Şimdi Ara

8 aydır org çalıyorum.Müzikle uğraşmanın hayatıma etkilerini söylüyorum.13 Temmuz Edit (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
9
Favori
6.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Can Lp kullanıcısına yanıt
    Hocam hiçbir eğitim almadım.Yarın ilk kez kursa gidicem.

    Youtube'da istediğiniz şarkıyı yazıp yanına synthesia yazınca her parçanın nasıl çalındığı kolay bir şekilde görünüyor.Benim teknik bilgim zayıf.Oradan bakarak parçaları öğrendim.

    İlk başlayınca elleri kullanmak önemli bir sorun.Özellikle serçe parmağı hiç kullanmıyorsun yeni başlayınca ve eller kötü şekil alıyor.Dediğim gibi 7-8 ay boyunca her gün çalarak ellerimi çok daha iyi hale getirdim.Tabi profesyonel olarak bakacaksak daha yolun başındayım.Çok gelişmem lazım daha.

    Ayrıca yine youtube'da M.Hür Bakan adlı hoca var.Beyer op 101 alıştırma kitabının her bir sayfasına video çekmiş.O kitabı alıp o hocanın videolarını da izleyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 37debdeb37

    Hocam çok eskiden beri tiyatroya meraklıyım.Oyunda sana düşen karakterle özdeşleşmek,hissetmek,başka birisine bürünmek.. Çok zevkli.Seni de tebrik ediyorum.
    Teşekkürler hocam ben de seni tebrik ediyorum. En büyük hayalim bir yolunu bulup tiyatro ve oyunculuk dünyasına adımımı atmak, yıllardır hiçbir ders almadan da olsa, kendi kendime çalışarak kendimi oldukça geliştirdiğime inanıyorum, bir karaktere bürünmek ise tiyatroyu diğer dallardan ayıran şeydir, sadece kendin olarak yaşamazsın artık, içinde birden fazla kişiliği barındırırsın.
  • Moving On kullanıcısına yanıt
    Ne güzel şeyler sanat ve bilim.Bilimi de çok seviyorum.Evren ile ilgili videolar,biyoloji,jeoloji...
  • ne faydası var bosa zaman kaybı
  • Ben de özellikle bu sene müziğin içine çok girdim, 808 şarkı var telefonda ama bildiğim şarkı sayısı daha fazla. Şu hayatta gerçekten bırakmayacağım 2 şey; edebiyat ve müzik.

    Elektro gitar istiyorum ama bu sene alamayacağım gibi, hem özel ders hem dershane paraları var, çalacak zamanım da çok olmayacak. Bu sene 1000 liralık bir şey aldırmaktansa seneye 2000lik bir şey aldırmak daha iyi olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    Senin varlığın zaten dünya için bir kayıp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydınayhan

    ne faydası var bosa zaman kaybı
    Bence asıl sanat ve bilimin olmadığı anlar zaman kaybı, bütün gün forumda konu açarak hiçbir şey elde edilmiyor maalesef, fakat aksine sanatla ilgilenince kendimi çok iyi hissediyorum, müzik ve sanat insanın kendisini tamamen ifade etmesinin tek yoludur.
  • Hocam evde çalınca çok ses oluyor mu, evdekilerin başını şişirmeyelim

    Bir de ev dışında nerelerde çaldınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, tebrik ederim.



    Son 4 senedir TSM ve THM'ye merak saldım.

    Kabak kemane, bağlama, klarnet, darbuka, zurna, mey gibi bu müzik alanındaki enstrümanları çalmak istiyorum ama içlerinden en kolayı darbuka olduğu için yakın zamanda onu alacağım. Bakalım sonum ne olacak.



