünüz büyük ihtimalle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: crash_bandicoot

    Yok artık, buna inanan var mı hala ? Nasıl bir hipertrofik etkiymiş bu belden ölçü arttırıyor ?

    Başlangıç seviyesi deyip de ağırlıklı barfiks 5*5 yazan bir program bana çok anlamsız geliyor zaten. Salondaki hocanın yazdığı programla bile daha iyi görünürsünüz büyük ihtimalle.

    Alıntıları Göster
    İnanmak ile alakası yok, bizzat yaşadım bunu zaten ve yardımcı olduğum insanlar. Belden kasıt bel ölçüsü ile bağlantılı olan abdominal bölgenin hipertrofiye uğraması. Abdominaller hipertrofi olmuyo gibi konuşuyosunuz baya güldürdü bizi Ağırlıklı barfiks ağırsağlam versiyonunda var sanırım, ağırlıksız yaparsın olur biter. Lütfen bir şeyi tecrübe edip yeterince bilmeden insanların kafasını karıştırmayın. Herkesin amacı görüntü değil ki görüntüyü de fazlasıyla değiştirir bu prensip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 11 Aralık 2018; 15:37:9 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: apollo115

    Yardımcı olduğun çok sagol. squat deadlift bench press barbell row kaç kg bitirdin programın sonunda
    Squat 5x5 125kg, deadlift x5 120kg, bench 5x5 80kg, bb row 5x5 80kg. Sonra program ağır gelmeye başladı, orta seviye bir powerlifting programına geçtim. Tamamen squat,deadlift ve bench presse yönelik çalışıyorum baya bir süredir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 11 Aralık 2018; 16:30:52 >
  • Bilen bilir agirsaglamı hic sevmem lakin vucudunu küçümseyenlere ayrı kılım. Naturel olarak dusuk yag oraniyla olacagi odur be kardeşim. Agirsaglam denen elemanda adam akilli bi küre girse 100 kg ye cikabilir ayni yag oraniyla. Olur izbandot. Dogal olarak oyle birşey yok olacagini iddaa eden hayal satan şarlatanın tekidir. Yıllar yılı ilacı vurup vurup dogalim diye ortada gezinenler yuzunden gercekten dogal yapilan vucutlar kucumseniyor artık. Şu kadar yılda bu kadar mı yaptın, ben 3 ayda yaparım, benim kaynım 5 senede yaptigini 1 senede yapti vb vb vb. Çocukça. 5x5 programi güçlenmedirmede gercekten iyi, ben hic uygulamadım ama uygulayan kişilerle zaman zaman antreman yaptim. Güç için iyi kas, gelişimi için iyimi emin degilim. Başka programa gecebilirsin yada programdan memnunsan eksik gördüğün bölgelere Bi hareket ekleyebilirsin guzelde olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterkame -- 11 Aralık 2018; 15:49:1 >
  • frozensoul kullanıcısına yanıt
    Ağırlıkların altında en azından birkaç senesini geçiren benim dünyamın hayal olmadığını zaten kendi kendine zamanla öğreniyor dostum. İlaç alıpta hiç gelişim gösteremeyenler tabiki var sebebide ilaçların sahte olmasından başka birşey değil. :))
  • Do Squats kullanıcısına yanıt
    Olay prensip değil etki edebilir tabi ki ama indirect olarak, yine de geliştirebilir. Ama bel çevresi 3-4 cm kalınlaşan ( ya da ne kadarsa arttı dediğine göre böyle düşündüm) insana squat yaptın six pack/oblique lerin büyüdü demek bence %1 olasılığı dikkat almak demek. Bu olayın doğru yorumu; %99 olasılıkla aldığı kilonun bir kısmı yağ olarak bel çevresinde toplanmış olmalı.

    Normal barfiks de 5*5 olarak zor bence. Beginner diyorsak spor geçmişi olmayanlardan bahsediyoruz, en son gördüğüm örneklem askerde 5 tane barfiks yapabilen adam oranı %2-3 filandı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crash_bandicoot

    Olay prensip değil etki edebilir tabi ki ama indirect olarak, yine de geliştirebilir. Ama bel çevresi 3-4 cm kalınlaşan ( ya da ne kadarsa arttı dediğine göre böyle düşündüm) insana squat yaptın six pack/oblique lerin büyüdü demek bence %1 olasılığı dikkat almak demek. Bu olayın doğru yorumu; %99 olasılıkla aldığı kilonun bir kısmı yağ olarak bel çevresinde toplanmış olmalı.