    Geçenlerde bir sitede dolaşırken uygun fiyatlara org görmüştüm. Açıkçası güzel bir enstrüman. Piyano sesini çok severim. Ama org ile ne yapılabilir? Piyanoya yakın mı ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla helal olsun birinin hayatımı müzik ve tiyatroyla ilerleteceğim demek çok büyük cesaret. Her zaman hayranlık duyduğum bir olay bu. Umarım güzel bir geleceğe sahip olursun dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 senedir gitar çalıyorum.İlk zamanlar öyleydi de sonradan sıkıldık ya da hayat şartları uzaklaştırdı sanırım bizi.
  • Charm kullanıcısına yanıt
    Hocam piyano ve org dijital olduğu için ses kısma seçeneği var.Ancak akustik piyanonun ses kısma seçeneği yok o da 15 bin tllerden başlıyor sanırsam.



    Veya kulaklık ile kullanabilirsin.



    Ama piyanonun şöyle bir yanı var,mesela geçen asansörde iki kat aşağıdaki birisiyle karşılaştım.Ses geliyormuş.Ama adam hiç şikayetçi değildi çal çal güzel oluyor diyor.Yani genelde piyano insanları rahatsız eden bir çalgı değil.Keman,bateri falan olsa sıkıntı tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    Hocam benim aldığım orgun sıfırı 850 tl civarı.Letgodan ayaklık + pedal ile temizini 600 e aldım ki pedal olmadan hiçbir işe yaramıyor.



    Org en başlarda oldukça tatmin edici.Fakat sonradan tuşları çok dandik geliyor.Özellikle kursta yamahanın dijital ve akustik farklı piyanolarını çaldıktan sonra org tuşları oyuncak gibi geldi.Bir diğer problem ise piyano 88 tuş,org 61 tuş.Gerçi 78 tuş olanı da var ama geneli 61 tuştur.



    Ama her şeye rağmen org alınabilir.Benimkinin sesi bir piyano olmasa da tatmin ediyor.Değer yani.



    İlerlettikçe insan piyanoya geçmek istiyor tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sağolun ama hayatımı müzikle ilerletmeyeceğim.Yani şuanki düşüncemle ömür boyu piyanoyu bırakmıcam ama olur da müzik uğruna dersleri,işi gücü bırakırsam aç kalırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ederim.

    Ben de açıkçası piyanoyu, bir enstrüman olarak yapısını, sesini gerçekten çok beğeniyorum, işin uzmanı çalarken duyduğum tınılar, verdiği his inanılmaz bir keyif veriyor.

    Çok eski bir org ile merak edip kendimce bir şeyler çalmıştım, ne duyarsam o şeklinde; babam bağlama, kemençe, org çalar, duyduğunu da anında pratiğe döktüğü için genetik olarak müzik kulağım olduğuna inanmak istiyorum :D

    Geçtiğimiz sene Yamaha YDP 163'e bakıyordum, 4200 lira civarıydı, şimdi doların haliyle 6000 lirayı geçti; bütçe sorununu aştığım vakit ben de çok istiyorum bir enstrümanda deneyim kazanmayı, müziği çalarak keyif almayı...

    Tekrardan tebrik ederim, deneyimlerini paylaştığın için de teşekkürler.
  • bro gel sana kadifeden kesesi öğreteyim sonra ritimlere geçeriz
  • burakesan kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam.Babanızın müzikle ilgilenmesi de sizin için güzel bir avantaj.Aile desteği önemli.Bizimkiler bir kere olsun bu kadar aydır uğraşıyorsun,çal da dinleyelim falan demediler.Veya hiç sormadılar nasıl gidiyor diye.Aşırı ilgisizler.Eğitimsizliklerine veriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 37debdeb37 kullanıcısına yanıt
    Olsun hocam.Yeter ki görelim.Merak ettim nasıl çaldığınızı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mercpool kullanıcısına yanıt
    Tamam.Çekmeye çalışıcam hocam.
  • Ben de piyano ve org ile ilgileniyorum. Çalmayı da çok istiyorum. Bu tür konuları da görünce daha bir istek geliyor.

    Org çaldığınız bir video çeker ve paylaşırsanız beni de etiketleyin hocam ben de görmek istiyorum çalışınızı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.