    Normal barfiks de 5*5 olarak zor bence. Beginner diyorsak spor geçmişi olmayanlardan bahsediyoruz, en son gördüğüm örneklem askerde 5 tane barfiks yapabilen adam oranı %2-3 filandı.
    Vallahi benim bel yapım oldukça ince, spordan sonra çok belirgin bir kalınlaşma oldu. Tabi kas olarak olduğu için bence iyi duruyor. Zannetiğiniz gibi inceden bir kalınlaşma değil, etrafımdaki spor yapmayan insanların ilk farkettiği şeylerden biriydi bende bu konu. Sağlıklı bir erkeğin 6-7 barfiks çekebilmesi gerekiyor bu arada. Ben ağırsağlam programı için konuşmadım bu konuda, genel anlamda 5x5 metoduyla ilgili konuştum ve herkese zaten onu tavsiye ediyorum, gerek yok fazlasına.




  • Bende 5x5 yapıyorum bir senedir halada devam ediyorum. Squat 120 deadlift 160 bench 84 ohp 52 br 94 teyim şu an. Bende ağırsağlam ile başladım fakat sonra klasik 5x5 geçtim. Şu an cuma rowunu çıkarıp barfiks ekledim fakat dips yapmıyorum o benchimi düşürüyor. Bence devam etmelisin iki ay çk kısa bir süre anca bir sene sonra gerçek etkiyi görürsün oda iyi beslenir ve dinlenirsen.
  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollo177 -- 12 Aralık 2018; 20:10:45 >
  • crash_bandicoot C kullanıcısına yanıt
    5x5 dünyada kanıtlanmış bir programdır. Salon hocalarının yazdığı programlar kendileri açısından mantıklı olsa da (mesela adamın salonunda rack yoktur, sana squat yazmaz) geneli 5 para etmez programlardır. Ben o hocaların verdiği programları da yaptım zamanında. Belli bir zaman sonra spora tekrar başladığımda Ağırsağlamın programıyla başladım ve şunu söylebilirim ki (belli başlı sıkıntıları olsada*) 5x5 hepsinden daha iyi. Ayrıca o ağırlıklı barfiks senin gücüne göre ağırlıkla 5 tekrar yapamıyorsan ağırlıksız yapacaksın.

    Ayrıca görüntü niye hep 1. sıraya koyuluyor? Bence core bölgesinin güçlenmesi, postür, tüm vücut kuvveti, sağlık, atletik performans daha fazla önemi hak ediyor. Hayatlarında belki de hiç podyuma çıkmayacak insanlarsınız vücut geliştirme yarışmalarına katılacakmış gibi antrenman yapmanın bir mantığı yok, zaten yukarıda saydığım şeyler için spor yapıyorsanız vücudunuzun görüntüsü siz istemeseniz de değişecek.

    *5x5 Programının Sıkıntıları:
    -Eğer yorucu bir gün geçirmişseniz 5 set olması sizi zorlayabilir. Ben fabrikada çalıştığım için set sayısını 3'e düşürdüm.
    -Eğer güçlü bir kalçanız yoksa Bent Over Row'u Halterle yapmak sizin için riskli olabilir o yüzden dambılla yapmak tavsiye ediliyor.
    -Squat, Deadlift, Bench hareketleri doğru bir teknik istiyor, özellikle deadlift hareketi yanlış yapıldığında beli sakatlayabilir. Ben şahsen Deadlift yerine Rack Pull yapıyorum sırt için muazzam bir hareket. Kalça içinde Hip Thrust hareketini programa ekledim.
    -Türkiye'de çoğu spor salonunda rack yok (fotoğraftaki gibi) Squat yaparken barı alabileceğiniz bir dips barı falanda yoksa hiç bulaşmayın, Squat ve Overhead Press hareketleri iyi bir kurulum istiyor. Bu yüzden bu hareketleri yaparken barı racktan almanız lazım.
    5x5 ağırsağlam program hakkında

    -Salon hocaları risk almayı sevmez bu yüzden size bol bol dambıl-makina içeren hareketler yazar. 5x5 Hareketleri nispeten daha iyi form istediği için sizinle uğraşmak zorunda kalabilirler. Bunu da yapmak istemezler. Ağırsağlam'ın oynatma listelerinde EGZERSİZLERE BURADAN BAŞLA! diye bir kısım var. Bu videoları izlerseniz size büyük yardımı dokunur. Hatta kendinizi videoya kaydedip burdaki formla kıyaslarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarık-16 -- 15 Aralık 2018; 22:35:25 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.